70125011 Få et tilbud
Det bedste tidspunkt at besøge Okavango-deltaet

Det bedste tidspunkt at besøge Okavango-deltaet

Når det kommer til, hvor man skal rejse hen på safari, er det svært at komme udenom Okavango-deltaet.

Du finder dette særdeles frodige område i det nordlige Botswana, og det er et af landets bedste steder at tage på safarieventyr. Botswana har en politik, hvor man vælger kvalitet over kvantitet, og det gør Okavango Deltaet perfekt til dem, der vil opleve det vilde dyreliv uden at “stå i kø”. Nogle af de bedste rangere i Afrika er ansat i denne region og her venter spændende oplevelser på nært hold med deltaets unikke dyreliv. Okavango, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, omfatter Moremi Game Reserve og flere andre private reservater, der alle er topklasse rejsemål til luksussafarioplevelser med den rigtige planlægning.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Okavango-deltaet?

Hvis denne afsidesliggende del af Botswana lyder som det ideelle sted for en enestående dyrelivsoplevelse, er du nok interesseret i at vide, hvornår det er det bedste tidspunkt at besøge Okavango-deltaet. Heldigvis er området et safari-hotspot året rundt, hvor hver årstid byder på forskellige slags safarioplevelser og forskellige typer af aktiviteter, hvor du bor i hyggelige camps. Uanset om du vil falde i søvn under en et tæppe af stjerner på den klare stjernehimmel, vove dig ud i mokoro (de traditionelle udhulede træstammer) på deltaets mange vandveje eller komme tæt på det unikke dyreliv på guidede bushwalks, findes der simpelthen ikke noget dårligt tidspunkt at booke en Okavango-delta safari på.

Okavango delta elefant
Elefanter i Okavango

Regntiden i Botswana: November til april

Dette smukke område af Botswana er et ideelt sted til din vinterrejse. Selvom november til april er landets officielle regntid, er det stadig et fantastisk tidspunkt at besøge Okavango-deltaet. 

Efter de tørre vintermåneder, får kraftige regnbyger fra november og de følgende måneder, deltaet til at eksplodere i frodige grønne farver. Vejret er varmt, luftfugtigheden er høj og du vil sandsynligvis opleve nogle kraftige, men kortvarige, tordenvejr, hvis du er på rejse i februar eller marts måned. 

Hen mod slutningen af regntiden udfolder Okavangos mangfoldige fugleliv sig virkelig, når tusindvis af trækfugle slår sig ned på de mange vådområder, der er opstået efter regnskyl. Den interesserede amatørornitolog vil ikke have de store problemer med at spotte fuglearter som gøglerørn, den afrikanske fiskeørn og storkearten saddelnæb, samt de mere sjældne arter som korthalet sporegøg, Pel’s fiskeugle og klunketranen.

Hyæner jagtes af en bøffel i Okavango
Hyæner jagtes af en bøffel i Okavango

Når vi taler om safarioplevelser, er denne sæson også et godt tidspunkt at se dyr og deres nyfødte unger. Desuden strømmer mere end 200.000 forskellige arter til området, hvilket gør det særligt ideelt til at spotte rovdyr som løver, leoparder, hyæner og flokke af vilde hunde, der jager deres bytte.

Safari på land er særligt populær, specielt nord for Moremi i Upper Delta og Khwai-områderne. Dog betyder de fugtige forhold og spirende grønne græsarealer, at bushvandringer ikke er mulige de fleste steder.

Gepard i Kalahari-ørkenen
Gepard i Kalahari-ørkenen

I regntiden kan du også kombinere din tur til Okavango med et besøg i det nærliggende Central Kalahari Game Reserve. Som følge af regnen forvandles Kalaharis barske terræn til et frodigt, grønt tilflugtssted, der tiltrækker flokke af vildt og rovdyr i et omfang, der gør det nemt at få øje på dem. 

Bedst til: Fuglekigning og mulighed for dramatiske fotomotiver

Vintersæsonen i Botswana: Maj til august

Regntiden er forbi, og den har banet vej for en ny sæson med oversvømmelser i deltaet.

Takket være de store regnvandsmængder fra højlandet i Angola nord for Botswana, stiger Okavango-flodens vandstand og flyder ud over deltaet. Som besøgende har du derfor mulighed for at opleve landskabet fra vandet, og fra sikker afstand betragte de utallige dyr, der migrerer til området.

Okavangodelta_342491874.jpeg
En tur i mokoro i Okavango-deltaet

Ud over de guidede ture i motorbåde, hvorfor så ikke også opleve en sejltur i en traditionel mokoro? Her glider du hen over Okavango-deltaet i de traditionelle kanoer, lavet af udhulede træstammer, der bliver ført fremad med stave af erfarne kanoførere. Det er en transportform, der har været brugt i regionen i århundreder. Mokoro-safarier kan opleves i de sydlige, vestlige og nordlige regioner af deltaet, og det er den optimale måde at komme ud i de hengemte hjørner og se nogle af Okavangos mest sky dyr.

Med hensyn til klimaet, falder både fugtighed og temperaturer jævnt i hele denne sæson. Nætterne kan være meget kølige, især i juli og august, men det betyder også, at du er mindre plaget af myg i denne periode sammenlignet med resten af året.Bedst til: Mokoro-safarier og motorbådsture

Sommer i Okavango-deltaet: September og oktober

September og oktober er regionens tørreste måneder, og derfor det bedste tidspunkt til safari og vandreture i bushen. Den manglende regn betyder også, at vandhullerne tørrer ud i det sydligere Botswana, og du vil derfor opleve, at mange dyr vandrer hundredvis af kilometer op mod Okavango-deltaet.

Baobab-træer ved Kalahari Salt Pans
Baobab-træer ved Kalahari Salt Pans

Alternativt kan du køre mod sydøst til det måne-lignende Kalahari Salt Pans, der normalt tørrer ud i disse måneder.Det åbner op for spændende oplevelser på quad bikes og overnatning under den stjerneklare nattehimmel.

Som sommeren nærmer sig begynder temperaturerne i slutningen af oktober at bevæge sig mod det ekstreme i Okavango-deltaet. Det anbefales derfor at snuppe en siesta omkring middagstid i skygge for den bagende sol!

Bedst til: Hvis du ønsker tørvejr og oplevelsesrige safarier.

Vil du selv opleve dette storslåede sted? Få hjælp fra vores eksperter til at vælge det bedste tidspunkt at besøge Okavango-deltaet, så du kan få opfyldt alle dine rejseønsker – og meget mere til!

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Victoria falls, safari i botswana og mauritius

Victoria Falls, safari i Botswana og Mauritius

 • Flotte brusende vandfald
 • Bådsafari i Botswana
 • Sol, strand og azurblåt vand

 

15 dage fra 52.020 kr pr. person

Botswana Okawango to kalahari.png

Botswana fra Okavango til Kalahari

 • Okavango Deltat
 • Kalahari ørken
 • Safri i verdensklasse

11 dage fra 76.487 kr pr. person

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos, Vandfald og Safari

 • Nyd luksustoget Rovos Rail
 • Smukke Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

12 dage fra 50.715 kr pr. person

Cape Town, Victoria Falls og safari

Cape Town, Victoria Falls og safari

 • Oplev farverige Cape Town
 • Det buldrende Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

14 dage fra 36.225 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her