70125011 Få et tilbud
Det vestlige Canada i bil

Det vestlige Canada i bil

Dette klassiske roadtrip i det vestlige Canada er en ægte klassiker, som er fyldt med fantastiske oplevelser i provinserne British Columbia og Alberta.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

23 dage fra 45.437 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

Det vestlige Canada i bil

Det vestlige Canada i bil er en ægte klassiker mættet med utrolige oplevelser. Det bedste af British Columbia og Alberta vises frem, og du kan glæde dig til dybe fjorde, uendelige skove, snedækkede bjergtoppe, smaragdgrønne søer, pulserende byer og områdets oprindelige folkeslag.

Lange fjorde og snedækkede bjerge

Naturen er betagende med lange fjorde, vidtstrakte, tætte skove, snedækkede bjerge, smaragdgrønne søer og spændende, pulserende byer. Overalt vil du støde på den righoldige og farverige kulturarv fra områdernes oprindelige befolkninger. Rejsen starter på Stillehavskysten i den charmerende og moderne metropol, Vancouver, der er en smeltedigel af kulturer, samlet i en by, som er sammensat af flere byområder, hver især med deres egen unikke appeal. Det ses for eksempel på udvalget af restauranter, der blandt andet repræsenterer kinesiske, indiske og japanske køkkener, lige som du finder vegetariske spisesteder og hyggelige, børnevenlige familierestauranter. Gå også en tur i Stanley Park, hvor du møde vaskebjørne, skildpadder og stinkdyr, og finde flot dekorerede totempæle mellem parkens træer. Du kører videre til Kelowna, der ligger mellem de grønne bjerge, bølgende vinmarker og ud til Okanagan Lake. Her er kilometervis af vinsmagningsruter, hvor du kan besøge prisbelønnede vingårde og stemningsfyldte vinkældre, som tilbyder prøvesmagninger. Byen er samtidig kendt for specialbryggerier, økologiske ciderier og destillerier.

Banff og Cascade Mountains

Ved Revelstoke har du mulighed for at udforske Mount Revelstoke National Park. Parken, der er er tilgængelig i op til 2.000 meters højde, er et af kun få steder i British Columbia, hvor det er muligt at køre i egen bil til toppen. Banff by, der er kendt som skiferieby, byder på en hyggelig hovedgade med en lang række butikker og små spisesteder. Byen ligger smukt i en dal, omgivet af Mount Rundle, Sulphur Mountain og Cascade Mountains. Men her finder du også søen Vermillion Lakes og floden Bow River, der roligt flyder gennem byen, inden den munder ud i det brusende vandfald, Bow Falls.

Prince Rupert og Vancouver Island

Dit roadtrip i det vestlige Canada fortsætter til Jasper i de canadiske Rocky Mountains, inden det går vestpå gennem Prince George og Smithers mod Prince Rupert ved vestkysten. Turen afrundes på Vancouver Island, hvor du besøger Port Hardy, Campbell River og ikke mindst den charmerende og historiske hovedby, Victoria. Byen hylder stadig de historiske bånd til England, for eksempel på hotellet The Empress, der serverer Afternoon Tea med scones hver dag. Men Victoria har også en moderne side med hyggelige kaffebarer, innovative restauranter og trendy butikker.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

En kør-selv ferie i det vestlige Canada åbner op for nye eventyr i Canadas spektakulære natur. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i Canada med dig.

Dag 1: Afrejse Danmark

Afrejse fra Danmark, hvor du flyver mod Vancouver på Canadas vestkyst. Efter ankomsten til Vancouver og afhentning af den lejede bil går turen til hotellet i centrum af byen. Efter du har tjekket ind på hotellet, er det måske tid til en kort gåtur i Stanley Park eller langs Canada Place, hvor folk går, løber, cykler eller løber på rulleskøjter døgnet rundt. Her mærker du virkelig Vancouvers puls, og hvor glade indbyggerne er for deres by.

De har god grund til at være glade for byen. For Vancouver ligger i evig kamp med Sydney i Australien om prædikatet som verdens smukkeste storby, og du vil hurtigt forstå hvorfor. Vancouver ligger i det flade Fraser River floddelta og har snedækkede bjergtoppe mod nord, havet lige uden for døren mod vest og USA's grænse en kort køretur mod syd. Vancouver er noget helt unikt.

