70125011 Få et tilbud
Namibia_Namib ørkenen_Sossusvlei_1809568

Namibia. Det sydlige Afrikas oversete rejseland

Namibia har det hele; storslåede ørkenlandskaber, safari i absolut verdensklasse og eksotiske kulturer, der stadig lever en meget traditionel tilværelse. Du kan også udforske gamle diamantminebyer, opleve klippemalerier fra tidernes morgen og nyde stemningen fra den tyske kolonitid i hyggelige kystbyer. Namibia ligger lige nord for Sydafrika og er et af Afrikas mest stabile og velfungerende lande. Alligevel finder forbavsende få rejsende vej hertil. Men de få, der gør, kan glæde sig over et ægte eventyr langt væk fra de gængse turistruter. Vel at mærke uden at det behøver at blive primitivt. Her har vi samlet 10 af de bedste oplevelser i Namibia.

Etosha National Park

Etosha nationalparken er blandt de bedste safaridestinationer i Afrika. Især i vores sommermåneder og i efteråret, når landskaberne tørrer ind omkring den store saltslette, og dyrene samler sig omkring de få tilbageværende vandhuller. Her kan du sidde i timevis og se en sand parade af dyr komme for at drikke. Alle de kendte safaridyr lever i Etosha. Fra de mægtige ørkenelefanter, løver og leoparder til zebraer, strudse og et mylder af forskellige antiloper. Etosha er desuden et af de bedste steder at opleve det sjældne sorte næsehorn i fri natur.

Sossusvlei

Af alle Namibias landskaber er de enorme sandklitter ved Sossusvlei måske de mest berømte, mest fotogene og mest storslåede. Ikke mindst i morgengryets gyldne skær. Så det er værd at starte tidligt for at bestige en af de vældige sandklitter og nyde solopgangen over sandhavet fra toppen. Man skulle ikke tro det, men der lever faktisk oryx-antiloper og andre dyr i klitterne. Her ligger også små saltsøer, der kun fyldes med vand, når det regner. Særlig spektakulær er saltsletten Deadvlei, hvor døde træer strækker deres knudrede grene mod himlen som surrealistiske skulpturer. Træerne døde sandsynligvis for over 600 år siden, men de forgår ikke længere på grund af det tørre klima.

Swakopmund

Den hyggelige lille kystby Swakopmund blev grundlagt som tysk koloni i 1892, og selvom den tyske kolonitid kun varede kort, er den tyske arv tydelig at se i Swakopmunds arkitektur og tyske stednavne. Det tyske præg går igen på byens restauranter og caféer, der byder på wienerschnitzel, fadøl og tyske konditorkager. I dag er Swakopmund en populær ferieby med gode restauranter, et væld af udflugtsmuligheder og et langt køligere klima end inde i ørkenen.

Sælkolonier langs Skelet-kysten

Nord for Swakopmund slår store bølger ind mod den øde ørkenkyst. Utallige skibe er gennem tiderne gået på grund langs denne kyst, hvilket betød den sikre død for de stakkels sømænd. Derfor fik den med tiden navnet ’Skeletkysten’. Den dag i dag er der stadig ikke mange tegn på menneskelig civilisation langs kysten, hvilket dyrelivet nyder godt af. Ikke mindst sæler, og ved den store sælkoloni ved Cape Cross kan du komme meget tæt på de højlydte dyr.

Damaraland

Damaraland er et fantastisk område med eroderede bjerge og åbne, stenede landskaber, der ikke synes at have ændret sig overhovedet siden tidernes morgen. Alt synes gammelt i Damaraland. Ved Twyfelfontein har jæger-samlere gennem årtusinder malet områdets vilde dyr på de rustrøde klipper, og nær byen Khorixas ligger 280 millioner år gamle forstenede træstammer rundt om i landskaberne. Selv de levende planter bliver enormt gamle her. Et godt eksempel er Welwitschiaen, der kan leve i op til 1.500 år i den nådesløse ørken.

