^
 • I bil gennem Sydstaterne

  16 dage fra kr. 10.900

  Ring til os om søndagen

  Nu kan du ringe til os både på hverdage og om søndagen

  mandag - fredag kl. 9-17

  søndag kl. 10-15

  Telefonen er åben kl. 10-15

 • I bil gennem Sydstaterne

  16 dage fra kr. 10.900

  Ring til os om søndagen

  Nu kan du ringe til os både på hverdage og om søndagen

  mandag - fredag kl. 9-17

  søndag kl. 10-15

  Telefonen er åben kl. 10-15

 • I bil gennem Sydstaterne

  16 dage fra kr. 10.900

  Ring til os om søndagen

  Nu kan du ringe til os både på hverdage og om søndagen

  mandag - fredag kl. 9-17

  søndag kl. 10-15

  Telefonen er åben kl. 10-15

 • I bil gennem Sydstaterne

  16 dage fra kr. 10.900

  Ring til os om søndagen

  Nu kan du ringe til os både på hverdage og om søndagen

  mandag - fredag kl. 9-17

  søndag kl. 10-15

  Telefonen er åben kl. 10-15

I bil gennem Sydstaterne

Tag på en spændende historisk og musikalsk kør-selv ferie igennem USA’s Sydstater.

16 dage fra kr. 10.900

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 15.600 ved 2 voksne. Tillæg fra kr. 2.500
Prisen inkluderer: fly, billeje, overnatninger og detaljeret rutebeskrivelse

Denne rejse tager dig igennem USA’s charmerende Sydstater. Undervejs vil du både opleve en stærk musikarv, men også de historiske spor fra borgerkrigen, plantageejernes storhedstid og den amerikansk borgerrettighedsbevægelses kampe. 

Oplev det bedste af Sydstaterne
Rejsen starter og slutter i Atlanta i Georgia, og går gennem yderligere syv delstater, som tilsammen udgør USA’s Sydstater. På rejsen bliver der blandt andet mulighed for at sejle ned ad Mississippi-floden med en hjuldamper, nyde jazzmusikken i New Orleans, besøge Elvis’ hjem i Graceland og slikke solens varme stråler på en afstikker til Pensacola i Florida. Der venter dig med andre ord nogle fantastiske oplevelser på dit road trip igennem USA’s Sydstater.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

70 12 50 11

Rejsen dag for dag

Dag 1: Ankomst Atlanta

Du ankommer til Atlanta samme dag, som du flyver fra Danmark på grund af tidsforskellen. Her henter du din lejebil i lufthavnen og kører til dit hotel inde i byen. Du har dagen i morgen til at udforske Atlanta, så hvil ud efter rejsen med en god bid mad, og en gåtur i nærområdet.

Dag 2: Atlanta

I dag har du hele dagen til at gå på opdagelse i Atlanta. Byen har et stort udvalg af seværdigheder og museer samt en rig historie. Borgerrettighedsbevægelsen spillede i midten af 1900-tallet en fremtrædende rolle i Atlanta. Byen tog afstand til raceadskillelse, hvilket tiltrak mange borgerrettighedsforkæmpere og afroamerikanere. Også Martin Luther King voksede op i Atlanta, og du kan besøge hans barndomshjem i den historiske bydel Sweet Auburn. 

Lige uden for byen ligger også Stone Mountain Park, hvor en enorm klippe stræber op i himlen i det tætte skovlandskab. Her finder du verdens største klippeudskæring, som forestiller sydens store ledere Robert E. Lee, Stonewall Jackson og Sydstaternes præsident Jefferson Davis. Det er oplagt at nyde en af de fine vandreture i området, for eksempel en vandretur til toppen af Stone Mountain. 

Dag 3: Montgomery

Dit road trip i sydstaterne starter for alvor i dag, når du forlader Atlanta og kører til Montgomery. Fremme i Montgomery kan det anbefales at besøge Old Alabama Town, hvor du kan opleve Alabama, som det så ud i 1900-tallet. Her får du et fint indblik i livet for den almindelige amerikaner i Alabama i disse år. I stor kontrast til Old Alabama Town kan du også besøge præsident Jefferson Davis’ smukke hjem, The First White House of the Confederacy. Her er indretningen stadig, som den var i midten af 1800-tallet.