Dag 1 - 4: Vancouver

I virkeligheden er Vancouver ikke én by, men flere byer eller bydele, som har hver deres unikke charme. Alle kulturer er samlet her, og det ses blandt andet på udvalget af restauranter. Spis kinesisk hos Wild Rice i Chinatown, indisk i Punjab Market, sushi i West End, vegetarisk på falafel-oasen Desert, eller prøv Vestcanadas familierestaurant White Spot.

Tag en tur med gondolen til Grouse Mountain, hvor der er en fantastisk udsigt over Vancouver. På toppen af bjerget er der skovhuggershow, brune bjørne i indhegning og Theatre in the Sky; en biograf, som viser en smuk film om Vancouver og områdets oprindelige folk. Billetten til gondolen giver dig gratis adgang til alle disse steder.

Gå også en tur i Stanley Park, hvor du blandt andet kan møde vaskebjørne, skildpadder, stinkdyr, traner og sågar totempæle mellem træerne. Få din morgenkaffe og en doughnut på det canadiske cafeteria-ikon Tim Hortons, eller besøg frugt- og kunstner-markedet på Granville Island. En tur rundt om Canada Place, som var Vancouvers eget bidrag til Verdensudstillingen i 1986, er også en mulighed. Interesserer du dig for historie, kunne Museum of Anthropology på UBC være et spændende sted at besøge. Her kan du lære mere om British Columbias oprindelige befolkning og se et udvalg af deres totempæle.

Dag 4 – 6: Kelowna

Fra morgenstunden afhenter du din udlejningsbil i centrum af Vancouver, hvorefter du sætter kursen mod Kelowna. Byen ligger mellem de grønne bjerge, bølgende vinmarker og Okanagan Lake, og er en perfekt ferieby. Her kan du udforske kilometervis af vinsmagningsruter, der snor sig gennem de frodige vinmarker, og hvor du kan besøge prisbelønnede vingårde og stemningsfyldte vinkældre med prøvesmagninger.  

Kelowna er berømt som vinfremstillingens vugge i British Columbia og er samtidig kendt for sine specialbryggerier, økologiske ciderier og lokalt ejede destillerier. Suppler den sanselige fest med kulinariske anretninger, som du nyder på en række naturskønne spisesteder, lige fra idylliske frugtplantager og landbrug til travle markeder og stilfulde restauranter. Du skal også nyde den smukke natur med grønne vandrestier og skønne golfbaner. Byens beliggenhed på bredden af Okanagan-søen gør det muligt, at sejle og svømme i det rolige vand, eller blot tilbringe en solrig dag på de fine sandstrande. Det kulturelle område i midten af byen er derimod fyldt med museer, kunstgallerier og scener med shows året rundt. 

Distance: ca. 390 km fra Vancouver til Kelowna.

Dag 6-8: Revelstoke

I dag går turen fra Kelowna videre langs Okanagan Lake, hvor Canadas svar på Loch Ness-uhyret, Ogopogo, holder til. Turen fortsætter nordpå til de store ferskvandssøer ved Salmon Arm, hvor det er populært at sejle i husbåde. Den H-formede Shuswap Lake har 1.000 km strandbred og tilbyder mange vand- og sommeraktiviteter.

Mellem Salmon Arm og Revelstoke ligger Craigllachie, hvor den sidste skinne på Canadian Pacific Railway blev lagt den 7. november 1885. Jernbanen bandt for første gang Canada sammen fra øst til vest og er en vigtig del af landets sjæl og historie. Fra Craigllachie følger du den snoede transcanadiske landevej øst på til den lille charmerende by Revelstoke med godt 7.000 indbyggere. Revelstoke Railway Museum fortæller om byens spændende historie, der er tæt knyttet til jernbanen.

Du har hele den efterfølgende dag til at udforske Revelstoke by og Mount Revelstoke National Park, som ligger lige uden for byen. Bjerget og området lige nord for Revelstoke blev på baggrund af lokalt initiativ en nationalpark i 1914. Parken gemmer på let tilgængelig alpin natur i små 2.000 meters højde og er et af kun få steder i British Columbia, hvor det er muligt at køre i egen bil til toppen. Meadows in the Sky Parkway er en 26 km lang asfalteret vej, der med utallige hårnålesving snor sig fra byens udkant og 500 meter opad. Lige inden toppen af bjerget parkerer du bilen. Her kan du, et par måneder om året, tage en gratis bus den sidste kilometer til toppen, hvorfra der er flere gode vandreruter med smuk udsigt til Selkirk- og Monashee-bjergenes toppe. Fra den gamle udkigspost, hvorfra der blev holdt øje med eventuelle skovbrande, er der frit udsyn til den store Revelstoke Lake, der opdæmmes af Revelstoke Dam fire kilometer nord for Revelstoke by.

