^
  • Australiens 10 bedste strande

Australiens 10 bedste strande

I Australien findes en række af verdens smukkeste strande. Men hvor finder du de allerbedste? Her er vores Australien-eksperters bud på Australiens 10 bedste strande – i tilfældig rækkefølge. 

Whitehaven Beach

Med sit hvide pulversand, azurblåt hav og uberørt natur som baggrund er Whitehaven Beach i øgruppen Whitsundays ofte på listen over verdens bedste strande. I 2013 blev den kåret som Australiens bedste, og det er svært at være uenig, når man træder ud på den 7 km lange, hvide strand. Whitehaven Beach er særlig flot fra luften. 

Se vores udflugt Vandfly til Whitehaven Beach

Lizard Island

Det tropiske paradis Lizard Island ligger i den nordlige del af Great Barrier Reef og byder på fantastisk snorkling direkte fra de øde tropestrande. Midt på øen hæver et lille bjerg sig, hvor opdagelsesrejsende James Cook engang har stået og kigget ud over koralrevet. Overnatninger foregår på et af Australiens bedste luksusresorts. 

På udflugten 5 dages krydstogt ved Great Barrier Reef kommer du til Lizard Island

Wineglass Bay

Wineglass Bay i Tasmanien er også en hyppig kandidat til titlen blandt verdens 10 bedste strande. Den spektakulære halvmåneformede bugt byder på en kombination af hvidt, blødt pulversand og safirblåt hav, omgivet af lyserøde granittoppe og lave grønklædte bjerge. Der er blandt andet gode muligheder for fisketure, sejlture og vandreture i området. 

Du kan opleve Wineglass Bay på turen Krydstogt ved Tasmaniens kyst 

Noosa

Stranden i Noosa er perfekt, hvis du vil prøve kræfter med surfing men endnu ikke føler dig klar til de helt store bølger. Her finder du nemlig små, blide bølger, livreddere og mulighed for en surf-lektion eller to, hvis du er nybegynder. Bagefter er det værd at kigge forbi Hastings Street, der bugner af gode shoppingmuligheder, restauranter og barer.  

Mandalay Beach

Med sin beliggenhed nær Australiens sydvestligste punkt, kan Mandalay Beach synes at ligge for enden af verden. Men det er køreturen værd for at opleve den lange, hvide sandstand og spektakulære kystlinje i D'Entrecasteaux National Park. Fra stranden har du desuden en flot udsigt over Chatham Island og havet.

Bondi Beach

Bondi Beach i Sydney er en af Australiens mest ikoniske strande, hvor surfere boltrer sig i bølgerne side om side med lokale solbadere, billionære og nysgerrige turister. Langs den populære strand findes desuden attraktive restauranter og barer, glimrende shoppingmuligheder og eksklusive hoteller, hvilket gør området til et af Sydneys mest attraktive. 

På udflugten Guidet rundtur i Sydney kommer du til Bondi Beach

Turquoise Bay

Der ligger mange uberørte strande op langs Australiens øde vestkyst, men Turquoise Bay nær Exmoth er blandt de bedste. Stranden er i sig selv flot. Men den er også et godt udgangspunkt for udforskning af det meget oversete koralrev Ningaloo Reef, hvor du kan være heldig at svømme med de gigantiske og helt ufarlige hvalhajer.

Byron Bay

Byron Bay ved Australiens østligste punkt har en evne til at appellere til alle. Lige fra surfere og hippier til velhavere og alle andre mulige gæster på stranden. Omdrejningspunktet er den fine, lange sandstrand, der byder på gode surfbølger. Men det er også værd at hoppe i en kajak og udforske nogle af de mindre strande og skjulte bugte langs kysten. 

Elephant Cove

Den smukke bugt Elephant Cove langs Vestaustraliens sydkyst har fået sit navn efter de enorme granitsten Elephant Rocks, som er placeret i vandkanten. Det er en helt speciel oplevelse at svømme i dette idylliske og sjældent besøgte område, hvor du nemt kan klatre op på de kæmpe sten og efterfølgende tage springet ned i det dybe, krystalklare vand.

Turen Det sydvestige Australien i bil kommer til Elephant Cove stranden.

Hyams Beach

Hyams Beach cirka 180 km syd for Sydney er ifølge Guinness Rekordbog den strand i verden med det hvideste sand. Den flotte sandstrand indrammes på smukkeste vis af det turkisblå vand og ikke mindre end tre beskyttede naturområder, der indbyder til at kombinere afslapningen på stranden med store naturoplevelser.