70125011 Få et tilbud
Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan

Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan

Se vores top-10 valg, lige fra de mest populære Shinto-helligdomme til de mest interessante japanske klostre og buddhistiske templer. At...

Se vores top-10 valg, lige fra de mest populære Shinto-helligdomme til de mest interessante japanske klostre og buddhistiske templer.

Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan

At skulle vælge blandt de templer, helligdomme og klostre, der er et besøg værd i Japan, et land med mange tusinder at vælge imellem, er ikke nogen nem opgave. For en ting er sikkert, det er en betagende oplevelse at besøge ethvert tempel og enhver helligdom i Japan. At gå gennem de perfekte haver i et japansk tempel, træde over tærsklen til pilgrimmenes og tilbedernes samlingssted eller at ofre ligesom japanerne gør, kan give dig et godt indblik i Japans kultur, traditioner og historie på en måde, som du ellers ikke kan. Ingen Japan-rejse er fuldstændig uden et besøg i et af følgende top-10 templer i Japan.

At opleve en religiøs lokalitet er at opleve det virkelige kulturelle centrum i Japan.

Religion har altid haft stor indflydelse på Japans kultur. Elementer fra de to mest fremtrædende religioner i landet, shintoisme, landets oprindelige religion, og buddhisme, har haft indflydelse på alt lige fra kunst til politik i Japan. Du vil kunne nyde utallige stykker religiøs kunst i de mange helligdomme og templer på din rejse rundt i Japan. Det var en almindelig opfattelse i det japanske imperiums storhedstid, at kejseren var guddommelig – en levende gud. Dette er en tro, der er stærkt forankret i shintoismen.

At opleve en religiøs lokalitet er at opleve det virkelige kulturelle centrum i Japan. Hvis du planlægger at besøge et eller flere japanske templer, klostre eller helligdomme, kan du roligt læse videre, for nedenfor finder du en liste over de 10 mest interessante religiøse steder i Japan.

Til en start: Hvad er forskellen på helligdomme, templer og klostre?

Hvis du kender formålet med og betydningen af de steder, du besøger, får du endnu mere udbytte af din rejse.

Der er ingen formelle krav til påklædning for besøgende i japanske templer og klostre. Det er dog vigtigt, at du tager skoene af, inden du går ind i buddhistiske templer. Normalt er traditionelle sandaler til låns ved indgangen.

Udforsk vores liste med top-10 templer i Japan, der er så imponerende, smukke og historiske, at de tager pusten fra dig.

Top 10 templer i Japan

10. Hida-Sannogu-helligdommen i Takayama

Hida-Sannogu-Shrine, Takayama

Hida-Sannogu ligger i skyggen af så høje træer, at det ser næsten miniatureagtigt ud. Udover den naturlige skønhed, er helligdommen mest kendt for sin rolle i Shinto Sanno Matsuri-festivalen, der er en af de tre vigtigste festivaler i Japan.

Den har været gennemført i århundreder og festivalen omfatter blandt andet en lang parade, der slanger sig gennem Tokyo og som kulminerer i en ceremoni ved den historiske Hie-Jina-helligdom i byen. Helligdommen huser også berømte marionetdukker, der er blevet brugt i festlighederne. Selvom denne helligdom er meget mere beskeden end andre på denne liste, er et besøg et dejligt afbræk, når du er i området.

Takayama er et berømt rejsemål for onsen (naturlige varme kilder) og der er mange forskellige at vælge imellem. Du kan også besøge den velbevarede landsby, Shirakawa-go, der er opført på UNESCO’s Verdensarvsliste.

9. Hasedera-templet i Kamakura

Ved foden af bakken ligger den gamle, klassiske japanske have, som du kan udforske og slappe af i.

Ved foden af bakken ligger den gamle, klassiske japanske have, som du kan udforske og slappe af i. Hasedera-templet tilhører Jodo-sekten i den japanske buddhisme og er dedikeret til barmhjertighedens gudinde. Templet er berømt for at rumme en høj træskulptur af gudinden med elleve hoveder. Historien fortæller, at en munk skar to skulpturer i kamfertræ for hundrede år siden. Mens den ene var tilegnet byen Nara, blev den anden sendt ud på havet for at finde sin egen plads i verden. Den skyllede op på en strand nær Kamakura, og der blev bygget et tempel til den her. At betragte statuen er således at være vidne til en ægte japansk legende på første hånd.

