70125011 Få et tilbud
Top 5 over træer man kan samles omkring

Top 5 over træer man kan samles omkring

Fra skovområder, fyldt med gigantiske mammuttræer, til det enlige piletræ, der rejser sig fra en naturskøn sø. Her er en række forslag til helt specielle familierejser, som du vil elske!

Juletiden er sandt at sige glædens tid, og det er den perfekte mulighed for at samle venner og familie til gensyn, fejring og hygge.

Vi elsker alle at pynte vores juletræer hjemme i stuen, men hvorfor ikke gå skridtet videre, og i stedet udforske nogle af de usædvanlige træer, der findes rundt omkring i verden? Det kan være de tårnhøje og ældgamle Redwood-mammuttræer, eller de spektakulære kameltornebuske, der står svedet under den afrikanske sol. Der er så mange storslåede og vidunderlige træer at beundre rundt omkring i verden. Vi var mange, der ikke kunne tilbringe julen sammen med familie og venner i 2020. Så hvorfor ikke kompensere for det tabte med denne anderledes idé til en familieferie? Mangler du inspiration? Her er fem oplevelser, som du kan dele med dine nærmeste.

1. Oplev de dramatiske træer på saltsletterne i Namibia

En safarirejse i Afrika er en af vores allerbedste ideer til en familieferie. Efter I har oplevet det utrolige, vilde dyreliv i Namibias Etosha National Park, så tag videre til de bølgende sandklitter ved Sossusvleis saltsletter.

Dette udtørrede, men fantastisk smukke landskab, ligger i Namib Naukluft. Det opstod for mere end 900 år siden, da det døde marsklandskabs lerbund blev oversvømmet af vand fra den nærliggende Tsauchab-flod. Her, hvor vandet samlede sig, gav det den tiltrængte fugt til de spirende kameltornebuske, så de kunne vokse. Som tiden gik, tørrede jorden ud igen, og klitterne opstod. Det er dem, der i dag inddæmmer området og forhindrer, at det nogensinde bliver oversvømmet igen.

Marskområdet, der er kendt som Deadvlei, er alt for tørt til, at planter kan overleve her. Derfor står kameltornebuskene forfaldne og nedbrudte under solens stråler, og er med tiden blevet evige monumenter over områdets barske og ubønhørlige klima.

Besøger du stedet ved solopgang eller solnedgang, vil du opleve den dramatiske kontrast mellem de rødlige sandklitter og de gamle træers mørke silhuetter. Hvis du vil bo i området, skal du booke et ophold på den luksuriøse Sossusvlei Lodge, der ligger tæt på  denne forunderlige skov af døde træer.

Salt pans Namibia

2. Tag på skovtur blandt de gigantiske Redwood-mammuttræer

En anden idé til en familieferie med træer som tema, er en tur ud i de fantastiske vildmarker i Californiens Yosemite National Park.

Dette område i USA er berømt for de høje klippeformationer, den 910 meter høje monolit El Capitan og et helt ekstraordinært planteliv. Hvis du kører ind i parken gennem den sydlige indgang vil du ikke kunne undgå det imponerende syn af Mariposa Grove.

Dette skovområde, der rummer mere end 500 gamle sequoia-træer, er et uforglemmeligt syn. Eksperter anslår, at de ældste træer kan være mere end 3.000 år gamle. At gå blandt disse majestætiske træer er en oplevelse for livet, og en chance for at føle sig i ét med naturen.

Under din vandretur gennem Mariposa Grove skal du særligt holde øje med nogle af de mest berømte træer. Dette er blandt andet ”The Bachelor” og ”The Three Graces”. Sidstnævnte er en samling af mammuttræer, hvor du har den perfekte baggrund til et familiefoto. Læg også vejen forbi ”Grizzly Giant” der er et af de ældste træer i parken, og ”The Fallen Monarch”, det væltede træ, der blev berømt i 1899, da det blev fotograferet med et helt amerikansk kavaleri til hest ovenpå og ved siden af den liggende træstamme.

