70125011 Få et tilbud
Det svære valg: Maldiverne eller Seychellerne?

Det svære valg: Maldiverne eller Seychellerne?

Seychellerne eller Maldiverne? Lad os hjælpe dig med at vælge.

Drømmer du om at stikke af til paradis i 2023/2024? Så er der to skønne, tropiske ø-destinationer, der er oplagte steder til at føre drømmen ud i livet: Maldiverne og Seychellerne.

De to fredfyldte og isolerede østater, der er adskilt af 2.000 km. vidunderligt, krystalklart ocean, er kendte som de helt perfekte steder til romantiske bryllupsrejser. Hver især har de så umådelig meget at tilbyde deres gæster. Her tænker vi især på de farverige kulturliv, de mundvandsfremkaldende lokale køkkener og øernes vidunderligt spændende dyre- og planteliv.

Når det kommer til at vælge den rigtige destination til din rejse, kan det derfor være så godt som umuligt at bestemme sig.

Maldiverne er specialiserede i luksuriøse, all-inclusive ophold i vandvillaer med direkte adgang til de levende koralrev. Det er noget, der blandt andet tiltrækker mange bryllupsdagsrejsende.

En rejse til Seychellerne byder på strande, der er unikke i hele verden, og fantastiske aktiviteter for alle eventyrlystne og dyreelskere.

Nedenfor finder du vores rejseeksperters tips og allerbedste råd, der forhåbentlig gør det tilsyneladende umulige valg mellem disse to perler i det Indiske Ocean nemmere. Og de afslører ikke mindst deres foretrukne valg

Det svære valg: Maldiverne eller Seychellerne?

Natur og dyreliv

Det Indiske Oceans azurblå vand skyller op på begge landes kyster, og det skaber de perfekte rammer for dem, der vil dykke ned og svømme sammen med fascinerende liv under vandoverfladen. 

Det er et virkelig tæt løb, når det kommer til, hvilken destination, der har mest at tilbyde dyreelskere. 

I Maldiverne har du direkte adgang til revene fra de fremragende vandbungalows, men Seychellerne har en meget større mangfoldighed af dyreliv. 

Du kan for eksempel besøge Bird Island, der er hjemsted for tusindvis af de sodfarvede terner, som du kan betragte svævende på himlen, og hvor du kan iagttage de rugende havskildpadder. I Seychellerne kan du også møde de kæmpestore landskildpadder, der bevæger sig frit rundt på blandt andet vidunderlige La Digue og i Victoria Botanical Gardens på hovedøen Mahe. 

Hvis du vil opleve frodig fauna, som for eksempel den ekstremt sjældne Coco de Mer, skal du gøre stop på Praslin og gå en tur i det smukke naturområde Vallee de Mai. 

Vores foretrukne valg: Seychellerne

Raffles Praslin Seychelles (3).jpg

Privatliv

Maldivernes all inclusive-øer er vores allerbedste bud på ultimativt privatliv på ferien. Selv i højsæsonen, der ligger mellem december og april, føler du, at du er i dit helt eget hjørne af paradis, når du bor i et af landets utallige, intime resorts. Du kan slentre barfodet langs de hvide sandstrande eller trække dig tilbage i de overdådige villaer med uforstyrret havudsigt og med egen butler og private kokke
Dermed ikke sagt, at Seychellerne er overrendt eller overturistet – tværtimod. Her finder du også små øer, hvor du kan have masser af privatliv. Og du kan vælge at tilbringe din ferie på flere af dem. Du kan få en kulturindsprøjtning på Mahe med udflugter til teplantager og en byrundtur i hovedstaden Victoria, før du sejler videre til skønne Sainte Anne eller springer på et fly til guddommelige Denis Island.

Vores foretrukne valg: Maldiverne

Baros Maldives_Sandbank Dinner.jpg

Gastronomi

Friskfanget fisk og skaldyr, indbydende tropiske frugter og skøn cremet kokos er stærkt kendetegnende for Maldivernes og Seychellernes gastronomi. De lokale køkkener er temmelig ens, og de er begge stærkt påvirket af de mangfoldige kulturer. 

Du vil opdage, at Sri Lanka og Indien, der ligger tæt på Maldiverne, har givet den maldiviske mad et særligt, asiatisk touch, som findes i de velduftende karryretter, de sprøde samosas og de bløde, pandestegte chapati-brød. 

