70125011 Få et tilbud
Top 7 oplevelser i Chile og Argentina

Top 7 oplevelser i Chile og Argentina

Hvorfor nøjes med at besøge ét fantastisk land, når du kan opleve to på samme rejse?

Laguna Torres The Towers
Torres del Paine National Park, Patagonia, Chile

Sydamerika skuffer aldrig med sine dramatiske landskaber og fascinerende kulturer. Patagonien er på manges ønskeliste, så hvorfor ikke udleve drømmen på en rejse til Argentina og Chile i løbet af 2022 – 2023?

Fra begge lande er det nemt at komme til de utallige naturvidundere, der ligger spredt i Patagoniens ni nationalparker. Dertil kommer en vifte af ’once-in-a-lifetime’-aktiviteter og spændende attraktioner. Det kan være trekking i den argentinske jungle eller et krydstogt gennem de åndeløst smukke chilenske fjorde. Der er så ufatteligt mange utrolige oplevelser, du kan medtage i din rejseplanlægning. Tilføj dertil et ophold i en patagonisk øko-lodge, og du har rammerne for den perfekte ferie. Vores Chile og Argentina Rejse giver dig mulighed for at opleve det bedste i de to vidunderlige lande – eller du kan vælge at skræddersy din rundrejse med nogle af de enestående oplevelser, du finder nedenfor.

Argentina

1. Oplev den utrolige Perito Moreno gletsjer helt tæt på

Den betagende Perito Morena Glacier, nær El Calafate, udgør en del af Patagoniens Los Glaciares National Park. Den enormt store ismasse strækker sig så langt øjet rækker i alle retninger, og området er, med de fantastiske udsigter, det helt ideelle sted for dem, der søger total sindsro.

Planlægger du rejsen til Argentina i 2022, kan du bestille en privat tur til dette fredfyldte område. Her har du ikke kun mulighed for at trekke til de forskellige udsigtspunkter og betragte den glitrende is. Du kan også tilmelde dig en ekspedition på mountainbike, tage på fuglekiggeri med en lokal guide eller begive dig ud i isørkenen efter mørkets frembrud, og nyde den uforstyrrede, stjernefyldte og klare nattehimmel.

Perito Moreno gletjseren
Perito Moreno Gletsjeren

2. Sæt flueben ved et at verdens syv naturlige vidundere: Iguazu Falls

Du finder dette spektakulære område på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Iguazu-vandfaldene, der er nemme at nå fra Puerto Iguazu, blev for få år siden kåret til et af verdens syv naturlige vidundere. Og du vil forstå hvorfor, når de bliver en del af dine argentinske rejseplaner.

Det er det største sammenhængende område med vandfald på jorden, og du kan komme helt tæt på de larmende kaskader af vand, takket være adskillige afmærkede stier og gangsystemer. Du kan begive dig gennem den frodigste vegetation i den omkransende nationalpark på de nederst beliggende stier, som bringer dig helt tæt på vandfaldet. Alternativt kan du vælge at gå på de øverst beliggende stier, og i stedet beundre vandfaldene oppe fra.

Du kan også vandre til Devil’s Throat Falls, som er den mest berømte del af Iguazu Falls, hvor du står helt tæt på vandmasserne. Her mærker du de våde sprøjt i ansigtet og overdøves af den dundrende torden fra den massive mur af vand, der voldsomt rammer klippegrunden.

Går du skridtet videre? Så kan du forberede dig på et adrenalinsus af de helt store, når du rafter ned ad Iguazu River. Ud over spændingen, kan du også nyde den unikke flora og fauna langs flodens bredder, og har du øjnene med dig, kan du også opleve alligatorer og aber, der strejfer rundt i skovbunden.

Top 7 oplevelser i Chile og Argentina
Foz de Iguazu, Argentina

3. Spot rethvaler i Atlanterhavet ud for Puerto Madryn

Du skal også besøge kysten på din Argentina-rejse i 2022, og her kan du opsøge den sydlige rethval, der kan blive op til 18 meter lang og veje 80 tons.

Puerto Madryn ligger centralt på Argentinas østlige kystlinje, og det vejen til det atlantiske Patagonien. Her sætter du kursen ud over det dybe, blå hav på en sejlads sammen med en dygtig, lokal guide. Du vil være vidne til disse storslåede hvalers færden på deres naturlige levesteder, hvorefter turen går til Península de Valdés, der er kendt for et helt usædvanligt og enestående marineliv.

Hvis du bare ikke kan få nok af den utrolige nærkontakt med dyr, bør du også booke en halvdagstur i kajak langs den samme patagoniske kyststrækning. På turen vil du betragte kolonier af majestætiske søløver, og overdøves af flokke af larmende og skræppende søfugle i luften over dig.

rethvaler
Rethvaler

Chile

4. Stik af til Påskeøen

Påskeøen er, med de fortryllende, ældgamle figurer og den vildeste udsigt over Atlanterhavet, et ”must”, hvis du overvejer en rejse til Chile i 2022.

