70125011 Få et tilbud
Roadtrip i Canada og Alaska

Roadtrip i Canada og Alaska

Oplev Nordamerikas vilde og unikke landskaber og nationalparker i Canada og Alaska på dette spændende roadtrip, der bringer dig gennem enestående natur og en historie, der nærmest giver dig guldfeber.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

26 dage fra 74.520 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

Roadtrip i Canada og Alaska

Oplev Nordamerikas vilde og unikke landskaber og nationalparker i Canada og Alaska på dette spændende roadtrip, der bringer dig gennem enestående natur og en historie, der nærmest giver dig guldfeber. 

På dette skræddersyede roadtrip i Canada og Alaska oplever du nogle af Nordamerikas mest naturskønne, vilde og spektakulære områder og landskaber. Og det er ikke kun naturen, der fylder i de mange enestående naturparker og reservater. Det er også den spændende fortid med de oprindelige folk, pionererne og guldgraverne, hvis historie kan opleves gennem områdernes mangfoldige kulturarv.

Whitehorse

Rejsen starter i Whitehorse, der helt fortjent kaldes ”Wilderness City”. Her er hundredvis af kilometer naturstier og smukke, blanke søer, der er fuldendt af de sneklædte bjergtoppe i horisonten. Her får du den skønne oplevelse at padle gennem de fredfyldte omgivelser på den mægtige og historiske Yukon-flod. I Haines Junction bor du ved foden af Saint Elias-bjergene, og stedet er et optimalt udgangspunkt til at opleve Yukons uberørte vildmark. Du kan både sejle, svømme og fiske i Pine Lake, eller følge de omkringliggende stier til fods eller på cykel.

Mount Logan

Kluane National Parks rummer blandt andet Mount Logan, der er Canadas højeste bjerg, og hvor du kan møde et mangfoldigt dyreliv med grizzlybjørne, sorte bjørne, ulve, rensdyr, elge, moskusokser og millioner af trækfugle. Tok ligger smukt mellem Mentasta Mountains og Alaska Mountain Range, hvilket betyder fantastiske landskaber med uendelige, iskolde vidder, snedækkede bjergtoppe og kilometervis af ubeboet vildmark. Copper Center var oprindeligt vinterlandsby for de indfødte Ahtna Athabascan-familier, men omkring år 1900 udviklede den sig til at være det vigtigste forsyningscenter for guldminearbejderne. McCarthy er også en fascinerende del af den historiske minedrift som stedet, hvor minearbejdere kunne spendere deres sparsomme fritid. Nogle af de gamle bygninger bruges stadig og er opført på National Register of Historic Places. Området er også et alpint paradis med udsigt over Wrangell, Chugach og St. Elias.

Smukke Denali nationalpark

Det nordamerikanske roadtrip fortsætter gennem de enestående nationalparker og reservater ved Chickaloon, Knik River og Talkeetna, hvor du undervejs både skal køre hundeslæde, på helikoptertur og på rundflyvning omkring Denali. Fairbanks er Alaskas næststørste by, men har alligevel en charmerende atmosfære, som gør den til en populær base camp for eventyrlystne på vej mod de centrale og arktiske områder.

Black Rapids og Alaska Ranges

Black Rapids ligger midt i Alaska Range med utæmmet vildmark, massive, snedækkede bjerge, floder og vandløb. Dette fjerntliggende, naturskønne hjørne af Alaska byder på masser af vandrestier. På en kort gåtur over trægrænsen finder du en fantastisk panoramaudsigt over bjergdalene og Delta-floden, mens de alpine vandreture også giver mulighed for udforskning af gletsjerhuler.

Dawson City

Sidste stop er Dawson City, der er berømt som centrum for Klondike-guldfeberen og den glamour fra de i gamle dage, som den stadig udstråler. Samtidig har Dawson City masser af tilbud til naturelskere med mange ture, der på smukkeste vis præsenterer midnatssolen og nordlysets magi.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

Oplev Nordamerikas vilde og unikke landskaber og nationalparker i Canada og Alaska på dette spændende roadtrip, der bringer dig gennem enestående natur og en historie, der nærmest giver dig guldfeber.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag rejser du fra Danmark til Whitehorse i Canada.

Dag 1-3: Whitehorse

Efter ankomst afhenter du din bil hos biludlejningsselskabet. Derefter kører du turen på en halv times tid fra lufthavnen til Raven Inn, hvor du skal bo to nætter. Det hyggelige boutiquehotel er meget centralt beliggende i Whitehorses Shipyards Park-område.

Det er let at forstå, hvorfor Whitehorse bliver kaldt ”Wilderness City”. Mens den mægtige Yukon-flod strømmer gennem byen, kan den prale af hundrede af kilometer naturstier, blanke søer, der alt sammen er indrammet af sneklædte bjergtoppe i horisonten. Fortsæt dine udendørs oplevelser ved Whitehorse-dæmningen, hvor du finder Whitehorse Rapids Fishway, der er den længste træfisketrappe i verden. Den nærliggende Millenium Trail fører dig længere tilbage i tiden ombord på S.S. Klondike, der er den sidste hjuldamper, der opererer på Yukon-floden, og som nu er udnævnt til National Historic Site. Efter at have besøgt togstationen, hvorfra den historiske White Pass & Yukon Route Railway afgår, skal du videre til kulturcentret, Kwanlin Dün, hvor du på en rundvisning får et godt indtryk af den historiske tid, hvor guldfeberen rasede. De sene eftermiddage er de perfekte tidspunkter at slentre langs den naturskønne havnefront, og når solen går ned, skal du bevæge dig mod bymidten, hvor nattelivet udfolder sig. Betragt gadekunsten, se en forestilling og nyd senere spændende retter på en af de mange charmerende restauranter og caféer.

