70125011 Få et tilbud
Oplev magien, når de japanske kirsebærtræer blomstrer

Oplev magien, når de japanske kirsebærtræer blomstrer

Planlæg din rejse til Japan, så den falder sammen med kirsebærtræernes magiske blomstring i foråret – og få en virkelig...

Planlæg din rejse til Japan, så den falder sammen med kirsebærtræernes magiske blomstring i foråret – og få en virkelig unik oplevelse.

Osaka (1).jpeg

Kirsebærtræernes blomstring i Japan, der sædvanligvis ligger i slutningen af marts eller begyndelsen af april, markerer forårets begyndelse og svøber landskaberne i udsøgte farvenuancer. Planlæg din rejse til Japan, så den falder sammen med kirsebærtræernes blomstring i foråret. Så venter der dig en virkelig enestående oplevelse.

Det er i denne periode, hvor kirsebærtræerne blomstrer (kendt som “sakura” på japansk), at du bliver mødt af de charmerende og tidsmæssigt begrænsede synsindtryk i de forskellige egne af Japan. Farverne er hvide eller lyserøde, sommetider mørk pink eller gule, og ofte skifter farverne som blomstringstiden skrider frem. Det betragtes som et symbol på livets sarte og flygtige natur, hvilket tiltrækker såvel lokale som tilrejsende. Derfor er det heller ikke så underligt, at du kan finde ordet “hanami” i den japanske ordbog. Det kan nemlig bedst oversættes til ”at se på blomster” og refererer til den århundredgamle tradition med at arrangere en picnic eller fest under kirsebærtræer i blomst. Nogle steder kan du ovenikøbet opleve en stemningsfyldt hanami-picnic til ud på de sene aftentimer i skæret fra smukke papirlanterner.

Kirsebærblomstring i Japan med et utal af sorter

Mens blomstringstiden kan vare op til 14 dage, er der visse sorter, hvor den blot strækker sig over et par dage.

Oplev magien, når de japanske kirsebærtræer blomstrer

Japan har et helt særligt forhold til kirsebærblomsten, og det er i sådan en grad, at nogle tror, at det er nationalblomsten. Det er officielt krysantemum. Landet er hjemsted for over hundrede sorter af kirsebærtræer, både vildtvoksende og dyrkede.

Træerne er yderligere differentieret i forhold til antallet af kronblade, kronbladenes farve, træets form, bladenes farve og om bladene formes sammen med blomsterne eller efter afblomstringen. Træer, der blomstrer med mere end fem kronblade, kaldes yaezakura, og de ”grædende” kirsebærtræer, som kendes på de hængende grene, kaldes shidarezakura. Somei Yoshino med fembladede blomster i hvid eller lyserøde nuancer, er blandt de mest almindeligt forekommende sorter i Japan. En anden sort, ukon, er til gengæld kendt for sine lysegule blomster. Mens blomstringstiden kan vare op til 14 dage, er der visse varianter, hvor den blot strækker sig over et par dage. En fantastisk måde at opleve kirsebærblomstringens skønhed på i Japan, er ved at følge den fra dag til dag, så længe den står på.

Kirsebærtræernes blomstring i 2023

Starten på den japanske kirsebærblomstring svinger lidt fra år til år, da den afhænger af vejrforholdene. De tidligste blomster kan ses på den tropiske ø, Okinawa, i januar, mens det sidste kirsebærtræ blomstrer på den nordligste ø, Hokkaido, i begyndelsen af maj. Blomsterne blomstrer sædvanligvis mellem slutningen af marts og begyndelsen af april de fleste steder. Den endelige prognose for blomstringstidspunkterne på tværs af landet er dog først tilgængelig i begyndelsen af marts måned.

Planlægger du allerede nu at være i Japan omkring dette tidspunkt i 2023, så venter der dig en visuel forkælelse. Blomstringstiden strækker sig normalt ind i både april og maj måned. Skulle du misse denne enestående naturoplevelse i år, skal du ikke ærgre dig. Fra omkring midten af september til begyndelsen af december kan du i stedet opleve Koyo-sæsonen i Japan. Det er den periode, hvor træernes blade skifter til de smukkeste efterårsfarver.

Gode steder at besøge, når kirsebærtræerne blomstrer

Hvis du er i tvivl om, hvor du bedst kan opleve kirsebærtræerne blomstre i Japan, skal du læse videre. Vi har nemlig lavet en guide til de bedste steder at betragte blomstringen. Og for at gøre tingene endnu lettere for dig, har vi også anført vores favorithoteller i hver enkelt by, hvor du kan bo på din rejse.

