70125011 Få et tilbud
USA - Pennsylvania - Philadelphia - Philadelphia art museum

Guide: 48 timer i Philadelphia

Historiens vingesus, shopping i verdensklasse, unikke kunstsamlinger og uforlignelig charme. Det er blot nogle af Philadelphias mange trækplastre, som gør byen til et oplagt mål på en rejse gennem det østlige USA.

MyPlanet har gæstet byen, som verden helt fortjent er begyndt at få øjnene op for. Her får du en guide til dine første 48 timer i USA’s første hovedstad og i dag femte største by.

Fortalt af MyPlanets medarbejder Dorte Kuula, som besøgte Philadelphia og omegn i juni 2017.

Dag 1 – Historie og kultur i højsædet

Morgen: Historiens vingesus

Har man sagt Philadelphia, har man også sagt historisk vingesus. Og der findes næppe nogen bedre måde at få historien serveret på, end på en guidet tur lige dér, hvor det hele skete. På turen hører du om byen, som er blandt landets ældste, og har et velplanlagt centrum med grundlæggerens, William Penns, rådhus lige i midten.  Vi skrev 1682. Snorlige gader og religiøse tolerance fik byen til at vokse hurtigt – så hurtigt, at den i 1775 kunne kalde sig Nordamerikas største – og dermed også blev det naturlige centrum for Den Amerikanske Revolution (1775-83). Det var således lige der, hvor du går og står i Philadelphia, at Uafhængighedserklæringen (af 4. juli 1776) og Forfatningen (vedtaget den 17. september 1787) blev udtænkt og proklameret. Din guide sætter det hele i kontekst og udpeger samtidig de vigtige steder og mindesmærker, herunder Liberty Bell og Independence Hall.

Udbuddet af guidede ture i Philadelphia er stort. MyPlanet foreslår operatøren Free Tours by Foot, som tilbyder GRATIS guidede ture. Der forventes naturligvis drikkepenge. Læs mere om mulighederne for gratis udflugter i Philadelphia her

Frokost og eftermiddag: Føde til krop og sjæl

Ovenpå din historiske byvandring er det nu tid til kunst i verdensklasse – og en bid mad. Du finder begge dele på The Barnes Foundation, som er en perle for kunstelskere. Her finder du intet mindre end verdens største private samling af post-impressionistisk og tidlig moderne kunst. Eller mere specifikt: 181 x Renoir, 69 x Cézanne, 59 x Matisse, 46 x Picasso og 7 x Van Gogh og meget, meget mere. Udstillingen vandrer ikke, så det er kun i Philadelphia, at de smukke malerier kan opleves.

Vi anbefaler dig at bestille en guidet tur på museet (Collection Tour). Rundvisningen udføres af en såkaldt docent, som fortæller den spændende historie om samleren Barnes samt om tankerne bag samlingen og den utraditionelle måde, den er udstillet på. The Barnes Foundation har en lækker café, hvor du kan spise.

Husk også at give dig tid til at nyde bygningen, som er en perle i sig selv. Læs mere om åbningstider, entre og rundvisninger på https://www.barnesfoundation.org/.

Var taxfree shopping noget?

Tiden går nemt hos Barnes Foundation. Men gør du det til en prioritet, kan du i dag finde tid til at smage på den shopping, som Philadelphia er kendt for.  For det første er sko, tøj og accessories momsfritaget i Philadelphia, så priserne er markant lavere end i nabobyerne New York og Washington. For det andet er bymidten kompakt og ”walkable”, som amerikanerne siger. USA’s første stormagasin (nu Macy’s) ligger centralt i byen, du finder en god Century 21 også, og i Rittenhouse-kvarteret (sydvest for rådhuset) ligger alle de fashionable high end butikker. Philadelphia har det hele – i en sådan grad, at det anerkendte magasin Condé Nast Traveler har udråbt Philadelphia til verdens næstbedste shopping-by. Læs mere om mulighederne her.

Aften: Uden mad og drikke… 

Philadelphias madscene er rig og varieret, så det er ingen udfordring at finde noget godt. Rejser du i sommermånederne, foreslår vi dig at spise udendørs på det usnobbede og skægge Independence Beer Garden nær Liberty Bell og Independence National Historic Park. Stedet tilbyder 40 forskellige type fadøl af lokal og national oprindelse samt en række lækre småretter. Her finder du også spil at underholde dig med – fra bordtennis til klodsmajor. Helt igennem hyggeligt! Læs mere her.