 

Udflugter:

Privat tur i Yukon Wildlife Preserve

Oplev her, hvordan ”naturen kalder” på din tur gennem Yukon Wildlife Preserve. Efter en naturskøn køretur fra Raven Inn ankommer du til parken, der strækker sig over 350 hektar åbne græsarealer, høje klipper og naturlige kilder. Din naturvejleder vil fortælle om de tolv ikoniske Yukon dyrearter, der lever her, blandt andet canadisk losser, arktiske ræve, elge, moskusokser, tyndhornet får, rensdyr og elge. Efter gåturen ad dyrestierne og en masse fotos, slår du dig ned ved et picnicbord, hvor du skal nyde en let frokost eller en snack. Hør om de forskellige rehabiliterings-, uddannelses- og forskningsprogrammer, der tilbydes på stedet, og se mulighederne for at blive dyresponsor. Afslutningsvis skal du forbi receptionens butik, og måske nyde en lækker is, inden turen går tilbage mod byen.

Privat udflugt med guide på 2 timer med 30 minutters kørsel. Bemærk at turen ikke inkluderer transport. Afgangstidspunkter afhænger af vejret.

Padletur ned ad Yukon River

Det er en skøn oplevelse at padle gennem de fredfyldte omgivelser på den historiske Yukon-flod. Du udvælger dig en af de robuste kanoer eller kajakker før du går i gang med dagens eventyr, der også er velegnet til nybegyndere. Du padler roligt fra Whitehorse til Takhini-flodens sammenløb, og nyder de naturskønne udsigter, mens du under kyndig vejledning padler forbi det barske terræn. Hold øje med havørnene, der lever masser af her. Du kan tage fantastiske billeder af de majestætiske fugle og af den fantastiske udsigt over den canadiske vildmark.

Halvdags gruppeudflugt fra kl. 09:00 med transport. Gennemføres maj til september. Gruppestørrelse på 2 – 10 personer. Snacks og alkoholfri drikkevarer inkluderet. Bemærk venligst, at denne tur også kan gennemføres om eftermiddagen. Der tilbydes forskellige typer af kajakker og kanoer.

Dag 3–5: Haines Junction

I dag drager du videre mod Haines Junction, som du ankommer til efter to timers kørsel. Her skal du bo to nætter på Mount Logan Lodge, der byder på et charmerende ophold i skyggen af Canadas højeste bjergtop. Haines Junction ligger ved foden af Saint Elias-bjergene, og byen er et rigtig fint udgangspunkt for udforskning af Yukons uberørte vildmark. Tag ud at sejle, svøm eller fisk i Pine Lake eller følg de omkringliggende stier til fods eller på cykel. Kluane National Parks fortryllende vidder er rammerne for Mount Logan, der er Canadas højeste bjerg og Amerikas næsthøjeste. Tag ud på de historiske stier eller naturskønne ruter, hvor du vil være vidne til nogle af de mest spektakulære landskaber i hele verden, og hvor du kan opleve et mangfoldigt dyreliv med grizzlybjørne, sorte bjørne, ulve, rensdyr, elge, moskusokser og millioner af trækfugle. Kulturinteresserede kan besøge Da Kų Cultural Centre og høre historien om Champagne og Aishihik First Nations, der er de traditionelle beskyttere af landområderne. Her kan man nyde oprindelig kunst, gå gennem udstillingerne og lytte til gamle historier og sagn på en guidet rundvisning.

Udforsk Kluane National Park på egen hånd

De forskelligartede naturattraktioner i Kluane National Park gør dette til det perfekte naturområde til udforskning på egen hånd. Her finder du nogle af de højeste bjergtoppe i landet, og med de spredte islandskaber, Icefields Ranges, og den betydelige bestand af grizzlybjørne, er denne naturpark en naturelskers paradis. Start ud med de naturskønne bjergstier, hvor du passerer enge, der fyldt med smukke, vilde sommerblomster og søer, hvor den åbne, blå himmel spejler sig i overfladen. Kathleen Lake er en særlig favorit blandt dagvandrere, der udover vandreruterne også sætter pris på den korte køreafstand fra byen og for mulighederne for naturskøn sejlsport og camping. For et godt adrenalinsus kan du rafte på den afsides beliggende Alsek-flod forbi gletsjerene, eller vælge en rundflyvning, så du oplever fugleperspektivet over de massive isområder. Senere kan du stifte bekendtskab med den righoldige kulturarv på Thachäl Dhäl Visitor Centre. Hvis du er interesseret, kan du overnatte i en unik oTENTik-lejr, hvor du kan nyde den mørke, nordlige himmel i noget, der mest af alt er en blanding af et telt og en hytte. Kontakt din Trip Coordinator, hvis du vil have flere ideer, information eller assistance.

Heldagsudflugt på egen hånd. Uden guide, transport, entreer og måltider.

Dag 5–6: Tok

Dagens køretur er på seks timer og den bringer dig til Tok og Sundog Trail, hvor du skal bo en enkelt nat på det komfortable hotel, Fox 'n Fireweed Cabins.

Tok er en smuk alaskansk by, der ligger lige der, hvor Alaska Highway og Glenn Highway mødes. Beliggenheden mellem Mentasta Mountains og Alaska Mountain Range skaber de fantastiske landskaber og et mangfoldigt, vildt dyreliv. Byen er kendt som Alaskas hundeslædehovedstad, så her er der masser af hundesportsaktiviteter som du kan deltage i. Til dem, der ikke vil gå glip af en panoramaudsigt, tilbyder Tok Air Service en rundflyvning, eventuelt med landing på en gletsjer, hvor du fra luften kan betragte de uendelige, iskolde vidder, snedækkede bjergtoppe og kilometervis af ubeboet vildmark. Dem, der ikke kan få nok af nationalparker, kan tage på en anden rundflyvning, hvor de oplever The Wrangell-St. Elias National Park eller The Yukon-Charley Rivers National Preserve. Friluftsentusiaster kan tage ud på fuglekiggeri, hesteridning, camping, vandring og fiskeri i området. I byen finder du Main Street Visitors Center, der er kendt som Alaskas største bjælkekonstruktion, og som rummer en række museer, restauranter og butikker.