Distance: ca. 275 km fra Penticton til Revelstoke.

Dag 8-11: Banff

Efter morgenmaden fortsætter du østpå mod Glacier National Park. Et årligt stabilt snefald holder liv i de mere end 400 gletsjere, der har givet parken dens navn. Udover enorme gletsjere, hvor der altid er frisk sne, så betager de mange bjergtoppe. Men også områder med flere århundrede gamle træer trækker besøgende til. Ved Rogers Pass (1.392 meter over havet) ligger besøgscentret Rogers Pass Discovery Centre, med udstillinger om parken, gletsjerne og dyrelivet. Efter Revelstoke og Glacier ligger Yoho nationalparken, som byder på imponerende klippemure, spektakulære vandfald og 28 bjergtoppe på over 3.000 meter.

Fra Trans-Canada går der en afstikker gennem Yoho-dalen. Besøg det smukke vandfald Takakkaw Falls, hvor vandet faldet 380 meter, inden det når dalens bund. Takakkaw er Cree-folkets ord for "det er storslående", hvilket en tur gennem Yoho-dalen bestemt også er. Turen går videre ad Trans-Canada forbi Lake Louise og frem til Banff by. Byen er "The Rockies'" sociale og kulturelle centrum, men også Banffs beliggenhed og omgivelser er bedårende.

Banff by med 7.000 indbyggere byder på en hyggelig hovedgade med mange butikker og små spisesteder. Byen ligger smukt i en dal omgivet af Mount Rundle, Sulphur Mountain og Cascade Mountains. Men området byder også på vådområdet Vermillion Lakes og Bow River, der stille flyder gennem byen, inden vandet rammer det brusende Bow Falls lige neden for Banff Springs Hotel. Det er også værd at besøge et par af byens gode museer, der blandt andet forklarer om områdets gribende historie, natur og dyreliv.

Inden for gåafstand af centrum er det muligt at tage gondolen til Sulphur Mountain, lege cowboy og ride en tur i bjergene, sejle i kano på floden, leje cykler og tage på udkig efter dyrene langs Bow Valley Parkway. Eller du kan snøre vandreskoene og begive dig ud på en af de mange korte og længere stier omkring Banff. Lige uden for Banff by ligger også Lake Minnewanka, hvor du kan opleve bjergene fra vandsiden på en sejltur. Få kilometer fra Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake. Her kan du møde bjerggeder, der græsser i vejkanten og nyde udsigten til Mount Rundle, der spejler sig i søens blå vand.

Distance: ca. 300 km fra Revelstoke til Banff.

Dag 11–13: Jasper

Stå op med solen og begynd dagen med at køre en time ad Bow Valley Parkway, hvor dyrene kæmper med morgensolen om asfalten. Besøg både Moraine Lake og Lake Louise, hvis du ikke stoppede der på vej til Banff. Lige meget hvilken sø, du besøger, får du den bedste udsigt fra østenden. Følg farveskiftet over bjergene mod vest, mens solen samler kræfter. Langsomt oplyses søerne helt og først på formiddagen, når solen kommer over bjergtoppene, ses søernes smaragdgrønne farve klart. Det er muligt at leje en kano på både Moraine Lake og Lake Louise.

Dagens rute er en seværdighed i sig selv. Den går nemlig ad verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, der slanger sig 232 kilometer gennem dalene og mellem sneklædte bjergkæder i Banff og Jasper nationalparkerne til Jasper by. Gør stop ved udsigtspunktet over Peyto Lake, hvor smeltevand fra de omkringliggende gletsjere fylder søen med frisk vand. Fremme ved Columbia Icefield og Athabasca-gletsjeren er det muligt at tage på en tur i specialbus på gletsjeren. Læg også vejen forbi Athabasca-vandfaldet, der øredøvende bruser ned i en smal kløft.

I Jasper er der flere muligheder for udflugter. Et godt bud kunne være Maligne Lake. Begynder du tidligt om morgenen, er denne køretur et af de bedste steder i Rocky Mountains at se tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne langs vejkanten. Vel fremme ved søen kan du leje kano eller tage på en to-timers sejltur til maleriske Spirit Island, hvorfra du har et af de mest fotogene vues i hele Canada.

Få kilometer nord for Jasper ligger Patricia Lake og Pyramid Mountain, der spejler sig i søen spejlblanke vand. Sydvest for Jasper ligger Whistler-bjerget, hvor du kan prøve kræfter med den otte kilometer lange, krævende vandretur til toppen. Eller spar på kræfterne og tag i stedet gondolen til toppen, hvor du belønnes med en flot udsigt over dalen, Athabasca-floden og Jasper by.

