70125011 Få et tilbud
USA - Hawaii - Oahu - Waikiki Beach - 3

Aloha Hawaii

Godt nok er Hawaii en amerikansk stat med mange amerikanere, japanere og vestlig kultur. Men øerne har stadigvæk deres egen tropiske charme,

Netop kombinationen af civilisation og uberørt skønhed gør staten i Stillehavet til en særlig god oplevelse for besøgende med hang til begge dele.

Skal jeg være helt ærlig, så rangerede Hawaii i min bevidsthed på linje med Mallorca. Et sted, som oprindeligt havde skønhed og charme, men som årelang turisme havde forvandlet til reservat for rige amerikanere. Hvor turisterne skejer ud til luau-fest i stedet for grisefest og ser på hula i stedet for flamenco. Men efter en seks ugers køretur i bil i det vestlige USA ville det vel ikke være så tosset med et par ugers daseferie 4.000 km endnu længere mod vest – omtrent halvvejs mod Japan! Om stedet var Mallorca eller Hawaii kunne næsten komme ud på ét. Bare der var sol, strand og afslapning.

At Hawaii viste sig at være både det og rigtig meget mere var en positiv overraskelse, som løftede besøget op mod begejstringens tinder. Amerikansk kultur og komfort behøver ikke at udelukke uspoleret natur og oplevelser uden for civilisationens grænser, fandt jeg langsomt ud af. Hawaii har simpelthen det hele – for den, der søger det.

Se MyPlanets rejseforslag Den store Hawaii rejse eller San Francisco og Hawaii, og se også vores øvrige rejser til USA.

Kihei – et godt udgangspunkt

Hawaii-øerne er spidser af en lang vulkankæde, der strækker sig næsten 5.000 km fra Hawaii Island til Aleutergraven i det nordlige Stillehav. De fleste af spidserne er nu begravet i havet, så landet omfatter otte større øer. Hovedstaden er Honolulu på øen O’ahu, hvor de fleste turister ankommer for siden at tage videre til andre øer med indenrigsfly eller med krydstogtskibe.

Vores første mål var dog øen Maui, hvor vi havde lejet en ejerlejlighed på den solrige østkyst nær stranden i Kihei. Det viste sig, at den indeholdt alt, hvad vi overhovedet havde brug for. God plads med et fuldt udstyret køkken, to badeværelser, tre soveværelser, aircondition, vaskemaskine og tørretumbler, altan med udsigt mod havet og adgang til fælles grill og swimmingpool.

Desuden havde ejeren fra Colorado udstyret et pulterkammer med flere surfbrætter, strandlegetøj, uundværlige termotasker og strandmåtter til fri afbenyttelse. Et rigtigt godt udgangspunkt for en familie med tre drenge af vandhunde-racen.

Vandfald i tre etager

Den første køretur gik mod det nærmeste supermarked for at få fyldt det tomme køleskab op. En hurtig tur med indkøbsvognen overbeviste os om, at det var rigtigt godt med en grill i haven, for store bøffer var som noget af det eneste billigt. Til gengæld kostede en grøn peber 20 kr. og en kvart liter mælk 10 kr. Prisniveauet på Hawaii ligger generelt et stykke over resten af USA, fordi de fleste fødevarer skal importeres.

I Kihei-området er der både restauranter, butikker, flere gode strande og surfmuligheder som dem, man forestiller sig, når man sidder hjemme i sofaen med rejsekataloget i hånden. Derfor gik vores køreture efterhånden længere og længere hjemmefra for at opleve andre sider af Mauis varierede natur.

Trods køresyge i familien besluttede vi os for at satse og tage heldagsturen langs kysten fra Kahului til Kipahulu. Strækningen på Hâna Highway er kendt som “Vejen til Hâna” og som en af verdens smukkeste. Turen er berømt dels for sine utroligt mange hårnålesving på den smalle vej og for den fantastiske natur. Der er ikke skiltning, da man ønsker at bevare rutens uspolerede og naturlige skønhed, og derfor må man selv søge efter seværdighederne, som er beskrevet i guidebøger og brochurer.

