^
 • Kør-selv tur i Newfoundland

 • Kør-selv tur i Newfoundland

 • Kør-selv tur i Newfoundland

 • Kør-selv tur i Newfoundland

 • Kør-selv tur i Newfoundland

 • Kør-selv tur i Newfoundland

Kør-selv tur i Newfoundland

Denne rundrejse tager dig gennem smukke Newfoundland til nogle af provinsens største seværdigheder.

15 dage fra kr. 11.500
Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 16.800 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 1.900
Prisen inkluderer: Fly, billeje, overnatninger, færge og udflugt

Denne rundrejse tager dig gennem smukke Newfoundland til nogle af provinsens største seværdigheder. Rejsen starter og slutter i St. Johns, som er en moderne, men stadig charmerende, storby på Newfoundlands østkyst. Du kører i bil fra sted til sted og får rig mulighed for at udforske Newfoundlands mange små fiskerlandsbyer, hvor farverige træhuse ligger spredt ud i det grønne landskab langs de rå klippekyster. Du kan udforske den smukke Gros Morne National Park, hvor gode vandrestier og gangbroer tager dig til brusende floder, gennem dybe skove og til nøgne bjergtinder med fabelagtige udsigter over landskabet. Forude venter også en sejltur fra Twillingate, hvor du får mulighed for at se mægtige isbjerge og hvaler. Området her er nemlig et af de områder i verden, hvor koncentrationen af pukkelhvaler er størst.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Ankomst St. John’s

I dag rejser du fra Danmark mod Newfoundland, og du lander allerede samme dag i St. John’s på grund af tidsforskellen. I lufthavnen henter du din lejebil og kører mod byen, hvor du indlogerer dig på dit hotel for de kommende to nætter. Her får du desuden udleveret din rejsebeskrivelse. Brug dagen på at finde dig til rette, og nyd de første gåture gennem gaderne i St. John’s. Dette er i bogstavelig forstand en farverig by. Bygningerne ligger tæt og er malet i alverdens farver, og i udkanten af byen klistrer de farverige små huse sig nærmest til de rå klipper. Det er også ved St. John’s at du kan smage Iceberg beer, som er brygget på is fra Newfoundlands isbjerge.

Dag 2: St. John’s

Dagen er fri til at nyde St. John’s, der er en af de ældste byer i Nordamerika. Især midtbyen har dybe historiske rødder, og det mærkes i de stejle, snævre gader. St. John’s er desuden vært for en række forskellige festivaler og begivenheder i løbet af sommermånederne, så det er værd at undersøge, hvad der sker i byen. Eller snør vandreskoene og tag turen til toppen af Signal Hill, hvor det gamle borgtårn stadig står vagt over byen og kysten.

Alternativt er det muligt at tage en organiseret tur gennem byens historiske gader med en guide, der kan fortælle legender og røverhistorier fra byens fortid. Turen tager dig også til National Park at Cape Spear, der er det østligste punkt af Nordamerika.

Dag 3: St. John’s - Trinity

I dag går turen nordpå gennem Newfoundlands smukke landskaber. Turen tager dig gennem småbyer som Clarenville og North West Brook, der er to fine eksempler på canadiske kystbyer med farverige huse og klassisk arkitektur. Gør nogle stop undervejs, og spis eventuelt en god frokost på en fiskerestaurant. Efter en køretur på 270 km ankommer du til Trinity, hvor du skal overnatte de kommende to nætter. Trinity er en lille kystby med smukke gamle træhuse i alle regnbuens farver, der ligger spredt ud i de grønne bakker på en smuk lille halvø.
Distance: ca. 270 km.

Dag 4: Trinity

Du har hele dagen til rådighed i Trinity og omegn. Du er kommet langt ud på landet nu og er omgivet af Newfoundlands grønne landskaber, bløde bakker og rå klippekyster. Tag en tur til nogle af de helt små fiskerlandsbyer langs med kysten som New Bonaventure, hvor du kan få et blik tilbage i tiden blandt de små hvide fiskerhytter. Tilbage i Trinity kan du lægge vejen forbi den smukke lille kirke St. Paul’s Anglican Church fra den 19. århundrede eller besøge English Arts Harbour Centre, hvor du kan opleve håndværk, traditionel kunst og musik fra Newfoundland.