Lidt syd for Jasper, ved highway 93A, ligger vejen til Mount Edith Cavell. For enden af vejen begynder stierne til Path of the Glacier og Cavell Meadows. Path of the Glacier er en af de smukkeste, korte vandrestier i Rocky Mountains, så her får man sjældent lov at gå alene. Med mindre du kommer tidligt om morgenen, hvor du ofte har stien for dig selv.

Distance: ca. 300 km fra Banff til Jasper.

Dag 13-14: Prince George

Efter nogle skønne dage i de canadiske Rocky Mountains er det tid at køre vestpå ad Yellowhead highway 16. En times kørsel vest for Jasper by byder Mount Robson provinsparken på mange gode både korte og lange vandreture. Ved det informative besøgscenter lige ved foden af Mount Robson går vejen til udgangspunktet for Berg Lake stien. Herfra starter den godt 20 kilometer lange, fantastiske vandretur til bagsiden af Mount Robson.

Mellem Tete Jaune Cache og Prince George ligger kilometer efter kilometer uspoleret natur og vildmark kun gennemskåret af Highway 16, der længe følge Fraser-floden. I de store skov- og vådområder, som området er rigt på, holder sortbjørne og elge til. Så måske er du heldig at opleve de store dyr i deres naturlige omgivelser.

Fremme ved Prince George venter det centrale British Columbias største by med 80.000 indbyggere. I årtier har skovbrug været dominerende i denne del af provinsen, men nu er der et skift på vej. Turisme og rekreative fornøjelser tager lige så stille over.

Distance: ca. 400 km fra Jasper til Prince George.

Dag 14-15: Smithers

På begge sider af Highway 16 er der uspoleret vildmark, hvor bjørne, elge og rener regerer langs søer med regnbueørreder og floder med laks. Området har nogle af verdens bedste fiskesteder, hvis det er laks og ørreder, der står på menuen. Mod vest snor landevejen sig mellem skove, søer og floder mod Smithers, der tidligere var en lille søvnig landbrugsby i Bulkley River Valley. I dag er byen den næstvigtigste i området, som ligger smukt i skyggen af det 2.621 meter høje Hudson Bay Mountain. Kunstnere har taget over i gadebilledet i Smithers, og byen har adopteret et finurligt bayern-tyroler image.

Distance: ca. 400 km fra Prince George til Smithers.

Dag 15-17: Prince Rupert

I dag fortsætter turen det sidste stykke mod vest og Prince Rupert ved Stillehavet. Lige vest for Smithers ligger Moricetown Falls, der i utallige generationer har været det foretrukne fiskested for områdets oprindelige folk. I sensommeren og det begyndende efterår, når laksen går op gennem Bulkley River, fanger de lokale Gitksan-folk stadig laks på gammeldags manér med fiskespyd, net og ruser.

Skeena River Valley har været hjemsted for Gitksan-folket siden tidernes morgen, og ved Ksan Historical Village er det muligt at få et kig ind i de oprindelige folks levevis, skikke og ceremonier. Kør også til Kispiox Valley, og se en samling smukt udskårne totempæle i den lille by Kispiox, inden turen fortsætter til Prince Rupert, der ligger ved Stillehavet. Prince Rupert blev i begyndelsen af 1900-tallet valgt som endestation for jernbanen. I dag foregår meget transport dog til søs, og hver sommer bliver byen "invaderet" af 300.000 turister, som skal videre med færger til Vancouver Island, Queen Charlotte Islands eller med Alaska Marine Highway til Alaska.

Distance: ca. 375 km fra Smithers til Prince Rupert.

Dag 17: Port Hardy (færge)

Et smukt 15 timers mini-krydstogt ad The Inside Passage langs Canadas vestkyst venter forude. Mens færgen sejler mellem klippeskær og små ubeboede øer i Canadas svar på den svenske skærgård, går tiden med at spotte hvidhovedede havørne, havoddere, delfiner og hvaler. På klippeskærene skal du holde udkig efter søløver og søpapegøjer, ligesom en sortbjørn godt kan finde på at komme ned til strandkanten og lede efter mad, hvis tidevandet er ude. Om aftenen er færgen fremme i Port Hardy på nordspidsen af Vancouver Island.