Til gengæld har Seychellerne sit lokale kreolske køkken med masser af grillet fisk (tun, barracuda og mange andre lækre arter), helstegt brødfrugt og de klæbrige bananer, der er karamelliseret i en blanding af mælk og sukker. Du kan også kaste dig over lokale specialiteter som karryretter med ged eller blæksprutte.

Uanset hvilken destination, du vælger at besøge i den sidste ende, kan du være sikker på, at du rejser hjem igen fyldt med fantastiske madoplevelser i bagagen.

Vores foretrukne valg: Uafgjort – både Seychellerne og Maldiverne

Det svære valg: Maldiverne eller Seychellerne?

Oplevelser

Selvom det er en oplevelse i sig selv at nå ud til Maldivernes småøer, er det Seychellerne der ”vinder” denne kategori.

En ferie til dette vidunderlige hjørne af Det Indiske Ocean åbner mulighed for at besøge flere øer i stedet for at basere hele rejsen på en enkelt ø.

Du kan dele tiden mellem afslapning på stranden og med at besøge nogle af de kulturelle tilbud. Det kan være et besøg på de travle markeder, udforskning af de lokalhistoriske museer i Victoria eller et møde med de lokale håndværkere i Seychelles Craft Village.

Landskabet er også meget mere varieret i Seychellerne. Her kan du hike i Mahes ældgamle regnskove til de højtbeliggende spots med panoramaudsigt til himlen og havet, eller trekke gennem Vallee de Mai, der noget af det tætteste, du kommer Paradisets Have.

Og der er også gode muligheder for vidunderlige vandsportsaktiviteter på rejsen til Seychellerne. Her er parasailing og jetskiing ved Beau Vallon Beach, og du kan sejle ud på en katamaran til et af de mange fantastiske snorklesteder.

Havfiskeri, dykning og svømning med hvalhajer (mellem august og november) er også på agendaen for dem, der har mod på det mere vilde.

Vores foretrukne valg: Seychellerne

AdobeStock_321910200.jpeg

Det bedste tidspunkt at rejse

Nu er du forhåbentlig blevet klogere på begge destinationers mange fortrin, så lad os kigge på, hvornår det er det bedste tidspunkt at besøge stederne:

Seychellerne

Her er solskin og varme temperaturer hele året rundt, så der er tale om en helårsdestination. Dog har regntiden på Seychellerne en tendens til at falde mellem november og marts, og sammen med passatvinden kan vejret være lidt mere uforudsigeligt. Men det er samtidig en periode, hvor det er billigere at rejse, da priserne er lavere på indkvartering og flybilletter.

Overordnet set er perioderne mellem april og maj samt september og oktober de bedste tidspunkter at besøge Seychellerne. Vores sommermåneder, juni, juli og august, er også en god periode at rejse, på trods af, at det er vintersæson med en daglig gennemsnitstemperatur omkring 25 grader celsius.

Maldiverne

Maldiverne og Seychellerne ligger ikke langt fra hinanden, men alligevel er der forskelle i de bedste tidspunkter at besøge de to østater.

Maldivernes højsæson ligger mellem december og april efter monsunens passage. Maj måned er også et godt tidspunkt at rejse, hvor du sandsynligvis vil opleve enkelte regnbyger, men til gengæld kan finde resorts til halv pris.

Har du stadig svært ved at vælge mellem Maldiverne og Seychellerne?

Kontakt vores rejseeksperter på 70 12 50 11 og find ud af, hvilken ø-ferie, der er den helt rigtige for dig.

/MyPlanet Rejser

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

premium all inclusive Rejse til Maldiverne Heritance Aarah

Rejse til Maldiverne Heritance Aarah

 • Luksusvillaer på stranden og i vandet
 • Fantastisk Premium All inclusive
 • Spa i topklasse

9 dage fra 62.000 kr pr. person

Det svære valg: Maldiverne eller Seychellerne?