Dag 6–7: Copper Center

I dag kører du de tre timer fra Tok til Copper Center, hvor du skal bo en nat på The Copper River Princess Wilderness Lodge, der er en ægte vildmarksindkvartering, der er beliggende ved Old Richardson Highway med udsigt over punktet, hvor floderne Klutina og Copper krydser hinanden.

Copper Center er en af indgangene til Wrangell-St. Elias National Park, som er et godt udgangspunkt for udendørsliv, og som kun ligger 6,5 kilometrer fra lodgen. Oprindeligt var det en vinterlandsby for de indfødte Ahtna Athabascan-familier, men med tiden voksede den til at være det vigtigste forsyningscenter for guldminearbejdere. For dem, der ønsker at udforske Alaskas vildmark, tilbyder lokalsamfundet en række overnatningssteder, restauranter, campingpladser og værksteder. Det er også her, at du kan besøge George I. Ashby Memorial Museum, der har til huse i to rustikke bjælkehuse. Dets samling omfatter artefakter, der spænder fra de 1898 guldstemplede, historiske fotografier til lokal kunst og kunsthåndværk. Store lakseløb finder sted fra juni til september i områdets floder, hvilket gør det til en god base for lystfiskere.

Dag 7–10: McCarthy

Turen mod McCarthy starter med en lille times kørsel til lufthavnen i Chitina, hvor du parkerer udlejningsbilen. Derefter har du en halv times flyvning til McCarthy/Kennicott, hvorfra der er arrangeret transport til hotellet. Du skal bo tre nætter på Kennicott Glacier Lodge, der ligger i den maleriske by Kennicott i hjertet af Wrangell Saint Elias National Park. Den familieejede lodge er en kopi af et historisk kobberminehus, der før i tiden fandtes over alt i området.

McCarthy er en fascinerende rest af den historiske minedrifts æra i Alaska. Den maleriske by ligger dybt inde i hjertet af Wrangell-St. Elias National Park & Preserve, og var stedet, hvor minearbejdere kunne nyde fritiden i de mange barer, restauranter, hoteller, billardsaloner og butikker. En række af de gamle bygninger er stadig i brug, og de er opført på National Register of Historic Places. Det er samtidig et alpint paradis med udsigt over Wrangell, Chugach og St. Elias, der ligger i parken. Byen er fyldt med restauranter, caféer og ikke mindst friluftsbutikker, der kan være behjælpelige med en lang række aktiviteter, lige fra gletsjervandring og white water rafting til rundflyvninger over nationalparken. McCarthy-Kennecott Historical Museum er et interessant sted for historieelskere. Samtidig er de røde bygninger med hvide rammer, som ligger ved de gamle mineruiner i Kennecott, enhver fotografs drøm, da de står som en dramatisk kontrast til bjergene og gletsjerne i horisonten. Adskillige vandrestier har deres udspring tæt på mineruinerne, for eksempel Root Glacier Trail, der fører direkte til Root Glacier, og Old Mine Trail, der fører op ad bjergsiden til resterne af et malmlastningssted.

Udflugter:

Privat vandretur ved Root Glacier

Tilbring din dag med at udforske en gletsjer nær Alaskas McCarthy. Du mødes med din guide hos St. Elias Alpine Guidesr på Main St. Kennecott, og I går ad den to kilometer lange gletsjersti til kanten af Root Glacier i Wrangell St. Elias National Park. Stien blev bygget i 1920'erne, og her vil du passere en original ”dynamithytte”, hvor minearbejdere i de tidlige dage af kobberminedriften opbevarede alle deres sprængstoffer. Undervejs vil din guide fortælle om områdets geologi, fauna og flora. Når du når op til kanten af isen, gør du stop og sætter skridsikre såler på dine vandrestøvler. Du lærer, hvordan du skal gå med dem, og ikke mindst, hvordan du opholder dig sikkert på gletsjeren. Din guide tager dig langt ud på gletsjeren, hvor I spejder efter nydannede ishuler og ishuller, hvor vandet vælter hundreder af meter ned i hjertet af gletsjeren. Der er tid til frokost inden du fortsætter med at udforske gletsjeren. Du har også mulighed for at vandre til Donoho Falls, hvor et stort, brølende vandfald ligger under kanten af gletsjeren. Til sidst, men ikke mindst, skal du holde godt øje med de mange vilde dyr. Efter en spændende dag vender du tilbage til byen. 

Privat heldagsudflugt uden transport (gennemføres 29. maj til 12. september). Frokost inkluderet. Maksimalt 7 personer. Minimumsalder er 8 år. Moderat fysisk krævende.

Dag 10–12: Chickaloon

Der er arrangeret transport til lufthavnen, når du i dag skal flyve retur fra McCarthy/Kennicott til Chitina. Efter ankomst tager du bilen, som du har parkerede ved afrejsen, og kører den 2 ½ time lange tur til Chickaloon. Her skal du bo to nætter på Sheep Mountain Lodge, der ligger ved foden af Sheep Mountains, kun en kort køretur fra Alaskas berømte Matanuska Glacier.