Udsigten, mens man kører på den snoede kystvej, er i sig selv turen værd, men gør man holdt og tager den sidste tur til fods, kan man nyde vandfald, ferskvandssøer, tropisk regnskov, eksotiske planter og blomster. Området er et af verdens mest regnfulde kyster, gennemskåret af vandfald og slugter.

Et absolut hit i vores familie var Ohe’o-slugten, hvor en gåtur på et par kilometer fører til et vandfald i tre etager, som man kan svømme ind under og ellers bare plaske rundt i ferskvandssøerne, som forbinder vandfaldene. Et andet hit var stranden med de kulsorte sten ved Pa’iloa Bay og den lange, smalle slugt, som nærmest er eventyrlig at krybe ind i for børn og barnlige sjæle.

Se MyPlanets dagstur langs Mauis vilde Hana-kyst med Ohe’o Stream.

Mauis iskolde top

Beslutter man sig for at fortsætte i stedet for at køre samme vej tilbage, når man er kommet til Kipahulu, kommer man ud på en meget primitiv jordvej, som biludlejerne advarer mod at begive sig ud på. Gør man det alligevel, får man den anden side af Maui med. Rå klipper, rester af størknede lavastrømme, vindblæste og udtørrede træer og buske. Støvet på bilen gjorde det svært at bortforklare for biludlejeren, hvor vi havde været.

Denne rå side oplever man også i det nærmest måneagtige landskab midt på øen i Haleakalâ-krateret , som i virkeligheden er toppen af en enorm skjoldvulkan. Den anses stadig for at være en aktiv vulkan, selv om det er 200 år siden, den var i udbrud. Det tager knap to timer at køre fra kysten ad Haleakalâ Crater Road op til den 3.055 høje, vindblæste og iskolde top, og heroppe over skyerne er udsigten over det røde kraterlandskab og kystområdet mageløs.

Glamourøs brunch ved Waikiki Beach

Efter ti dage på Maui sprang vi direkte ind i amerikansk storbykultur, da vi fløj til O’ahu og tjekkede ind på et af Honolulus mange skyskraberhoteller fem minutters gang fra den berømte Waikîkî Beach. Her på 24. etage var det en smule sært og betagende at føle sig placeret midt i New York og samtidig have den lune og tunge tropeluft i næseborene.

På gaderne går folk i Gucci jakkesæt med Christian Dior tasker side om side med folk i badebukser og med surfbræt under armen – uden at nogen tager notits af det. Restauranter, hoteller, shoppingcentre og dyre butikker ligger tæt langs den tre km lange strand, som igennem 100 år har tiltrukket millioner af turister. 65.000 turister om dagen bliver det til. Strandmåtter og badelagner ligger mindst lige så tæt, og det kan være svært at få en plads i bølgerne for kulørte bademadrasser og badedyr med japanske og amerikanske turister.

Alligevel er Waikîkî Beach et besøg værd. Ikke mindst, når man midt i det hele får øje på den lyserøde perle “Pink Palace”, som i virkeligheden hedder Royal Hawaiian Hotel og har en glamourøs historie tilbage til 1927, fra før betongiganterne holdt deres indtog. Hotellet er bygget i spansk-maurisk stil, og næsten alt er i lyserødt, fra blomster til servietter, håndklæder, telefoner og gulvtæpper. Ved åbningen blev det betegnet som det fineste feriehotel i Amerika, og det tiltrak naturligvis Hollywoodstjerner, præsidenter og millionærer.

Der er stadig en aura af Hollywood, når man går igennem de højloftede gange og haller og igennem den fire hektar store park, der omgiver det lyserøde palads. Men trækker man i sit bedste sæt sommertøj, kan man sagtens falde i med omgivelserne og sammen med de internationale gæster indsnuse den blandede atmosfære af luksus og kolonitid.