Kniber det derimod med vejret, så er City Tap House ved Logan Square et godt alternativ. City Tap er en amerikansk gastropub med lækker mad (bøf, pizza, pasta mm), sport på skærmen og – igen – masser af lokale og internationale øl. Se mere her.

Nat: Nyd sommernatten…

I den vestlige udkant af centrum, helt ud mod Delaware River, gemmer Philadelphia på endnu en perle: Spruce Street Harbor Park. Området er rekreativt, hyggeligt, flot og rart og er et mødested for lokale og gæster om sommeren – dag, aften og nat. Her kan du slænge dig i en af de mange hængekøjer og kigge på det farvede lys og de mange mennesker omkring dig. Eller du kan slå dig ned på et af de mange udskænkningssteder i de flydende haver langs kajen. Er du sulten, er her både boder med is og mad. Mere inspiration samt info om festivaler og koncerter her.

Dag 2 – Segway, museer og et fængslende fængsel

Morgen: American breakfast med stil

Bor du på hotel uden morgenmad? Så forkæl dig selv. Håndlavede retter med lokale råvarer er nøgleord for High Street on Market (læs mere), og især morgenmaden er værd at gå efter. Her er hjemmebag, sandwiches, havregrød (vi testede den: det holder 100%), hjemmelavet yoghurt, lækre juicer og god, god kaffe. Læg i øvrigt mærke til Market Street. Hyggelig gade med mange sjove forretninger.

Formiddag: Gavlmalerier og segway

Philly er gavlmaleriernes (engelsk: murals) by. Det startede som et initiativ mod graffiti i 1984 og har udviklet sig til USA’s største offentligt støttede kunstprojekt, som engagerer lokale beboere og kunstnere landet over. I dag er der intet mindre end 3.600 gavlmalerier i byen. Det er praktisk taget overalt, og på en Segway har du mulighed for at se de bedste på relativt kort tid. Og så er det oven i købet sjovt!

Frokost: Reading Terminal Market

Segway-eventyr giver appetit – og den kan du passende stille på et af landets mest charmerende markeder, Reading Terminal Market (læs mere) som ligger centralt i byen. På markedet finder du slagtervarer, frugt og grønt, ost og alverdens delikatesser foruden spisesteder i alle afskygninger. Og ja: det er også her, at du kan være sikker på at finde en klassisk Philly Steak Sandwich! Lækkert, hyggeligt og absolut til at betale.

Eftermiddag: Museer og en tur i fængsel

Din eftermiddag står i museernes tegn – og der er masser af dem. Vil du vide mere om USA’s dannelse, er National Constitution Center stedet. På Museum of American Revolution (læs mere) får du alt at vide om Uafhængigskrigene, der førte til løsrivelse fra England. Er du til naturvidenskab, så kig forbi Franklin Institute (læs mere).

MyPlanet anbefaler på det varmeste en tur i fængsel på Eastern State Penitentiary (læs mere), som emmer af historie og arkitektonisk skønhed. Fængslet blev åbnet i 1829 med store armbevægelser og ambitioner. Det var da det dyreste og mest berømte fængsel, og det var nok lidt af en luksus at havne der som fange. Som noget helt nyt blev der nemlig gjort en ihærdig indsats for at resocialisere fangerne, som blev holdt adskilt for at undgå dårlig påvirkning. Ambitionerne bristede dog hurtigt, for driften var bekostelig, og snart var der adskillige fanger i hver af de små celler. Det var således et ganske almindeligt fængsel, da Al Capone havnede her for ulovlig våbenbesiddelse i 1929.

Aften: Middag på Sampan

Prøv noget nyt! Tag på det moderne Sampan (læs mere). Der er skruet op for volumen og ned for lyset på Sampan, der er serverer innovativ asiatisk mad. Det er specielt, og det er godt – og du skal tage derhen for at få en sanseoplevelse af en anden verden. Du finder ikke noget lignende i gamle Dammark!

Nat: Forlæng fornøjelserne!