På det lille museum i tempelkomplekset kan du se nogle af den japanske buddhismes skatte og høre om templets historie. Nyd et måltid eller en drink i restauranten før du betragter den vidunderlige udsigt over Kamakura. Ved foden af bakken ligger den gamle, klassiske japanske have, som du kan udforske og slappe af i.

8. Enryaku-ji i Kyoto

Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan
Enryaku-ji Kyoto

Enryaku-Ji er et stort buddhistisk kloster, som er beliggende i bjergene i det østlige Kyoto. Det tilhører Tendai-sekten i den japansk buddhisme og er et af de bedste buddhistiske steder i Japan. En lang række af de vigtigste og mest indflydelsesrige buddhistiske munke og lærde boede, studerede og bad her. Så hvis du er interesseret i japansk kulturhistorie eller buddhistisk historie, er det et absolut must at besøge.

I dag er klosterkomplekset opdelt i tre selvstændige områder: Todo, Saito og Yokawa, der er forbundet med en række naturskønne vandrestier. Det anbefales at opleve alle tre områder, da nogle er mere fredfyldte end andre og hver især byder de på forskellige og berigende oplevelser.

7. Meiji Jingu Shrine i Tokyo

Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan

Meiji Jingu i Tokyo er en helligdom dedikeret til kejser Meiji og kejserinde Shokens sjæle. Den blev bygget i 1925, seks år efter kejserindens død. Den ligger i et skovområde i Yoyogi park og er et vidunderligt sted at trække sig tilbage og slappe af i efter trængslen og travlheden i Tokyo. Når du nærmer dig helligdommen, vil du bemærke en stor Torii-port, som er meget normalt i Shinto-helligdomme. Den omkransende skov består af tusindvis af træer, der er doneret til helligdommen af følgere fra hele landet.

Besøger du stedet den første dag i et nyt år, kan du opleve Hatsumode, der dækker over årets første bønner ved en helligdom. Hvis du ikke bryder dig om store menneskemængder, er her en advarsel: På Hatsumode besøger en million mennesker helligdommen. Men det er en vigtig dato i Shinto-kalenderen, og hvis du virkelig ønsker at betragte religiøst liv og kultur i Japan, må du ikke gå glip af denne oplevelse.

6. Kiyomizu Temple i Kyoto

Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan
Kiyomizu Temple Kyoto

Selvom dette tempel ligger i det østlige Kyoto, har det udsigt til frodige grønne skovområder og lyserøde kirsebærtræer. Her skal du smage på vandet fra det lille vandfald i templet. Det rene vand menes at have mange åndelige virkninger såsom lang levetid, succes og kærlighed. At drikke for meget af vandet anses som grådigt. Templet er opkaldt efter vandfaldet, og navnet “Kiyomizu” kan oversættes med “rent vand”. Ved hovedsalen finder du den store trætribune, der giver dig en betagende udsigt over Kyoto og den smukke natur omkring. Det er et meget fredfyldt sted at besøge på din rejse i Japan.

5. Fushimi Inari Taisha Shrine

Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan

Fushimi Inari Taisha ligger også i Kyoto. Denne helligdom er især berømt for sin tunnel af røde Torii-porte, der fører frem til hovedkomplekset. Helligdommen ligger ved foden af Mount Inari, der er en del af området.

Hovedstien til toppen af bjerget er en pilgrimsrute, og på vej op, vil du se snesevis af små statuer og mindre helligdomme. En stor del af ruten er overdækket af en lang række Torii-porte. Gåturen op og ned igen tager tid og kræfter, men at kombinere turen med et besøg i helligdommen, er det hele værd. Og på toppen af bjerget har du desuden glæde af en storslået udsigt over Kyoto.

4. Det klassiske Japan ved Itsukushima-helligdommen

Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan
Når det er højvande, ser det næsten ud som om, at de berømte Torii-porte flyder på vandet som en mystisk ø.

Itsukushima-helligdommen i Hiroshima er visuelt meget imponerende. Den er bygget i en lille vig, tæt på kysten, og den unikke beliggenhed sikrer, at helligdommens røde farve står i strålende kontrast til det blå havvand og de grønne skovområder i nærheden. Når du betragter de berømte Torii-porte fra fastlandets helligdomskompleks ved højvande, ser det næsten ud som om, at de flyder på vandet som en mystisk ø. Interessant nok er den måde, hvorpå helligdommen næsten ser ud til at flyde, ikke kun en designmæssig detalje, men også et bevidst forsøg fra den oprindelige arkitekt og bygherrer på at undgå at forstyrre de ånder, der siges at bebo øen. Selve helligdommen er nemlig dedikeret til disse ånder.