Så kan man sætte sig tilrette ved et lyserødt bord og bestille hotellets brunch for bare et par hundrede kr. Her kan man så mæske sig i et par timer med alverdens specialiteter og lækkerier og få kokken til at tilberede præcis den omelet, man altid har drømt om, mens man ser til og lader tænderne løbe i vand.

Sådan er Hawaii også. Aloha and mahalo – we’ll be back!

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

Roadtrip: USA’s nordlige nationalparker

Roadtrip: USA’s nordlige nationalparker

 • Opsøg pionerernes vilde vesten i Cheyenne
 • Oplev nationalparkernes righoldige dyreliv
 • Kom tæt på Yellowstones frygtindgydende gejsere

15 dage fra 45.500 kr pr. person

Roadtrip i Canada og Alaska

Roadtrip i Canada og Alaska

 • Udforsk Canada og Alaskas vilde nationalparker
 • Oplev utæmmet vildmark mellem snedækkede bjerge
 • Gå i guldgravernes fodspor – og mærk guldfeberen

26 dage fra 74.520 kr pr. person

Roadtrip: Denver til Las Vegas

Roadtrip: Denver til Las Vegas

 • Oplev det vestlige USA’s bjergrige natur
 • Nyd en eksklusiv togrejse med Rocky Mountaineer
 • Udforsk det farverige og neonoplyste Las Vegas

14 dage fra 48.128 kr pr. person

Roadtrip: USA’s nordvestlige nationalparker

Roadtrip: USA’s nordvestlige nationalparker

 • Unikt roadtrip gennem det nordvestlige USA
 • Udforsk de imponerende nationalparker
 • Nyd San Franciscos mangfoldige atmosfære

19 dage fra 39.600 kr pr. person

Roadtrip: Det vestlige USA

Roadtrip: Det vestlige USA

 • Oplev de naturskønne nationalparker
 • Besøg de fascinerende og ikoniske storbyer
 • Nyd friheden på et roadtrip i egen bil

22 dage fra 45.437 kr pr. person

Roadtrip: Californien og Hawaii

Roadtrip: Californien og Hawaii

 • Oplev to af USA’s mest ikoniske storbyer
 • Kør ad Highway 1 langs Stillehavskysten
 • Opdag Hawaiis kultur- og naturskatte

20 dage fra 43.367 kr pr. person

Den store Hawaii rejse

Den store Hawaii rejse

 • Besøg fire af Hawaiis øer
 • Frodig natur og vulkanlandskaber
 • Tropiske badestrande

18 dage fra 36.850 kr pr. person

kauai-hawaii

Hawaiis højdepunkter

 • 3 eksotiske Hawaii øer
 • Tropiske strande og vulkaner 
 • Rundtur på Hawaii Island i bil

14 dage fra 32.500 kr pr. person

USA - Alaska - Bjoern - Natur - 2.jpg

Kør-selv i Alaska

 • Oplev verdens sidste vildmark
 • Bestem selv rute og tempo
 • Mød elge og bjørne i fri natur

16 dage fra 40.779 kr pr. person

Det vestlige usa i bil

Det vestlige USA i bil

 • Dramatiske nationalparker
 • Fascinerende storbyer
 • Frihed i egen bil

16 dage fra 26.910 kr pr. person

USA's vilde vesten og Yellowstone

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra 29.912 kr pr. person

Route 66 i bil

Route 66 i bil

 • Et ægte road trip på Route 66
 • Tid ved Grand Canyon
 • Nostalgi og storbyer

17 dage fra 27.324 kr pr. person

Strand, by og natur i det vestlige USA

Strand, by og natur i det vestlige USA

 • God tid til at opleve USA
 • Den perfekte familieferie
 • Storby og naturoplevelser

21 dage fra 29.498 kr pr. person

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvestlige USA og Canada i bil

 • Road trip i USA og Canada 
 • Imponerende nationalparker
 • Nyd stemningen i storbyerne
   

16 dage fra 32.603 kr pr. person

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon og Alaska i bil

 • Oplev uberørte vildmarker
 • Besøg charmerende små byer
 • Nyd friheden i egen bil

15 dage fra 39.744 kr pr. person

Udflugter

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

En fantastisk dag med vilde forlystelser og et kig ind bag kulisserne i filmens magiske verden.

