^
 • Ekspeditionskrydstogt ved Papua New Guinea

  Udforsk ukendte tropeøer og fjerne stammesamfund om bord på et lille, komfortabelt ekspeditionsskib.

Ekspeditionskrydstogt ved Papua New Guinea

13 dage fra kr. 58.900

Få stednavne emmer af eventyr i samme grad som Papua New Guinea, hvis natur byder på alt fra tætte regnskove og høje bjerge til uberørte koralrev og et forunderligt dyreliv. Øens mange kulturer er mindst lige så mangfoldige. Mere end 1.000 forskellige folkeslag er registreret, hvoraf mange stadig lever en traditionel tilværelse i junglen eller på afsidesliggende småøer.

På denne rejse fra Cairns i Australien oplever du farvandet øst for Papua New Guinea om bord på et lille, eksklusivt krydstogtsskib, der kan lægge til ved de småøer og koralrev, store krydstogtskibe ikke kan. Undervejs besøger du små stammesamfund, ser aktive vulkaner, snorkler ved uberørte koralrev og sejler op ad Sepik-floden, der snor sig gennem Papua New Guineas dybe jungle.

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

70 12 50 11

Program

Dag 1: Afrejse fra Cairns

Fra Cairns sættes kursen nordpå mod eventyret i Papua New Guinea. I løbet af eftermiddagen har du god tid til at lære skibet og de øvrige passagerer at kende. Coral Discoverer er et elegant og lille krydstogtsskib, der er særligt udrustet til denne type ekspeditioner. Hver af de blot 36 kahytter er komfortabelt indrettet, og fællesfaciliteterne tæller blandt andet trådløst internet, bar og et lækkert soldæk med spabad. Stemningen om bord er afslappet, og inden længe, er du på fornavn med både besætningen og de øvrige gæster. 

Dag 2: Gennem Great Barrier Reef

Dagen igennem fortsætter skibet nordpå gennem Great Barrier Reef. Det er en flot sejltur, og der er rig mulighed for at nyde udsigten fra soldækket med en kølig drink i hånden. Måltiderne om bord er altid hyggelige. Alle spiser sammen, og menuen er sammensat af friske ingredienser fra de områder, du sejler igennem. Sodavand, te og kaffe er med i prisen. Det samme er øl samt husets vin til måltiderne, og øvrige drikkevarer kan købes til fornuftige priser. Efter middagen kunne aftenen afsluttes med en cocktail i baren. Nogle aftener byder skibets ekspeditionsledere på små foredrag, der forbereder dig på de eventyr, du har i vente.

Dag 3: Historiske Alotau

Det nordligste Australien har nu sluppet sit tag, og skibet er sejlet ind i Papua New Guineas farvand. Dagens mål er den lille søvnige provinshovedstad Alotau, hvor du bydes velkommen med traditionel dans, hvorefter det er tid at se byen på en guidet tur. Alotau er bedst kendt for sin rolle under Anden Verdenskrig, hvor det berømt slag i Milne Bay ud for byen blev et vendepunkt i krigen i Stillehavet. Tilbage på skibet byder kaptajnen på cocktails, mens du fortsætter mod nye, fjerne øer. 

Dag 4: Vulkanske kilder og landsbyer på Fergusson Island og Dobu

Dagens første mål er den flotte ø Fergusson Island med aktive vulkaner og jungleklædte bjergskråninger. Her besøges den varme kilde Dei Dei, hvis vulkanske landskaber spiller en rolle i den lokale mytologi. 

Herefter fortsættes mod øen Dobu, hvis indbyggere tidligere var del af den såkaldte Kula-ring. Kula-ringen handlede i alt sin enkelhed om at forære smykker lavet af skaller til samfund på andre øer. Der var dog meget mere end smykker på spil, og bag Kula-ringen lå et komplekst udvekslingssystem med en dyb kulturel og social betydning. På Dobu bydes du velkommen af de lokale skolebørn, der giver en opvisning af de lokale danse. Det bliver også mulighed for at snorkle i øens kilder, inden turen går tilbage til skibet.  

Dag 5: Stammefolk på Trobiand-øerne

Ikke meget har ændret sig på Trobiand-øerne i generationer, og øerne er stadig hjemsted for eksotiske, traditionelle folkeslag. Dette oplever du ved selvsyn, når skibet ligger til ved en afsidesliggende landsby på øen Kuiawa. Her bydes du velkommen på behørig vis med sang og dans af de lokale iført deres farverige traditionelle dragter. Dernæst er det tid at kigge sig rundt i landsbyen og få et indtryk af livet helt ude på kanten af verden. Fra Kuiawa fortsætter du til Kitava, hvor du også får en varm modtagelse af landsbyboere. 

Dag 6: MacLaren Harbour og de dramatiske Tufi-fjordene

Lokale i traditionelle kanoer sejler skibet i møde ved ankomsten til MacLaren Harbour, og snart går turen over det turkisblå hav mod deres landsby i regnskoven. Folkeslaget her på øen er kendetegnet ved deres tunge smykker og overdådige hovedbeklædninger pyntet med farverige fjer fra junglen. Med held oplever du dette under besøget i landsbyen, hvor du også får en introduktion til den lokale kultur samt mulighed for at tage nogle meget eksotiske billeder. 

Tilbage på skibet fortsættes mod en af Papua New Guineas bedst bevarede hemmeligheder: Tufi- fjordene. Her danner 25 vandfyldte kløfter dramatiske vandveje indrammet af grønklædte bjergsider. Fra soldækket har du en fantastisk udsigt over landskaberne. Men du kommer også i land og udforsker naturen på helt tæt hold. Dagen slutter med snorkling ved øens koralrev, inden skibet kaster anker for natten. 