Dag 17-19: Campbell River

Port Hardy har en charmerende promenade langs havet og havnen. Byen har en stadig aktiv, men mærket fiskerihavn, der ikke længere når tidligere tiders storhed. I Port Hardy er der flere små parker og et museum, der fortæller om områdets oprindelige folks historie. Efter en tur rundt i den lille færgeby går det sydpå ad landevejen, der snor sig gennem tæt skov, snævre dale og små byer. Vancouver Island er 450 kilometer fra nord til syd og 100 kilometer bred fra øst til vest. Det gør den til den største ø på den nordamerikanske vestkyst.

Campbell River ligger som et smørhul på østsiden af Vancouver Island. Fra byen er der mulighed for mange ture i den omkringliggende natur. Vælg mellem dyresafari, hvalsafari, fisketur, eller prøv at snorkle med laks. Fra Campbell River har de godt 30.000 indbyggere kun en kort sejltur til mange af de små spændende øer, som ligger mellem Vancouver Island og fastlandet.

Få kilometer nord for Campbell River afgår dagligt tretimers dyre- og hvalsafariture. Oplev suset ved at sejle i en zodiac-gummibåd ved Discovery Islands, mens kikkerten scanner landskaberne og strandkanten på udkig efter dyr i deres naturlige omgivelser. Sortbjørne og hjorte går ofte på stranden, mens kongeørne svæver under himlen, og det er ikke sjældent at se hvaler, søløver og delfiner lege i vandet omkring båden. For fiskeinteresserede er der mulighed for at komme på en firetimers guidet fisketur og opleve kampen med en kæmpelaks på krogen.

Distance: ca. 250 km fra Port Hardy til Campbell River.

Dag 19-21: Victoria

Turen fortsætter mod syd langs østkysten af Vancouver Island. Til venstre rejser kystbjergene på fastlandet sig majestætisk over havet. Turen går forbi Chemanius med de mange berømte gavlmalerier, der fortæller områdets og byens historie.

Victoria hylder stadig de historiske bånd til England, og især byens førende hotel The Empress holder fanen højt. De serverer hver dag Afternoon Tea med scones. Universitetet og en stadig yngre befolkning i Victoria er dog ved at gennemføre en stille revolution. Byens kerne ændrer karakter, og hyggelige kaffebarer og innovative restauranter og butikker, der fremmer en alternativ livsstil, vinder frem. Om aftenen er der i sommermånederne gøglere, der optræder langs havnepromenaden, mens den røde sol går ned over havnen, og de gammeldags lygter tændes.

British Columbias provinshovedstad byder på flere gode museer såsom Royal British Columbia Museum, hvor udstillingerne fortæller om nybyggerlivet. Men også nordvestkyst-indianernes liv og deres op til tyve meter høje udskårne totempæle er repræsenteret på museet. Flere flotte totempæle kan ses i Thunderbird Park bag museet. Victoria Bug ZOO, Craigdarroch Castle og Art Gallery of Victoria trækker også mange besøgende til. Emily Carr House på 207 Government Street hylder Canadas store kvindelige forfatter og maler, Emily Carr. Victorias lille Chinatown er en af Canadas ældste asiatiske bydele og har en klassisk rød kinesisk port, gadenavne på kinesisk, eksotiske frugter foran butikkerne, familiedrevne restauranter og den smalle Fan Tan Alley mellem Fisgaard S. og Pandora.

Fra Victoria er det muligt at komme på hvalsafari i Juan de Fuca-strædet mellem Vancouver Island og de olympiske bjerge i Washington-delstaten i USA. Eller hvad med en tur i vandflyver over den sydlige del af Vancouver Island? Flyene lander og letter hvert femte minut i havnebassinet i centrum af Victoria.

Distance: ca. 275 km fra Campbell River til Victoria.

Dag 21–22: Vancouver

Det er tid at vende tilbage til fastlandet. Men på vej mod færgeterminalen er det værd at gøre stop i Butchart Gardens, som er en usædvanlig botanisk have anlagt i og omkring et gammelt stenbrud. Siden 1904 har der på 22 hektar været passet og plejet blomster og træer til den store guldmedalje.

Sejlturen fra Swartz Bay til Tsawwassen fører dig ind gennem skærgården, hvor utallige småøer og klippeskær ligger omfavnet af rå natur. Havet langs disse kyster er meget næringsrigt, og der er chancer for at se både hvaler og delfiner fra båden. Tilbage på fastlandet går det mod Vancouver forstaden Richmond. Hvis der er lidt ekstra tid om eftermiddagen, kan den bruges på at shoppe i Metrotown i Vancouver forstaden Burnaby, hvor 400 butikker udgør British Columbias største indkøbscenter.