Er du endnu ikke klar til at tage hjem til hotellet, er hjælpen nær. Sampan ligger midt i et område med masser af udeliv. Besøg f.eks. Grafitti Bar liiiige bag restaturanten. Gå efter en halvsnusket gyde og få en positiv overraskelse. Du kan også bare slå dig ned på en bar i gaden. Der er masser af dem og også gode chancer for talentfuld underholdning.

Transport i Philadelphia
Philadelphia er som nævnt kompakt og nem at overskue, så du kommer langt til fods. Men pas på ikke at bruge for mange ben-kræfter på transport. Cykel (læs mere) er et godt alternativ, eller du kan løse billet til byens turistbus, som forbinder de store seværdigheder i dagtimerne. Pris per tur er $2, dagsbillet koster $5. Uber er på også på plads og fungerer upåklageligt.

Hotel i Philadelphia
Philadelphia byder på en stribevis af gode hoteller med central beliggenhed. Vi har selv boet på Embassy Suites på Benjamin Franklin Parkway. Det kegleformede hotel ligger ideelt med både museer og shopping, barer og restauranter indenfor gåafstand. Prøv at få et værelse højt oppe, så du kan nyde udsigten over byen. Hotellet har store værelser og tilbyder overnatning til 5 personer på samme værelse.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Roadtrip: USA’s nordlige nationalparker

Roadtrip: USA’s nordlige nationalparker

 • Opsøg pionerernes vilde vesten i Cheyenne
 • Oplev nationalparkernes righoldige dyreliv
 • Kom tæt på Yellowstones frygtindgydende gejsere

15 dage fra 45.500 kr pr. person

Roadtrip i Canada og Alaska

Roadtrip i Canada og Alaska

 • Udforsk Canada og Alaskas vilde nationalparker
 • Oplev utæmmet vildmark mellem snedækkede bjerge
 • Gå i guldgravernes fodspor – og mærk guldfeberen

26 dage fra 74.520 kr pr. person

Roadtrip: Denver til Las Vegas

Roadtrip: Denver til Las Vegas

 • Oplev det vestlige USA’s bjergrige natur
 • Nyd en eksklusiv togrejse med Rocky Mountaineer
 • Udforsk det farverige og neonoplyste Las Vegas

14 dage fra 48.128 kr pr. person

Roadtrip: USA’s nordvestlige nationalparker

Roadtrip: USA’s nordvestlige nationalparker

 • Unikt roadtrip gennem det nordvestlige USA
 • Udforsk de imponerende nationalparker
 • Nyd San Franciscos mangfoldige atmosfære

19 dage fra 39.600 kr pr. person

Roadtrip: Det vestlige USA

Roadtrip: Det vestlige USA

 • Oplev de naturskønne nationalparker
 • Besøg de fascinerende og ikoniske storbyer
 • Nyd friheden på et roadtrip i egen bil

22 dage fra 45.437 kr pr. person

Roadtrip: Californien og Hawaii

Roadtrip: Californien og Hawaii

 • Oplev to af USA’s mest ikoniske storbyer
 • Kør ad Highway 1 langs Stillehavskysten
 • Opdag Hawaiis kultur- og naturskatte

20 dage fra 43.367 kr pr. person

Den store Hawaii rejse

Den store Hawaii rejse

 • Besøg fire af Hawaiis øer
 • Frodig natur og vulkanlandskaber
 • Tropiske badestrande

18 dage fra 36.850 kr pr. person

kauai-hawaii

Hawaiis højdepunkter

 • 3 eksotiske Hawaii øer
 • Tropiske strande og vulkaner 
 • Rundtur på Hawaii Island i bil

14 dage fra 32.500 kr pr. person

USA - Alaska - Bjoern - Natur - 2.jpg

Kør-selv i Alaska

 • Oplev verdens sidste vildmark
 • Bestem selv rute og tempo
 • Mød elge og bjørne i fri natur

16 dage fra 40.779 kr pr. person

Det vestlige usa i bil

Det vestlige USA i bil

 • Dramatiske nationalparker
 • Fascinerende storbyer
 • Frihed i egen bil

16 dage fra 26.910 kr pr. person

USA's vilde vesten og Yellowstone

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra 29.912 kr pr. person

Route 66 i bil

Route 66 i bil

 • Et ægte road trip på Route 66
 • Tid ved Grand Canyon
 • Nostalgi og storbyer

17 dage fra 27.324 kr pr. person

Strand, by og natur i det vestlige USA

Strand, by og natur i det vestlige USA

 • God tid til at opleve USA
 • Den perfekte familieferie
 • Storby og naturoplevelser

