^
  • 5 fantastiske dage i Singapore

  • 5 fantastiske dage i Singapore

  • 5 fantastiske dage i Singapore

  • 5 fantastiske dage i Singapore

  • 5 fantastiske dage i Singapore

  • 5 fantastiske dage i Singapore

5 fantastiske dage i Singapore

Singapore byder på et hav af spændende oplevelser, uanede shoppingmuligheder, et rigt kulturliv og gastronomi i absolut verdensklasse. Alt dette tilsammen gør Singapore perfekt til en storbyferie eller som stop på vejen til Australien eller New Zealand. Se vores mange rejseforslag til Australien og New Zealand.

Vi har her lavet et forslag til, hvordan fem gode dage i den dynamiske storby kunne bruges. Har du kun en dag eller to til rådighed kan du plukke de oplevelser ud, der interesserer dig.

Dag 1: Kontrasternes Singapore

Start dagen ud med en klassisk Singapore-morgenmad bestående af en Kaya toast og kopi-0, hvilket er den lokale version af toast og kaffe. Denne kombination serveres overalt i byen, men især cafékæden Yakun er populær blandt de lokale.

Efter en god omgang morgenmad er du klar til at gå på opdagelse i byen. Et godt sted at få det fulde overblik er fra det store pariserhjul Singapore Flyer, hvor du har en enestående udsigt ud over byen.Herefter kan du lægge vejen forbi Singapores stemningsfulde Chinatown med sine røde lamper, små byhuse og lokale butikker med alt fra spisepinde til kinesisk medicin. I restauranternes udstillingsvinduer hænger grillede ænder ud mod gaden, og midt i bydelen kan du opleve det enorme buddhistiske tempel for Buddhas tand. Selvom du befinder dig i Chinatown, er det ikke alt, der er kinesisk. Du finder også det indiske tempel Sri Mariamman og en fin moské, hvilket understreger den store religiøse mangfoldighed og tolerance, der findes i Singapore.

Singapore er en fantastisk by at befinde sig i, når sulten melder sig. For man spiser utrolig godt i Singapore og ikke mindst i Chinatown, der byder på en lang række små, lokale spisesteder. Gadekøkkener findes der også mange af i Singapore, hvor der tilbyder alverdens lækkerier til rimelige priser. Kvaliteten er ekstrem høj, også i gadekøkkenerne. Faktisk er kvaliteten så høj, at gadekøkkenet Hong Kong Soya Chicken i Chinatown har en michelin-stjerne. 

Fortsæt ned til floden, hvor du kan hoppe på flodbåden til Merlion-statuen, der er Singapores nationale ikon. Herfra er der også udsigt mod et af byens andre populære vartegn, nemlig Marina Bay. Fortsæt herfra med båden til Boat Quay, der er et godt sted at smage en af Singapores nationalretter; chili crab. Hvor i byen man serverer den bedste chili crab er til evig diskussion. Men Jumbo Seafood eller Red House ved Boat Quay er begge gode kandidater til titlen. Aftenen kan passende sluttes af med en drink ved nærliggende Clarke Quay, hvor restauranter, jazzbarer og hippe caféer ligger side om side ned til floden.

Dag 2: Parker og etniske kvarterer

Der venter endnu en spændende dag i Singapores multikulturelle myretue. Du kan med fordel starte dagen i bydelen Kampong Glam, der siden 1822 har været omdrejningspunktet for Singapores muslimske befolkning. Kvarteret har den dag i dag stadig et muslimsk særpræg. Især omkring den flotte Masjid Sultan Moske, hvis kuppel hæver sig over de små gader, hvor te-huse ligger side om side med de lokale butikker. Særlig hyggelig er den lille gyde Haji Lane, hvor de gamle bygninger danner ramme om hippe butikker. 

Fortsæt turen til Little India, hvor kvinderne er iført farverige sarier, og Bollywoodmusikken siver ud af de åbne vinduer og blander sig med duften af røgelse fra de eksotiske templer. Little India er uden tvivl et af de mest farverige kvarterer i byen, og du kan bruge mange timer på bare at suge alle indtrykkene til dig. Der er desuden gode muligheder for at udforske det indiske køkken i Little India, hvor du finder alt fra simple karryretter på små familiedrevne restauranter til gourmet på Song of India, der har en af de eftertragtede michelin-stjerner. 

Ud på eftermiddagen kan du fortsætte til Singapores ikoniske koncertsal Theatres by the Bay, hvor du har en vidunderlig udsigt over byens skyline. Der er herfra ikke langt til det store parkområde Gardens by the Bay, der ikke er nogen helt almindelig park. Her finder du topmoderne arkitektur side om side med mere end 250.000 sjældne plantearter. Alt sammen omgivet af fremtidsagtige bygninger i hjertet af Marina Bay. Parken er særlig flot om aftenen, når lysene tændes, og det store lyd- og lysshow får parken til at skinne i alle regnbuens farver. Aftenen kan med fordel afsluttes med en middag på et af de mange gadekøkkener ved Makansutra. 

