^
  • Canadas Rocky Mountains

Canadas Rocky Mountains

De canadiske Rocky Mountains er den 4. højeste bjergkæde i verden. Det er et område med spektakulær skønhed og et af de bedste scenerier, naturen kan byde på. En rejse til Canadas Rocky Mountains byder på fredfyldte engområder, naturlige varme kilder, sneklædte bjergtoppe, kolde gletsjere, brusende floder, smukke vandfald, smaragdgrønne søer og et rigt dyreliv med gode muligheder for at se bjørne. Der er ingen tvivl om at Canada er perfekt for naturelskere.

Oplevelser i Banff National Park

Da sporene til Canadian Pacific Railway blev lagt tværs over Canada i 1880'erne, blev de canadiske Rocky Mountains med et slag tilgængelige. Opdagelsen af de varme kilder i Banff førte i 1885 til oprettelsen af Canadas første nationalpark - Banff National Park.

Ud i naturen Der findes et væld af gode vandrestier i nationalparkerne Kootenay, Banff, Jasper og Yoho. Begiver du dig af sted, anbefaler vi, at du tager MyPlanets guide "De canadiske Rocky Mountains" med i lommen. Den beskriver seværdigheder og mange af de kortere vandreruter i området. De store floder inviterer til oplevelser. Går du efter et kick, er white water rafting på Kicking Horse River en ide. Går du efter en rolig naturoplevelse, kan du flyde ned ad Athabasca River. Vil du udforske området omkring Banff by er det en god ide at gøre det på mountainbike eller tage med på en guidet ridetur.

Søerne i Rocky Mountains er et kapitel for sig. Emerald Lake er en ædelsten i skønhed og farve. Du kan gå en behagelig 5 km tur rundt om søen eller leje en kano - og se bjergene fra vandsiden. Moraine Lake har så dyb en turkis farve, at du ikke tror dine egne øjne. Ved Lake Louise kan du se bjergene spejle sig i søen, mens du har udsigt til Victoria-gletsjeren. Ved Peyto Lake ser du ned på søen, mens du er omslugt af bjergene.

Verdens smukkeste landevej

Icefields Parkway forbinder nationalparkerne Banff og Jasper og følger en sti, som fik navnet "The Wonder Trail". Begejstringen for den smukke sti førte til anlæggelsen af den 232 km lange vej, der stod færdig i 1939, og som siden har taget alle med storm. Du kan bruge alverdens malende ord til at beskrive sceneriet, og alligevel vil det aldrig være det samme som at stå der selv med udsigt til de sneklædte tinder med den blå himmel som baggrund.

Turen kan ikke klares i det sædvanlige køretempo. Du får hele tiden lyst til at stoppe, til at nyde udsigten, til at indånde den friske bjergluft, til at vandre. Bag hvert sving gemmer sig et nyt bjerg og et nyt fotostop.

Hvis du overvejer en kør-selv ferie i Canada, så se MyPlanets leje af bil i Canada.