Dag 5: Trinity – Twillingate

Dagens køretur tager dig længere mod nord gennem Terra Nova National Park. Parken er ikke specielt stor, men naturen er ikke desto mindre storslået. Dybe skove, rå klipper, blikstille søer, brede floder og små vandfald fylder landskabet, og der er rig mulighed for at tage på en god vandretur i området. Gør eventuelt stop til frokost i Gander, som ligger halvvejs mellem Trinity og Twillingate. Vel fremme i Twillingate indlogerer dig på dit hotel for de kommende to nætter.
Distance: ca. 310 km.

Dag 6: Twillingate

I dag venter dig en fantastisk oplevelse til søs. Du sejler ud på en 2 timer lang sejltur på udkig efter hvaler og isbjerge. I området ud for Twillingate kan du opleve verdens største koncentration af pukkelhvaler, der søger føde langs med kysten. Du sejler også ind mellem 12.000 år gamle isbjerge, der er brækket af den Grønlandske isbræmme og nu er nået langt mod syd til Newfoundland. Kun 10 % af isbjergene er synlig over vandet, men de imponerer alligevel med deres smukke former og klare isblå farve. Husk også at kigge op, for der lever flere end 350 fuglearter i Newfoundland. Du kan for eksempel være heldig at se både suler og lunder. Det bliver uden tvivl et uforglemmeligt møde med Newfoundlands forunderlige natur og dyreliv.

Dag 7: Twillingate - Rocky Harbour

I dag venter en længere køretur på godt 400 km mod vest. Denne rute tager dig til små hyggelige byer som South Brook med små træhuse, der ligger langs med kysten. Indlogér dig på dit hotel i Rock Harbour, en lille pittoresk by på Newfoundlands vestkyst. Herfra kan du for eksempel tage en tur til Gros Morne National Park, som ligger lige uden for byen. I parken kan du vandre langs brusende floder og blanke søer eller bestige de nøgne bjerge og nyde fantastiske udsigter. Efter en aktiv dag i parken kan du slappe af på dit hotel og spise et godt måltid mad på en restaurant i Rocky Harbour.
Distance: ca. 425 km.

Dag 8: Rocky Harbour – L’Anse au Claire

Vejen snor sig videre nordpå langs kysten mod L’Anse au Claire nær Newfoundlands nordspids. På vejen passerer du adskillige små fiskerlandsbyer samt Port au Choix National Historic Site. I mere end 6.000 år har forskellige folkeslag levet langs disse kyster. Fiskeri har naturligvis spillet en vigtig rolle. Men arkæologiske fund i området viser også, hvordan dorset-folket jagede sæler på isen og brugte deres skind til tøj og husly. I dag er de fleste levn fra fortiden godt gemt i jorden, men områdets rå kystlandskaber er i sig selv et besøg værd. Efter knap 250 km og en kort færgeoverfart er du fremme ved L’Anse au Claire, hvor du tjekker ind på dit hotel for de kommende to nætter.
Distance: ca. 240 km plus færgeoverfart.

Dag 9: L’Anse au Claire

Området omkring L’Anse-au-Clair er særdeles rig på historie. Besøg eksempelvis gravhøjen ved L’Anse Amour, der er mere end 8.000 år gammel. Dette gør den til den ældste kendte gravhøj i verden. Skilte på stedet fortæller om gravhøjen og den kultur, der skabte den. Mere historie kan opleves ved Red Bay National Historic Site. Gennem video og historiske genstande fortæller informationscenteret historien om de hvalfangere fra Baskerlandet, der drev hvaljagt her helt tilbage i 1500-tallet. Et farligt og hårdt arbejde, der samtidig bidrog med udforskningen af disse – på det tidspunkt – ukendte kyster.

