^
  • Guide til Great Barrier Reef

Guide til Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er et overflødighedshorn af farver og liv - og alle kan opleve det. Du behøver ikke en lang dykkeruddannelse, og du behøver ikke være fortrolig med at snorkle.

Se vores krydstogt ved Great Barrier Reef, hvis du også ønsker at opleve verdens længste koralrev. Flere af vores rejser tager dig også til Great Barrier Reef i Australien, se vores rejseforslag til Australien.

Næsten 3.000 rev
Great Barrier Reef er verdens længste koralrev og på UNESCO's liste over Verdens Naturarv. Det strækker sig 2.500 km fra Australiens nordøstligste spids til midt mellem Bundaberg og Gladstone, og består af mere end 2.600 enkelte rev og 300 øer. Great Barrier kan i øvrigt, som den eneste levende organisme på jorden, ses fra rummet.

Langt fra land
Koraller findes i vidt forskellige former, både hårde, stive, bløde og i store bundter, der vifter blidt i bølgerne. Tusindvis af fisk i alle størrelser, mønstre og farvekombinationer bebor revet og er med til at gøre det til et af verdens smukkeste steder. Det meste af revet ligger mange km fra land og kan ikke ses fra kysten. 

Mange måder at opleve revet
Du kan opleve Great Barrier Reef på flere forskellige måde. Du kan vælge at bo på en koralø, hvor du kan gå direkte fra stranden ud på revet, du kan vælge at tage på en dagstur fra Cairns, eller du kan vælge at tage på et flere-dages krydstogt, hvor du oplever flere forskellige dele af revet og har god tid til at snorkle og måske dykke.

Prøv af snorkle
Selv hvis du aldrig har snorklet før, anbefaler vi meget, at du prøver, når du er på Great Barrier Reef. Alle turbåde, dagsture såvel som flerdages ture, har guider om bord, som kan instruere dig i at snorkle, selv hvis du aldrig har prøvet det før. Det er desuden værd at huske, at vandet i Australien er dejligt varmt, så snorkling bliver nemt en utrolig smuk og behagelig oplevelse.

Oplev revet fra luften
Har du ikke lyst at snorkle vil der næsten altid være mulighed for at opleve revet fra en glasbundsbåd. Vi kan også varmt anbefale en helikoptertur eller en tur med vandflyver over revet. Det er kun fra luften, du får en nogenlunde fornemmelse af, hvor stort revet egentlig er.

Fakta om Great Barrier Reef

  • Great Barrier Reef er verdens længste koralrev.
  • Revet stækker sig over 2.500 km langs Australiens nordøstkyst.
  • Revet består af mere end 300 øer.
  • Great Barrier reef er hjemsted for 400 koralarter.
  • Ved revet lever over 1.500 fiskearter og utallige gopler, havpattedyr og havskildpadder.