70125011 Få et tilbud
Japan: Se vores insider tips til unikke oplevelser

Japan: Se vores insider tips til unikke oplevelser

Dyk dybere ned i den japanske kultur med vores top-5 over anderledes oplevelser i Japan.

Japan er tiltrækkende med de enestående landskaber, de episke fortællinger og den righoldige kultur. På rejsen til Japan skal du naturligvis se landets mange kendte og utrolige attraktioner, men hvorfor ikke tilføje et par oplevelser ud over de sædvanlige til din rejseplan? Vores rejseeksperter har masser af fantastiske insideroplevelser, der kan gøre din rejse til Japan endnu mere autentisk og spændende.

De spænder fra trommeundervisning, over en lektion i smukke designs med bladguld, til besøg på de helt specielle wasabi-gårde. Her er vores bedste bud på oplevelser, hvor du dykker et trin dybere ned i den japanske kultur.

Japan: Se vores insider tips til unikke oplevelser

Lær Taiko-trommen at kende

Taiko-trommen er uløseligt forbundet med japansk musik, og det bedste sted, hvor du kan lære det traditionelle slaginstrument at kende, er i Kyoto. Du skal besøge en Taiko Dojo, et øvelokale, hvor du ikke kun kan se og høre de dygtige trommeslagere udfolde sig, men også får fortalt, hvordan trommerne er fremstillet.

Du får også chancen for selv at spille på taiko-trommer under kyndig vejledning af en ekspert. Lyt til musikkens rytmiske mønstre, og prøv selv at genskabe dem. Du vil til sidst være i stand til at spille et musikstykke, ledsaget af den messen og de tilråb, der er typiske for Taiko-musikken.

Efter denne musikalske oplevelse, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Nishiki Night Market. Her finder du masser af boder, der serverer de velduftende og lækre retter, der er specialiteter i Kyoto og den omkringliggende region.

Lær den gamle kunstart Ikebana fra en mester

Du har måske ikke hørt om Ikebana tidligere, men alligevel har du nok en idé om, hvad det handler om. Det er den japanske blomsterbindings kunst, og igen er Kyoto det bedste sted at opleve det, da det er herfra, at kunstarten stammer.

Japanske blomsterarrangementer er anderledes end dem, du ser i Europa. Det skyldes, at bindingen bygger på meditative tanker, samt fire vigtige, grundlæggende principper: balance, harmoni, bevægelse og friskhed. Under dette guidede besøg skal du lære det hellige håndværk fra en ekspert, der vil vise teknikkerne, før det er din tur til at skabe en storslået blomsteropsats.

Din dag med Ikebana afrundes med en traditionel japansk teceremoni, hvor du skal quizze med din vært om blomsterbindingen. Hvis du ikke kan få nok af zen-oplevelser i Kyoto, skal du også aflægge Shunkoin-templet et besøg. Det er et betagende buddhistisk tempel, der stammer tilbage fra det 16. århundrede, og som ligger som en del af byens største tempelkompleks.

Besøg Japans maleriske wasabi-gårde

Den er sprængfyldt med smag og er tårefremkaldende stærk – og så er wasabien verdenskendt som det uundværlige tilbehør til sushi og sashimi sammen med soyasaucen. Hvis du er interesseret i at se, hvor den intense og stærke rod stammer fra, er Japans Nagano-præfektur, på den central del af øen Honshū, det helt rigtige sted.

Her er det perfekte udgangspunkt byen Matsumoto. Den historiske by er ikke kun en enestående destination i sig selv takket være de omkringliggende, dramatiske bjerge og det storslåede slot. Byen ligger også tæt på Japans store områder med produktion af wasabi. Den frugtbare jord nyder godt af ferskvandet fra de nærliggende japanske bjergområder. Det gør markerne til et førsteklasses sted for dyrkning af wasabi og flere andre spændende afgrøder.

Tag med på en rundvisning på en af gårdene, hvor du vil se, hvordan wasabi dyrkes, og du kan prøvesmage nogle af de lækre wasabi-delikatesser. Den bjergrige region er også ideel til mere adventure-søgende, der har mod på krævende vandreture eller måske et udfordrende alpint skiløb. Hvis du er mest interesseret i skiløb, er det her, at du kan opleve Japans berømte pulversne, der er bedst mellem december og februar. Nagano var i øvrigt vært for vinter-OL i 1998.

Mød dit spirituelle ”jeg” ved det hellige Shitaya Jinja

Mange besøgende vil gerne opleve den åndelige side af Japan. Du kan finde harmoni i de smukke landskaber og også ved nogle af de mindre kendte steder rundt omkring i Japan. Og så kan du besøge en helligdom, som for eksempel Shitaya Jinja, der en enestående mulighed for at nyde fred og ro.