Distance: ca. 35 km fra Victoria til færgen og 40 km fra færgen til Vancouver.

Dag 22: Afrejse Vancouver

Det er tid til at sige farvel til Vancouver og Canada. Herefter går turen til lufthavnen, hvor udlejningsbilen afleveres.

Dag 23: Ankomst Danmark

Du ankommer i dag til Danmark efter tre uger fyldt med oplevelser.

Fotogalleri

Udvalgte højdepunkter

Den smukke Lake Louise og bjergene, Alberta, Vestlige Canada

Banff National Park

Oplev nogle af Canadas mest imponerende og dramatiske bjerglandskaber i Banff National Park.

Banff National Park er en af Canadas ældste nationalparker. Det er også en af de flotteste. Parken strækker sig over et areal, der er lidt mindre end Sjælland, men indbyder trods de enorme vidder til vandreture på egen hånd. Med vandrestier af forskellig længde og sværhedsgrad er der noget for enhver smag og kondition.

Højdepunkterne på mange rejser til Banff er uden tvivl Moraine Lake og Lake Louise. Særligt smukke er de, når morgensolen hæver sig over bjergene, og søerne får deres karakteristiske smaragdgrønne farve. Lake Minnewanka og Two Jake Lake er to andre seværdige søer i Banff National Park, der også byder på rå bjergtinder, brusende floder og dybe skove, hvor du kan være heldig at se bjerggeder, bjørne, elge og et væld af andre dyr mellem træerne.

Banff by og udflugter fra Banff

Banff er mest kendt for den fabelagtige natur, men også Banff by, med sine 7.000 indbyggere, er et besøg værd. Nyd nogle gode måltider på byens hyggelige restauranter og caféer, og tag et kig i byen mange butikker. Forskellige museer tilbyder desuden udstillinger om området.

Der er også mulighed for at tage på spændende dagsture fra byen. Tag for eksempel gondolen til toppen af Sulphur Mountain, rid på hesteryg i Cascade Mountains, nyd en rolig kanotur omkring Banff, eller begiv dig ud på eventyr ad de mange gode vandrestier i området nær byen.

Lake Annette ved Jasper National Park, Alberta, Vestlige Canada

Jasper National Park

Jasper National Park kommer du helt tæt på Canadas smukke natur og rige dyreliv.

Besøg Jasper Nationalpark og nyd udsigten til blikstille bjergsøer og himmelstræbende bjergtinder, lyden af de brusende floder og duften af skovbund i de dybe skove.

Vandreture ved Jasper

Vil du endnu tættere på naturen, så følg nogle af de mange vandrestier i parken. Eksempelvis Path of the Glacier, der er en af de smukkeste vandrestier i hele Rocky Mountains. Eller prøv kræfter med stigningerne i bjergene omkring byen som for eksempel Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Køreture ved Jasper

Jasper by er et godt afbræk i vildnisoplevelserne. Gaderne Patrica Street og Connaught Drive byder på souvenirbutikker, gallerier, caféer og outdoor butikker i massevis. Med Jasper by som udgangspunkt kan du tage på udflugter i nationalparken. Kør for eksempel en tur ad Maligne Lake Road, som er et af de bedste steder i Rocky Mountains at se dyrelivet fra vejkanten. Du kan med fordel tage af sted tidligt om morgenen, for der er chancerne for at møde tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne allerstørst. Vel fremme ved Maligne Lake kan du leje kanoer og tage ud på egen hånd eller hop ombord på en guidet sejltur til Spirit Island.

Panoramaudsigt over Vancouver, Vestlige Canada

Vancouver

Vancouver er kendt som en af verdens smukkeste byer med vandet på den ene side og de snedækkede bjergtinder på den anden.

Vancouver består af flere forskellige bydele med hver sin unikke karakter, stemning og kultur. De mange forskellige kulturer, der er repræsenteret i byen, afspejler sig også tydeligt i byens mange forskellige restauranter, som tilbyder smagsoplevelser fra hele verden.

Vancouver centrum

Midtbyen er ikke større, end at du kan gå rundt til det meste. Men vil du gemme lidt energi til de store naturoplevelser der venter forude, er der mulighed for at tage busserne eller monorailen rundt i byen. Besøg for eksempel Canada Place, historiske Gastown omkring Water Street eller det centrale Stanley Park, hvor totempæle står mellem træerne. Her kan du også leje en cykel og cykle langs vandet rundt om Stanley Park. Eller læg vejen forbi Nordvestkystindianerne på Museum of Anthropology, hvor du kan se totempæle, masker og lære mere indiansk kunst og kultur.

