70125011 Få et tilbud
Lejonhanne i torrt gräs på savann i Afrika

Safari i Kruger National Park

Safari i Sydafrika er en uforglemmelig oplevelse, og der er mange gode safariområder at vælge imellem. Hver har deres eget særpræg, men alle byder de på safari i absolut verdensklasse. Tag med MyPlanets medarbejder Tünde på en fantastisk safari i den mest berømte af alle Sydafrikas nationalparker: Kruger.

Der er noget magisk over morgenerne i Kruger, når morgengryet breder sig, natten lysner, og solen tegner den første røde stribe på horisonten. Langsomt triller jeepen ud gennem de åbne landskaber, der vågner til endnu en dag. Det pusler i krattet langs hjulsporet, og her og der kan vi skimte en zebra græsse i tusmørket. Et andet sted går en ørn på vingerne ganske tæt på og forsvinder i mørket. Har savannens store jægere haft heldet med sig i nattens løb, er de godt i gang med at fortære byttet. De skynder sig, for snart vil varmen tvinge dem tilbage i skyggen fra de spredte træer, der står som silhuetter mod den stadig lysere morgenhimmel.

Løver på helt nært hold

Det bliver hurtigt lyst, og inden længe kan vi tydeligt se landskaberne omkring os. Her og der nipper antiloper til friske skud, og i det fjerne går en flok giraffer målrettet i retning af en klynge træer. Min tankerække afbrydes pludselig af vores guide: ”Der er løvespor, og de er friske”. Vores guide peger ned på det sandede hjulspor, der ganske rigtigt er fyldt med store poteaftryk. ”De er gået den vej. Lad os følge efter dem”, kom det eftertænksomt fra vores guide, der hurtigt sætter bilen i gang og triller stille og roligt fremad, mens han kigger intenst i alle retninger.

Vi har ikke kørt ret langt, før guiden stopper jeepen og finder sin kikkert frem. Han mumler noget for sig selv og stirrer mod et stort buskads et lille stykke fra vejen. ”Der er de!”, hvisker han og rækker mig kikkerten. Jeg kigger i den retning, han peger, og nu kan jeg også se dem. Vi drejer væk fra vejen og triller tættere på, så vi bedre kan se dem. Løverne synes fuldstændig ligeglade med vores tilstedeværelse, så vi kommer ret tæt på, før guiden slukker motoren og hvisker til os, at vi skal være helt rolige og stille.

Løverne har tydeligvis haft succes med jagten denne nat. En stor hanløve ligger og slænger sig mæt i skyggen, mens hunnerne er i gang med at æde af en antilope, de har nedlagt. I græsset omkring flokken hopper et par unger rundt og leger i den lune morgensol. De ruller rundt og slår til hinanden. Endnu er det hele kun for sjov. Men det er let at se, hvordan de øver de færdigheder, de får brug for senere i livet.

Morgenmad i solen

Vi bliver ved løverne et stykke tid, inden vi ruller videre. Over de næste par timer ser vi et væld af fantastiske dyr. Vi oplever blandt andet flodheste dase i vandoverfladen, og et sted kører vi tæt forbi en flok gnuer, der græsser langs vejen. Vi ser også gribbe kæmpe om plads ved et forladt bytte, og vi får øjenkontakt med en bøffel, der stirrer intenst tilbage på os.

Så vi er fyldt op med oplevelser, da vi først på formiddagen vender tilbage til vores safari-lodge. Her er der stillet an med det helt store buffetmorgenbord, og duften af friskbrygget kaffe fylder luften. Det er vidunderligt at sidde der i morgensolen og nyde morgenmaden i fred og ro, mens vi snakker om morgenens mange oplevelser. Vi har allerede oplevet så meget, at det kan være svært at huske det hele. Men vi har meget mere i vente.

Safari i Kruger National Park i Sydafrika

Safari i Kruger National Park

Kruger er uden tvivl en af verdens bedste safaridestinationer. Landskaberne er smukke med sine spredte klippefremspring og åbne buskklædte sletter, og dyrelivet er ekstremt rigt. Elefanter, løver, leoparder, geparder, flodheste, giraffer og de andre kendte afrikanske safaridyr lever her. Det samme gør en række mindre kendte dyr såsom de sjældne afrikanske vildhunde og den mystiske hyænelignende aardwolf. Også på himlen er der masser at kigge på, for mere end 500 fuglearter er registreret i parken. Lige fra store gribbe og de karakteristiske næsehornsfugle til den ekstremt farvestrålende lillabrystet ellekrage.

Så det er ikke så underligt, at Kruger er et populært sted. Det betyder også, at der kan være mange besøgende i de mere tilgængelige sydlige dele af parken. Det er også i denne del af Kruger, at man finder den største koncentration af dyr samt de bedste faciliteter. Heldigvis er Kruger næsten halv så stor som Danmark, så der er rigeligt med plads til alle, og i de centrale og især i de nordlige dele af parken kan du meget vel have de smukke omgivelser helt for dig selv.

