^
  • Singapore for familier

  • Singapore for familier

  • Singapore for familier

  • Singapore for familier

Singapore for familier

Skal du have børnene med til Australien eller New Zealand, er det oplagt at gøre stop på vejen, og Singapore er det helt rette sted for børnefamilier. Byen er ren, sikker og nem at komme rundt i. Her er man aldrig langt fra god mad, når sulten melder sig og hygiejnen er høj. Man kan tilmed flyve direkte til Singapore fra København, og komfortniveauet på byens hoteller er højt. Men samtidig er byen tilpas eksotisk til, at børn vil gøre store øjne, og desuden byder Singapore på et væld af oplevelser for hele familien. Her har vi samlet en række af Singapores bedste attraktioner for børnefamilier.

Sentosa

Fra Singapores eneste bakke Mount Faber kan I tage en svævebane til øen Sentosa, der er én stor legeplads for både børn og voksne. Øens forlystelsespark og vandland er et sikkert hit. Eller oplev vægtløsheden ved at skydive i en indendørs vindtunnel. I kan også lade jer fortrylle af filmmagien i Universal Studios, eller tage på opdagelse under havoverfladen i Sea Aquarium, der indtil februar 2014 var verdens største akvarium. På Trick Eye Museum bliver sanserne udfordret, mens Kidzania giver små og større børn mulighed for at prøve at være pilot, brandmand, læge, kriminaldetektiv eller noget helt andet gennem sjove, lærerige og veliscenesatte rollespil. Lyder alt dette lige lovlig aktivt, er man aldrig langt fra Sentosas sandstrande og masser af dejlig, varmt havvand.

Masser af dyr

Dyreelskere har meget at glæde sig til i Singapore. Byens zoologiske have er blandt de bedste i verden, og lige ved siden af ligger Night Zoo, der kun har åbent om aftenen. Et besøg her giver et smugkik ind i natdyrenes hemmelighedsfulde verden, og det er en meget intens oplevelse at gå rundt i mørket til lyden af løvebrøl. 

Flere naturoplevelser kan fås i Jurong Fuglepark, der med sine 8.000 fugle og over 600 arter er den største af sin slags i Asien. Eller stå til søs på River Safari og sejl gennem Singapores nyeste zoologiske have, der sætter fokus på de særlige økosystemer omkring floder som Mississippi, Congo, Nilen, Ganges, Mekong og Yangtze. Undervejs kan i opleve over 6.000 dyr. Deriblandt adskillige truede dyrearter såsom de nuttede store pandaer Kai Kai og Jia Jia. 

Kæmpetræer og pariserhjul

Flere sjove oplevelser venter i det store parkområde Gardens by the Bay, der blander topmoderne arkitektur med mere end 250.000 sjældne plantearter. Her er sågar en hel lille tågeskov i en stor kuppel, samt en anden kuppel fyldt med blomster. Der er også masser af stier at følge, samt sjove skulpturer at kigge på. Højdepunktet for de fleste børn vil dog nok være gangbroen OCBC Skywalk, der snor sig i 22 meters højde mellem de enorme fremtidsagtige træskulpturer. Eller legepladsen med vandland i Far East Organization Children’s Garden. Særlig flot er Gardens by the Bay om aftenen, når lysene tændes, og det store lys- og lydshow får parken til at stråle i alle regnbuens farver. 

Ikke langt fra Gardens by the Bay ligger det store pariserhjul Singapore Flyer, hvorfra I har en forrygende udsigt over de futuristiske skyskrabere, havet og byens forstæder, der strækker mod horisonten.

Fred og ro

Bliver storbylivet lidt for meget, er der rig mulighed for at komme lidt væk. Tag en sejltur på floden og se byen fra en helt ny vinkel. Eller snør vandreskoene og udforsk MacRitchie Reservoir på en vandretur. Her kan I opleve livet i trækronerne i øjenhøjde fra en hængebro 25 meter over skovbunden. 

Eller hop på færgen i Changi Village og sejl 10 minutter til øen Pulau Ubin. Her synes udviklingen at have stået stille de seneste fem årtier, og øen giver et godt indtryk af, hvordan Singapore så ud i 1960erne før den hastige modernisering. Væk er de strømlinede skyskrabere, og de er i stedet afløst af små landsbyer med simple huse på pæle, hvor livet går sin vante gang i et helt andet tempo, end man oplever det i midtbyen. Det er oplagt at leje cykler og udforske øen i fred og ro. Vil I endnu længere væk fra det hele, byder Chek Jawa på sydspidsen af øen på 100 hektar velbevaret vådområde med et rigt fugleliv. 

Byen er en oplevelse i sig selv

Men det behøver ikke være forlystelsesparker og seværdigheder, det hele. Singapore selv er også fuld af oplevelser, børn vil finde sjove og spændende. Det kunne være eksotiske frugter på et marked, eller når kokkene ved et gadekøkken fyrer op under wokken, så der står flammer op fra blusset. Det kunne også være de farverige figurer på et indisk tempel, eller Merlion-statuen, der sprøjter vand ud af munden. 

Mindre børn vil elske de mange elevatorer, rulletrapper samt turene i undergrundsbanen. Og selv større børn vil frydes ved at løbe gennem tunnelen af lys på Helix Bridge om aftenen eller synet af broen Henderson’s Wave, der bugter sig uvirkeligt mellem trækronerne. I kan også sejle igennem et shoppingcenter i Shoppes at Marina Bay Sands, eller lege på de mange gratis legepladser, der ofte har vandland, i shoppingcentre rundt om i byen. Mulighederne er uendelige i Singapore, og så gør det jo heller ikke noget, at tropestrandene på Sensosa Island venter lige udenfor midtbyen.