Grouse Mountain

Fra toppen af Grouse Mountain har du en fantastiske udsigt over byen. Du tager gondolen derop, og inkluderet i billetten er desuden indgangen til Theatre in the Sky, hvor du kan se film om Vancouver og den oprindelige befolkning. Herudover kan du opleve et skovhuggershow og brune bjørne, der holdes på sikker afstand bag et hegn.

AdobeStock_94431259.jpeg

CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet “Jacundá REDD+” giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år.

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien – 24 dage – 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand – 24 dage = 7,4 ton CO2
USA – 20 dage – 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada – 17 dage – 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika – 12 dage – 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Kort

Priseksempel

23 dage fra 45.437 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Pris pr. person

fra kr. 45.437 pr. person ved 2 voksne

 

Tillæg i højsæson: ca. kr. 5.000 - 10.000 pr. person*

 

*Højsæson omfatter de mest populære tidspunkter at besøge destinationen på som i skoleferier, ved højtider, og når klimaet er bedst.

Prisen inkluderer
 • Flyrejse Danmark - Canada t/r
 • Flyskatter
 • 21 dages leje af bil inkl. forsikringer, fri km og første tank benzin.
 • 3 nætter i Vancouver
 • 2 nætter i Kelowna
 • 2 nætter i Revelstoke
 • 3 nætter i Banff
 • 2 nætter i Jasper
 • 1 nat i Prince George
 • 1 nat i Smithers
 • 1 nat i Prince Rupert
 • Inside passage færge fra Prince Rupert til Port Hardy
 • 1 nat i Port Hardy
 • 2 nætter i Campbell River
 • 2 nætter i Victoria
 • Færge fra Swartz Bay (Vancouver Island) til Tsawwassen (Vancouver).
 • 1 nat ved Vancouver Airport
 • MyPlanet Concierge Service (tilgængelig 24 timer i døgnet)
 • Fuld CO2-kompensation
Tilkøb til rejsen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Tilpas rejsen

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses helt efter dine ønsker. Det samme kan rejsemåden og antallet af rejsedeltagere. Snak med en rejsekonsulent om mulighederne.

Udflugter

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Hvalsafari ved Victoria

Oplev spækhuggere, gråhvaler, sæler og meget mere på denne hvalsafari på sundet ved Victoria.

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zip-line bjørnetur ved Whistler

Oplev bjørne oppefra, når du bevæger dig via zip-line kabler og hængebroer over skoven ved Whistler og Blackcomb Mountain.

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Wildlife flodsafari ved Blue River

På denne tur sejler du ad Blue River kendt som Grizzly Bear Valley, hvor du kan opleve både elge, bjørne og ørne.

Canada - rafting 4.jpg

White water rafting i Banff

Tag på white water raftingtur ad Bow River gennem Horseshoe Canyon i Banff.

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur fra Toronto

Nyd en guidet vintur fra Toronto med gode vine og dejlig mad undervejs. 

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Vin- og cidertur ved Montreal

Smag på de lækre vine og cider, som produceres lige uden for Montreal.

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

3 dages safari i vildmarken, hvor du oplever Canadas natur og dyreliv fra en flydende lodge.

Canada - rafting3.jpg

Vild white water rafting i Banff

Vild white water rafting ad Kicking Horse River. Adrenalinsus og skøn natur for alle pengene.
 

Canada - British Columbia - Vancouver - Solopgang.jpg

Victoria med vandflyver fra Vancouver

Tag med vandflyver fra Vancouver til Victoria, hvor du får en hel dag til at opleve byens seværdigheder.

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

Vancouver og Capilano-hængebroen

Oplev det bedste af Vancouver og se regnskoven fra oven fra Capilano-hængebroen.

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Vancouver hop-on hop off bus og Vancouver Lookout

Udforsk byens mange ansigter, bydele og attraktioner med et hop-on hop-off buspas og billet til Vancouver Lookout

Canada - Saskatchewan - La Reata Lodge - Cowboys_1

Udlev cowboy-drømmen på La Reata

3 dages ægte cowboy-eventyr på Canadas åbne prærie.
 

Canada - Alberta - Banff - Sulphur Mountains - gondol

Udforsk Banff fra Calgary

Lær om geologien, urbefolkningens historie og områdets dyreliv, mens du udforsker Banff National Park.