Chickaloon, der betyder ”floden med træstammer på tværs” på det lokale athabaskanske sprog, er en malerisk landsby ved foden af de himmelhøje Talkeetna og Chugach Mountains. Denne tidligere kulmineby i Matanuska Susitna Borough of Alaska er i dag et populært rejsemål for eventyrlystne. White water-rafting på Matanuska-floden, isklatring, gletsjervandring og fiskeri i de nærliggende søer og floder, er regionens største attraktioner. Den 24 kilometer lange Matanuska-gletsjer er værd at udforske med de smukke isformationer, dybe sprækker og blå smeltevandsbassiner. Historie- og kulturarvsentusiaster vil sætte pris på den nærliggende Alpine Historical Park, der viser livet og tilværelsen for de tidlige bosættere i Chickaloon og Sutton-området. King Mountains State Recreation Site ved foden af King Mountain, beliggende langs bredden af Matanuska-floden, vil være en fryd for alle fotografer og er ideelt til camping.

 

Dag 12–14: Knik River

Turen går videre fra Chickaloon til Knik River. Den tager to timer og bringer dig til Knik River Lodge, der byder på hyggelige hytter med Alaskas vildmark lige uden for døren. Her skal du bo i to nætter. Lodgen ligger en times kørsel nord for Anchorage nær den spektakulære Knik-gletsjer, der ligger gemt i Chugach-bjergkæden.

Knik River er en glacial vildmark i det sydlige, centrale Alaska. Dens alpine engarealer, søer og floder ligger ved de massive gletsjere og himmelhøje bjergkæder. Knik River Valley er et fredfyldt og isoleret sted, gemt væk i den spektakulære vildmark, hvor du finder den populære lodge. Knik River Lodge ligger for enden af Knik River Road, der løber parallelt med floden. For friluftselskere er der kun få steder på planeten, der kan være bedre rejsemål. Kniks Great Gorge er udnævnt til National Landmark ved de majestætiske Chugach-bjerge, som bærer stærkt præg af Knik-gletsjeren og George-søen. Helikopterrundflyvning, hundeslædekørsel, gletsjerlandinger og bjergvandringer er nogle af de mest populære aktiviteter på stedet. Knik-floden er også populær blandt lystfiskere til regnbueørred- og laksefiskeri. Den spektakulære og smukke alpine floddal og bjergskråningerne, er også hjemsted for et vildt dyreliv med eksempelvis bjørne, elge og tyndhornet får.

Udflugter:

Helikopterflyvning og hundeslædetur med Glacier Exploration

Du står selv med hundespandets tøjler i hænderne, når slæden suser over gletsjerens is på dette klassiske Alaska-eventyr. I letter fra Knit River Lodge i helikopter, og flyver over gletsjere og isbjerge, mens du holder udkig med elge, tyndhornet får og muligvis også bjørne i landskabet, som du svæver henover. Helikopteren lander på et massivt snefelt på en gletsjer, hvor du tilbringer en time med slædehundene og slædeførerne. Du står på slædens meder og oplever spændingen med at lede hundeslædespandet, eller nøjes med at sidde på slæden, og lade slædeføreren sørge for dit eventyr. Efter din tur fortæller førerne hvordan det er at konkurrere i 1.000 kilometer lange slædehundevæddeløb, og du kan hilse på de hunde, der trak din slæde. Og du vil også møde de pragtfulde hvalpe, der repræsenterer den næste generation af slædehunde. Du får taget billeder sammen med hundene, inden flyveturen går mod midten af gletsjeren, hvor du har ca. 30 minutter til at betragte de glaciale smeltebassiner, sprækkerne og isskulpturerne.

Gruppeudflugt på 2 timer. Gennemføres 1. maj til 1. september. Flyvetid er 35 minutter med afgang 10:15, 12:30 og 16:30. Måltider er ikke inkluderet.

Dag 14–16: Talkeetna

I dag går din rundrejse videre fra Knik River til Talkeetna. Det er en tur på et par timer. Du skal bo to nætter på Mt. McKinley Princess Wilderness Lodge, som ligger gemt i det spektakulære landskab i Denali State Park. Talkeetna er alt det, du vil forvente dig af en typisk, lille by i Alaska. Skjult i Mat-Su-dalen frembringer den maleriske by, med alle de farverige gamle bygninger, en kunstnerisk stemning. Beliggenheden ved foden af det majestætiske Denali, Nordamerikas højeste bjerg, er en bekvem base camp for klatreekspeditioner, som har kurs mod de høje bjergtoppe. Bjælkehytter og træfacader vidner om fortiden som et midtpunkt for guldminedrift. Det lille museum i byen, der fortæller om tidligere tiders klatrereventyr, er et besøg værd. Rundflyvninger byder på panoramaudsigt over bjergene, og de kan omfatte landinger på gletsjere. Flod- og jetbådsture giver mulighed for udforskning af vandvejene og for at sejle dybt ind mellem kløfterne. Fiskeri og ridning er nogle af de aktiviteter, der giver dig mulighed for at nyde områdets naturlige skønhed. Smagsprøver på de lokale specialiteter i de hyggelige caféer og besøg på de lokale gallerier er fremragende afslapning efter en indholdsrig dag med masser af udendørs sjov.

Udflugter:

Flyvetur til Denali med gletsjerlanding

Denne halvanden times flyvetur giver dig en unik udsigt til det højeste bjerg i Nordamerika og fremhæver omfanget af Alaskas bjergområde. Du ser toppen af Denali på 10 kilometers afstand inden turen går ned gennem Ruth Amphitheater og Great Gorge. Her kan du beundre de fantastiske gletsjere, Tokositna og Ruth, og se Mount Hunters særlige hængende gletsjere. Du kan også betragte de skarpe bjergkamme på Mount Huntington og toppen af den berømte Moose's Tooth, der er en af de mest barske stigninger i området.

Gruppeudflugt med 1 ½ time flyvning plus 30 minutters check-in. Inklusiv transport og gletsjerlandning, men eksklusiv måltider og adgangsbillet til nationalparken (USD 15 pr. person), der købes på stedet.. Maksimalt 10 personer. Bemærk, at denne aktivitet afhænger af vejret og kan blive aflyst, hvis forholdene ikke tillader en sikker flyvning.

