70125011 Få et tilbud
Rejser i en tid med COVID-19: Hvad skal du være opmærksom på?

Rejser i en tid med COVID-19: Hvad skal du være opmærksom på?

Pandemien er langt fra ovre, og nu har vi oven i købet omikron-varianten, der forstyrrer hverdagen i mange lande. Skal det stikke en kæp i hjulet på dine rejseplaner i 2022? Nej, det mener vi ikke.

Efter et ualmindelige omtumlet år, begyndte landene gradvist at åbne deres grænser, så det passede med feriesæsonen frem mod sidste kvartal af 2021. Ubekymrede rejsende planlagde deres næste store tur. Familier længtes efter at samle sig omkring middagsbordet og dele historier med deres nærmeste efter mere end et år med adskillelse og restriktioner. Men nu er den nye variant dukket op i flere dele af verden, og derfor er snakken om rejser kontra sikkerhed atter relevant.

Bekymringerne har deres berettigelse, men samtidig kan vi forsikre dig om, at det er muligt at rejse rundt i verden, så længe du fortsat følger alle COVID-19-foreskrifter og bestiller rejsen hos pålidelige og seriøse udbydere. Hvis du er usikker på planlægningen af din næste rejse, så læs videre her, hvor Florian Keller deler sit syn på rejser under den ”nye normal” og hvorfor han mener, at rejserestriktioner kan modarbejde en positiv udvikling. Florian, der er bosat i Kenya, er Chief Product Officer, medstifter og Afrika ekspert

Safarier er en sikker rejsemulighed

tanzania (8).jpeg

Hvis du søger en intens og fascinerende oplevelse med et rigt, vildt dyreliv, langt fra turiststrømmen, skal du kigge i retning af en safari i nogle af Afrikas fineste vildtreservater, særligt uden for højsæsonen eller i lavsæsonen. Lande som Botswana, Sydafrika, Uganda, Kenya og Tanzania byder på masser af muligheder for at udforske et mangfoldigt dyreliv og varierede landskaber, og hvor dit udgangspunkt er en eksklusiv og bæredygtig lodge. Dette enorme kontinent er fyldt med alle mulige oplevelser, lige fra vandreture i bushen i Zambia, til gorilla-trekking i Uganda. Vi tror på ansvarlig turisme og betaler tilbage til samfundene, så uanset om du vil støtte et godt formål eller de lokale, bæredygtige erhverv, kan vi føre dig i den rigtige retning.

”Jeg bor til dagligt i Kenya, og jeg var for nyligt i Sydafrika, hvor jeg på første hånd oplevede, at samtlige hoteller og andre leverandører til punkt og prikke følger COVID-19 hygiejneforskrifterne. Jeg føler mig hele tiden tryg i Kenya og Sydafrika, og den samme tilbagemelding får vi fra alle vores gæster”.

–        Florian Keller

Selvom det kan være besværligt at rejse rundt under en pandemi, kan du stadig få det mest mulige ud af ferien ved at følge de grundlæggende COVID-19-retningslinjer. De fleste lodges håndhæver strenge sikkerhedsforanstaltninger, og vores rejseteams er eksperter på COVID-19-sikre rejser. Derfor kan du være sikker på, at din rejse vil være behagelig og fri for problemer.

Det er også vigtigt at holde sig for øje, at mange af disse vildtreservaters eksistens i høj grad afhænger af turister. Det er indtægter herfra, der sikrer, at de har råd til at betale lønningerne til rangers og andre ansatte, hvilket igen sikrer, at dyrene i vildtreservaterne er beskyttet mod krybskytter. Ydermere vil problemet med krybskytteriet stige, hvis folk mister deres job i turistsektoren. Krybskytteri er stort set altid et resultat af desperation og mangel på alternative indtægtskilder.

Rejseforbud er ikke bæredygtige

Rejser i en tid med COVID-19: Hvad skal du være opmærksom på?

Da omikron-varianten første gang blev opdaget i den sydlige del af Afrika i november 2021, valgte de fleste lande at lukke deres grænser til regionen. Dette på trods af, at varianten blev konstateret i mange andre lande umiddelbart efter. Sydafrikas præsident Cyril Ramaphosa kritiserede restriktionerne og kaldte dem diskriminerende. Selv WHO fordømte forbuddene og stillede sig solidarisk med de afrikanske nationer med krav om genåbning af grænserne. WHO udtalte, at ”Rejserestriktioner kan kun medvirke til en begrænset reduktion i spredningen af COVID-19, og samtidig lægger de en tung byrde på liv og levebrød. Hvis der gennemføres restriktioner, bør de ikke være unødvendigt forstyrrende eller indgribende. Og de bør være baseret på et videnskabeligt grundlag, der bygger på de internationale sundhedsregulativer, der er vedtaget af mere end 190 nationer”.

Som vi har set det igen og igen, kan rejserestriktioner ikke stoppe spredningen af COVID-19. Derfor kan de have en negativ indvirkning på landes fremtidige velvillighed til at dele kritiske sundhedsdata om nye varianter.

Dr. Matshidiso Moeti, WHO’s regionale direktør for Afrika, påpeger, at: “Sydafrikas og Botswanas regeringer var hurtige og transparente i informationen til omverden med hensyn til den nye variant, og det skal roses. WHO står sammen med de afrikanske lande, der modigt delte livreddende folkesundhedsoplysninger, der nu hjælper med at beskytte verden mod spredning af COVID-19. Med omikron-varianten, der nu er opdaget i flere regioner i verden, vil indførelse af rejseforbud, der er rettet mod Afrika, angriber den globale solidaritet”.

Budskabet er klart og tydeligt. Rejseforbud er ikke en brugbar, langsigtet løsning, og en lempelse af grænserestriktionerne vil bidrage til en genoplivning af økonomierne.

Hvor kan du rejse hen nu?

Rejser i en tid med COVID-19: Hvad skal du være opmærksom på?

Det spørgsmål er der rigtig mange, der stiller sig selv. Mens situationen som udgangspunkt er omskiftelig og uforudsigelig, har vores rejseeksperter og koordinatorer i hele verden adgang til 100% opdaterede informationer om den seneste udvikling. De kan hjælpe med al den rådgivning, du måtte have brug for.

“Østafrika har endnu ikke været påvirket af rejserestriktioner overhovedet. Incidenstallet i Kenya, hvor jeg bor, er meget lav, og landet har en meget gennemsigtig COVID-19-politik. Så efter min mening er det et fantastisk tidspunkt at rejse, især til Kenya”.

–        Florian Keller

Rejserestriktionerne er blevet lettet i mange lande, og mange af dem byder fuldt vaccinerede rejsende velkomne. Hvert land har dog deres egne regelsæt, politikker, retningslinjer og test- og karantænekrav, der hurtigt kan ændre sig, afhængigt af den aktuelle situation. Det kan være en stor hjælp at bruge internettet før din rejse, så du har styr på rejsereglerne og dermed er bedst forberedt.

Det er udmeldinger fra de sundhedsfaglige organer og verdens regeringer, der vil afgøre, hvordan 2022 kommer til at se ud med hensyn til rejser. Vi har ”den nye normal” lige nu, så hvad med at komme af sted på den drømmerejse, du hidtil har udskudt?

Kontakt vores rejseeksperter, så I sammen kan planlægge din næste ferie!

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her