Du finder denne stilfærdige perle klemt inde mellem Ueno og Asakusa, der er to af Tokyos mest populære turistområder. Nyd en pause fra den pulserende by og træd indenfor i tempelkomplekset på en privat rundvisning med en lokal guide.

Helligdommen er tilegnet gudinden for frugtbarhed og formue, Inari, og her skal du overvære et ældgammelt ritual, akkompagneret af klokker og klappen. Før du bevæger dig indenfor, skal du vaske dine hænder i reservoiret i haven, hvor du også kan tage dig tid til at beundre helligdommens fine, traditionelle arkitektur.

Efter ritualet er det tid til meditation, bøn og ofring. Der vil også være tid til at stille helligdommens præst spørgsmål om shintoreligionen og blive velsignet, inden du fortsætter rejsen rundt i Japan.

Japan: Se vores insider tips til unikke oplevelser
日本 神社 手水舎

Gå på opdagelse i de smukke haver og design bladguldkunst i Kanazawa

Kanazawa ligger på øen Honshūs nordvestlige kyst, og her finder du en af Japans smukkeste og mest berømte haver.

Den hedder Kenrokuen, og den rummer et enestående system af snoede stier, klukkende springvand (der er blandt de ældste i Japan), små vandfald, gamle tehuse og charmerende broer, der krydser henover de fredelige kanaler, og ikke mindst de store stenlanterner i havens midte. Ved Kenrokuen finder du også en skøn lille skov, der er fyldt med kirsebærtræer og fyrretræer.

En guidet tur rundt i Kanazawa giver dig ikke kun muligheden for at nyde de skønne havers uovertrufne perfektion. Du bliver også præsenteret for det historiske Nagamaki-distrikt, der tidligere var hjemstedet for byens samuraikrigere. Bagefter vil du blive introduceret til et af byens mest berømte håndværk: Kunsten at pynte med bladguld.

Kanazawa er berømt for de historiske kunstgenstande, der er belagt med de ultratynde, glitrende blade af det fineste guld. Her har du mulighed for at skabe dit helt eget mesterværk – det kan være på en lakeret plade eller på spisepinde – som du dekorerer med bladguldet og tager med hjem som en fantastisk og unik souvenir fra din rundrejse i Japan.

Japan: Se vores insider tips til unikke oplevelser
Kenrokuen have i Kanazawa, Japan

Forkæl dine smagsløg med ramen i Fukuoka

Hvis du vil besøge andet end de store byer på din tur rundt i Japan, skal en tur til Fukuoka helt sikkert have en plads på din rejseplan. I den gamle havneby i det sydlige Japan, kan du opleve en spændende sammenblanding af gamle templer, tårnhøje skyskrabere, smukke slotte og fredfyldte haver.

Fukuoka rummer også en meget særegen, kulturel scene, der spænder fra Mentai-rockmusikken, der opstod i slutningen af 70’erne, til byens mange spændende museer og farverige festivaler. Her vil du også finde mange atelierer i den dyre ende, der sælger de smukke silkekimonoer, der er meget mere kunstværker end traditionelle beklædningsgenstande.

Men højdepunktet på enhver tur til Fukuoka er maden. Byen har utallige fantastiske nudelhuse og yatai-gadeboder, hvor du kan slubre de lækre skåle med skøn ramen i dig. Du har også mulighed for at tage på en guidet madtur med en lokal ekspert, hvor du vil blive introduceret til nogle af de allerbedste spisesteder i Fukuoka, for eksempel de mange yatai’er, der åbner hver aften langs Naka-flodens bredder.

/MyPlanet Rejser, 2021

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Japans kultur, gastronomi og samuraiernes historie

Japans kultur, gastronomi og samuraiernes historie

  • Oplev det spektakulære og imponerende Tokyo
  • Templer i Kyoto og streetfood i Osaka
  • Kom tæt på samurai, sumobrydere og mangakultur

16 dage fra 66.000 kr pr. person

Bambusskoven i Arashiyama

Japan - Templer, traditioner og legender

  • Udforsk pulserende Tokyo og historiske Kyoto
  • Overnat i et traditionelt munkekloster
  • Smag på Osakas lokale delikatesser

15 dage fra 36.810 kr pr. person

Japan helt klassisk - Tokyo og Kyoto

Japan helt klassisk - Tokyo og Kyoto

  • Storbyen Tokyo
  • Tempel og kultur
  • Kyoto

9 dage fra 37.000 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her