Dag 3: Peranakans, Singapore Zoo og Night Safari

Igennem tiderne har mange forskellige befolkningsgrupper sat deres præg på Singapore, og en af de mest spændende er Peranakans. Denne befolkningsgruppe er efterkommere af indiske og kinesiske immigranter, der giftede sig med ikke-muslimske lokale fra den malaysiske halvø, og sammen skabte en unik kultur og et helt særligt køkken. Et godt sted at opleve denne kultur er på The Peranakan Museum eller ved at gå en tur gennem bydelene Joo Chiat og Katong, der i mange år har været beboet af peranakans.Læg også vejen forbi butikken Kim Choo for at se nærmere på perakanan gastronomi og andre kulturgenstande. Eller gå en tur langs Koon Seng Road og udforsk de fine byhuse. Du kan også stikke hovedet indenfor i butikken Rumah Bebe, der er indrettet i et peranakan-hus fra 1928. 

Intet besøg i Singapore er komplet uden at smage endnu en af byens mest elskede retter; Laksa. Laksa er en krydret nudelsuppe med fisk og skaldyr, der stammer fra peranakan-kulturens køkken. Retten serveres på restauranter overalt i byen, men ifølge mange lokale fås byens bedste laksa på 328 Katong Laksa på East Coast Road nummer 216. 

Hvis du ønsker at se en helt anden side af Singapore, kan du tilbringe eftermiddagen i byens berømte zoologiske have. Singapore Zoo regnes for at være blandt verdens bedste, og her kan du opleve orangutanger, hvide tigere, elefanter og et væld af andre spændende dyr. Lige ved siden af finder du Night Safari, der er en adskilt zoologisk have som kun har åbent om aftenen. Her finder du en lang række nataktive dyr, som man sjældent ser i almindelige zoologiske haver, og det er en meget speciel oplevelse at bevæge sig rundt i parken i mørket, når det pusler i krattet, og løvebrøl gjalder gennem natten. På den måde er det oplagt at kombinere et besøg i de to zoologiske haver.

Dag 4: Sentosa eller andre aktiviteter

I Singapore finder du et hav af spændende aktiviteter, og der findes uden tvivl noget for enhver smag. Besøg eksempelvis Singapores eneste bakke Mount Faber, hvorfra du kan tage en svævebane til øen Sentosa, der bugner af oplevelser for både store og små. Udforsk øens forlystelsespark, eller prøv kræfter med skydive i en indendørs vindtunnel hos Ifly Singapore.Du kunne også lægge vejen forbi Universal Studios, hvor du kan komme bag om kulisserne i filmmagiens verden, eller gå på opdagelse i Sea Aqaurium, der indtil februar 2014 var verdens største akvarium. Du kan udfordre dine sanser på Trick Eye Museum, mens børnefamilier ville elske Kidzania. Hvis du i stedet ønsker ren afslapning, byder Sentosa også på fine sandstrande, 3-stjernet michelin-gourmet hos Joël Robuchon samt strandbaren Tanjong Pagar Beach Club, der eftersigende skulle være en af verdens bedste strandbarer.

Hvis ikke du har lyst til at besøge Sentosa, er der mange andre muligheder i Singapore. Du kunne eksempelvis tage på flodsafari, hvor du oplever byen og den tropiske natur fra en helt ny side. Eller hvad med en vandretur ved MacRichie Reservoir, hvor du kan opleve livet i trækronerne i øjenhøjde fra en hængebro 25 meter over skovbunden? Aftenen kan med fordel byde på middag på Chimjes, som er et fint gammelt kloster indrettet med hyggelige restauranter og caféer. Der er mange gode spisesteder at vælge imellem. Deriblandt restauranten The Coriander Leaf, der byder på glimrende retter fra hele Asien.

Dag 5: Shopping

Efter et par dage med spændende oplevelser, er det blevet tid til at udforske Singapores legendariske shopping, der byder på uanede muligheder for at svinge kreditkortet. Især langs Orchard Road, hvor du finder det ene store shoppingcenter efter det andet. Et om muligt endnu større udbud findes i det gigantiske center VivoCity. Mens Raffles City Shopping Centre og Shoppes at Marina Bay Sands er et godt sted at kigge efter luksusvarer. I Shoppes at Marina Bay Sands løber sågar en kanal gennem centeret, og hvis du trænger til en pause, findes der et utal af caféer overalt i byen. Singapore har naturligvis også masser af små, individuelle butikker. Eksempelvis i Haji Lane i det muslimske kvarter. Hvis du leder efter lokale varer eller ure, solbriller og parfume til billige priser, kan Mustafa Center i Little India anbefales. De små sidegader i Chinatown er også et besøg værd, og herfra kan du tage den korte gåtur til Ann Siang Hill, hvor spændende caféer og sjove butikker er indrettet i smukke gamle byhuse. Eller læg vejen forbi Tiong Bahru, som er et hyggeligt område med koloniale arkitektur side om side med trendy caféer, designerbutikker og glimrende boghandlere. Her finder du samtidig nogle af byens bedste madmarkeder, samt et væld af gadekøkkener, der i Singapore er kendt som hawker centres.

Efter en god dags shopping, kunne aftenen meget vel slutte med en drink på en af byens flotte tagterrasse-barer, hvor du kan opleve tropenatten udendørs omgivet af Singapores funklende lyshav. 

Læs mere om shopping i Singapore her.