70125011 Få et tilbud
Kenya eller Tanzania: Hvilken safari skal du vælge?

Kenya eller Tanzania: Hvilken safari skal du vælge?

Drømmer du om en safaritur til Afrika, men kan ikke vælge mellem Kenya eller Tanzania?

Lad os hjælpe dig med at vælge den perfekte safaridestination til din afrikanske luksusrejse.

lion

Vidtstrakte, bølgende græssletter, der støder op til det himmelstræbende, snedækkede Kilimanjaro-bjerg, frodige dale, som gennemskæres af brusende vandløb på kryds og tværs, spredte kratersøer og gyldne bakker med spredte akacietræer. Med tusindvis af vilde dyr, der strejfer rundt i sådanne områder, har Kenya og Tanzania været førende inden for det, der har været kendetegnende for afrikanske vildtsafarier siden 1980’erne. I begge lande kan du enten tage på de klassiske safariture eller tage på opdagelse væk fra den slagne vej.

I betragtning af det store udvalg af oplevelser, der er adgang til, kan det være en foruroligende opgave at vælge mellem safarier i Kenya og i Tanzania. Lad os hjælpe med at træffe beslutningen, og hjælpe dig med at planlægge den bedste afrikanske safaritur for dig.

Kenya eller Tanzania: Her er der vildt!

Vilde og vidunderlige Kenya

Rejs ud af Nairobis urbane jungle, og Kenya byder dig på et overflødighedshorn af landskaber og dyreoplevelser. I de sumpede marskområder, gyldne græsstepper og bushlandskaber med spredte moringas- og akacietræer, har dyrenes giganter strejfet rundt i århundreder. Med nogle af de mest berømte nationalparker i verden, byder en safari i Kenya på en forbløffende koncentration af stort og småt vildt i relativt små, fantastiske reservater. Tænk på akaciefyldte græsstepper ved foden af Mount Kenya, når du vil se bøfler, frodige, grønne græsgange i Amboseli, når du vil se elefanter, og tænk på Tsavo East’s tørre savanne, når du vil se løver og geparder. Og så må vi ikke glemme juvelen i Kenyas krone – Masai Mara, der byder på nogle af de bedste muligheder for at observere Afrikas ”Big Five” i det fri.

Med nogle af de mest berømte nationalparker i verden, byder en safari i Kenya på en forbløffende koncentration af stort og småt vildt i relativt små, fantastiske nationalparker.

Sædvanligvis starter en safariferie i Kenya i de spektakulære, tørre ørkener mod nord, hvor Joy og George Adamson opfostrede hunløven Elsa – en historie, der er udødeliggjort i bogen ”Løvinden Elsa” og filmen ”Født til frihed”. I skarp kontrast til dette samlingspunkt for oprindelige, afrikanske dyrearter, har du Masai Mara. Reservatet svarer givetvis til din opfattelse af Afrika, formet af de dokumentarfilm, du har set, med en enorm, ærefrygtindgydende savanne, og hvor du kan se gnuerne krydse floden under den store migration. I skyggen af Great Rift Valley kan du betragte de lyserøde flamingoer, der tilfører et næsten uhyggeligt skær til Bogoria-søens vand, mens zebraer og gnuer bevæger sig rundt om søbredden. Eller forlad den slagne vej i Laikipia – et råt, kuperet terræn, præget af tætvoksende akacie, der byder på forskelligartede oplevelser såsom rideture, kamelture og bushvandringer for de eventyrlystne. En af Kenyas bedst bevarede hemmeligheder er game drives i Laikipia, hvor du kan iagttage truede næsehorn, giraffer og et væld af andet dyreliv, uden en sjæl i nærheden af dig.

Masai mara (7).jpeg
Masai mara

Uanset om du kører, flyver i et lejet fly eller svæver mellem skyerne i en luftballon, er Kenyas nationalparker og reservater en garanti for helt uforglemmelige øjeblikke.

Spændende safarioplevelser i Tanzania

En ferie i Tanzania tager dig med til hjertet af den afrikanske natur. Lige uden for den travle havneby, Dar Es Salaam, venter nogle af de største nationalparker i hele Afrika. Beliggende i skyggen af snedækkede Mount Kilimanjaro og Meru, er Arusha safarihovedstaden i det nordlige Tanzania, og samtidig den perfekte port til landets mest kendte nationalparker. Lige ved siden af, byder de høje baobab-træer i Tarangire dig velkommen med skygge for den brændende sol, hvor du har Østafrikas største bestand af elefanter, der ofte samles ved floden i parkens hjerte. Mange mindre dyrearter, eksempelvis gnuer, elsdyrantiloper, gazeller og zebraer, der vandrer på disse græsarealer, der måske ikke er så kendte, men ikke desto mindre meget smukke.

