^
 • Sydøen med guide – den sydlige del

  Masser af vild natur og spændende guldgraverhistorie venter på denne rundrejse med guide.

Sydøen med guide – den sydlige del

9 dage fra 10.800 kr. pr. person

Oplev Sydøens fantastiske fjorde, vilde bjerge og spejlblanke søer på denne rundrejse med engelsktalende guide. Fra Christchurch går turen med toget Tranz Alpine over bjergene til New Zealands rå og afsides vestkyst. Her venter spændende dage med gletsjere, tempererede regnskove og smukke søer. Du sejler også i jet-båd med udsigt til bjergene og hører om newzealandsk jade, inden du står til søs på den smukke fjord Doubtful Sound. Du overnatter på båden for at få den bedste oplevelse af fjordens dramatiske natur og rige dyreliv. Fra Doubtful fortsættes til Queenstown, hvor du har to hele dage til at udforske de mange aktiviteter og den skønne natur omkring byen. Du kommer også til Mount Cook, inden turen slutter tilbage i Christchurch. 

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Få et tilbud

Program

Dag 1: Christchurch til Franz Josef-gletsjeren

Forude venter en af verdens smukkeste togrejser med TranzAlpine fra Christchurch til Greymouth. Du kører over de åbne vidder på Canterbury Plains, langs brusende floder og over de majestætiske Southern Alps via Arthur's Pass. Togrejsen slutter på vestkysten i den historiske guldgraverby Greymouth, hvor du mødes med din guide, som står klar ved bussen, der skal køre dig videre på rejsen. Efter et stop i Hokitika, der er kendt for sin newzealandske jade, fortsætter du ind i Westland National Park. Dette er et fantastisk område med brusende floder, rislende vandløb og mægtige gletsjere. Deriblandt Franz Josef-gletsjeren, hvor du indlogeres for de kommende to nætter. 

Dag 2: Franz Josef-gletsjeren

Hele dagen er fri til at udforske dette storslåede naturområder, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Så der er rig mulighed for at snøre vandreskoene og udforske de mange vandrestier, der snor sig gennem den frodige vegetation. Eller tag på en af de mange guidede ture, hvoraf nogle fører dig med helikopter helt op på gletsjerisen (Ikke inkluderet). Bagefter kan du hvile benene over en god middag på en af områdets hyggelige lokale caféer eller restauranter. Du også velkommen selv at lave mad i køkkenet på det sted, hvor du bor, hvis du foretrækker det.  

Dag 3: Mount Aspiring National Park

Endnu en flot køretur venter i dag, når kursen sættes mod Makarora i Mount Aspiring National Park. På vejen gøres stop ved den fotogene sø Lake Matheson, hvor tætte skove og sneklædte bjerge spejler sig i det blikstille vand. Søen opleves på en fin gåtur, inden turen fortsætter gennem områder med brusende vandfald og alpine bjergpas. Vel fremme ved Mount Aspiring National Park stiger du om bord på en jet-båd, og snart suser du ad vandvejene med udsigt til sneklædte bjerge og uberørt natur. Tilbage på landjorden har du resten af dagen til at nyde de storslåede omgivelser.

Dag 4: Overnat på Doubtful Sound

I dag venter endnu et af turens helt store højdepunkter, når du forlader Makarora og kører mod Fiordland National Park. Op mod 8.000 mm regn om året er ikke unormalt i dette vilde og svært tilgængelige naturområde, og det skaber et ualmindeligt frodigt landskab. Mos, bregner og træer pibler frem overalt, og vandfald sender kaskader af vand ud over de lodrette bjergsider. Naturscenerierne opleves bedst på en sejltur på fjordene, og det er præcis, hvad der venter dig, når du står til søs på Doubtful Sound. Dette er uden tvivl en af New Zealands mest dramatiske fjorde, og inden længe er du omgivet af vild natur. På sejlturen kan du være heldig at se pelssæler, pingviner og delfiner boltre sig i vandet, mens du sejler dybere og dybere ind i de storslåede fjordlandskaber. Hvis du har lyst til at opleve fjorden i kajak, er der mulighed for det. Sidst på dagen kaster kaptajnen anker i en fjern bugt for natten, mens middagen serveres om bord.