Privat fisketur

Prøv kræfter med nogle af de bedste fiskepladser ved floderne omkring Talkeetna. Efter morgenmaden på hotellet, har du en kort sejltur ud til de lokale fiskepladser i selskab med din guide. Stimer af kongelaks, pukkellaks, regnbueørred og arktisk stalling vælter frem i disse farvande, der er et paradis for fluefiskere. Her kan du fiske med net fra båden eller nyde at fiske fra flodbredden. Du kan oven i købet trække vod fra den lavvandede båd, særligt efter kongelaks. Din guide har en stor lokal viden om floderne, og det vil sikre, at du har en frisk fangst med hjem. Turen er en kæmpe oplevelse for lystfiskere på alle niveauer, selv helt nybegyndere. Din guide kan filetere dagens fangst, hvis du ønsker det, så du kan tilberede en lækker middag med grillet fisk eller en solid fiskegryde.

Privat halvdagsudflugt med transport. Måltider er ikke inkluderet. Let fysisk krævende. Fiskeudstyr og vaders er inkluderet, mens fisketegn skal tilkøbes.

Dag 16–18: Denali National Park

Turen fra Talkeetna til Denali National Park tager 2 ½ time. Du skal bo to nætter på Denali Cabins, som ligger i Denali National Park & Preserves vildmark, tæt på porten til parken. Med beliggenheden langs George Parks Highway er lodgen det helt perfekte udgangspunkt til et ultimativt Alaska-eventyr.

Denali National Park & Preserve er med et urlandskab og en utæmmet vildmark et enestående udelivseventyr. Beliggende i det centrale Alaska er området stedet, hvor du finder Denali, der er den højeste bjergtop i Nordamerika. Dette naturelskerparadis byder overalt på betagende udsigter. Omstrejfende elge, grizzlybjørne, rensdyr og ulve giver fremragende muligheder for at betragte det vilde dyreliv. Vandreture på de velafmærkede stier eller udenfor, væk fra den slagne vej, topper listen over aktiviteter for de tilrejsende til Denali. Cykel- og busture er andre måder at udforske de største attraktioner i dette vidtstrakte reservat. Underholdende opvisninger med slædehunde giver et godt indblik i parkbetjentene og deres hundekollegaers liv og hverdag. Søger du et adrenalin-kick skal du vælge white water rafting, der kaster dig ud over strømfaldene i de mange floder, som går på tværs af parken. Rundflyvning er også en mulighed, hvor du får et fugleperspektiv over det spektakulære landskab med alle dets bjerge og gletsjere.

Udflugter:

Naturhistorisk tur i Denali

Lær alt om Denali National Parks geologi og historie på denne halvdagsudflugt. Du mødes med din chauffør og naturvejleder, og stiger ombord på bussen til Denali Park Village. Det gør du på det oplyste tidspunkt, der enten vil være tidligt om morgenen eller tidlig eftermiddag. Din chauffør vil introducere dig til dette fantastiske landskab, og vil på turen præsentere parkens natur- og kulturhistorie. Dit første stop vil være Denali Bus Depot, hvor du vil se, hvordan Denali Park Road blev bygget i filmen "Across Time and Tundra". Derefter går turen til den historiske Savage Cabin, der er en original ranger-hytte, bygget for næsten 100 år siden. Her hører du, hvordan den blev brugt i fortiden, og hvordan den stadig bruges den dag i dag. Dit sidste stop er ved Primrose Ridge, hvor en lokal vil forklare, hvordan jorden er blevet dyrket i næsten 10.000 år. 

Halvdagsudflugt (gruppe) med transport fra udvalgte hoteller. Gennemføres 12. maj til 15. september. Måltider er ikke inkluderet. Maksimalt 36 personer.

Dag 18–20: Fairbanks

Din rundrejse i Alaska går i dag videre fra Denali National Park, hvor du kører de 2 ½ time til Fairbanks. Her skal du bo to nætter i boutiquestil på Bridgewater Hotel, der er bekvemt beliggende i hjertet af Fairbanks midtby, tæt på de populære attraktioner og med udsigt over Chena River. Fairbanks er den næststørste by i staten Alaska, men den har alligevel den charmerende atmosfære, som du normalt kun oplever i små byer. Det er en meget benyttet base camp med eventyrlystne og opdagelsesrejsende, når de er på vej mod Alaskas centrale dele eller den arktiske region. Det er et fremragende rejsemål året rundt, hvor der er masser, der kan holde dig beskæftiget, uanset om det er sommer eller vinter. Rafting og kajakroning ned ad Chena-floden appellerer til de eventyrlystne, mens golf og fiskeri er mere til dem, der foretrækker et roligt og afslappet tempo. Pioneer Park står som vidnesbyrd om byens historiske fortid med den vigtige guldminedrift, og desuden er parkens kunstgallerier fyldt med udsøgte udstillinger af lokalt kunsthåndværk, som du kan nyde. Når vinteren melder sin ankomst, venter hundeslædekørsel, snescooter og langrendsekspeditioner. Og indimellem disse eventyr er de varme kilder perfekte til fysisk genopladning med et afslappet bad. Fairbanks er et særlig unikt rejsemål i efterårs- og vintermånederne, hvor nordlyset bølger magisk gennem mørket!

Udflugter:

Oplev nordlyset fra Murphy Dome

Du skal opleve nordlysets ubeskrivelige skønhed fra Murphy Dome i Fairbanks. Det er en oplevelse, du ikke må gå glip af, når det fantastiske aurora borealis bølger frem på Alaskas vinterhimmel. Start din aftentur med at gå op til Murphy Dome, der er en af de højeste bakketoppe i Fairbanks-området, beliggende 32 kilometer fra byen. Det 880 meter høje terræn er populært blandt nordlysfotografer, og er kendt for at være et af de allerbedste steder at betragte naturfænomenet i Alaska. Når du er nået op til toppen med den uforstyrrede 360-graders udsigt over horisonten, kan du betragte det atmosfæriske nordlys danse frit over himlen. Du har god tid til at nyde det utrolige syn, mens du nipper til din varme drik – og husk at tage en masse flotte billeder inden du vender tilbage til hotellet.

