^
  • 24 timer i Halifax

24 timer i Halifax

Byen Halifax i det østlige Canada blev grundlagt i 1749 som britisk flådebase, og byen er fyldt med maritim historie. Det er også den største by ved den canadiske Atlanterhavskyst. Du er i en storby, hvor du ikke føler dig overrendt og har en fornemmelsen af nærhed, som du ofte kun finder i meget mindre byer.
 

MORGEN

Er du klar til et solidt morgenmåltid, så prøv en vaffelsandwich med peanut butter, banan, bacon & ahornsirup hos The Coastal på Robie Street eller besøg Jane’s på The Commons på Gottingen Street. Sidstnævnte har kun 40 pladser, og udefra ser det ikke ud af meget. Men her er du sikker på god mad.

www.thecoastal.ca
 

FORMIDDDAG

Halifax Seaport Farmers Market på Marginal Road blev etableret i 1750, og her finder du friske grønsager, friskfanget fisk og friskbagt brød. Men også vin og øl kan du købe, ligesom kunstnere udstiller på markedet. Hvis du er sulten, så er der mere end 25 spisesteder.

Pier 21. Det var her, de store passagerskibe lagde til fra 1928 til 1971, og over 1 mio. immigranter kom gennem Pier 21 med håbet om en bedre fremtid i Canada. Pier 21 huser i dag Canadian Museum of Immigration, der fortæller gribende historier om de mange skæbner, der gik gennem porten til en ny fremtid på dette sted.

www.halifaxfarmersmarket.com
www.pier21.ca
 

FROKOST

Har du brug en kort pause, så stop på en Tim Hortons og få en kop kaffe med lidt mælk og en donut med ahornsirup (maple dip donut) for nogle få dollars. Så er du klar til at få mange nye indtryk i Halifax. Du kan også få bagels eller chilli con carne på Tim, som du finder på Spring Garden Rd og Upper Water St.
 

EFTERMIDDAG

Havet, historien og Halifax er en tre-enighed, og byen oser af det. Du kan opleve det nu stjerneformede Halifax Citadel, der ligger højt og lige midt i centrum. Fortet er det perfekte sted at overvåge havnen fra. Byen er så tæt forbundet med havet, at du kunne overveje et besøg på Museum of Maritime.

Har du brug for lidt opvarmning og en smagsoplevelse inden aftensmaden, så kan du tage en bryggeritur hos Alexander Keiths på Hollis Street. Keiths er et af de ældste bryggerier i Canada og har til huse i nogle historiske bygninger fra 1820. Iført kostymer fra 1863 fører guider dig rundt i det smukke bryggeri på en tur, der taler til dine sanser, og du slutter med at smage den ægte vare.

www.pc.gc.ca/eng/lhn-nhs/ns/halifax/index.aspx
www.keiths.ca
 

AFTENSMAD

Skal det være kød, så er Cut Steakhouse på Salter Street et sikkert valg. Med byens maritime historie i tankerne, så kunne et besøg hos Saltys ved havnen og måltider med ingredienser fra havet være et godt alternativ.

www.cutsteakhouse.ca
www.saltys.ca
 

AFTEN

Har du brug for et glas vin og stille nyde dagens mange oplevelser, så kan du vælge at gå på Bistro Le Coq på Argyle Street. Skal det være en lokal friskbrygget øl, så prøv RockBottom på Spring Garden Road.

www.bistrocoq.ca
www.rockbottombrewpub.ca
 

  • Halifax har 350.000 indbyggere.
  • Mange omkomne fra Titanic-forliset i 1912 blev begravet i Halifax.
  • Byen fik Canadas første offentlige skole, første avis og første elektriske gadelygter.
  • Det var også det første sted med fri tale og pressefrihed i det britiske Commonwealth. 

Se rejser til Halifax og det østlige Canada