canada_-_hat.jpg

Cool to go Canadian

Et rigtigt eventyr i Canada begynder med udstyr fra Canada Goose, MEC, Roots og Tilley og en double double fra Tim Horton.

Måske tror amerikanerne, at de har regnet den ud, men ægte canadiere ved, at det ikke er flaget, som kendetegner en canadier - skønt mange canadiere med stolthed syr et flag på rygsækken. En rigtig canadier skilter med det rigtige udstyr som f.eks. rygsække fra MEC, Tim Horton's termokaffekrus, Roots sweatshirts, Tilley hatte og ikke mindst Canada Goose jakker. Det er hemmeligheden bag det ægte canadiske look.

Vis dine rødder

Det mest iøjnefaldende canadiske tøj er sandsynligvis alt med mærket "Roots". I mere end 20 år har canadiere gået med sweatshirts og T-shirts med den umiskendelige canadiske bæver, og i dag er Roots Canadas førende livsstilsmærke. Skønt det mest populære stadig er afslappet sportstøj, lædertasker og hatte, er det nu muligt at få Baby Roots pyjamas til børn, smyge sig i Roots lingerie eller at møblere sit hjem i Roots stil.

Roots designede tøj til det canadiske olympiske snowboardhold i 1998 samt til fire lande - Canada, USA, Storbritannien og Barbados - ved de Olympiske Lege 2004 i Athen. Der bliver også lavet en kollektion til tilskuere, som gør det let at genkende canadiske fans blandt publikum. Hvis man ikke har mulighed for at komme i en af de 225 butikker verden over, kan man altid besøge deres hjemmeside www.roots.ca.

Udstyret til eventyr

En af Canadas største og mest succesrige detailkæder, Mountain Equipment Coop - eller MEC - er samtidig Canadas største leverandør af kvalitetsudstyr til friluftsliv. MEC udtales som et ord og ikke "M-E-C", med mindre man er i Yukon.

MEC sælger snart sagt alt, man har brug for til en oplevelsestur i Canada eller andre steder - tøj i eget design til udendørs brug, rygsække, campingudstyr, bjergbestigningsudstyr, kajakker og kanoer - alt sammen til meget fornuftige priser. Men ikke nok med det. MEC organiserer også bytte af udstyr både i butikkerne og online og formidler på www.mec.ca information om udendørsaktiviteter, tips til pakning og sikkerhed og foranstaltninger til at undgå bjørne, og hvordan man lever et mere miljørigtigt liv. Deres turtjekliste er til stor hjælp, ligesom de har en medlemsopslagstavle, hvor man kan finde rejsekammerater eller arrangere kørelejlighed.

MEC kan prale af over to mio. medlemmer over hele verden, som handler i en af de 10 canadiske MEC butikker eller online. MEC sælger kun til medlemmer, og et livslangt medlemsskab koster CAD 5.

Elefantsikre Tilleyhatte

Det er meget canadisk at bekymre sig om hudkræft og for tidlig ældning, så for at beskytte sig mod solens skadelige stråler bruger canadiere hatte så holdbare, at de vil kunne "overleve" at blive ædt af en elefant - to gange.

Tilley hatte er til udendørs brug og kan modstå enhver påvirkning - opvaskemaskinen eller elefanter - og bruges til enhver lejlighed. De flyder, de flyver ikke af i stærk blæst, og man kan rent faktisk drikke af dem. Man kan opbevare pas og penge i den indvendige lomme i pullen. Og det allerbedste er den livslange garanti. Firmaet kan lide at prale af, at deres hatte er så slidstærke, at de nogle gange overlever deres ejere. De har også en garanti, som indebærer, at man kan få en ny hat til halv pris inden for de første to år i det tilfælde, at hat og ejer skulle komme fra hinanden.

Tilley har nu også bevæget sig ind på området for strygefrit rejsetøj, men den originale Tilley hat er stadig noget af det mest canadiske, der findes. Selv om man aldrig har haft en på, er det at kunne genkende en Tilley hat en god måde at indlede en samtale på, hvis man er ude i den store verden. Se hatten på https://www.tilley.com/.

Canada Goose jakker

Canadiske gåsedunsjakker er lavet til at kunne modstå ekstreme kuldegrader og er da også ultravarme. Nogle har endda specielle varmeelementer installeret i lommerne, hvis ikke jakken er varm nok i sig selv.

Forbavsende nok ser man faktisk flere dunjakker på gaden i Stockholm end i Canada. Under et fem ugers besøg i Toronto i julen 2004, så vi faktisk kun én Canada Goose jakke, men da vi kom hjem til Sverige igen, så vi mindst seks inden for de første par timer. Canada Goose jakker er blevet meget populære i Sverige de seneste år, og det var faktisk indehaveren af SeaLife i Stockholm, Peter Linger, som foreslog Canada Goose at sy et rødt ahornblad på deres jakker for at give dem et ekstra canadisk "touch".

Det er billigere at købe en Canada Goose jakke direkte fra en canadisk detailhandler. Lisa Raftis, direktør for Hikers Haven i Oakville, Ontario er Canada Goose forhandler og forklarer, at en tredjedel af de jakker, de sælger, er til svenskere, som bestiller direkte hos forretningen. - Jeg sender Canada Goose jakker til Stockholm hver eneste uge, siger hun, og er blevet stamkunde hos Canada Post. Endnu et eksempel på, at det er "cool to go Canadian".