Dag 7: Historie og landsbyliv ved Buna og Sanananda

Flere dramatiske historier venter på øen Buna. Her fandt en række voldsomme slag sted mod slutningen af Anden Verdenskrig, hvilket mindes ved et monument i junglen. Du hører mere om krigen på Sanananda, hvor du besøger det lokale krigsmuseum. Men det er naturligvis ikke krig det hele, og der bliver også tid til at hilse på de lokale i landsbyen Girewo, hvor livet går sin vante stille og rolige gang.

Dag 8: Snorkling ved Fly-øerne og natur ved Lababia

Du kan roligt finde maske og snorkel frem denne morgen. For skibet ligger ud for Fly-øerne, der byder på nogle af de bedste koralrev i hele Papua New Guinea. Der er også mulighed for at dykke med skibets egen dykkerinstruktør, hvis du har lyst til at prøve det (ikke inklusiv). Foretrækker du at blive oven vande, kan du tage en tur over koralerne i landgangsfartøjet med glasbund. Eller hop i en kajak og paddel en tur langs kysten på egen hånd. 

Senere besøger du det fredede naturområde Kamiali nær landsbyen Lababia. Her beskyttes både regnskov og tropiske kyster, samt koralrev ud for kysten. Det er blandt andet til glæde for de store læderskildpadder, der ligger æg på strandene. Men området er også hjem for adskillige dyre- og plantearter, der ikke findes andre steder end her. 

Dag 9: Kunsthåndværk ved Dregerhafen og Tuam

Der er gode muligheder for at købe kunsthåndværk i dag. Dregerhafen er især kendt for sine skåle og pagajer skåret i træ. Mens halskæder og andre typer dekorationer lavet af hundetænder, muslingeskaller, balsa-træ og bark fra sago-palmer er populære på Taum. Kulturen på Taum er en spændende blanding af kulturerne på fastlandet og dem, man finder på Bismarck-øerne. Det oplever du ved selvsyn, når du besøger landsbyen.

Dag 10: Marked i Madang

Efter de sidste dages landsbybesøg, virker Madang som en storby med sine omkring 30.000 indbyggere. Byen blev grundlagt af tyske handelsfolk i 1884, der ønskede at etablere en handelsstation i disse farvande. De måtte dog hurtig opgive på grund af malaria og flyttede handlen videre til Rabaul. Alligevel fortsatte Madang med at vokse, og under Anden Verdenskrig blev der kæmpet hårde kampe om den. I dag har freden for længst sænket sig over byen, der ligger på en lille halvø omgivet af palme- og kardemommeplantager. Sammen med ekspeditionslederen udforsker du Madang og besøger blandt andet markedet, hvor det ofte er muligt at finde kunsthåndværk fra landsbyerne længere ind i landet.

Dag 11: Stammefolk langs Sepik-floden og vulkanske Manam Island

Store oplevelser venter i dag, når skibet sejler op ad den legendariske Sepik-flod, der snor sig dybt ind i junglen. Blandt opdagelsesrejsende har Sepik-floden altid været synonym med eventyr. Langs bredderne ligger uberørte regnskove kun afbrudt af små agerbrug og traditionelle landsbyer, hvis indbyggere værner om deres animistiske traditioner. Skibet ligger til i landsbyen Bien, hvis indbyggere er kendte for deres træskærer-arbejde. Du oplever også landsbyen og hører om livet i junglen, inden turen går tilbage mod havet og Manam Island, hvis kegleformede vulkan du tydeligt kan se fra skibet.

Dag 12: Garove Island

Vulkaner findes overalt i disse farvande. Også på Garove Island der faktisk er toppen af en udslukt vulkan, hvis ene side er kollapset. Det gør det muligt at sejle ind i det vandfyldte krater, der omgives af klippevægge næsten hele vejen rundt. Ikke mange rejsende finder vej hertil. Så du bliver budt oprigtigt velkommen, når du senere lægger til ved en af områdets traditionelle landsbyer. Her går livet sin stille gang, og selvom penge naturligvis eksisterer, lever de fleste indbyggere en selvforsynende tilværelse. Tilbage på skibet er der mulighed for en dukkert, inden kursen sættes mod Rabaul.

Dag 13: Rabaul og afrejse

Indsejlingen til Rabaul er en oplevelse i sig selv. Bugten ud for byen er i virkeligheden et gigantisk oversvømmet vulkankrater, og rundt langs kraterkanten ligger adskillige mindre aktive vulkaner, der af og til sender røg og aske højt op i luften. Helt galt gik det i 1994, da Mount Tavurvur gik i udbrud og dækkede Rabaul i vulkansk aske. Den gamle by stod ikke til at rede, og man lod den derfor ligge under asken og byggede en ny i stedet. Vel fremme ved Rabaul lægger krydstogtet til for sidste gang, og det er tid at tage afsked med besætningen og de øvrige passagerer, inden turen går tilbage til Cairns med fly. 

Pris pr. person

13 dage fra kr. 58.900

Prisen inkluderer

 • 12 nætters krydstogt fra Cairns til Rabaul i Papua New Guinea i valgte kahyt
 • Fuldpension med vin og øl til måltiderne
 • Te, kaffe og sodavand døgnet rundt
 • Velkomst og afskedsdrinks med kaptajnen
 • Fuldt sightseeing program
 • Brug af skibets bibliotek
 • Adgang til øer og nationalparker
 • Brug af snorkel udstyr, aktiviteter og guidede ture
 • Fly Rabaul til Cairns