Safari i private vildtreservater i Greater Kruger

En anden rigtig god måde at få en mere rolig og intim safarioplevelse er ved at indlogere dig på en safari-lodge i et af de private vildtreservater, der ligger langs grænsen til Kruger National Park. Disse er ikke teknisk en del af nationalparken, men der er ingen hegn mellem dem og Kruger, så dyrene vandrer frit mellem områderne.

Der er mange fordele ved at bo på de private vildtreservater. For det første er der kun adgang for folk, der bor i reservatet. Så der vil være langt færre mennesker end inde i selve parken. Desuden gælder der andre regler i de private vildtreservater. I Sydafrikas nationalparker er det eksempelvis ikke tilladt at forlade vejene, så hvis dyrene ikke står lige ud til vejen, må man nyde dem fra afstand. I de private vildtreservater derimod, er det tilladt at trille tættere på. Det er også tilladt at lave vandresafarier og en række andre aktiviteter, man typisk ikke finder i selve nationalparkerne. Endelig er lodgene i de private vildtreservater ofte meget lækre og byder på gastronomi af høj kvalitet. Guiderne er altid blandt de bedste i området, og de kender naturen og dyrene ud og ind, så der er alle muligheder for at få helt ekstraordinære safarioplevelser med hjem.

Siesta i varmen

Da vi rejser os fra morgenbordet, står solen allerede højt på himlen, og en dyne af varme har lagt sig over savannen. De fleste dyr søger skygge midt på dagen, og vi gør dem kunsten efter. På de fleste safari-lodges er de varme timer midt på dagen ensbetydende med siesta. Om det betyder et dyp i poolen eller afslapning med en god bog i skyggen, er helt op til den enkelte. Frokost serveres midt på dagen, og du er sjældent langt fra en kop kaffe eller en kølig drink, hvis du får lyst til det.

Nogle lodges kan arrangere ekstra-aktiviteter i de varme timer midt på dagen, hvis du ønsker det. Det kunne være en vandresafarier i områder omkring lodgen eller besøg i en lokal landsby. Men det er faktisk rigtig hyggeligt bare at slappe af og nyde udsigten over savannen fra lodgen.

Elefanter ved floden

Inden vi ved af det, bliver safarijeepen kørt frem igen, og det er tid til eftermiddagens safari. Vi sætter os godt til rette, og snart lægger vi lodgen bag os og triller ud i de åbne busklandskaber. Temperaturen er lavere nu, og lyset er blevet mærkbart blødere end midt på dagen. Vi får hurtigt øje på et par gnuer, der græsser et stykke fra vejen. Et andet sted spankulerer en marabou-stork rundt på udkig efter noget at spise, og i en trækrone nær vejen har en leopard trukket en død antilope op mellem grenene for at beskytte byttet fra ådselædere. Vi bliver holdende et stykke tid ved træet, men leoparden viser sig ikke.

Til gengæld skratter guidens radio pludselig. Det er en melding fra en af de andre safari-vogne om, at der er set en elefantflok nær floden. Vi dropper at vente længere på leoparden og sætter i stedet kurs mod floden. Allerede inden, vi når helt ned til vandet, kan vi se dem. Det er en stor flok med elefanter i alle aldre. De ældre elefanter har besøgt floden mange gange før, og de drikker roligt ved hjælp af snablen. Ungerne derimod er helt kåde i vandkanten. De pjasker og leger og svinger lystigt med snablen, så vandet flyver i alle retninger. Det er komisk at følge, og vi bliver længe og nyder synet, inden vi stille og roligt triller tilbage mod lodgen. På vejen får vi øje på et næsehorn i det fjerne, og vi overrasker en flok hyæner, der hviler sig i soler sidste, varme stråler.

Aften under stjernerne

Det er helt mørkt, da guiden parkerer jeepen foran lodgen, og vi hopper ud. Nu skal støvet lige vaskes af, inden middagen serveres. Borde er opstillet på græsplænen foran lodgen, og det er vidunderligt at sidde der under stjernerne i den friske, afrikanske aftenluft. Maden er god, og efter middagen tager vi plads i loungen og genoplever dagens oplevelser over en iskold gin & tonic. Der er noget stærkt vanedannede over safari, og da vi den aften går til ro til lyden af hylende hyæner i det fjerne, er det skønt at vide, at der i morgen venter endnu en safaridag i Krugers fantastiske natur.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Sydafrika: De bedste safarioplevelser

Sydafrika: De bedste safarioplevelser

 • Oplev ”The Big Five” i Eastern Cape Game Parks
 • Få spektakulære dyreoplevelser og luksus i Kruger
 • Udforsk Madikwes utrolige, naturlige mangfoldighed

15 dage fra 60.300 kr pr. person

Safari i Kruger National Park

Drakensberg, Wild Coast og Kruger

 • Udforsk det enestående og naturskønne Drakensberg
 • Kør langs kysten til det krystalklare Indiske Ocean
 • Oplev Sydafrikas fantastiske, vilde dyreliv ved Kruger