Dag 5: Doubtful Sound til Queenstown

Vågn op til lyden af sagte bølger mod skroget, mens duften af frisk kaffe breder sig på skibet. Efter morgenmaden er det tid at vende tilbage mod civilisationen og bussen, der står klar til at køre dig mod Queenstown. Dette er New Zealands ubestridte adrenalinhovedstad, og byen bugner af aktiviteter, restauranter, caféer og spillesteder med live musik. Det hele fuldendes af den fantastiske beliggenhed med udsigt over Wakatipu-søen og bjergkæden The Remarkables. 

Dag 6 og 7: Queenstown

Queenstown er med rette kendt for sine mange adrenalinfyldte aktiviteter, der foregår både til vands, til lands og i luften. Men foretrækker du et mere roligt tempo, byder området også på mere rolige aktiviteter. Lej eksempelvis en cykel, og tril de ca. 20 kilometer gennem smukke scenerier til den gamle guldgraverby, Arrowtown. I dag er guldet sluppet op, men Arrowtown står tilbage som et velbevaret og charmerende minde om New Zealands tidlige pionerdage. Et andet godt mål er den berømte bungy jump-bro, hvor du kan se de frygtløse udspringere kaste sig i dybet med en elastik om benene. Hvis du skulle få lyst til at gøre dem kunsten efter, kan det let arrangeres. Eller bliv i Queenstown, hvor du let kan bruge en dag på bare at shoppe og nyde den smukke udsigt over søen og bjergene fra en solbeskinnet café.

Dag 8: Queenstwon til Mount Cook

Du forlader Queenstown fra morgenstunden og sætter kurs mod Wanaka, hvor du får mulighed for at cykle en tur ved søen. Efter frokost fortsætter turen over Lindis Pass og gennem den smukke Mackenzie region til foden af landets højeste bjerg Mount Cook. Der bliver tid til en vandretur gennem Hooker Valley, hvor du kan nyde en række fantastiske udsigter over det dramatiske bjergrige landskab.

Dag 9: Mount Cook til Christchurch

Fra Mount Cook går turen mod østkysten og Christchurch. På vejen gøres der stop ved Lake Tekapo, hvor du får mulighed for at gå en kort tur langs søens turkisblå vand og opleve den historiske kirke. Inden du når Christchurch, er der mulighed for at prøve kræfter med en rafting tur på Rangitata River, der byder på klasse 5 strømfald (ikke inkluderet). Hen på eftermiddagen dukker Christchurch op forude, og det er blevet tid at tage afsked med gruppen.

Forlæng eventuelt turen med flere oplevelser på Sydøen – læs mere her

Fakta

Turen afgår hver torsdag i den newzealandske sommer.

Hotellerne på turen er velvalgte. Men bemærk venligst, at hotelstandarden generelt er i den lave ende af skalaen. Som udgangspunkt bor du ikke på eget værelse. Men det er muligt at opgradere til dobbeltværelse eller enkeltværelse rejsen igennem med undtagelse af natten på Doubtful Sound.

Du må maksimalt medbringe 15 kg i en blød taske samt en lille dagtursrygsæk.

Pris pr. person

9 dage fra kr. 10.800

Prisen inkluderer

 • Erfaren engelsktalende guide
 • Transport i bus 
 • 8 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • 8 overnatninger i firesengsværelser – se venligst afsnittet ’særligt om rejsen’
 • TranzAlpine togrejse fra Christchurch til Greymouth
 • Guidet gåtur omkring Lake Matheson i Mount Aspiring National Park
 • Jet-båd tur i Makarora
 • 2 dages krydstogt på Doubtful Sound med overnatning om bord
 • Brug af havkajak på krydstogtet på Doubtful Sound
 • Mountainbiketur ved Wanaka Lake
 • Gårtur i Hooker Valley i Mount Cook National Park