Dag 10: L’Anse au Claire – St. Anthony

I dag kører du igen til færgen og videre mod St. Anthony. Det er en kort køretur i dag, så du har god tid til at udforske området omkring St. Anthony, der byder på både store historiske og naturmæssige seværdigheder. Ved L’anse Aux Meadows Historic Site har man fundet spor af vikingernes bosættelser, hvilket er de ældste tegn på europæisk tilstedeværelse i Nordamerika. Tre bygninger fra vikingetiden er blevet rekonstrueret, så man får et godt indblik i, hvordan livet var dengang.  
Distance: ca. 135 km plus færgeoverfart.

Dag 11: St. Anthony

Dagen i dag er til fri rådighed. Har du ikke fået nok af isbjerge og hvaler, kan du her vælge at tage endnu en tur ud på havet (ikke inkluderet). Mægtige isbjerge i stort antal kommer vuggende ned fra nord, og også disse farvande er et rigtig godt sted at opleve hvaler. Især pukkelhvaler og delfiner ses ofte. Der findes desuden en række gode vandreruter ad stier og gangbroer. Her kommer du rigtig ud i den rå klippefyldte natur, hvor du kan opleve områdets rige fugleliv og endda være heldig at se elge. Den nordlige del af Newfoundland er nemlig et af de steder i verden, som har den højeste koncentration af elge.

Dag 12: St. Anthony – Cow Head

Turen går igen sydpå langs med kysten mod Cow Head. Nyd køreture gennem de smukke landskaber, inden du ankommer til dit hotel. Eftermiddagen kan du bruge på at slappe af på den smukke sandstrand Shallow Bay Beach eller udforske mere af naturen på en vandretur i området.
Distance: ca. 305 km.

Dag 13: Cow Head – Gander

Turen går tilbage over øen til Gander, som ligger ved bredden af Gander Lake på østkysten af Newfoundland. Det er en lang køretur på godt 400 km igennem skovrige egne, så tag dig god tid, og gør rigeligt med stop undervejs. Vel fremme i Gander kan du vælge at besøge North Atlantic Aviation Museum, der er fyldt med information om byens rige luftfartshistorie. Gander spillede en vigtig rolle under Anden Verdenskrig, og efter krigen blev Gander et centralt knudepunkt i udviklingen af luftfarten.
Distance: ca. 420 km.

Dag 14: Gander – St. John’s og hjemrejse

Rejsen er ved at nå sin slutning. I dag kører du tilbage til St. John’s, hvor du startede din rejse. Her afleverer du bilen og stiger ombord på flyet mod Danmark.
Distance: ca. 335 km.

Dag 15: Ankomst i Danmark

Du ankommer til Danmark efter en uforglemmelig kør-selv tur gennem Newfoundlands fantastiske natur.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 16.800  Fra kr. 11.500
 Højsæson  Fra kr. 19.100  Fra kr. 13.400

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til St. John’s og retur til Danmark
 • 14 dages leje af bil inkl. ansvars- og kaskoforsikring, fri km samt ekstra førere
 • 2 nætter på Jag Boutique Hotel eller Courtyard by Marriott i St. John’s
 • 2 nætter på Artisan Inn i Trinity
 • 2 nætter på Anchor Inn Hotel & Suites i Twillingate
 • 2 timers sejltur med isbjerge og hvaler
 • 1 nat på Ocean View Hotel i Rocky Harbour
 • Færge fra St. Barbe til Blanc-Sablon tur/retur
 • 2 nætter på Northern Light Inn i L’Anse au Claire
 • 2 nætter på Haven Inn i St. Anthony
 • 1 nat på Shallow Bay Motel i Cow Head
 • 1 nat på Sinbad’s Hotel & Suites i Gander
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til Canada er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme variation i priserne.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

De vejledende priser er baseret på børn i alderen 2-11 år som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.