Siden 1996 har helligdommen været optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af dens historie, den smukke og harmoniske arkitektur og dens betydning for japansk kultur. I dag kan du udforske helligdommen fra et system af træbroer, der forbinder alle bygningerne i komplekset.

Rejsetip: Du kan også komfortabelt opleve området på en sejltur, der passerer den berømte helligdom.

3. Nezu Shrine i Tokyo

Nezu Shrine i Tokyo

Nezu-helligdommen i Tokyo ligger i midten af en smuk japansk have. Den stammer tilbage fra 1705 og er dermed en af de ældste helligdomme i byen – og blandt de allersmukkeste. Der er adgang gennem en allé af Torii-porte, der leder dig frem til selve helligdommen. Bygningen er i ægte japansk stil med en smagfuld sammensætning af røde, gyldne og grønne farver, og med en stillestående dam med japanske karper ved foden af helligdommen. Selv for dem, der ikke er interesseret i japansk religion eller kultur, er det et must at besøge helligdommen på grund af dens simple skønhed.

Rejsetip: Hvert år i april strømmer folk fra hele Tokyo og omegn til helligdommen til Bunkyo Azalea-festivalen for at beundre smukke blomster i levende lyserøde nuancer.

2. Senso-ji-templet ved Asakusa i Tokyo

Senso-ji-templet ved Asakusa i Tokyo

Senso-Ji-templet i Tokyo er over tusind år gammel, og dermed det ældste i byen og bestemt også det mest berømte. I mange århundreder er pilgrimme fra hele Japan strømmet til dette sted. Den mest moderne del af bygningsværket er genopbygget efter Anden Verdenskrig. På trods af dette, er det stadig et sted af enestående historisk og kulturel betydning. Dets genopbygning bliver set som et billede på landets genfødsel efter krigen. En stor del af det fungerende buddhistiske tempelkompleks i Tokyo er åbent for offentligheden og er en fornøjelse at gå på opdagelse i. De fleste af bygningerne er klart karmosinrøde i farve og hver især mesterværker inden for japansk arkitektur.

Rejsetip: Takket være sin centrale beliggenhed kan Senso-Ji meget let nås fra hvor som helst i Tokyo.

1. Kinkakuji-templet eller Den gyldne Pavillon i Kyoto

Top 10 templer, helligdomme og klostre i Japan
Kinkakuji Temple, Kyoto

Du vil opdage, at hver etage har sin helt egen arkitektoniske stil. Og jo mere du betragter dem, jo flere detaljer ser du.

Det funklende Kinkakuji-tempel i det nordlige Kyoto ligger på bredden af en stor sø, der er flankeret af frodige træer og buske, hvilket giver en fredfyldt følelse. Når du kommer tættere på, vil du opdage at anden og tredje etage bogstaveligt talt er dækket af guld, der skinner og glinser i solens stråler. Jo mere du betragter dem, jo flere detaljer ser du. Selvom nogle områder af templet er lukket for offentligheden, er det alligevel mere end umagen værd at gå rundt om det og nyde de omkransende, frodige grønne omgivelser.

Besøg de smukkeste og mest historiske klostre, helligdomme og top-10 templer i Japan i dit helt eget tempo. Med en luksusrejse rundt i Japan, der er skræddersyet til dig, kan du fordybe dig i kulturen og historien bag disse fantastiske steder.

Planlæg en personlig, skræddersyet rundrejse til de bedste steder i Japan.

/MyPlanet Rejser, 2023

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Japans kultur, gastronomi og samuraiernes historie

Japans kultur, gastronomi og samuraiernes historie

  • Oplev det spektakulære og imponerende Tokyo
  • Templer i Kyoto og streetfood i Osaka
  • Kom tæt på samurai, sumobrydere og mangakultur

16 dage fra 66.000 kr pr. person

Bambusskoven i Arashiyama

Japan - Templer, traditioner og legender

  • Udforsk pulserende Tokyo og historiske Kyoto
  • Overnat i et traditionelt munkekloster
  • Smag på Osakas lokale delikatesser

15 dage fra 36.810 kr pr. person

Japan helt klassisk - Tokyo og Kyoto

Japan helt klassisk - Tokyo og Kyoto

  • Storbyen Tokyo
  • Tempel og kultur
  • Kyoto

9 dage fra 37.000 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her