Top 5 over træer man kan samles omkring
Hiker in Sequoia national park in California, USA

3. Spot det ensomme piletræ

Dette piletræ, der ufortrødent har spiret og vokset sig op gennem Lake Wanakas vand, er et af de mest berømte vartegn på New Zealands sydlige ø. Du finder det cirka 300 kilometer fra Dunedin, og kun en kort køretur nord for Queenstown.

Og historien om Wanaka-træet er faktisk helt magisk. For over 80 år siden blev der rejst et hegn langs søbredden. I hegnet var der en del, der var lavet af en tyk gren fra et piletræ. I stedet for at forblive som et stykke af hegnet, slog grenen rod i den frugtbare jord og begyndte af spire og blomstre.

I 2014 fangende en fotograf fra Christchurch træet på et billede, hvor det toner frem i morgentågen med de forrevne, sydlige alper i baggrunden. Fotografiet vandt New Zealand Geographics pris som årets bedste, og dermed var vejen banet for træets berømmelse.

Sydøen er i det hele taget et fantastisk valg til en familieferie. Her finder du alle de ikoniske vartegn, lige fra den smukke Abel Tasman National Park, til New Zealands næststørste by, Christchurch, der er spækket med kulturelle oplevelser. Og I skal tjekke ind på det overdådige St Moritz Hotel ved bredden af Wakatipu-søen. Det er den perfekte base for en tur til #thatwanakatree, der kun ligger en times kørsel væk ad landevejen.

Top 5 over træer man kan samles omkring
The Wanaka Tree

4. Lær om den ældgamle handel med røgelse

Omans lange historie og de åndeløst smukke landskaber gør landet til et fantastisk rejsemål for familier med større børn. Blandt de mange spændende attraktioner er nationalparken Wadi Dawkah, der ligger små 40 kilometer nord for Salalah.

Røgelseslandet, der er en del af nationalparken, er optaget på UNESCO’s liste over verdensarvssteder. Her finder du den store ørkendal med mere end 5.000 røgelsestræer, hvoraf nogle af dem er ældgamle. Den storslåede skov er samtidig en del af den større Røgelsesrute, der blev brugt i tusindvis af år af købmænd, der handlede med røgelse.

Ud over at betragte træerne fra Wadi Dawkahs udsigtspunkter, kan du besøge de nærliggende ruiner og havnen i Khor Rori, hvor du kan høre om handlen og produktionen af røgelse. April måned er det bedste tidspunkt at besøge området, hvis du vil opleve, at røgelsestræerne bliver tappet for den velduftende og meget værdifulde harpiks.

Top 5 over træer man kan samles omkring
Frankincense tree in Dhofar mountain, Oman

5. Besøg træet med verdens største stamme

Hvis du vil opleve et træ, der sætter rekorder, mens du nyder en righoldig kultur og et fantastisk køkken, skal du planlægge en rejse til Mexico.

Árbol del Tule står tilbagetrukket på en fredfyldt kirkegård i byen Santa Maria del Tule. Og så spørger du måske, hvad der er så specielt ved dette træ? Det har titlen som træet med den største stamme i verden. Det måler hele 14 meter i diameter, dette i betragtning af den relativt lave højde på 35 meter.

Árbol del Tule anslås til at være mere end 1.500 år gammel og den rustikke og krogede fremtoning underbygger kun denne antagelse. Tag dig tid til at beundre den snoede stamme og se om du, som mange besøgende før, kan få øje på ligheder med både mennesker og dyr i de knudrede og sammenflettede grene.

Santa Maria del Tule kommer du til via landevejen fra den fantastiske Oaxaca-dal. Det gør byen til et oplagt stop på rejsen gennem det sydlige Mexico.

Top 5 over træer man kan samles omkring

Kontakt vores rejseeksperter og få planlagt ferien med familien, og fortæl os, hvilket træ I gerne vil samles om, som det næste!

/MyPlanet Rejser, 2021

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her