Med fossiler som bevis på liv, der går tre millioner år tilbage, er Ngorongoro virkelig livets vugge.

Stemningsfyldt omkranset af Great Rift Valley, Lake Manyara National Park og Ngorongoro Crater på den anden side, er her et fantastisk og unikt økosystem, der er hjemsted for det største antal rovdyr i Afrika. Med fossiler som bevis på liv, der går tre millioner år tilbage, er Ngorongoro virkelig livets vugge. Lake Manyara er på den anden side lige så berømt for de frygtløse, træklatrende løver og mere end 400 fuglearter.

Her kan du selv begive dig ud i de frodige, bølgende landskaber, der strækker sig mod de græsfyldte skrænter, hvor du forundres over de sart lyserøde flamingoer, nyder herlige solnedgange ved søen, ser giraffer, som skræver for at nå ned til vandet, og gnuer, der flygter i panik, når bavianer signalerer, at der er store rovdyr på vej.

Længere mod øst kan du opleve store løvefamilier i gang med deres daglige gøremål, der er at jagte et forbløffende stort antal græssende byttedyr – zebraer, gnuer og gazeller – på de over 10.000 kvadratkilometer slette med spredte klippefremspring ved Serengeti. Selvom du kan se tusindvis af dyr på hvilken som helst dag, er stedet allermest kendt for den store migration, hvor mere end to millioner dyr bevæger sig i ufattelige store flokke på jagt efter græs og vand, forfulgt af rovdyr.

Mod syd kan du nyde enestående, private vildmarkssafarier, der er uforstyrret af andre, i Ruaha, der er den største nationalpark i Tanzania. Og så er der Selous, hvor næsten 10% af verdens vilde løver og utallige leoparder, geparder og flokke af hyæner vandrer på de store sletter, med de spredte baobab-træer og palmer, der er typiske for den centrale del af Tanzania.

Som en del af det samme økosystem, kan mange vildmarkssafarier i Tanzania føles som dem i Kenya.

Som en del af det samme økosystem, kan mange vildmarkssafarier i Tanzania føles som dem i Kenya. I dele af begge lande, som eksempelvisLaikipia, Ruaha og Selous, er turisterne få og der er langt mellem dem. Dette er din eksklusive og luksuriøse, afrikanske safari med fjerntliggende camps, beliggende i uberørte reservater, som kun få besøger. Du skal møde ”The Big Five” i Serengeti, vandre langs kanten af Ngorongoro-krateret, se flodhestenes luftbobler under vandoverfladen eller tage på en Kilimanjaro-vandring med en beskeden håndfuld medrejsende. Vores destinationseksperter hjælper dig gerne med at finde den perfekte safarilejr til dig.

Kenya eller Tanzania: De bedste safariophold

Lige så vigtigt, som det er at vælge den rigtige safaridestination, er det at vælge det rigtige overnatningssted til dig. Mens både Kenya og Tanzania tilbyder noget, der passer til ethvert budget, kan beliggenheden og oplevelserne, der tilbydes begge steder, variere betydeligt.

Kenyas safari-lodges og camps byder på autentiske og forskelligartede oplevelser. De er ofte beliggende på kanten af populære Kenyanske nationalparker, hvor dyrelivet afslappet slentrer forbi, eller placeret midt i maleriske områder med nem adgang til fantastiske muligheder for game drives.

Kenya tilbyder alt fra overkommelig luksus til den eksklusive og overdådige ende af skalaen. Har du lyst til at vågne op til synet af giraffer, der bevæger sig hen over Mara, og derefter nyde en lækker, hjemmelavet morgenmad? Så anbefaler vi Tipilikwani, hvor hyggelige telte i udkanten af et stort nationalt reservat, tilbyder dig enhver tænkelig komfort i det, der er et hjem langt væk fra hjemmet. Eller vil du hellere skåle i lækker champagne i infinity-poolen med udsigt til solnedgangen? Så er det den luksuriøse Angama Mara med udsigt over Mara, som du skal vælge.

Prøv fly-camping på savannerne, hvor du flyver fra sted til sted på sporet af dyrelivet.

Tanzania tilbyder overnatningsmuligheder, der passer til enhver safarientusiast, især i nærheden af de mere besøgte nationalparker som Serengeti og Ngorongoro Conservation Area. Hvis du er ude efter en budget-safari, anbefaler vi Serengeti North Wilderness Camp, der har udsigt over den krokodillefyldte Mara-flod og, hvor du samtidig er i første række til flodkrydsningerne under den store migration. Eller prøv flycamping på savannerne, hvor du flyver fra sted til sted på sporet af dyrelivet.