Gruppeudflugt på 5 timer med guide og transport. Uden måltider. Varme drikkevarer er inkluderet. Let fysisk krævende. Opsamling på hotel sker mellem 21:45 og 22:15. Gennemføres 21. august til 10. oktober samt 1. november til 10. april.

Dag 20–22: Black Rapids/Delta Junction

I dag kører du videre mod Black Rapids/Delta Junction, som du ankommer til efter 2 1/2 timers kørsel. De to næste overnatninger har du på The Lodge at Black Rapids, der er en familiedrevet lodge i hjertet af Alaska Range, beliggende på en klippe med udsigt over Black Rapids Glacier og Delta River.

Black Rapids finder du 61 kilometer syd for Delta Junction. Dette område ligger midt i Alaska Range med den utæmmede vildmark og de massive, snedækkede bjerge, floder og vandløb. Det fjerntliggende, fantastisk naturskønne hjørne af Alaskas har et imponerende udvalg af vandrestier. Flere kortere gåture over trægrænsen byder på en fantastisk panoramaudsigt over bjergdalene og Delta-floden, mens de alpine vandreture også rummer udforskning af gletsjerhuler. Lystfiskeentusiaster har fornøjelse af de mange fiskepladser, der er fyldt med ørreder, gedder og fjeldørred. Der er mulighed for kanosejlads og kajakroning på Black Rapids Lake. Der er rigeligt med dyreliv, der skal holdes øje med, for eksempel tyndhornet får, elg, rensdyr, bjørn og los. En bred vifte af vinteraktiviteter omfatter hundeslædekørsel ud til de frosne vandfald, sneskovandring udenfor de afmærkede terræner og rundflyvninger, og desuden kan besøgende stå på skøjter på søer i nærheden. Og er du heldig, kan du være vidne til det sjældne nordlys, der er Moder Jords helt eget lysshow, hvor de lysende farver bølger og danser over himlen.

Dag 22–24: Dawson City

Det er et af de længere stræk på rundrejsen, når du i dag kører syv timer fra Black Rapids/Delta Junction i Alaska til Dawson City i Yukon. Her skal du bo to nætter på Canadas Best Value Inn Downtown Hotel Dawson City, der er det perfekte udgangspunkt til at opleve de utallige attraktioner i denne guldfeber-by. Hotellet ligger i bymidten, kun én gade fra Yukon-floden. Dawson City er berømt som epicentret for Klondike-guldfeberen, og den udstråler fortsat meget af glamouren fra de i gamle dage. Tilmeld dig en Klondike Gold Fields-tur, der fører dig gennem den spændende fortid, blandt andet med et besøg på Dredge #4, der før i tiden var den største træskrogede mudderpram i Nordamerika. Tag videre op til Midnight Dome og nyd det betagende fugleperspektiv over det omkringliggende landskab, og nyd bagefter Yukon-flodens romantik på en af de stilfulde hjuldampere. Samtidig har Dawson City masser at tilbyde naturelskere med udflugter og ture, der er skabt til at præsentere midnatssolen og nordlysets magi. Bliv ført tilbage i tiden på City Museum i centrum, mens du på Dänojà Zho Cultural Centre får et indblik i den bredere Yukon-kultur. Når mørket falder på, kan du nyde den fornøjelige stemning i Dawson City. Her kan du opleve live optræden i Canadas ældste spillehal eller nedsvælge den berygtede Sourtoe Cocktail i et mærkværdigt ritual, der involverer en mumificeret tå fra et menneske.

Udflugter:

Udforsk Dawson City på egen hånd

Det er tid til at opleve Dawson Citys glamourøse fortid med guldfeberen, såvel som den pulserende nutid. Dawson Historical Complex er et godt sted at starte. Her finder du flere velbevarede bygninger i grænsestil, der er en påmindelse om velstanden under Klondike-guldfeberen i det 19. århundrede. Du fortsætter til Dawson City Museum, hvor demonstrationer i guldvask og de interaktive udstillinger giver indblik i guldfeberens historie, områdets geologi og den tidlige befolkning. I kulturcenteret, Dänojà Zho, vil du forstå kulturarven fra det oprindelige folkeslag, Tr'ondëk Hwëch'in. Besøg Jack London Cabin & Interpretive Centre, og se rekonstruktionen af det bjælkehus, hvor forfatteren til ”Ulvehunden” boede, og hør et væld af historier om hans guldfeberdage. Når du trænger til udeliv, er der kilometervis af vandrestier, der omkranser Yukon-floden. Der er også mulighed for at sejle, svømme og fiske i floden. Når mørket falder på, kan du nyde et vaudevilleshow i Diamond Tooth Berties Gambling Hall, der er kendt som det første casino i landet, eller find den stemningsfyldte bar, hvor du kan tage Sourtoe Cocktail-udfordringen, der involverer en mumificeret, menneskelig tå!

Oplev Midnight Dome Viewpoint på egen hånd

Du kan køre helt op til toppen af bjerget, der ligger lige uden for Dawson City, eller du kan vælge at tage en af vandrestierne og nå de 520 meter op til fods. Når du når toppen, kan du nyde panoramaudsigten over Yukon-floden og Klondike-dalen. Husk at tage fantastiske billeder af Ogilvie-bjergkæden i det fjerne før du begiver dig nedad igen.

Dag 24–25: Whitehorse

Det er sidste dag på dit roadtrip inden hjemrejsedagen i morgen. Du kører tilbage til Whitehorse, hvilket tager dig cirka otte timer. Du skal igen bo på det centralt beliggende Raven Inn i Whitehorses Shipyards Park-område.

