70125011 Få et tilbud
New Zealand - mad - Seafood -Bluff for Amisfield

Mad, mad og mere mad i New Zealand

Over en god gang Crayfish & Chips får MyPlanets udsendte medarbejder i Auckland sig en snak med chefkok Eugene Hamilton om gode madoplevelser i New Zealand.

Får du lyst til at tage ned og smage på lækkerierne? Så se vores rejser til New Zealand.

Eugene har for nyligt stået for en gennemgå- ende restaurering af det ikoniske spisested The Cav i Ponsonby, og har genskabt en lokal institution, reetablereret det gode ry og formået at stable et helt fantastisk spisested på benene.

Han kommer fra en stilling som køkkenchef under Masterchef Simon Gault, og har da også selv været med inde over det populære program Masterchef New Zealand, der har været vist på dansk tv.

Med en solid baggrund inden for det newzealandske og asiatiske køkken, har Eugene fingeren på pulsen, når det gælder gode spisesteder rundt om i New Zealand, og han er da heller ikke bleg for at dele sine favoritter.

”I Auckland er der naturligvis et hav af muligheder inden for alle genrer, men er det fisk og skaldyr, der er på programmet, er min favorit helt klart Depot Eatery, der har en østers-bar, hvor de serverer friske østers. Fra marts til august er det simpelthen et must at smage mindst et dusin friske Bluff østers. Eller prøv en omgang newzealandsk grønlæbet musling i hvidvin og hvidløg.”

Kun Eugenes beskedenhed gør, at han ikke nævner den omgang hummer og pommes frites, jeg lige har fortæret. Den mest traditionelle spise i New Zealand er uden tvivl en god omgang Fish & Chips – med Crayfish & Chips har The Cav sat barren en tand eller fem højere, og med stor succes. Han fortsætter: ”Et rigtigt godt bud på newzealandsk cuisine finder du nede på havnen. Med udsigt over the Viaduct, hvor alle de største og dyreste både ligger til fremvisning, er Soul stedet, hvor du nyder stemningen, ser på folk, og slapper af med god, moderne newzealandsk mad og et godt glas koldt newzealandsk hvidvin.”

”Er du på jagt efter den bedste japanske restaurant på den sydlige halvkugle, er det uden tvivl Masu by Nic Watt. En absolut favorit i min familie. Friske råvarer og spændende kombinationer af alt det gode fra Japan, og et klart bevis på, at Japan er meget mere end sushi. Skal det være mere eksotisk, så prøv Kai Pasifika, der tilbyder Stillehavs-cuisine.

Her får du mulighed for at opleve det helt specielle køkken, der findes på de mange øgrupper i Stillehavet. Samoa, Tonga, Fiji og Cook Island bringer inspiration til fantastiske madoplevelser, som man kun sjældent har mulighed for at prøve,” fortæller Eugene. Snakken fortsætter til andre egne af landet, og der er ingen tvivl om, at hvis min rejse fortsatte nordpå til Bay of Island, var The Duke of Marlborough i Russell turens næste stop. Landets ældste pub med servering er fulgt med tiden, og ifølge Eugene repræsenterer de noget at det bedste inden for det moderne newzealandske køkken.

Landets hovedstad Wellington kommer med i kampen om de bedste spisesteder med den ikoniske Logan Brown, men også med den mere afslappede Crab Shack, der byder på fisk og skaldyr.

Der er også mange vingårde, der har restauranter af meget høj klasse. Eugene fortsætter: ”Craggy Range Winery i Hawkes Bay ligger utroligt smukt og deres restaurant Terrôir byder på et spændende, moderne menukort. Det samme gælder for Cloudy Bay Vineyard i Blenheim og Amisfield Winery uden for Queenstown. Du kan se frem til fantastiske omgivelser og et højt serviceniveau. Og så er det bare utroligt hyggeligt at sidde og nyde udsigten med et godt glas vin eller to og et bord fuld af spændende småretter.”

”Er du i området omkring Queenstown, så stil dig i kø ved FergBurger. Og der vil være kø, for de har en af de absolut bedste burgere, du kan forestille dig. De har åbent 22 timer i døgnet, så du skal nok nå det.”

”Og fortsæt så endelig til Arrowtown til brunch hos Chop Shop. Et travlt, men sjovt og hyggeligt sted med rigtig god kaffe og en lækker kiwi brunch.”

Snakken fortsætter hen over min dessert med vanilje og single malt whisky brulé, med bitter chokolade og flødeskum. Nu er det ikke længere sulten, der driver.

Jeg får drejet snakken over på food trucks, som jeg før har oplevet i Nordamerika. De er endnu ikke helt det store hit Down Under, men der er tre, lokale steder, Eugene anbefaler.

White Lady er en ikonisk madvogn, der har været at finde i bybilledet i næsten 70 år. Det er stedet, hvor du prøver en ægte kiwi-burger. Her kan du få både rødbedeskiver, æg og grillet ananas i din burger. Lucky Taco i Ponsonby byder på fantastiske tacos i utallige variationer – også til vegetarer og veganere.

