70125011 Få et tilbud
De allerbedste aktiviteter på rejsen til Maldiverne

De allerbedste aktiviteter på rejsen til Maldiverne

Hvad er de bedste ting du kan foretage dig i Maldiverne?

Du skal blot høre ordet ”Maldiverne”, og straks tænker du på ferie i verdensklasse. Og det er da også et sandt paradis med et blåt ocean, krystalklart vand, kridhvide sandstrande, overflod af undersøisk liv omkring de utallige rev, luksuriøse resorts og ikke mindst vandsport som for eksempel snorkling og kajaksejlads. Med så mange forskellige ting at foretage sig, er de maldiviske atoller det perfekte rejsemål, både til en indholdsrig familieferie og en tilbagelænet selvforkælelse på stranden.

Lad os se på, hvad der gør Maldiverne til sådan en fantastisk destination til strandferien. Som udgangspunkt består Maldiverne af en række naturlige atoller. Det er resterne af vulkanøer, der nu er omkranset af ringformede koralrev. Maldiverne består af 26 af disse naturlige atoller. De strækker sig som en kæde i det Indiske Ocean, syd for det indiske subkontinent, og særligt de centrale og nordlige atoller giver et indtryk af en langstrakt, smal nation. Omkring de utallige rev findes et righoldigt og mangfoldigt undervandsliv, hvor du kan opleve noget så specielt som en hvalhaj. De mange øer omfatter blandt andre Baa Atoll, Huraa Island og Laamu Atoll.

Hvis du overvejer hvilket tidspunkt, der er det bedste at besøge Maldiverne, og i det hele taget er i tvivl om, hvordan du planlægger din rejse, så kontakt vores rejseeksperter. Nedenfor finder du en liste med de bedste aktiviteter i Maldiverne, nøje udvalgt af vores MyPlanet-specialister. Listen vil være en uundværlig del af din rejseplanlægning til Maldiverne.

1. Udforsk den lokale kultur i Malé

Male Maldiverne
Aerial view of Malé, the capital of the Maldives

Hovedøen og hovedstaden i Maldiverne er Malé, der på trods af sin begrænsede størrelse, byder på en række seværdigheder. Her er maleriske alléer, fine gader, restauranter og høje skyskrabere. 

Og det er her, at du kan opleve den oprigtige maldiviske sjæl i de listige barer, i de lokale markeders labyrinter, hvor der sælges alt mellem himmel og jord, og i moskeerne, der er et spændende vidnesbyrd om den islamiske kulturarv. Malé er også her, hvor du finder den største lufthavn i landet, Malé International Airport.

2. Dykning ved Maldiverne

De allerbedste aktiviteter på rejsen til Maldiverne

Maldivernes overdådige undervandsverden gør øgruppen til et sandt paradis for dykkere og snorkelentusiaster. Lysende koraller, eksotiske fisk og skildpadder vrimler i Det Indiske Oceans azurblå og krystalklare vand. Hvis du er heldig, vil du opleve delfiner og hvaler! Uanset om du er nybegynder eller garvet, er der masser af muligheder. Og lad endelig ikke dit kamera blive hjemme, hvis du er vild med undervandsfotografering. Du finder ikke et bedre sted at tage billeder.

Ud over dykning og snorkling, er svømning med delfiner i det Indiske Oceans varme vand en af det mest populære aktiviteter i Maldiverne. Tag med ud på en sejltur, hvor du kan spotte delfiner i det åbne hav. Hvis du er heldig og får øje på en flok, kan du springe i vandet og få den utrolige fornøjelse af en svømmetur side om side med dem. Bottlenose-delfinen er den oftest forekommende art i området. Desuden er den sydlige Ari Atoll, der er naturfredet, et af de bedste steder i verden til at svømme med hvalhajer. Af andre spændende steder er The Banana Reef på den nordlige atol, der er et populært dykkersted, og Baa Atoll, der er kendt for sit næsten hypnotisk smukke liv under overfladen.

3. Tag på bryllupsrejse til Maldiverne

De allerbedste aktiviteter på rejsen til Maldiverne

Det fantastiske, tropiske klima, de fineste sandstrande og de romantiske solnedgange er blot nogle af grundene til, at bryllupsrejser er utroligt populære i Maldiverne. Og så er der naturligvis de eksklusive hoteller, der giver jer den mest romantiske oplevelse på bryllupsrejsen. For findes der en mere romantisk ferie, end når I er omgivet af unik og fantastisk natur, og er privilegeret med den vildeste luksus?

Og giv jer hen med en afslappende behandling i luksusresortets spa, nyd restaurantens gastronomiske udfoldelser. Eller tag på et romantisk cruise, hvor I ombord på en traditionel sejlbåd, kaldet en dhoni, kan nyde øernes utrolige skønhed. En dhoni minder en hel del om en dhow, der er den traditionelle arabiske sejlbåd.

4. Bo på et luksusresort på stranden

Sun Siyam Iru Fushi (5).jpg

En af de bedste ting ved Maldiverne er de luksuriøse strandresorts, hvor mange af dem ligger for sig selv på de små øer. Slap af i private omgivelser, i god afstand fra de andre gæster, og genoplad kroppen og sindet med eksklusive wellnessbehandlinger. Nogle af de bedste luksus strandresorts i Maldiverne er Kanuhura Maldives, Fihalhohi Island Resort, Ellaidhoo Maldives by Cinnamon og The Taj Exotica.

Du kan vælge mellem en lang række forskellige behandlinger og massager, eksempelvis den traditionelle maldiviske Theyo Dhemun-massage eller en klassisk balinesisk massage. Det er noget af det bedste, du kan unde dig selv. Desuden byder de fleste luksusresorts på forskellige vandsportsaktiviteter, som du kan kaste dig ud i – lige fra snorkling på de fantastiske rev til en tur på jetski. Mulighederne er utallige.

5. Nyd alt godt fra havet i Maldiverne

De allerbedste aktiviteter på rejsen til Maldiverne

Dagligt friskfanget fisk og skaldyr af den allerbedste kvalitet er de vigtigste ingredienser i det lokale køkken, og gør Maldiverne til en sand fest for gourmeter. Og fiskemarkederne i Maldiverne er altid et centrum for hektisk aktivitet!

Det traditionelle køkken i Maldiverne bygger i grove træk på tre primære elementer: kokosnød, fisk og stivelse. Blandt de mest populære lokale retter er Mas Riha, der er en karryret tilberedt med frisk tun, Garudhiya, en fiskesuppe serveret med ris, lime, chili og løg, Mas Huni, der er en populær morgenmadsret lavet med strimlet røget fisk, kokosnødder og løg, og Fihunu Mas, der er en grillet fisk med masser af chili.

Maldiverne byder på flere af de helt utrolige undervandsrestauranter, hvor du kan spise i selskab med havets dyr, for eksempel på den enormt populære Ithaa Undersea Restaurant!

6. Oplev det store udvalg af vandsportsaktiviteter

De allerbedste aktiviteter på rejsen til Maldiverne

Udover dykning er der en lang række vandsportsaktiviteter, der kan opleves på Maldiverne. Disse aktiviteter omfatter blandt andet snorkling, paddleboarding og jetskiing.

Villingili island er et populært rejsemål for kitesurfere. Her vil vi anbefale, at du afrunder din dag med surfing med en omgang selvforkælelse og afslapning i dit resorts spa.

Opdag alt det bedste, som Maldiverne kan byde på. Kontakt i første omgang MyPlanets rejseeksperter og få et skræddersyet og uforpligtende tilbud på din rejse.


/MyPlanet Rejser, 2022

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her