Mød himba-folket

Med sin karakteristiske hårstil, tunge smykker og sparsomme beklædning i skind og læder er himba-folket let at genkende. Trods pengeøkonomi og andre moderne opfindelser har gjort sit indtog i himba-folkets område i det nordlige Namibia, holdes mange af de gamle traditioner stadig i hævd. De bor eksempelvis i små telte af skind, og rigdom måles fortrinsvist i antallet af køer. Himba-folket samler også stadig mad i naturen, der suppleres med agerbrug samt opdræt af får, geder og køer.

Fish River Canyon

I det sydlige Namibia har Fish-floden skåret sig ned i landskaberne og skabt Afrikas største kløft. Med en længde på 160 kilometer, en bredde på op til 27 kilometer og en dybde på op til 550 meter, minder kløften mest af alt om en mindre udgave af USA’s Grand Canyon. Men langt færre rejsende finder vej til dette afsides sted, og det giver en helt anden oplevelse. Der er adskillige flotte udsigtspunkter langs kanten af kløften, men det er også værd at snøre vandreskoene og udforske stierne, der fører ned i dybet.

Kolmanskop

Namibias undergrund er rig på mineraler, og i 1908 blev en kæmpe diamant fundet i ørkenen. Inden længe flokkedes folk til stedet med håbet om hurtig rigdom, og de forvandlede ørkenen til den driftige og meget moderne mineby Kolmanskop. Byen havde elektricitet, en isfabrik og sågar den første sporvogn i Afrika. Men lykken var kort, og i 1954 forlod de sidste indbyggere Kolmanskop. Siden har ørkenen indtaget de gamle bygninger, der står tilbage som minde om byens korte storhedstid.

Kalahari-ørkenen

Kalahari-ørkenen er det perfekte sted at slippe væk fra det hele. Et 1,2 mio. km2 stort fladt og tørt område, der brydes af spredte baobabtræer, hårdføre buske og øjensynligt livløse saltsøer, der strækker sig mod horisonten under den nådesløse sol. Kalahari er dog langt fra livløs. Små floder løber på kryds og tværs gennem de rå omgivelser, hvilket gør det muligt at opretholde et overraskende rigt og varieret dyreliv. Det er også her, du kan møde buskmændene, der stadig jager med bue og pil og samler planter i ørkenen.

Caprivi strip

Caprivi Strip løber som en tynd langtange mellem Angola og Botswana. Her er naturen langt mere frodig end i resten af Namibia, og nationalparker som Khaudum, Bwabwata og Nkasa Rupara byder masser af vild natur langt væk fra de gængse turistruter. Dyrelivet er særdeles rigt, og elefanter og flodheste ses ofte langs floderne. Et godt udgangspunkt for udforskning af området er øen Mpalila, der ligger lige der, hvor Zambezi-floden og Chobe-floden mødes.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Sydafrika: De bedste safarioplevelser

Sydafrika: De bedste safarioplevelser

 • Oplev ”The Big Five” i Eastern Cape Game Parks
 • Få spektakulære dyreoplevelser og luksus i Kruger
 • Udforsk Madikwes utrolige, naturlige mangfoldighed

15 dage fra 60.300 kr pr. person

Namibia. Det sydlige Afrikas oversete rejseland

Drakensberg, Wild Coast og Kruger

 • Udforsk det enestående og naturskønne Drakensberg
 • Kør langs kysten til det krystalklare Indiske Ocean
 • Oplev Sydafrikas fantastiske, vilde dyreliv ved Kruger

20 dage fra 37.350 kr pr. person

Sydafrika: Western & Northern Cape

Sydafrika: Western og Northern Cape

 • Udforsk mangfoldige og farverige Cape Town
 • Tag på hvalsafari og svøm med sæler
 • Nyd de kulinariske eventyr i Vinlandet

15 dage fra 29.500 kr pr. person

Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika og Mauritius

 • Cape Town og vinlandet
 • Big five safari i Kruger National Park
 • Afslapning på smukke Mauritius

16 dage fra 48.500 kr pr. person

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos, Vandfald og Safari

 • Nyd luksustoget Rovos Rail
 • Smukke Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