Dag 25: Afrejse fra Whitehorse

Her til morgen kører du til lufthavnen i Whitehorse, hvor du afleverer udlejningsbilen. Derefter starter flyrejsen hjem mod Danmark.

Dag 26: Ankomst til Danmark

Efter en spændende rundrejse i Canada og Alaska ankommer du til Danmark.

Fotogalleri

Kort

Priseksempel

26 dage fra 74.520 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Pris pr. person

fra kr. 74.520 pr. person ved 2 voksne

Tillæg i højsæson: ca. kr. 5.000 - 10.000 pr. person*

 

*Højsæson omfatter de mest populære tidspunkter at besøge destinationen på som i skoleferier, ved højtider, og når klimaet er bedst.

Prisen inkluderer
 • Flyrejse fra Danmark til Whitehorse tur/retur
 • Lufthavnsskatter
 • Billeje inkl. forsikringer og skatter
 • 2 overnatninger på Raven Inn (Standard Room)
 • 2 overnatninger på Mount Logan Lodge (Comfort Suite) inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Fox 'n Fireweed Cabins (Cabin)
 • 1 overnatning på The Copper River Princess Lodge (Standard Room)
 • 3 overnatninger på Kennicott Glacier Lodge (Main Lodge Forest View)
 • 2 overnatninger på Sheep Mountain Lodge (Calssic Cabin)
 • 2 overnatninger på Knik River Lodge (Cabin) inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på Mt. McKinley Princess Wilderness Lodge (Standard Room)
 • 2 overnatninger på Denali Cabins (Classic Cabin)
 • 2 overnatninger på Bridgewater Hotel (Standard Room)
 • 2 overnatninger på The Lodge at Black Rapids (Mountain View Room) inkl. halvpension (morgenmad og middag)
 • 2 overnatninger på Canadas Best Value Inn Downtown Hotel Dawson City (Standard Room)
 • 1 overnatning på Raven Inn (Standard Room)
 • Udflugter og aktiviteter som beskrevet i rejseplanen
 • Transport til destinationerne, samt til og fra lufthavnen og til dit hotel
 • MyPlanets Concierge service (tilgængeligt 24 timer i døgnet)
 • Fuld CO2 kompensation
Tilkøb til rejsen
 • Opgradering til Business class
 • Entréer og yderligere måltider, der ikke er beskrevet i rejseplanen
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Visum og turistskatter
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Tilpas rejsen

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses helt efter dine ønsker. Det samme kan rejsemåden og antallet af rejsedeltagere. Snak med en rejsekonsulent om mulighederne.

Udflugter

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Hvalsafari ved Victoria

Oplev spækhuggere, gråhvaler, sæler og meget mere på denne hvalsafari på sundet ved Victoria.

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

En fantastisk dag med vilde forlystelser og et kig ind bag kulisserne i filmens magiske verden.

USA - Hawaii - Oahu - Honolulu - USS Arizona Memorial - 1.jpg

Udflugt til Pearl Harbor fra Honolulu

Oplev historiens vingesus på denne udflugt til den amerikanske flådebase Pearl Harbor fra Honolulu.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 6

Sejltur på San Francisco Bay

Stå til søs, og oplev San Franciscos seværdigheder og smukke beliggenhed fra bugten.

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Santa Monica cykeltur

Tag med på en guidet cykeltur ved Santa Monica og Venice Beach, og lær området at kende med en lokal guide.

Leopard som vilar på trädgren i Serengeti, Afrika

San Diego Zoo

San Diego Zoo er en af verdens største dyreparker, så her venter store dyreoplevelser for alle.

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

Los Angeles hop-on hop-off busser

Oplev det bedste af Los Angeles i byens Hop-on/Hop-off busser, som har over 70 stoppesteder i byen.

USA - Hawaii - Maui - Luau - Dans_1.jpg

Lokal Luau fest på Hawaii

Intet besøg på Hawaii er komplet uden at opleve en ægte Hawaiiansk Luau fest.

USA - Sequoia.jpg

Kæmpetræer og vingårde

Gå en tur blandt kæmpetræerne i Muir Woods, og besøg vingårde i Napa og Sonoma på denne tur fra San Francisco.

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Hvaltur på Monterey Bay

Oplev det rige liv i Monterey Bay i Californien på denne hvalsafari med guide.

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on hop-off bus i San Francisco

Udforsk San Franciscos kvarterer og seværdigheder med byens hop-on hop-off busser.

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Guidet tur og gourmet på The Strip

Nyd lækker mad på udvalgte restauranter i Las Vegas på denne guidede rundtur i byen. 

pearl harbor memorial

Guidet rundtur på Oahu

Tag med på en guidet tur gennem Oahus frodige landskaber til dramatiske bjerge, hyggelige småbyer og smukke strande. 

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon helikoptertur

Grand Canyons storhed opleves allerbedst på en helikoptertur ind mellem de stejle klippevægge.

USA - AJaleo

Gourmet-rundtur i Las Vegas

Der venter en aften fyldt med nye sanseindtryk, når du besøger nogle af Las Vegas’ bedste restauranter.
 

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon fra Las Vegas

Flyv i helikopter fra Las vegas til Gran Canyon.

USA - Californien - San Francisco - Sporvogn - 3.jpg

Få rabat med San Francisco CityPASS

Få rabat på fire af San Franciscos største attraktioner samt ubegrænset kørsel i sporvogn med dette CityPASS.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Deluxe Sunset Cruise i San Francisco

Oplev San Francisco på smukkeste vis fra en båd på bugten ved solnedgang.

USA - Hawaii - Maui - Hana - Natur - Vandfald - 2.jpg

Dagstur langs Mauis vilde Hana-kyst

Oplev dramatiske kyster, brusende vandfald og hyggelige småbyer på denne dagstur langs Mauis vilde østkyst.