Canada - Alberta - Banff - Svaevebane 3.jpg

Svævebane-eventyr ved Banff

Oplev de storslåede bjerglandskaber omkring Banff med svævebane til toppen af Sulphur Mountain.

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Tur til Niagara Falls fra Toronto

Oplev det imponerende Niagara Falls, og besøg den hyggelige by, Niagara-on-the-Lake.

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Svævebane-eventyr i Whistler

Oplev bjerglandskaberne omkring Whistler i fugleperspektiv på det ultimative svævebane-eventyr.

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Spirit Island Cruise

Nyd en sejltur på en af Rocky Mountains’ smukkeste søer, Maligne Lake, og gør stop ved Spirit Island.

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Snorkel og kajak fra Vancouver

Snorkel blandt sæler, besøg fuglekolonier og sejl i kajak gennem de smukke landskaber i Howe Fjord nær Vancouver.

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Sejltur ved The 1000 Islands i Ontario

Tag med på en times sejltur gennem området The 1000 Islands, som gemmer på både storslåede slotte og et forunderligt landskab med små grønne øer.

Canada - Ontario - Niagara Falls - Regnjakker

Sejltur ved Niagara Falls

Kom helt tæt på Niagara Falls’ enorme vandmasser om bord på Hornblower Niagara Cruises katamaran.

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Sejltur på Lake Minnewanka

Nyd en sejltur på smukke Lake Minnewanka, og oplev det rige dyreliv, både på land, til vands og i luften.
 

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Roadtrip i Canada og Alaska

Roadtrip i Canada og Alaska

 • Udforsk Canada og Alaskas vilde nationalparker
 • Oplev utæmmet vildmark mellem snedækkede bjerge
 • Gå i guldgravernes fodspor – og mærk guldfeberen

26 dage fra 74.520 kr pr. person

Østlige Canada for alle sanser

Østlige Canada for alle sanser

 • Oplev de fascinerende Niagara Falls helt tæt på
 • Opdag små hyggelige byer og naturperler
 • Nyd den franske stemning i Québec

21 dage fra 38.813 kr pr. person

Roadtrip: Canadas Stillehavskyst og Vancouver Island

Roadtrip: Canadas Stillehavskyst og Vancouver Island

 • Roadtrip i Canadas unikke skærgård
 • Oplev stemningsfyldte Vancouver
 • Udforsk skøn natur og vildt dyreliv

20 dage fra 61.065 kr pr. person

Med tog på tværs af Canada

Med tog på tværs af Canada

 • Tag med på en af verdens mest episke togrejser
 • Oplev Rocky Mountains og de skønne bjergbyer
 • Udforsk Vancouvers farverige mangfoldighed

14 dage fra 55.890 kr pr. person

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvestlige USA og Canada i bil

 • Road trip i USA og Canada 
 • Imponerende nationalparker
 • Nyd stemningen i storbyerne
   

16 dage fra 32.603 kr pr. person

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon og Alaska i bil

 • Oplev uberørte vildmarker
 • Besøg charmerende små byer
 • Nyd friheden i egen bil

15 dage fra 39.744 kr pr. person

Western Wonders Canada

Western Wonders Canada

 • Storslået kør-selv rejse
 • Indtag den imponerende natur 
 • Nyd Calgary og Vancouver
   

16 dage fra 29.498 kr pr. person

Tåg av Rocky Mountaineer som kör genom skogarna i British Columbia, Kanada

Canada på luksusklasse

 • Togrejse med Rocky Mountaineer
 • Albertas nationalparker i bil
 • Udforsk vildmarken

13 dage fra 46.782 kr pr. person

Det vestlige Canada i bil

Det vestlige Canada i bil

 • Ruten er lagt og hotellerne bestilt
 • Nationalparkerne Banff og Jasper
 • Oplev Canadas rige dyreliv

23 dage fra 45.437 kr pr. person

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Toronto, Niagara Falls og Montreal

 • Storbypuls i spændende Toronto
 • Tæt på mægtige Niagara Falls 
 • Fransk kultur i Québec-provinsen
   

15 dage fra 21.425 kr pr. person

Alaska - Katami National park - bjørn 6

Blandt bjørne og hvaler

 • Oplev Vancouver Islands dyreliv
 • Nyd Victorias storbycharme 
 • Spændende ture undervejs
   

12 dage fra 32.499 kr pr. person

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den store Canada rejse

 • Niagara og fransk kultur i øst
 • Rocky Mountains i vest
 • Luksus-togrejse gennem bjergene

20 dage fra 46.265 kr pr. person