Hvor kan man se kirsebærtræerne blomstre i Japan?

Tokyo

Med sin urbane, grænsesøgende atmosfære og manga- og anime-kultur, er Tokyo en af de bedste byer at opleve blomstrende kirsebærtræer i Japan. De bedste hanami-steder her i Tokyo er Shinjuku Gyoen, Ueno Park og Chidorigafuchi. Dog tillader Chidorigafuchi ikke picnics, så her kan du i stedet leje en båd og derefter gå turen rundt på voldgraven omkring Edo Castle og betragte blomsterne. Det er også et sted, der gør sig godt når mørket falder på og træerne oplyses af lanternerne.

Cherry blossom Tokyo, sensoji temple
Sensoji-tempel i Tokyo

Mens du er i Tokyo, er det vores anbefaling, at du bor på Mandarin Oriental, et lækkert luksushotel beliggende i Nihonbashi Mitsui Tower. Du kan alternativt overveje Imperial Hotel, der ligger i bekvem gåafstand fra byens berømte kejserpalads.

Nagoya

Nagoya er et produktions-, handels- og underholdningscentrum i Aichi-præfekturet, der er berømt for de utallige, vidunderlige farvenuancer, som byen indhylles i under kirsebærtræernes blomstring. Yamazakigawas flodbred er et af de bedste steder at opleve dette scenarie.

Nagoya

Mens du er i Nagoya, skal du overveje at bo på enten Hotel Nagoya Castle eller Hotel Amanemu.

Kyoto

Med 17 UNESCO Verdensarvssteder, helligdomme, tehuse og ryokaner byder Kyoto på masser af muligheder, når du besøger byen i kirsebærblomstringen. De mest kendte steder er Philosopher’s Path, Maruyama Park og Arashiyama-distriktet.

Kyoto

Under dit ophold i Kyoto kan du bo på Gion Yoshi-Ima, der er en traditionel lodge med minimalistiske rum, tatamigulve og futonsenge. Du kan også vælge at bo på Ritz-Carlton Kyoto, som ligger ved bredden af Kamogawa-floden og har en fantastisk udsigt over Higashiyama-bjergene.

Osaka

Byen, der blandt andet er berømt for sin gourmet street food og Osaka Castle, er et fantastisk rejsemål, når det gælder kirsebærtræernes blomstring. Blandt de mest populære hanami-steder er Kama Sakuranomiya Park med den store græsplæne til picnics og kirsebærtræerne langs Okawa-floden. Det andet store hanami-sted er naturligvis Osaka Castle.

Osaka Castle

I Osaka kan du bo på Hotel Granvia Osaka, der byder på luksusindkvartering i lyse, rummelige værelser og som samtidig har flere specialrestauranter. Eller du kan bo på St Regis Osaka, et andet luksushotel, som ligger tæt på Osaka Castle og Universal Studios Japan.

Fukuoka

Fukuoka er havnebyen på Kyushu-øen, der emmer af en kosmopolitisk atmosfære, og det er samtidig stedet, der er oplagt at besøge under kirsebærblomsternes blomstring i Japan. Det bedste hanami-sted er Maizuru Park ved Fukuoka Castle. Udover hanami-hygge, er stedet også kendt for udsigtsplatformen i slottets hovedcitadel, der er et godt sted at betragte kirsebærblomsterne.

Fukuoka

I Fukuoka kan du bo på Nikko Fukuoka, hvor der er nem adgang til byens togstationer samt transport til den internationale lufthavn. Alternativt kan vi anbefale Grand Hyatt Fukuoka.

Oplev alt det bedste når kirsebærtræerne blomstrer i Japan på en 100 procent personlig og skræddersyet tur. Kontakt vores erfarne rejsekonsulenter og få et uforpligtende oplæg til din rejse.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Japans kultur, gastronomi og samuraiernes historie

Japans kultur, gastronomi og samuraiernes historie

  • Oplev det spektakulære og imponerende Tokyo
  • Templer i Kyoto og streetfood i Osaka
  • Kom tæt på samurai, sumobrydere og mangakultur

16 dage fra 66.000 kr pr. person

Bambusskoven i Arashiyama

Japan - Templer, traditioner og legender

  • Udforsk pulserende Tokyo og historiske Kyoto
  • Overnat i et traditionelt munkekloster
  • Smag på Osakas lokale delikatesser

15 dage fra 36.810 kr pr. person

Japan helt klassisk - Tokyo og Kyoto

Japan helt klassisk - Tokyo og Kyoto

  • Storbyen Tokyo
  • Tempel og kultur
  • Kyoto

9 dage fra 37.000 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her