The Food Truck Garage er en food truck, hvor gode, sunde råvarer er i fokus, og fast food ikke behøver at være et kompromis.

Heldigvis kan selv den hotteste køkkenchef forstå, at budgettet ikke nødvendigvis rækker til fine restauranter hver dag. Jeg spørger til gode fastfood steder. Uden tøven kommer det fra Eugene: “Helt oppe nordpå skal du besøge Mangonui Fish & Chips. Der får du ganske enkelt The Best Fish and Chips in New Zealand. Eller Makatu Fish & Chips i Bay of Plenty. Her får du frisk fisk, der smager fantastisk. Helt som vi altid fik det som børn, nede på stranden, direkte ud af avispapiret”. Skal der andet end fisk på programmet, er bedste bud kæden Burger Fuel. Med 54 lokationer rundt om i landet, er der ofte en lige rundt om hjørnet. Rigtige burgere med rigtigt kød, spændende kombinationer og lækkert tilbehør. Og det bedste af det hele er, at du kan bestille og betale via deres hjemmeside, og få oplyst på minuttet, hvornår din ordre er klar til afhentning. Hurtigt og nemt, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

”Og husk så…”, kommer det afsluttende fra Eugene ”Intet besøg i New Zealand uden en tur ind forbi en hot bread shop og smage den klassiske mince & cheese pie og et stykke custard square til dessert.

Gode spisesteder i New Zealand

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Roadtrip: I fodsporene på Ringenes Herre

Roadtrip: I fodsporene på Ringenes Herre

 • Besøg universet bag Hobbitten og Ringenes Herre
 • Oplev New Zealands geotermiske vidundere
 • Udforsk New Zealands smukke natur

17 dage fra 40.950 kr pr. person

Roadtrip Fra Sydøen til Nordøen

Roadtrip: Fra Sydøen til Nordøen

 • Udforsk Sydøens gletsjere, fjorde og bjerge
 • Oplev dyreliv og maori-kultur på Nordøen
 • Gå på opdagelse i hobbitternes verden

18 dage fra 40.050 kr pr. person

New Zealand og Cookøerne

New Zealand og Cookøerne

 • Autocamper i New Zealand
 • Sol og strand på Cook Islands
 • Perfekt for familien

26 dage fra 44.910 kr pr. person

New Zealand - South Island - Bjerge - Vej

Det bedste af New Zealand

 • Oplev New Zealand i egen bil
 • Naturoplevelser og storbyferie
 • Både Nordøen og Sydøen

25 dage fra 39.600 kr pr. person

hike nz panorama.jpeg

Hike & Drive i New Zealand

 • Kør-selv i firehjulstrækker
 • Vandreture i smuk natur
 • Overnatning på hyggelige B&Bs

28 dage fra 48.510 kr pr. person

Fra nord til syd i camper

Fra nord til syd i camper

 • Perfekt for familier
 • Nyd New Zealand fra nord til syd
 • God tid til naturoplevelser

26 dage fra 39.510 kr pr. person

New Zealand i firehjulstrækker

New Zealand i firehjulstrækker

 • Oplev New Zealands afkroge
 • Udforsk vild og uberørt natur
 • Hyggelige lodges og hoteller

25 dage fra 38.700 kr pr. person

Roadtrip: New Zealands højdepunkter

Roadtrip: New Zealands højdepunkter

 • En kort rejse med det hele
 • Al planlægning klaret hjemmefra
 • Nyd seværdighederne i egen bil

21 dage fra 40.500 kr pr. person

New Zealand - South Island - Queenstown - Lake Wakatipu (10)_0

New Zealand væk fra alfarvej

 • En rejse med det mindre kendte
 • Særligt udvalgte overnatningssteder
 • Spændende oplevelser undervejs

28 dage fra 43.110 kr pr. person

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

New Zealand i bil og camper

 • Rejs i både bil og camper
 • Lækre vinture undervejs
 • Gejsere, gletsjere og strande

23 dage fra 37.440 kr pr. person

Udflugter

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Vinoplevelser i Marlborough

Tag på en vintur i Marlborough og smag lokalt produceret New Zealand vin.

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Sporvognsmiddag i Christchurch

Nyd en velsmagende 4-retters middag i en rullende restaurant i det centrale Christchurch.

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark.jpg

Vintur til Waiheke Island

Oplev smuk natur og fantastiske vine på denne vintur til Waiheke Island fra Auckland.

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin og gourmet i Hawkes Bay

Fantastiske vine, gourmet-anretninger på stribe, smuk natur og en uforglemmelig solnedgang venter dig på denne halvdagstur gennem Nordøens skønne vinland.

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine gennem Southern Alps

Tag på en af verdens smukkeste togstrækninger med TranzAlpine, som kører tværs over New Zealands Sydø.

New Zealand - South Island - Natur - Hiking_0.jpg

Vandretur til Rob Roy-gletsjeren

Vandretur i verdensklasse gennem Mount Aspiring National Park til Rob Roy-gletsjeren.

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Til fest hos maorierne

Tag til fest hos maorierne ved Rotorua, og oplev New Zealands oprindelige kultur i fuldt flor.