21 dage fra 29.498 kr pr. person

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvestlige USA og Canada i bil

 • Road trip i USA og Canada 
 • Imponerende nationalparker
 • Nyd stemningen i storbyerne
   

16 dage fra 32.603 kr pr. person

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon og Alaska i bil

 • Oplev uberørte vildmarker
 • Besøg charmerende små byer
 • Nyd friheden i egen bil

15 dage fra 39.744 kr pr. person

Udflugter

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

En fantastisk dag med vilde forlystelser og et kig ind bag kulisserne i filmens magiske verden.

USA - Hawaii - Oahu - Honolulu - USS Arizona Memorial - 1.jpg

Udflugt til Pearl Harbor fra Honolulu

Oplev historiens vingesus på denne udflugt til den amerikanske flådebase Pearl Harbor fra Honolulu.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 6

Sejltur på San Francisco Bay

Stå til søs, og oplev San Franciscos seværdigheder og smukke beliggenhed fra bugten.

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Santa Monica cykeltur

Tag med på en guidet cykeltur ved Santa Monica og Venice Beach, og lær området at kende med en lokal guide.

Leopard som vilar på trädgren i Serengeti, Afrika

San Diego Zoo

San Diego Zoo er en af verdens største dyreparker, så her venter store dyreoplevelser for alle.

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

Los Angeles hop-on hop-off busser

Oplev det bedste af Los Angeles i byens Hop-on/Hop-off busser, som har over 70 stoppesteder i byen.

USA - Hawaii - Maui - Luau - Dans_1.jpg

Lokal Luau fest på Hawaii

Intet besøg på Hawaii er komplet uden at opleve en ægte Hawaiiansk Luau fest.

USA - Sequoia.jpg

Kæmpetræer og vingårde

Gå en tur blandt kæmpetræerne i Muir Woods, og besøg vingårde i Napa og Sonoma på denne tur fra San Francisco.

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Hvaltur på Monterey Bay

Oplev det rige liv i Monterey Bay i Californien på denne hvalsafari med guide.

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on hop-off bus i San Francisco

Udforsk San Franciscos kvarterer og seværdigheder med byens hop-on hop-off busser.

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Guidet tur og gourmet på The Strip

Nyd lækker mad på udvalgte restauranter i Las Vegas på denne guidede rundtur i byen. 

pearl harbor memorial

Guidet rundtur på Oahu

Tag med på en guidet tur gennem Oahus frodige landskaber til dramatiske bjerge, hyggelige småbyer og smukke strande. 

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon helikoptertur

Grand Canyons storhed opleves allerbedst på en helikoptertur ind mellem de stejle klippevægge.

USA - AJaleo

Gourmet-rundtur i Las Vegas

Der venter en aften fyldt med nye sanseindtryk, når du besøger nogle af Las Vegas’ bedste restauranter.
 

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon fra Las Vegas

Flyv i helikopter fra Las vegas til Gran Canyon.

USA - Californien - San Francisco - Sporvogn - 3.jpg

Få rabat med San Francisco CityPASS

Få rabat på fire af San Franciscos største attraktioner samt ubegrænset kørsel i sporvogn med dette CityPASS.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Deluxe Sunset Cruise i San Francisco

Oplev San Francisco på smukkeste vis fra en båd på bugten ved solnedgang.

USA - Hawaii - Maui - Hana - Natur - Vandfald - 2.jpg

Dagstur langs Mauis vilde Hana-kyst

Oplev dramatiske kyster, brusende vandfald og hyggelige småbyer på denne dagstur langs Mauis vilde østkyst.

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

Cykeltur over Golden Gate Bridge

Oplev San Franciscos vartegn, Golden Gate Bridge, på to hjul og fortsæt eventuelt til hyggelige Sausalito.

Alaska - Katami National park - bjørn

Bjørnetur i Katmai fra Anchorage

Oplev den smukke natur i Kaimai national Park på denne heldagstur fra Anchorage.

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur til Napa Valley og Sonoma

Besøg de berømte vinområder Napa Valley og Sonoma på denne dagstur fra San Francisco.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her