Distance: ca. 250 km fra Atlanta til Montgomery.

Dag 4: Pensacola/Fort Walton Beach

Kursen er sat mod New Orleans, men på vejen tager du en afstikker til solrige Florida. Fremme i Pensacola/Fort Walton Beach kan du komme helt ned i gear, mens du nyder solens stråler og byens hvide sandstrande. Gå en smuk tur langs strandpromenaden, og få en god middag på en af byens indbydende fiskerestauranter.

Distance: ca. 275 km fra Montgomery til Pensacola/Fort Walton Beach.

Dag 5-6: New Orleans

I dag fortsætter rejsen til New Orleans, og det kan anbefales at gøre stop i byen Mobile i Alabama undervejs. Byen blev grundlagt for næsten 300 år siden af franskmænd, og byder på en helt særlig blanding af europæisk kultur og sydstatscharme. Senere på dagen ankommer du til New Orleans, som ligger ud til Mississippi-floden. Det kan varmt anbefales at bruge den første aften på at nyde stemningen i byen og lytte til jazzmusik i kvarteret French Quarter. 

New Orleans er en unik blanding af både fransk, spansk og amerikansk kultur og byder på masser af seværdigheder og oplevelser. Den bedste måde at opleve byen på er ved at hoppe på en af byens traditionelle sporvogne, som tager dig rundt til alle seværdighederne på en nem måde. Besøg det populære område French Quarter med sine karakteristiske farverige huse, gå en tur i den historiske park Jackson Square, og nyd det musikalske liv, der gennemsyrer byen. Den perfekte måde at slutte dagen på er om bord på en hjuldamper, som tager dig ud på Mississippi-floden, imens du bliver forkælet med kreolsk gastronomi og jazzmusik.

Distance: ca. 325 km fra Mobile til New Orleans.

Dag 7: Vicksburg

Du følger Mississippi-floden videre igennem delstaten Louisiana til Vicksburg i Mississippi. Undervejs kører du i sporene på tidligere tiders slaveri og borgerkrig. I løbet af 1800-tallet tjente plantageejerne stort på først tobak og senere bomuld og sukkerrør. Det var en indbringende forretning for plantageejerne, og du kan ikke undgå at bemærke deres pompøse palæer på vejen. Trods borgerkrigen står de stadig intakte og byder på vidt forskellige arkitektoniske udtryk, som bærer præg af ejernes baggrund. Fortsæt køreturen til Vicksburg, hvor du overnatter efter en dag fyldt med indtryk.

Dag 8: Memphis

Start dagen tidligt, og kør mod Memphis, som er bluesmusikkens hjemby. Her vil du opleve en fantastisk kombination af sydstatscharme og et interessant storbyliv. Memphis er verdensberømt for sin soul-, blues- og rockmusik, og nogle af de største artister inden for disse musikgenrer kommer herfra. Blandt andet kongen af rock ’n’ roll, Elvis Presley. Du kan besøge hans hjem Graceland, som efter Elvis’ død i 1977 blev omdannet til et museum, som i dag er et af de bedst besøgte i USA. Besøg også det populære pladestudie, Sun Studio, hvor navne som Elvis Presley, Johnny Cash og BB King har indspillet nogle af deres største hits.

Interesserer du dig for den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, så er Nation Civil Rights museet bestemt et besøg værd. I 1968 blev borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King skudt på en altan på Lorraine Motel, og motellet er i dag omdannet til et interessant museum. Når mørket falder på, anbefaler vi en gåtur ned ad stemningsfulde Beale Street, hvor bluesmusikken vandt indpas i byen i sin tid.

Distance: ca. 400 km fra Vicksburg til Memphis.

Dag 9: Nashville

Fra blues, soul og rock ’n’ roll fortsætter rejsen til countrymusikkens hjemby Nashville. I Nashville hyldes alle større countrymusikere, og du bør besøge Country Music Hall of Fame. Det er også muligt at deltage som publikum i det populære tv-program Grand Ole Opry, hvis scene jævnligt indtages af kendte musikere. Patsy Cline, Garth Brooks, Dolly Parton og Carrie Underwood er blot nogle af de legendariske countrystjerner, som har sat deres ben på scenen igennem årene.