Double double to go

Canadierne er generelt miljøbevidste og kan lide at tage kaffen med sig i termokrus. De fleste coffee shops har deres egne specielle krus med logo, men det mest oplagte canadiske valg er Tim Horton's termokaffekrus. Tim Horton's er en doughnutkæde opkaldt efter grundlæggeren og NHL hockeylegenden Tim Horton.

Tænk hvis han havde vidst, da han åbnede sin første butik i 60'erne, at hans navnkundige doughnut shops en dag ville være berømte over hele landet. Der findes en Tim Horton's overalt, og det er godt at kende "sproget", når man bestiller. En "double double" er kaffe med dobbelt fløde og sukker, og doughnut-hullerne kaldes Timbits.

Patricia Ricknell
Patricia Ricknell er canadier og har boet i Stockholm i mange år. Hun er freelanceskribent og driver et kommunikationsselskab, Pumpkin Productions, som opererer både i Sverige og Canada.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Toronto, Niagara Falls og Montreal

 • Storbypuls i spændende Toronto
 • Tæt på mægtige Niagara Falls 
 • Fransk kultur i Québec-provinsen
   

15 dage fra kr. 17.200

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den store Canada rejse

 • Niagara og fransk kultur i øst
 • Rocky Mountains i vest
 • Luksus-togrejse gennem bjergene

20 dage fra kr. 37.200

Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mad og vin i Canada

 • Smag på det mangfoldige køkken
 • Landets bedste madmarkeder
 • Smag på vin hos producenterne

16 dage fra kr. 22.900

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

I tog tværs over Canada

 • Unik togrejse fra øst til vest
 • Spektakulær natur i topklasse 
 • Smukke Vancouver
   

16 dage fra kr. 37.600

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidet cykeltur i Montreal

Oplev Montreal fra sadlen på en cykel. Du kommer let omkring og mærker byens puls undervejs.

3 timer fra kr. 445

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Sejltur ved The 1000 Islands i Ontario

Tag med på en times sejltur gennem området The 1000 Islands, som gemmer på både storslåede slotte og et forunderligt landskab med små grønne...

1 time fra kr. 140

St Lawrence Market - Toronto.jpg

Sightseeing bustur i Toronto

Oplev Torontos seværdigheder med en 2-dags billet til byens sightseeingbusser med guide.
 

2 dage fra kr. 225

Canada - Quebec - guidet tur.jpg

Guidet gåtur i Old Quebec

Tag med på en to timer lang historisk gåtur gennem Old Quebec, og få hele den farverige historie om bydelens udvikling fra 1608 og frem til...

2 timer fra kr. 150

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

Dagsbillet til CN Tower i Toronto

Få en fantastisk udsigt over Toronto fra toppen af det 553 meter høje CN Tower.
 

1 dag fra kr. 240

Canada - Ontario - Algonquin Provincial Park - kano

Kanotur i Algonquin Provincial Park

Oplev den smukke Algonquin Provincial Park i kano og til fods.
 

4 timer fra kr. 420

Canada - Ontario - Toronto - skyline - skumring_0

Cykeltur på Torontos øer

Oplev Torontos øer på cykel i skumringen, og nyd samtidig lysene fra byens smukke skyline.
 

3 timer fra kr. 555

Canada - Quebec - Ottawa - War Museum

Ottawa Museum of History og War Museum

Besøg de spændende museer Ottawa Canadian History Museum og  War Museum.
 

1 dag fra kr. 130

Canada - Montreal - Bonsecours Market - 1_1

Guidet gåtur i Old Montreal

Tag med på en guidet gåtur gennem denne spændende bydel Old Montreal.

2 timer fra kr. 165

Middagscruise i Toronto

Middagscruise i Toronto

Nyd en lækker middag, mens du sejler langs Torontos fascinerende havnefront.

4 timer fra kr. 645

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Vin- og cidertur ved Montreal

Smag på de lækre vine og cider, som produceres lige uden for Montreal.

5 timer fra kr. 640

Horseshoe Falls, Niagara Falls, Canada

Bagom Niagara Falls

Kom bag om Niagara vandfaldene på denne imponerende tur til det største af faldene, Horseshoe Falls.

1 time fra kr. 140

Canada - Ontario - Niagara Falls - Regnjakker

Sejltur ved Niagara Falls

Kom helt tæt på Niagara Falls’ enorme vandmasser om bord på Hornblower Niagara Cruises katamaran.

15 minutter fra kr. 185

Panoramaudsigt over Quebec City-skyline med Chateau Frontenac og Saint Lawrence-floden - Quebec City, Quebec, Canada

Quebec City rundtur

Denne tur giver en god introduktion til det historiske, men samtidig moderne Quebec.

2 timer fra kr. 265

Canada - Ontario - Niagara - Helikopter_1

Helikoptertur over Niagara Falls

Flyv i helikopter over Niagara Falls vandfaldene, og nyd en sjov oplevelse med en fantastisk udsigt.

9 minutter fra kr. 745

Canada - Alberta - Calgary - Stampede

Calgary Stampede – rodeo og cowboykultur

I løbet af 2 dage oplever du det, der er kendt som ”The Greatest Outdoor Show on Earth” nemlig Calgary Stampede.
 

2 dage fra kr. 2.000

Canada - Ontario - Toronto - Cykel - Guide

Cykeltur i Toronto med guide

Udforsk Toronto på cykel og oplev byens mange seværdigheder på en anderledes måde. 

4 timer fra kr. 500

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur fra Toronto

Nyd en guidet vintur fra Toronto med gode vine og dejlig mad undervejs. 

1 dag fra kr. 980

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png