^
  • 5 unikke Queensland-oplevelser

  • 5 unikke Queensland-oplevelser

  • 5 unikke Queensland-oplevelser

5 unikke Queensland-oplevelser

Great Barrier Reef, smukke strande og storbyerne Brisbane og Cairns er hvad Queensland er mest kendt for. Men Australiens nordøstlige hjørne byder på meget mere end rev, storby og strand. Bliv inspireret her på siden og se MyPlanets rejser til Australien og rejser til Queensland. MyPlanets rejsekonsulent Rikke Beckmann har rejst i Australien adskillige gange og kender Queenslands mange unikke seværdigheder rigtig godt. Hun kommer her med sine bud på 5 anderledes og spændende oplevelser i Queensland. Hun tager dig hele vejen fra Lamington Nationalpark i syd til Undara Vulcanic Nationalparks underjordiske gange, Magnetic Islands regnskov og minebyen Mount Isa i det nordlige Queensland.

Lamington Nationalpark

Sydvest for Brisbane finder du Lamington National Park. Parkens nærmeste nabo er den moderne by Gold Coast, som er byder på lange strande, et livligt natteliv og god surf. Kontrasten fra strandlivet i Gold Coast til Lamington National Park er slående. ”Lamington er et fantastisk sted med de smukkeste udsigter over bjergene og det sydøstlige Queensland. Det er som at træde ind i en helt anden verden med vandfald, subtropisk regnskov og et rigt dyreliv”, fortæller Rikke. Og med mere end 150 km gode vandrestier er der rig mulighed for at gå på opdagelse i denne fantastiske frodige verden. Rikke anbefaler, at du bor på Oreillys Guesthouse. ”Det er et helt unikt sted med det sødeste personale”.

Undara Vulcanic Nationalpark

Længere mod nord omkring 300 km syd-vest for Cairns ligger Undara Vulcanic Natinoal Park midt i den røde australske outback. Undaras største attraktion befinder sig under jorden, hvor du finder et af verdens længste lavatunnelsystemer. Lavaen har skabt en eventyrlig labyrint af gange og grotter. Nogle steder fører mørke tuneller til blikstille underjordiske søer, mens regnskovens planter trives i bedste velgående i andre dele af tunnelsustemet. Det er en helt speciel oplevelse at udforske hulerne, hvor både kænguruer, flagermus og farvestrålende fuglearter har fundet deres foretrukne tilholdssted. ”Undara er et fantastisk sted med masser af oplevelser. Og så kan du endda bo i en gammel restaureret togvogn, hvilket er en helt speciel og stemningsfuld oplevelse”, fortæller Rikke.

Magnetic Island

Magnetic Island ligger ud for Queenslands østkyst. Du kan flyve i helikopter til øen, eller tage den 20 minutter lange færgetur fra Townsville. ”Magnetic Island er en hyggelig lille ø, der er oplagt til en dagsudflugt fra fastlandet. Lej for eksempel en jeep, og kør gennem den smukke regnskov til de mange lækre strande og idylliske bugter”. En stor del af øen er nationalpark og byder på et rigt dyreliv. Her findes blandt andet mere end 186 forskellige fuglearter, wallabies og skildpadder. Er du mere til eventyr og sjove aktiviteter til vands, så tag på en dykkerudflugt fra øen, lej fiskegrej og prøv lykken, eller opdag de mange skjulte bugter i en havkajak.

Mount Isa

900 km fra den nærmeste større by Townsville på østkysten ligger en af Australiens største minebyer, Mount Isa omgivet af den tørre, røde outback. Rikke understreger at, en guidet tur ned i kobber- og zink-minen er et must, under dit besøg i Mount Isa. ”Når man trækker i de udleverede overalls, tænder pandelampen og bliver hejst ned i dybet, ved man, at der venter en spændende oplevelse. Guiderne er alle minearbejdere, der har arbejdet i minen det meste af deres liv, så de har masser af historier at fortælle om både de gode oplevelser og de hårde tider”. Outbacken, som omringer Mount Isa, er også værd at udforske. Besøg for eksempel områdets smukke nationalparker eller søen Lake Moondarra, der ligger få kilometer uden for Mount Isa.

Carnarvon Nationalpark

Rikke var meget begejstret efter sit møde med Carnarvon National Park. 700 km nordvest for Brisbane ligger denne grønne oase, hvor Carnarvon George skærer sig 30 km gennem landskabet. Parken er ikke kendt af mange og derfor også kun besøgt af få. Så et besøg her vil ofte betyde masser af naturoplevelser i fred for store turisthorder. Udforsk de mange gode vandreruter, og nyd de smukke udsigter over grønne landskaber, sandstensklipper og blanke søer. Parken er desuden hjemsted for flere smukke eksempler på aboriginal-kunst.