Mindre besøgte, fjerntliggende nationalparker og naturreservater i Tanzania er derimod kendt for eksklusiv high-end indkvartering, såsom dem i Selous Game Reserve. Beliggende i hjertet af dyrerige områder, tilbyder camps som Siwandu og Roho ya Selous på skønne lommer af luksus midt i den utæmmede vildmark.

Kenya og Tanzania er begge gode valg til en ferie med dine børn.

Med flere familievenlige overnatningssteder, er både Kenya og Tanzania fine destinationer til en ferie med dine børn. De fleste safari lodges og camps tilbyder privat guidede safarier, så selv de yngste safari-deltagere kan udforske det lokale dyreliv i deres eget tempo.

Unikke ting du kan gøre i Kenya og Tanzania

Hvad kan gøre udfaldet af en safari? Ene og alene muligheden for at udleve dine safaridrømme, naturligvis. På trods af, at de ligger tæt på hinanden, kan safarioplevelser i kenyanske og tanzaniske vildtreservater være overraskende forskellige. Mens flodkrydsningerne under gnuvandringen i Kenya er en stor og spændende oplevelse, er sæsonen, hvor dyrene kælver i Tanzania, en lige så speciel oplevelse, som ligger i slutningen af migrationen. Så inden du beslutter dig for, hvilken vildmarkssafari, der er noget for dig, så overvej, hvilke oplevelser du foretrækker.

I Ol Pejeta Conservancy of Kenya skal du på løveopsporing, bevæbnet med udstyr, der advarer dig om, hvor disse luskende, store kattedyr befinder sig. Tag ud på en kamelsafari og tilbagelæg Laikipias sletter, eller tag en tur på hesteryg sammen med truede næsehorn! Kør gennem Mara’s gyldne græssletter, og besøg de lokale landsbyer, hvor børnene byder dig velkommen med åbne arme. På girafcentret er din tid givet godt ud på at betragte de elegante væsner, mens du nyder et godt måltid. Og på elefantbørnehjemmet kan du gøre dit for at hjælpe med at få de reddede unger på fode igen bogstavelig talt. Afslut med en badeferie mellem de svajende palmer ved uberørte Diani, hvor du kan dase i solen og surfe. Dette er er din perfekte, kombinerede bryllupsrejse og safari!

Kenya eller Tanzania: Hvilken safari skal du vælge?

Uberørt Diani Beach på den kenyanske kyst er ideel til din kombinerede safari- og bryllupsrejse.

Tanzania byder derimod på en skøn kombination af safarier og møder med den lokale kultur. Gå sammen med de blide giganter i Serengeti National Park eller forcer den usikre sti på toppen af Ngorongoro-krateret. Bestig Mount Kilimanjaro, der er det højeste bjerg i hele Afrika. Svøm med hvalhajer, snorkel i koralrevenes utrolige verden og tag på picnic på sandbankerne – mulighederne er utallige. Eller fordriv dine dage på de uberørte Zanzibar-strande og nyd dine aftener ombord på en dhow på det azurblå vand i Pemba eller Mnemba med udsigt til Spice Islands i det fjerne.

Fortab dig i de lokkende Spice Islands, når du går, svømmer, snorkler eller sejler omkring Zanzibar.

Bedste tidspunkt at besøge Kenya eller Tanzania

Lang regntid: marts – juni
Vinter: juni – oktober
Kort regntid: november – december
Sommer: december – marts

Med beliggenheden i troperne er temperaturerne i både Kenya og Tanzania godt over 20 ° C hele året og kravler op på 33 ° C i de varme måneder. Højlandet, der omfatter det nordøstlige Tanzania og det sydvestlige Kenya, er relativt køligere, og i nogle områder kan temperaturerne falde til under 10 ° C i de kolde måneder fra juni til august. Det er bedst at besøge Kenya og Tanzania i de tørre måneder.

Rejsetip: I den korte regntid kan du forvente kortere perioder med regn og behagelige temperaturer. Det er også i denne tid, hvor der er færrest turister, der besøger nationalparkerne.

Den store migration i Kenya og Tanzania

December til marts: De fleste gnuunger fødes i det sydlige Serengeti.
Maj til juni: Flokken splittes op. Mens den ene del går mod vest for at krydse Grumeti-floden, går den anden del mod det centrale Serengeti.
Juli: Flokken mødes igen i det nordlige Serengeti.
Juli til oktober: Over 1,5 millioner stærke gnuer finder vej til Masai Mara. Du kan være vidne til denne spektakulære vandring i det nordlige Serengeti eller i Masai Mara Game Reserve.

Rejsetip: Oplev den store migration tæt på fra Mara Under Canvas Camp. Denne lejr flytter flere gange om året efter gnuflokkene. Du er garanteret en plads på første række til migrationen, uanset hvornår du rejser.