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Svøm med delfiner ved Kaikoura

Få en helt unik oplevelse, og svøm med New Zealands delfiner.

New Zealand - delfin.jpg

Svøm med delfiner i New Zealand

På denne tur får du muligheden for at svømme med New Zealands legesyge delfiner.
 

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Sejltur ved Auckland

Oplev Auckland fra søsiden, og nyd udsigten over bugten og de mange sejlbåde.

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Sejltur til Hole in the Rock

Med en katamaran besøger du den spektakulære klippeformation Hole in the Rock.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Sejltur på Milford Sound

Der venter dig en uforglemmelig sejltur på den smukke fjord Milford Sound, som ligger på New Zealands sydø.

Rotorua area

Nordøens vulkaner og regnskov

Oplev Nordøens forunderlige natur med kratersøer, klipper og fortryllende regnskov på denne heldagstur.

New Zealand - sydøen - Mount Aspiring National Park_0.jpeg

Mount Aspiring National Park

På denne halvdagstur oplever du Sydøens storslåede natur fra et fly, til fods og om bord på en jetbåd.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med fly

Flyv over bjergene til Milford Sound, hvor en fantastisk 2 timers sejltur på fjorden venter.

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Middag og sejltur med dampskib

Sejl med et historisk dampskib fra Queenstown og nyd en lækker barbecue-middag i skønne omgivelser.

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Med helikopter op på Fox Glacier

Kom på helikoptertur over Fox Glacier i New Zealand, hvor du samtidig kan nyde en gletsjervandretur på toppen.

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I fodsporene på Ringenes Herre

Tag med på en storslået ekspedition til nogle af de mest kendte filmlokationer fra trilogien om Ringenes Herre.
 

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikopter til Franz Josef-gletsjeren

Flyv i helikopter til Franz Josef-gletsjeren, som er et imponerende syn midt i den grønne regnskov.

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Oplev Tongariro National Parks dramatiske vulkanske landskaber på denne spændende vandretur.

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besøg hobbit-samfundet "The Shire", som du nok kender fra filmene The Hobbit og Ringenes Herre.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med overnatning

Oplev dramatiske Doubtful Sound på denne sejltur med overnatning.

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Delfin- og hvalsafari

Kom helt tæt på New Zealands hvaler og delfiner på en delfin- og hvalsafari i Aucklands hav.

Vandring i Tongariro Alpine Crossing National Park, New Zealand

Cykeltur i Tongariro National Park

Oplev Nordøens fantastiske natur på en cykeltur i Tongariro National Park.

New Zealand - sydøen - routeburn track

Dagstur ad Routeburn Track

Nyd en guidet vandretur ad Routeburn Track, som regnes blandt New Zealands bedste vandreruter.

New Zealand - North Island - Auckland - Skyline

Dagstur med Auckland, regnskov og kyst

Denne udflugt kombinerer en byrundtur i Auckland med en vandretur i regnskoven og den rå vestkyst.

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (5)_0

Dagstur til Abel Tasman

Oplev Abel Tasmans små bugter, øde strande og klare, indbydende vand i kajak og til fods

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur til Doubtful Sound

Oplev New Zealands fjorde på en uforglemmelig sejltur på Doubtful Sound.

New Zealand - North Island - Northland - Cape Reinga - Fyrtårn (6).jpg

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Tag med på denne guidede heldagstur til 90 Mile Beach og Cape Reinga på Nordøens spids.

Albatrosser og pingviner, New Zealand

Albatrosser og pingviner

Otago-halvøen øst for Dunedin er et paradis for naturelskere. Oplev blandt andet albatrosser og pingviner.

New Zealand - Nordoen - Blue Duck Station - bjerg

3 dage på Nordøens Blue Duck Station

Nyd nogle dage på Blue Duck Station på Nordøen. Her venter sjove oplevelser på hesteryg, på floderne og i firehjulstrækker.

AdobeStock_174434670-milford.jpeg

Milford Sound med overnatning

Hav ekstra god tid til at udforske Milford Sound på denne sejltur med overnatning

New Zealand - North Island - Waikato - Waitomo - Spirit Cave.jpg

Underjordiske oplevelser i Waitomo

Få en fantastisk oplevelse i Waitomo Caves, og oplev de fascinerende glow worms.

Stadsutsikt över Auckland från Mount Eden, Nya Zeeland

Auckland byrundtur og sejltur

Oplev det bedste af Auckland på en guidet byrundtur, som afsluttes med en smuk sejltur i Auckland havn.

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (9).jpg

Vandre- og kajaktur i Abel Tasman

Tag på en 3-dages vandre- og kajaktur i Abel Tasman, og udforsk nationalparkens kystlandskaber.

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval (3).jpg

Hvalsafari ved Kaikoura

Du kan opleve havets kæmper på denne spændende hvalsafari ud for Kaikoura på New Zealands Sydø.

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking.jpg

Vandretur ad Tongariro Crossing

Oplev Tongariros vulkanske landskaber på en af New Zealands allerbedste endagsvandreture med guide.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her