USA - Hawaii - Oahu - Honolulu - USS Arizona Memorial - 1.jpg

Udflugt til Pearl Harbor fra Honolulu

Oplev historiens vingesus på denne udflugt til den amerikanske flådebase Pearl Harbor fra Honolulu.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 6

Sejltur på San Francisco Bay

Stå til søs, og oplev San Franciscos seværdigheder og smukke beliggenhed fra bugten.

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Santa Monica cykeltur

Tag med på en guidet cykeltur ved Santa Monica og Venice Beach, og lær området at kende med en lokal guide.

Leopard som vilar på trädgren i Serengeti, Afrika

San Diego Zoo

San Diego Zoo er en af verdens største dyreparker, så her venter store dyreoplevelser for alle.

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

Los Angeles hop-on hop-off busser

Oplev det bedste af Los Angeles i byens Hop-on/Hop-off busser, som har over 70 stoppesteder i byen.

USA - Hawaii - Maui - Luau - Dans_1.jpg

Lokal Luau fest på Hawaii

Intet besøg på Hawaii er komplet uden at opleve en ægte Hawaiiansk Luau fest.

USA - Sequoia.jpg

Kæmpetræer og vingårde

Gå en tur blandt kæmpetræerne i Muir Woods, og besøg vingårde i Napa og Sonoma på denne tur fra San Francisco.

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Hvaltur på Monterey Bay

Oplev det rige liv i Monterey Bay i Californien på denne hvalsafari med guide.

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on hop-off bus i San Francisco

Udforsk San Franciscos kvarterer og seværdigheder med byens hop-on hop-off busser.

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Guidet tur og gourmet på The Strip

Nyd lækker mad på udvalgte restauranter i Las Vegas på denne guidede rundtur i byen. 

pearl harbor memorial

Guidet rundtur på Oahu

Tag med på en guidet tur gennem Oahus frodige landskaber til dramatiske bjerge, hyggelige småbyer og smukke strande. 

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon helikoptertur

Grand Canyons storhed opleves allerbedst på en helikoptertur ind mellem de stejle klippevægge.

USA - AJaleo

Gourmet-rundtur i Las Vegas

Der venter en aften fyldt med nye sanseindtryk, når du besøger nogle af Las Vegas’ bedste restauranter.
 

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon fra Las Vegas

Flyv i helikopter fra Las vegas til Gran Canyon.

USA - Californien - San Francisco - Sporvogn - 3.jpg

Få rabat med San Francisco CityPASS

Få rabat på fire af San Franciscos største attraktioner samt ubegrænset kørsel i sporvogn med dette CityPASS.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Deluxe Sunset Cruise i San Francisco

Oplev San Francisco på smukkeste vis fra en båd på bugten ved solnedgang.

USA - Hawaii - Maui - Hana - Natur - Vandfald - 2.jpg

Dagstur langs Mauis vilde Hana-kyst

Oplev dramatiske kyster, brusende vandfald og hyggelige småbyer på denne dagstur langs Mauis vilde østkyst.

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

Cykeltur over Golden Gate Bridge

Oplev San Franciscos vartegn, Golden Gate Bridge, på to hjul og fortsæt eventuelt til hyggelige Sausalito.

Alaska - Katami National park - bjørn

Bjørnetur i Katmai fra Anchorage

Oplev den smukke natur i Kaimai national Park på denne heldagstur fra Anchorage.

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur til Napa Valley og Sonoma

Besøg de berømte vinområder Napa Valley og Sonoma på denne dagstur fra San Francisco.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her