^
  • Vancouvers mindre kendte steder

Vancouvers mindre kendte steder

Den smukeste by i Canada, Vancouver, er en samling forskellige byer, hvor hver bydel indbyder til eventyr. 

Øverst på listen over "mine" kvarterer står North Vancouver, som jeg tidligere syntes lå umådelig langt borte, og som jeg overhovedet ikke tænkte på at besøge. Måske er det kun mig, som troede, at der ikke fandtes noget på den anden side af vandet ved Canada Place. Alle, som har besøgt Vancouver, har formentlig billeder af sig selv foran de store hvide sejl på Canada Place og højst sandsynligt med vandet og bjergene på den anden side i baggrunden - det er netop den dér "anden side", jeg mener.

North Vancouver er et vidunderligt sted at besøge. Lonsdale Quay Market er et perfekt udflugtsmål, ikke bare fordi man der får det absolut bedste syn over Vancouver Skyline. Men fordi der findes en række forskellige butikker, restauranter og et skønt marked med alle tænkelige delikatesser og canadiske specialiteter. Lonsdale Quay Market er også knudepunkt for alle busser til North og West Vancouver. Har man ikke allerede reserveret en rundtur til Grouse Mountain, kan man tage lokalbussen til "the Sky Ride", som tager én 1.130 m op over havet, og hvorfra der er en enestående udsigt over Vancouver og Lower Mainland. Se vores oplevelser i det vestlige Canada.

Tilbage i tiden

Stanley Park er Vancouvers mest kendte park, men den mindre besøgte Lighthouse Park i West Vancouver blev hurtigt en personlig favorit. Efter en ca. 30 minutters bustur gennem et af Vancouvers mest prestigefyldte boligområder kommer man 300 år tilbage i tiden, til stedet hvor de første europæere slog sig ned. Til trods for, at parken ligger så tæt på Vancouver, møder man der en herlig ro, og man kan virkelig opleve British Columbias grønne og frodige natur med rig mulighed for at opleve vilde dyr og fugle.

Jætternes dal

Lighthouse Park har et fint udbud af forskellige stier, og det er endda muligt at begive sig rundt i parken i rullestol. Hvidhovede havørne og havoddere ses ofte, hvis man tilbringer lidt tid i parken. Der findes også nogle få af de gigantiske ceder- og fyrretræer, som desværre blev fældet i alt for stort omfang ved århundredskiftet. Vælger man stien gennem Valley of the Giants, ser man nogle af de få træer, som blev reddet, da Lighthouse Park blev fredet. Med træer, som strækker sig henved 100 meter i vejret og har en omkreds på 5 - 10 meter, kan man nemt forestille sig, hvordan det var den gang, da disse kæmper voksede langs hele Stillehavskysten. Parken giver også et godt vue over Vancouver fra en lidt anden vinkel, og på en klar dag er kulissen ekstra fin med den majestætiske vulkan Mt Baker i staten Washington tronende i baggrunden.

Maritimt miljø i Steveston

Steveston er også et sted, som er blevet en af mine favoritter, og som den "almindelige" turist sjældent når ud til. Jeg havde knapt hørt tale om stedet, da jeg var der tidligere. Faktum er, at Steveston, som ligger syd for lufthavnen, er og har altid været Canadas største fiskerihavn. Selv om fiskeriet er reduceret betydeligt gennem årene, er der den dag i dag en stor fiskerflåde, der hører hjemme der. Men det er ikke bare en fiskerihavn, det er også et skønt sted med små specialbutikker, hvoraf mange forståeligt nok relaterer sig til havet, og hvad dertil hører. Men også skønne caféer og verdens...ja, jeg siger verdens bedste Fish & Chips! Desværre er det ikke så nemt at komme ud til Steveston med offentlig transport, så man må enten tage en taxa eller booke en rundtur, hvori Steveston indgår... selv ville jeg uden videre kunne sætte mig på cyklen og trampe derud bare for at få Pajo´s Fish & Chips!

I Steveston ligger også Strait of Georgia Cannery. Det er en af de gamle konservesfabrikker, som har overlevet, og som har status som kulturmindesmærke. Her kan man få indblik i, hvordan konserveringen har foregået langs British Columbias kyst. Man kan nemt tilbringe en hel dag Steveston blandt fiskerbåde, caféer og Pajo´s og indsuge den særlige atmosfære, som ikke adskiller sig så meget fra vores egne små fiskemiljøer. Steveston er også stedet, hvis man vil på hvalsafari. Der er chancer for at se spækhuggere, gråhvaler og andre maritime dyr og fugle. Der findes mange operatører på Vancouver Island, men hvis man ikke har tænkt sig at tage derover, så er Steveston et af de relativt få steder på fastlandet, som tilbyder sådanne ture. Nogle giver endda garanti for, at man får hvaler at se.

Oplevelsesmuseum

Mit sidste tip er det nye oplevelsesmuseum i Gastown, Storyeum. Det er et museum, som tager de besøgende med på en rejse gennem syv forskellige epoker i British Columbias historie helt tilbage fra istiden. Historien præsenteres af skuespillere i aktuelle miljøer. Dufte, lyde og synsindtryk blandes med hinanden, og gør oplevelsen af de enkelte tidsepoker autentiske og nærværende. Det nye oplevelsesmuseum er blevet så vel modtaget af turister og lokalbefolkningen, at selv de normalt meget kritiske sportskribenter har skrevet en del om Storyeum i de lokale aviser.

Roger Hallman
Roger Hallman har i mange år arbejdet for MyPlanet i Göteborg og er fornylig flyttet tilbage til Sverige efter to år i Canada. Med sig hjem har han en Master i Tourism Management fra Capilano College i Vancouver.