Mauritius: La Pirogue

 • For par og familier
 • Vidunderlige, hvide sandstrand
 • Fantastiske golfmuligheder

10 dage fra 25.500 kr pr. person

Rejse til Maldiverne Six Senses Laamu

Rejse til Maldiverne Six Senses Laamu

 • Eksklusive villaer
 • Gourmetrestauranter
 • Forkælelse og uformel stemning

9 dage fra 42.000 kr pr. person

Rejse til Maldiverne Pullman Maamutaa

Rejse til Maldiverne Pullman Maamutaa

 • Fantastisk ø og resort
 • Undervandsvillaer
 • All inclusive +

9 dage fra 48.000 kr pr. person

Rejse til Maldiverne Grand Park Kodhipparu

Rejse til Maldiverne Grand Park Kodhipparu

 • 4 restauranger med 'dine around'
 • Fantastiske poolvillaer
 • Full board

9 dage fra 40.500 kr pr. person

Rejse til Maldiverne Kurumba

Rejse til Maldiverne Kurumba

 • Kort transfer
 • Velegnet til familier og par
 • Helpension +

9 dage fra 34.500 kr pr. person

Rejse til Maldiverne One & Only Reethi Rah

Rejse til Maldiverne One & Only Reethi Rah

 • Yderst luksuriøst på alle niveauer
 • Fantastiske villaer og strande
 • Mad i verdensklasse

9 dage fra 64.500 kr pr. person

tilbud Rejse Maldiverne Cora Cora Maldives

Rejse Maldiverne Cora Cora Maldives

 • Kridhvide strande og vajende palmer
 • Strandvillaer og overwater bungalows
 • Fremragende All-inclusive

9 dage fra 32.500 kr pr. person

Rejse til Maldiverne Lily Beach Resort

Rejse til Maldiverne Lily Beach Resort

 • Strandvilla eller overwater bungalow
 • Paradis strande og vajende palmer
 • Platinum Plan All inclusive

9 dage fra 39.500 kr pr. person

Rejse til Maldiverne Kihaa Maldives

Rejse til Maldiverne Kihaa Maldives

 • Afslapning eller aktiv ferie
 • Strandvillaer med privat swimmingpool
 • Halvpension

9 dage fra 31.000 kr pr. person

Rejse Carana Beach Hotel Seychellerne

Rejse Carana Beach Hotel Seychellerne

 • Charmerende boutiquehotel
 • Smuk strande
 • Halvpension

9 dage fra 23.288 kr pr. person

TILBUD Rejse til Constance Lemuria Praslin

Rejse til Constance Lemuria Praslin

 • Paradisstrande
 • Spa & golf
 • Halvpension

9 dage fra 26.393 kr pr. person

TILBUD Rejse til Constance Ephelia Seychellerne

Rejse til Constance Ephelia Seychellerne

 • 2 smukke paradisstrande
 • Luksuriøse suiter
 • Fantastisk mad & spa

9 dage fra 21.500 kr pr. person

tilbud Rejse til Maldiverne Banyan Tree Vabbinfaru

Rejse til Maldiverne Banyan Tree Vabbinfaru

 • Fantastiske strande og romantisk
 • Villaer med egen pool
 • All inclusive

9 dage fra 39.000 kr pr. person

Rejse Dubai og Maldiverne

Dubai og Maldiverne

 • Verdens højeste bygning!
 • Luksushoteller
 • Sol, strand og afslapning

12 dage fra 34.500 kr pr. person

Rejse til Maldiverne Sun Siyam Iru Veli

Rejse til Maldiverne Sun Siyam Iru Veli

 • Fantastiske strande & snorkling
 • Private villas med egen pool
 • Premium All Inclusive

9 dage fra 31.000 kr pr. person

Resa Maldiverna Sun Siyam Vilu Reef

Rejse til Maldiverne Sun Siyam Vilu Reef

 • Fantastisk snorkling & koralrev
 • Paradis strande & moderne design
 • Emerald All inclusive

9 dage fra 29.500 kr pr. person

Rejse til Maldiverne Sun Siyam Iru Fushi

Rejse til Maldiverne Sun Siyam Iru Fushi

 • Fantastiske restauranter
 • Kridhvide strande og snorkling
 • Helpension

9 dage fra 38.500 kr pr. person

Fushifaru -CPCreatives43.jpg

Rejse til Maldiverne Fushifaru Maldives

 • Kridhvide strande
 • Eksklusiv privat ø
 • Unik snorkling

9 dage fra 34.500 kr pr. person

Eksklusiv safari i kenya og paradis på seychellerne

Eksklusiv safari i Kenya og paradis på Seychellerne

 • Eksklusiv safari i verdensklasse
 • Hoteller og lodger i toppklasse
 • Ø-ferie med forkælelse & afslapning

17 dage fra 120.474 kr pr. person

Rejse til Seychellerne - Ø-paradis på Seychellerne

Ø-paradis på Seychellerne

 • Strande & dyreliv
 • Luksus & forkælelse
 • Velegnet til børnefamilier

14 dage fra 34.854 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her