Kenya eller Tanzania: Hvilken safari skal du vælge?
The Great Migration, Kenya

Sikkerhed i Kenya og Tanzania

Både Kenya og Tanzania byder det samme niveau af sikkerhed og tryghed for tilrejsende, med undtagelse af grænseområderne, der til gengæld ikke er interessante rejsemål. Følg din sunde fornuft og de grundlæggende sikkerhedsregler, og intet vil stå i vejen for en afslappet safariferie.

Prisen på safarier i Kenya og Tanzania

Både Kenya og Tanzania tilbyder safarioplevelser, der passer til alle budgetter og de er blandt de mest overkommelige safaridestinationer i Afrika. I princippet kan Kenya være billigere end Tanzania, primært på grund af de større nationalparker i Tanzania. Der er beskeden eller ingen forskel med hensyn til indkvartering og aktiviteter med de samme standarder og priser i de to lande.

Kenya eller Tanzania: Hvilken safari skal du vælge?
Masai mara, Kenya

Ligheder og forskelle på safarier i Kenya og Tanzania

Som en del af det samme økosystem, er de to lande ens med hensyn til biodiversitet. Du finder følgende dyreliv i begge lande:

The Big Five: Løve, næsehorn, elefant, leopard og bøffel
Andre dyr: Zebra, giraf, gnuer, antilope, flodhest, krokodille

Masser af fugle- og dyrearter vandrer frit gennem både Kenya og Tanzania

Efter at have øjnet turismens potentiale tidligt, kan Kenya prale af en bedre infrastruktur sammenlignet med nabolandet Tanzania. Derfor betragtes rejser i Kenya ofte som mere behagelige. Afstanden mellem nationalparkerne er kortere i Tanzania, hvilket gør dem særligt attraktive for familiesafarier såvel som for dem, der er på safari for første gang. Med hensyn til dyrevelfærd er Kenya langt fremme, men det skyldes også de større nationalparker i Tanzania, som gør det lidt sværere at overvåge dyrelivets aktivitet.

Tanzania kan have større reservater, men at rejse inden for dem kan tage længere tid end i Kenya. Bortset fra populære destinationer som Ngorongoro-krateret og Serengeti finder du ganske få rejsende på safari i Tanzanias nationalparker.

Kenya eller Tanzania: Hvilken safari skal du vælge?
Kenya

Kenya eller Tanzania: Hvilken safari er den rigtige for dig?

Så hvor vil du hen på din afrikanske safari? Vi anbefaler lidt af begge steder. Med de forskelligartede landskaber og game drives, kan du også kombinere din safari med en strandferie på Zanzibar. Eller brug din ferie på at følge i sporet af de vandrende gnuer under den store migration, der går mod Kenya i juli og vender tilbage til den tanzaniske vildmark efter et par måneder! Eller nyd en vandresafari i Masai Mara, og følg den op med et besøg ved det betagende Ngorongoro-krater. Uanset hvilken type safari du ønsker, glæder vi os til at planlægge din rejse, så den passer på dine ønsker og interesser.

Skræddersy din private, sikre og problemfri safari i Østafrika

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Kenya og Rwanda: Afrikas unikke natur

Kenya og Rwanda: Afrikas unikke natur

 • Mød de vilde bjerggorillaer ansigt til ansigt
 • Følg i Karen Blixens historiske fodspor
 • Oplev ”The Big Five” på spændende safarier

12 dage fra 71.415 kr pr. person

Zanzibar och safari i Tanzania

Safari og strand i Tanzania og Zanzibar

 • Safari-eventyr i Serengeti
 • Unikke kulturoplevelser
 • Sol og strande på Zanzibar

15 dage fra 59.513 kr pr. person

Kenya langt fra alfarvej

Kenya langt fra alfarvej

 • Storbyen Nairobi
 • Unikke safarier i Masai Mara & Ol Pejeta
 • Safarier i verdensklasse

13 dage fra 40.158 kr pr. person

Tanzanias Nordligste Klassikere

Tanzanias Nordligste Klassikere

 • Safari i Serengeti
 • Lake Manyara & Ngorongoro Crater
 • Kilimanjaro

8 dage fra 45.540 kr pr. person

rejse til kenya

Safari og strandliv i Kenya

 • Safarioplevelser på Masai Mara
 • Unikke oplevelser
 • Strandliv og sol ved kysten

14 dage fra 40.262 kr pr. person

Eksklusiv safari i kenya og paradis på seychellerne

Eksklusiv safari i Kenya og paradis på Seychellerne

 • Eksklusiv safari i verdensklasse
 • Hoteller og lodger i toppklasse
 • Ø-ferie med forkælelse & afslapning

17 dage fra 120.474 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her