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

Cykeltur over Golden Gate Bridge

Oplev San Franciscos vartegn, Golden Gate Bridge, på to hjul og fortsæt eventuelt til hyggelige Sausalito.

Alaska - Katami National park - bjørn

Bjørnetur i Katmai fra Anchorage

Oplev den smukke natur i Kaimai national Park på denne heldagstur fra Anchorage.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Roadtrip: USA’s nordlige nationalparker

Roadtrip: USA’s nordlige nationalparker

 • Opsøg pionerernes vilde vesten i Cheyenne
 • Oplev nationalparkernes righoldige dyreliv
 • Kom tæt på Yellowstones frygtindgydende gejsere

15 dage fra 45.500 kr pr. person

Roadtrip i Canada og Alaska

Roadtrip i Canada og Alaska

 • Udforsk Canada og Alaskas vilde nationalparker
 • Oplev utæmmet vildmark mellem snedækkede bjerge
 • Gå i guldgravernes fodspor – og mærk guldfeberen

26 dage fra 74.520 kr pr. person

Roadtrip: Denver til Las Vegas

Roadtrip: Denver til Las Vegas

 • Oplev det vestlige USA’s bjergrige natur
 • Nyd en eksklusiv togrejse med Rocky Mountaineer
 • Udforsk det farverige og neonoplyste Las Vegas

14 dage fra 48.128 kr pr. person

Østlige Canada for alle sanser

Østlige Canada for alle sanser

 • Oplev de fascinerende Niagara Falls helt tæt på
 • Opdag små hyggelige byer og naturperler
 • Nyd den franske stemning i Québec

21 dage fra 38.813 kr pr. person

Roadtrip: USA’s nordvestlige nationalparker

Roadtrip: USA’s nordvestlige nationalparker

 • Unikt roadtrip gennem det nordvestlige USA
 • Udforsk de imponerende nationalparker
 • Nyd San Franciscos mangfoldige atmosfære

19 dage fra 39.600 kr pr. person

Roadtrip: Canadas Stillehavskyst og Vancouver Island

Roadtrip: Canadas Stillehavskyst og Vancouver Island

 • Roadtrip i Canadas unikke skærgård
 • Oplev stemningsfyldte Vancouver
 • Udforsk skøn natur og vildt dyreliv

20 dage fra 61.065 kr pr. person

Med tog på tværs af Canada

Med tog på tværs af Canada

 • Tag med på en af verdens mest episke togrejser
 • Oplev Rocky Mountains og de skønne bjergbyer
 • Udforsk Vancouvers farverige mangfoldighed

14 dage fra 55.890 kr pr. person

Roadtrip: Det vestlige USA

Roadtrip: Det vestlige USA

 • Oplev de naturskønne nationalparker
 • Besøg de fascinerende og ikoniske storbyer
 • Nyd friheden på et roadtrip i egen bil

22 dage fra 45.437 kr pr. person

Roadtrip: Californien og Hawaii

Roadtrip: Californien og Hawaii

 • Oplev to af USA’s mest ikoniske storbyer
 • Kør ad Highway 1 langs Stillehavskysten
 • Opdag Hawaiis kultur- og naturskatte

20 dage fra 43.367 kr pr. person

Den store Hawaii rejse

Den store Hawaii rejse

 • Besøg fire af Hawaiis øer
 • Frodig natur og vulkanlandskaber
 • Tropiske badestrande

18 dage fra 36.850 kr pr. person

kauai-hawaii

Hawaiis højdepunkter

 • 3 eksotiske Hawaii øer
 • Tropiske strande og vulkaner 
 • Rundtur på Hawaii Island i bil

14 dage fra 32.500 kr pr. person

USA - Alaska - Bjoern - Natur - 2.jpg

Kør-selv i Alaska

 • Oplev verdens sidste vildmark
 • Bestem selv rute og tempo
 • Mød elge og bjørne i fri natur

16 dage fra 40.779 kr pr. person

Det vestlige usa i bil

Det vestlige USA i bil

 • Dramatiske nationalparker
 • Fascinerende storbyer
 • Frihed i egen bil

16 dage fra 26.910 kr pr. person

USA's vilde vesten og Yellowstone

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra 29.912 kr pr. person

Route 66 i bil

Route 66 i bil

 • Et ægte road trip på Route 66
 • Tid ved Grand Canyon
 • Nostalgi og storbyer

17 dage fra 27.324 kr pr. person

Strand, by og natur i det vestlige USA

Strand, by og natur i det vestlige USA

 • God tid til at opleve USA
 • Den perfekte familieferie
 • Storby og naturoplevelser

21 dage fra 29.498 kr pr. person

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvestlige USA og Canada i bil

 • Road trip i USA og Canada 
 • Imponerende nationalparker
 • Nyd stemningen i storbyerne
   

16 dage fra 32.603 kr pr. person

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon og Alaska i bil

 • Oplev uberørte vildmarker
 • Besøg charmerende små byer
 • Nyd friheden i egen bil

15 dage fra 39.744 kr pr. person

Western Wonders Canada

Western Wonders Canada

 • Storslået kør-selv rejse
 • Indtag den imponerende natur 
 • Nyd Calgary og Vancouver
   

16 dage fra 29.498 kr pr. person

Tåg av Rocky Mountaineer som kör genom skogarna i British Columbia, Kanada

Canada på luksusklasse

 • Togrejse med Rocky Mountaineer
 • Albertas nationalparker i bil
 • Udforsk vildmarken

13 dage fra 46.782 kr pr. person

Det vestlige Canada i bil

Det vestlige Canada i bil

 • Ruten er lagt og hotellerne bestilt
 • Nationalparkerne Banff og Jasper
 • Oplev Canadas rige dyreliv

23 dage fra 45.437 kr pr. person