12 dage fra 50.715 kr pr. person

Cape Town, Victoria Falls og safari

Cape Town, Victoria Falls og safari

 • Oplev farverige Cape Town
 • Det buldrende Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

14 dage fra 36.225 kr pr. person

Klassiske Sydafrika

Klassiske Sydafrika

 • Oplev Sydafrika i bil
 • Vinsmagning i Stellenbosch
 • Safarioplevelser i verdensklasse

13 dage fra 34.650 kr pr. person

Sydafrikas højdepunkter

Sydafrikas højdepunkter

 • Udforsk Cape Town
 • Safari i Kruger National Park
 • Bestem selv ruten i egen lejebil

15 dage fra 38.250 kr pr. person

Udflugter

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Sydafrika - Franschhoek Wine Tram

Vintur i Franschhoek

Tag med Franschhoek Wine Tram, der fører dig gennem vinområdet Franschhoek Valley i Sydafrika.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Walk to Freedom

Tag med på denne rejse gennem nyere Sydafrikas historie med et besøg på Robben Island og i to townships.

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Vinlandet for de eventyrlystne

Forude venter en privat guidet heldagstur gennem vinlandet, som byder på både skøn natur, historie og ikke mindst lækre vine på stribe.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto og Apartheid Museum

Denne heldagstur til Soweto tager dig til alle de steder, der har haft en særlig politisk betydning samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Vin og hvaler

Oplev hvalerne langs Sydafrikas sydkyst, og nyd områdets gode vine på denne heldagstur.

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboard og quadbike tur

Du kan se frem til en hel dag fyldt med fart over feltet på denne tur til Atlantis-sandklitterne.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Sejltur i solnedgang på Zambezi River

Tag med på en sejltur ved solnedgang på Zambezi River med mulighed for at se dyreliv undervejs. 

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Kap Det Gode Håb

Et af de helt store højdepunkter under et besøg i Cape Town er en heldagstur til Kap Det Gode Håb.

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel gennem vinlandet

Kom på cykeltur i den historiske og charmerende by Stellenbosch i hjertet af Sydafrikas Vinland.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Robben Island og Cape Town byrundtur

Oplev Robben Island og fængslet, hvor Nelson Mandela sad fængslet, og tag på en guidet rundtur i Cape Town.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

I helikopter over Victoria Falls

Oplev det smukke Victoria Vandfald fra luften på en tur i helikopter.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Hvaler og sæler i Sydafrika

Glæd dig til en dag på havet, hvor du har mulighed for at opleve både hvadler, sæler og måske endda hvidhajer.

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Heldagstur til Vinlandet

Oplev det smukke Vinland på denne heldagstur med vinsmagninger og fantastisk natur.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Guidet tur ved Victoria Falls

Tag med på en guidet tur til Victoria Falls og oplev de enorme vandmasser der buldrer mod afgrunden.

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Heldagstur ad Panoramaruten

Nyd Panoramarutens skønne natur på denne private heldagstur med guide ad en af Sydafrikas smukkeste ruter. 

Sydafrika - Cape Town - haj

Dykning i hajbur ved Cape Town

I dag får du mulighed for at opleve de store smukke hvidhajer ud for kysten ved Cape Town.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Besøg Soweto

Denne tur til Soweto tager dig til flere steder af historisk betydning samt Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Cape Town med helikopter

Oplev smukke Cape Town fra luften på denne 30 minutter lange helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikat-safari

Tag med på en morgensafari, og oplev surikattene kigge frem fra deres skjul for at suge solen første stråler til sig.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havkajak og Cape Point-tur

Der venter dig en privat guidet heldagstur, hvor du padler i kajak til Boulders Beach efterfulgt af en tur til Kap det Gode Håb.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma-middag og underholdning

Tag med til en festlige boma-middag, der giver dig indblik i den lokale zimbabwiske kultur.

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykeltur til Soweto

Denne guidede halvdags cykeltur til Soweto er for dig, som vil opleve og ikke bare se en township.

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 1.jpg

Smag på Vinlandet

Nyd en fantastisk heldagstur i Vinlandet fyldt med skønne smagsprøver og oplevelser.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her