20 dage fra 37.350 kr pr. person

Sydafrika: Western & Northern Cape

Sydafrika: Western og Northern Cape

 • Udforsk mangfoldige og farverige Cape Town
 • Tag på hvalsafari og svøm med sæler
 • Nyd de kulinariske eventyr i Vinlandet

15 dage fra 29.500 kr pr. person

Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika og Mauritius

 • Cape Town og vinlandet
 • Big five safari i Kruger National Park
 • Afslapning på smukke Mauritius

16 dage fra 48.500 kr pr. person

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos, Vandfald og Safari

 • Nyd luksustoget Rovos Rail
 • Smukke Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

12 dage fra 50.715 kr pr. person

Cape Town, Victoria Falls og safari

Cape Town, Victoria Falls og safari

 • Oplev farverige Cape Town
 • Det buldrende Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

14 dage fra 36.225 kr pr. person

Klassiske Sydafrika

Klassiske Sydafrika

 • Oplev Sydafrika i bil
 • Vinsmagning i Stellenbosch
 • Safarioplevelser i verdensklasse

13 dage fra 34.650 kr pr. person

Sydafrikas højdepunkter

Sydafrikas højdepunkter

 • Udforsk Cape Town
 • Safari i Kruger National Park
 • Bestem selv ruten i egen lejebil

15 dage fra 38.250 kr pr. person

Udflugter

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Sydafrika - Franschhoek Wine Tram

Vintur i Franschhoek

Tag med Franschhoek Wine Tram, der fører dig gennem vinområdet Franschhoek Valley i Sydafrika.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Walk to Freedom

Tag med på denne rejse gennem nyere Sydafrikas historie med et besøg på Robben Island og i to townships.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto og Apartheid Museum

Denne heldagstur til Soweto tager dig til alle de steder, der har haft en særlig politisk betydning samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Vin og hvaler

Oplev hvalerne langs Sydafrikas sydkyst, og nyd områdets gode vine på denne heldagstur.

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Vinlandet for de eventyrlystne

Forude venter en privat guidet heldagstur gennem vinlandet, som byder på både skøn natur, historie og ikke mindst lækre vine på stribe.

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboard og quadbike tur

Du kan se frem til en hel dag fyldt med fart over feltet på denne tur til Atlantis-sandklitterne.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Sejltur i solnedgang på Zambezi River

Tag med på en sejltur ved solnedgang på Zambezi River med mulighed for at se dyreliv undervejs. 

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Kap Det Gode Håb

Et af de helt store højdepunkter under et besøg i Cape Town er en heldagstur til Kap Det Gode Håb.

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel gennem vinlandet

Kom på cykeltur i den historiske og charmerende by Stellenbosch i hjertet af Sydafrikas Vinland.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Robben Island og Cape Town byrundtur

Oplev Robben Island og fængslet, hvor Nelson Mandela sad fængslet, og tag på en guidet rundtur i Cape Town.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

I helikopter over Victoria Falls

Oplev det smukke Victoria Vandfald fra luften på en tur i helikopter.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Hvaler og sæler i Sydafrika

Glæd dig til en dag på havet, hvor du har mulighed for at opleve både hvadler, sæler og måske endda hvidhajer.

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Heldagstur til Vinlandet

Oplev det smukke Vinland på denne heldagstur med vinsmagninger og fantastisk natur.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Guidet tur ved Victoria Falls

Tag med på en guidet tur til Victoria Falls og oplev de enorme vandmasser der buldrer mod afgrunden.

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Heldagstur ad Panoramaruten

Nyd Panoramarutens skønne natur på denne private heldagstur med guide ad en af Sydafrikas smukkeste ruter. 

Sydafrika - Cape Town - haj

Dykning i hajbur ved Cape Town

I dag får du mulighed for at opleve de store smukke hvidhajer ud for kysten ved Cape Town.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Besøg Soweto

Denne tur til Soweto tager dig til flere steder af historisk betydning samt Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Cape Town med helikopter

Oplev smukke Cape Town fra luften på denne 30 minutter lange helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikat-safari

Tag med på en morgensafari, og oplev surikattene kigge frem fra deres skjul for at suge solen første stråler til sig.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havkajak og Cape Point-tur

Der venter dig en privat guidet heldagstur, hvor du padler i kajak til Boulders Beach efterfulgt af en tur til Kap det Gode Håb.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma-middag og underholdning

Tag med til en festlige boma-middag, der giver dig indblik i den lokale zimbabwiske kultur.

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykeltur til Soweto

Denne guidede halvdags cykeltur til Soweto er for dig, som vil opleve og ikke bare se en township.

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 1.jpg

Smag på Vinlandet

Nyd en fantastisk heldagstur i Vinlandet fyldt med skønne smagsprøver og oplevelser.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her