Øens ikoniske statuer er den altoverskyggende seværdighed. Monolit-figurerne, der er kendt som Moai, blev skabt for mere end 500 år siden af det lokale Rapa Nui-folk. Størstedelen af dem finder du i Rapa Nui National Park, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste, men du kan også finde dem spredt langs øens rå kystlinje.

Men ellers er Påskeøens vulkanske landskaber og frodige enge de perfekte omgivelser til vandreture. Afrund dit besøg i dette fjerntliggende hjørne af Chile med en fridag, hvor du bare slapper af på en af de uberørte strande. Det kan være den hvide sandstrand, Anakena, eller den lille og fredfyldte strand, Ovahe. De ligger begge to på nordkysten.

5. Udforsk Rainbow Valleys ældgamle helleristninger og farverige skønhed

Rejs langt ind i det knastørre Atacama, der er en af verdens bedste ørkendestinationer til stjernekiggeri, og betragt de perfekt velbevarede Hierbas Buenas-helleristninger.

Du skal bo i San Pedro de Atacama, og bruge det som udgangspunkt til udflugt til denne relativt ukendte attraktion. De ældgamle graveringer blev lavet for tusinder af år siden, og er derfor en stor og vigtig del af regionens kulturarv. Du vil udforske helleristningerne med dyr fra kontinentet, som eksempelvis lamaer, og masser af hellige symboler og tegn, der stammer fra det oprindelige Atacameño-folk.

I denne region kan du også udforske Rainbow Valley, hvor dalens righoldighed af mineraler skaber et kalejdoskop af farver på langs af de bølgende bakkeskråninger. De varme røde og de klare hvide farver, i samspil med de dybe grønne og de skarpe gule nuancer, står som en kontrast til den smukke blå himmel, og giver dig den perfekte baggrund til helt fantastiske billeder.

Atacama

6 Oplev de chilenske fjordes skønhed på et krydstogt fra Puerto Natales

Chiles fantastiske fjorde lever fuldt op til dem, vi har her i Skandinavien. Den fredfyldte region på landets sydkyst er velsignet med en vifte af frodige landskaber og en helt episk udsigt over Stillehavet.

En af de bedste måder at opleve dette imponerende område på, er ombord på et skib. Sejl ud fra Puerto Natales og tilbring tre nætter ombord på det luksuriøse skib, Skorpios III. På turen gennem de patagoniske fjorde, har du mulighed for at trekke til Amalia-gletsjerens udsigtspunkter, og komme helt tæt på idylliske øer.

Vi har et forslag til dig: Kombiner rejsen ned gennem fjordene med en række andre, spændende udflugter – inklusiv en afstikker til Påskeøen – på vores ”Det bedste af Chile”-rundrejse.

Puerto Natales

7. Forkæl din indre eventyrer med actionmættede aktiviteter i Pucón

Pucón-regionen lokker med masser af aktiviteter for de eventyrlystne, og det er et førsteklasses rejsemål på din tur til Chile i 2022. Det ligger i landets Central Lake District og rummer nationalparker, varme kilder og særegne landsbyer med fascinerende kulturelle traditioner.

Du skal ikke kun besøge Huerquehue-nationalparken, og vandre mellem det frodige og mangfoldige dyre- og planteliv. Du skal også udnytte muligheden for at tilføje adskillige andre spændende aktiviteter til din rejseplan. Tag ud og fisk i søer, der er omgivet af vilde dyr, raft ned ad de brusende floder, rid på hesteryg gennem de fortryllende skovområder eller svøm en tur i de skønneste ferskvandssøer.

Pucón er oven i købet et formidabelt sted at lære om kulturen på landet i Chile. På vores Pucón-tur har du chancen for at møde det lokale Mapuche-samfund, og høre om deres fredfyldte livsstil.

Oplev alt det bedste, som Chile og Argentina kan tilbyde. Tag en snak med vores rejseeksperter om hvert lands højdepunkter inden du bestiller dit eventyr i Sydamerika.

Pucon chile

Er du vild med rejseberetninger fra hele verden? Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller deltag i et af vores gratis webinarer.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Top 7 oplevelser i Chile og Argentina

Patagonien og stjernekig i Chile

  • Oplev Chiles moderne hovedstad
  • Udforsk Patagoniens fascinerende natur
  • Kig på stjerner i Atacama-ørkenen

12 dage fra 58.500 kr pr. person

Top 7 oplevelser i Chile og Argentina

Chile: Søerne og vinlandet

  • Oplev Chiles moderne hovedstad
  • Vær aktiv i Pucón
  •   Bo i hjertet af vinlandet

9 dage fra 47.700 kr pr. person

bjerge i mendoza argentina

Argentina: Landskaber og traditioner mod nord

  • Føl Argentinas pulserende hovedstad
  • Oplev Puerto Iguazús overvældende skønhed
  • Nyd de pragtfulde argentinske vine i Mendoza

16 dage fra 40.500 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her