70125011 Få et tilbud
Bambusskoven i Arashiyama

Tag på en spirituel rejse til Japan

Oplev og fordyb dig i nogle af disse fascinerende traditioner, og find din indre fred og ro i det åndelige...

Oplev og fordyb dig i nogle af disse fascinerende traditioner, og find din indre fred og ro i det åndelige Japan.

På trods af, at Japan er kendt for modernitet og færdigheder inden for avanceret teknologi, er det også et land med mange åndelige traditioner. På en rejse til Japan kan man fordybe sig i denne kulturelle arv, når man besøger de hellige Shinto-templer og de buddhistiske Zen-haver, eller vandrer på pilgrimsstierne til de varme kilder.

Meditation

Udrensning af sjælen og en søgen efter indre åndelig balance. Det er kernen i de Zazen meditationskurser, som tilbydes på en lang række zentempler i Japan. I Tokyos Kuonji-tempel er en to timers vejledt meditationssession en god måde at komme i gang med denne åndelige rejse, der både rummer helbredelse og ro.Japans Zen-haver, kendt som karesansui, er fredfyldte fysiske rum, der er skabt til at løfte den mentale rejse til et højere plan af bevidsthed. Det simple og det rene i havernes tørre, stenede overflader, fremkalder en tilstand af fordybelse og ro. Kyotos Tenryuji- og Ryoanji-templer er to blandt mange rundt om i landet, der har tilstødende Zen-haver, hvor den besøgende har mulighed for dyb refleksion.

Den Gyldne Pavilions tempel i Kyoto

Skovbadning

Skovbadning, eller shinrin-yoku på japansk, er oplevelsen, hvor man lader sig omslutte af skovens atmosfære, hjulpet på vej af alle fem sanser, og blander det med socialt samvær. Sammen med en guide kan du opleve skovbadning, og blive hjulpet til at fokusere på naturen og absorbere dens beroligende dimensioner. Det fører til en fysisk reduktion af både vejrtrækning og puls. Oplevelsen med stilhed og mindfulness er kendt for dens terapeutiske virkning på det fysiske og mentale velvære. Skovbadning er mulig over hele Japan, fra de ældgamle cedertræskove i Yakushima National Park til i de tårnhøje bambuslunde i Sagano Bamboo Forest i Arashiyama.

Bambusskoven i Arashiyama
Bambusskoven i Arashiyama

De varme kilder

En mere almindelig form for badning er mulig i Japans varme og mineralrige kilder – også kendt som onsens. I modsætning til kurbade i Vesten, er de japanske onsen forankret i spiritualitet og en renselse af krop og sjæl. På de traditionelle gæstgiverier – eller ryokaner – som for eksempel i Hakone og Yudanaka Onsen nær Nagano, kan du nyde godt af de helbredende virkninger, enten i en af de offentlige onsens eller i dit eget private, dampende udendørsbassin.

hakone onsen.jpeg
En udendørs onsen i Japan

Buddhistiske ritualer

En anden gådefuld oplevelse, der er forbundet med naturen, er en rejse til Mount Koyasan fra UNESCOs Verdensarvsliste. Det er stedet, hvor Shingon buddhismen udspringer fra. Her vandrer man ad bjergstier med åndeløst smukke udsigter, besøger historiske steder som for eksempel Okunoin kirkegården eller oplever den rituelle Shojingu-ceremoni helt tæt på. En del af den holistiske og åndelige oplevelse er også, at man overnatter på en shukubo, der er en buddhistisk tempelhytte. Her sover man på simple tatami-måtter lavet af sammenpressede risstrå, og spiser enkle, traditionelle, vegetariske buddhistiske måltider, shojin-ryori, i templets køkken.

Mount Koyasan
Mount Koya san, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste

Pilgrimsstier

Ønsker du en mere intens, åndelig rejse med tid til fordybelse, skal du vandre ad pilgrimsruten Kumano Kodō i Kii-bjergene, hvor der både findes korte og lange ruter. I dette hellige landskab venter både store helligdomme, der samler elementer fra buddhismen og Shinto-religionen, samt små mosdækkede Oji-templer, der ligger langs pilgrimsstierne. Her bor man på de simple ryokans med onsens, og nyder det traditionelle japanske køkken, baseret på sæsonens friske og lokale råvarer.

Uanset hvilken åndelig retning du vælger under dit ophold i Japan – den energiske skovvandring eller en stille tempelmeditation – vil tiden være godt udnyttet til refleksion, og måske forfølgelse af et højere mål.

Oplev selv Japans åndelige traditioner med en helt skræddersyet og individuel rejse. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Japans kultur, gastronomi og samuraiernes historie

Japans kultur, gastronomi og samuraiernes historie

  • Oplev det spektakulære og imponerende Tokyo
  • Templer i Kyoto og streetfood i Osaka
  • Kom tæt på samurai, sumobrydere og mangakultur

16 dage fra 66.000 kr pr. person

Bambusskoven i Arashiyama

Japan - Templer, traditioner og legender

  • Udforsk pulserende Tokyo og historiske Kyoto
  • Overnat i et traditionelt munkekloster
  • Smag på Osakas lokale delikatesser

15 dage fra 36.810 kr pr. person

Japan helt klassisk - Tokyo og Kyoto

Japan helt klassisk - Tokyo og Kyoto

  • Storbyen Tokyo
  • Tempel og kultur
  • Kyoto

9 dage fra 37.000 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her