^
 • Isbjørne-safari i Churchill

  Kig efter isbjørne, hvidhvaler og nordlys fra den charmerende Lazy Bear Lodge i Churchill.

 • Isbjørne-safari i Churchill

  Kig efter isbjørne, hvidhvaler og nordlys fra den charmerende Lazy Bear Lodge i Churchill.

 • Isbjørne-safari i Churchill

  Kig efter isbjørne, hvidhvaler og nordlys fra den charmerende Lazy Bear Lodge i Churchill.

Isbjørne-safari i Churchill

7 dage fra kr. 29.000

Den afsidesliggende by Churchill i det nordligste Canada byder på arktisk safari i verdensklasse. Isbjørne i stort antal samles her om sommeren og efteråret, hvidhvaler i tusindvis søger føde i Hudson Bay, og i luften er mere end 200 fuglearter observeret. På denne 7-dages tur kommer du både på isbjørne-safari med båd, du sejler på ud kig efter hvidhvaler, og du udforsker tundraen i en specialbygget bus. Du møder også eskimo-kulturen og besøger byens fort. Du bor tilmed på den charmerende Lazy Bear Lodge, og det hele fuldendes med chancerne for at se nordlyset danse over nattehimlen. 

Læs artikel om Lazy Bear Lodge

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

70 12 50 11

Program

Dag 1: Ankomst til Winnipeg

Ved ankomsten til Winnipeg står Hiltons Suites shuttlebus klar til at køre dig hotellet, hvor du indlogeres. Herefter er resten af dagen fri til at udforske byen, der er hovedstad i provinsen Manitoba. Winnipeg er et hyggeligt bekendtskab med et godt kulturliv, en spændende historie og adskillige fine parker.

Dag 2: Winnipeg – Churchill

Tag shuttlebussen tilbage til lufthavnen, hvor morgenflyet mod Churchill står klar. Inden længe lander du i en helt anden verden højt oppe i canadisk Arktis. Her bliver du mødt af en guide, der kører dig til Lazy Bear Lodge. Lodgen er indrettet i en hyggelig bjælkehytte, der er fuld af lokalhistorie. Eksempelvis stammer vinduerne fra 1800-tallet, hvor de sad i en lokal handelsstation. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at udforske den lille by. Kig eksempelvis forbi Canada Parks Museum, eller lær om områdets oprindelige kultur på Eskimo Museum. Der er også mulighed for at købe lokalt håndværk i byens butikker, samt få en indsigt i livet på kanten af verden, hvor der er en reel chance for, at isbjørne bevæger sig ind i byen. Dagen afsluttes med en god middag på Lazy Lodges Café. 

Dag 3: Isbjørne-safari med båd

I dag venter et af turens helt store højdepunkter, når du står til søs på en 6-8 timers sejltur på udkig efter isbjørne. Isbjørne i stort antal søger mod Churchill og Hudson Bay i løbet af sommermånederne, når pakisen smelter. Her fordriver de tiden med at kigge efter mad langs kysten eller på tundraen inde i landet, mens de venter på, at isen vender tilbage i løbet af efteråret. Andre køler sig af med en svømmetur, eller slapper af på klipperne langs kysten. Fra båden har du fint udsyn, og med held kommer du tæt på de formidable rovdyr, der kan blive over 2 meter lange og veje op mod 500 kg. Kig også efter de mere end 200 fuglearter, der er observeret i området, og måske bryder en flok hvidhvaler havoverfladen nær båden. Frokost er inkluderet og nydes undervejs. 

Dag 4: På udkig efter hvidhvaler

Endnu en spændende sejltur venter denne formiddag på udkig efter hvidhvaler. Omkring 60.000 hvidhvaler holder til i Hudson Bay, hvor de søger efter føde i det næringsrige vand. Med en længde på op til 5 meter, er der tale om mindre hvaler. Men det er imponerende at se de smukke, hvide dyr boltre sig i havoverfladen. Hvidhvaler er yderst sociale dyr, og med held oplever du måske store flokke svømme sammen. Tilbage på landjorden venter en spændende gåtur til Prince of Wales Fort, der blev grundlagt i 1717 for at beskytte den lukrative pelshandel. Herefter er resten af dagen fri til afslapning. Eller forhør dig om ekstra aktiviteter såsom havkajak og ture med hundeslæde. Du kan sågar snorkle med hvidhvaler.

Dag 5: Tundra-tur

Helt andre oplevelser venter denne formiddag, når båden udskiftes med en terrængående bus, kaldet The Arctic Crawler, der fører dig ind på den vidtstrakte tundra. Trods de hårde livsbetingelser så højt mod nord, er tundraen forbavsende rig på liv. Især i den korte arktiske sommer, når vilde blomster pibler frem. Isbjørne kan sagtens finde på at begive sig ud på tundraen på udkig efter mad. Men se også efter ræve, rensdyr og sågar sneugler. Du er tilbage på lodgen omkring frokosttid, hvorefter resten af dagen er fri til egne eventyr. Er vejret klart, kan du være heldig at se nordlys.

Dag 6: Churchill – Winnipeg

Der er tid til de sidste arktiske oplevelser om formiddagen og måske en ekstra organiseret tur, inden bussen kører dig mod lufthavnen. Tilbage i Winnipeg bliver du hentet af en shuttlebus, der kører dig til dit hotel for natten. 

Dag 7: Afrejse fra Winnipeg

Nyd morgenmaden i fred og ro, inden turen går tilbage til lufthavnen, hvorfra der er forbindelse til Danmark og resten af Canada. 

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Juli - august  fra 29.000 kr. pr. person  Forhør om pris

Prisen inkluderer

 • 2 nætter i Winnipeg på Hilton Suites eller lignende
 • Fly fra Winnipeg til Churchill tur/retur
 • 4 nætter på Lazy Bear Lodge i Churchill
 • Lufthavnstransfers i både Winnipeg og Churchil
 • 6 x morgenmad, 1 x frokost og 1 x aftensmad
 • Isbjørnesafari med båd
 • Hvidhvalsafari med båd
 • Besøg på Prince of Wales Fort
 • Tundra-tur i The Arctic Crawler
 • Orienteringstur rundt i Churchill

Tilkøb

 • Flybilletter fra Dammark
 • Yderlige måltider og drikkevarer
 • Øvrige aktiviteter udover de nævnte