Distance: ca. 350 km fra Memphis til Nashville.

Dag 10: Asheville

I dag vender du næsen mod øst og kører mod Great Smoky Mountains National Park. Nationalparken har sit navn fra Cherokee-indianerne på grund af den blå dis, som driver ind over bjergtoppene. Great Smoky Mountains er en smuk nationalpark, som byder på frodig skov, himmelstræbende bjerge, rindende bække og flere vandfald. Nationalparken er endda hjem for hjorte, ræve og den populære sortbjørn. Du fortsætter til byen Cherokee, hvor du i Cherokee Indian Reservation møder de lokale indianere, som fortæller om deres historie og kultur. Målet for i dag er byen Asheville. 

Distance: ca. 300 km fra Nashville til Cherokee.

Dag 11-12: Charleston

Dagens mål er byen Charleston, men inden da gør du stop i byen Ashville. Byen ligger i hjertet af Blue Ridge Mountains og er kendt for sin smukke natur. Fortsæt herefter rejsen til fascinerende Charleston. Byen er kendetegnet af sine smalle gader og stræder, hestevogne og store pladser, hvor der hersker en afslappende atmosfære.

Udforsk blandt andet det historiske område i byen, som byder på en imponerende arkitektur. På Patriots’ Point Museum, kan du opleve flere historiske krigsskibe, og et besøg på øen Fort Sumter kan også anbefales. Øen ligger lige ud for Charleston, og det var her de første skud i den amerikanske borgerkrig blev affyret. Besøg også USA’s første offentlige park, Magnolia Plantation and Gardens. Parken ligger i de smukkeste omgivelser, og her kan du blandt andet nyde synet af tusindvis af blomster, oldgamle magnoliaer og parkens rige dyreliv.

Distance: ca. 500 km fra Cherokee til Charleston.

Dag 13: Savannah

Du fortsætter din kør-selv ferie i sydstaterne og kører til byen Savannah. Byen oser af sydstatscharme og gæstfrihed. Nyd den hyggelige stemning i byen, og læg vejen forbi restauranten ’The Pirates House’, som holder til i byens ældste bygning fra 1753.

Distance: ca. 175 km fra Charleston til Savannah.

Dag 14: Atlanta

I dag kører du det sidste stykke på dit road trip i Sydstaterne, når du kører tilbage mod Atlanta. Der venter dig en rigtig fin køretur igennem staten Georgia. Gør eventuelt stop i nogle af de byer, du passerer, for at shoppe de sidste ting med hjem til Danmark. Fremme i Atlanta, tjekker du ind på hotellet, og nyder den sidste aften i USA i denne omgang.

Distance: ca. 400 km fra Savannah til Atlanta.

Dag 15: Afrejse Atlanta

Om morgenen afleverer du din lejebil i lufthavnen og tjekker ind på flyet hjem til Danmark.

Dag 16: Ankomst Danmark

Du ankommer til Danmark efter en skøn kør-selv ferie i USA’s Sydstater.

Kort

Pris pr. person

Standard: Gode turistklassehoteller

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 15.600  Fra kr. 10.900
 Højsæson  Fra kr. 18.900  Fra kr. 13.300

Preferred: Gode turistklassehoteller + udvalgte MyPlanet anbefalinger

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 16.900  Fra kr. 11.700
 Højsæson  Fra kr. 20.600  Fra kr. 14.100

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark – USA tur/retur
 • 14 døgns leje af bil (Ansvars- og kaskoforsikring, fri km, første tank benzin og ekstra førere). Den anbefalede bilstørrelse varierer afhængigt af antal rejsende.
 • 3 nætter på godt turistklassehotel i Atlanta
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Montgomery
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Pensacola/Fort Walton Beach
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i New Orleans
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Vicksburg
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Memphis
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Nashville
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Asheville
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Charleston
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Savannah
 • Detaljeret rutebeskrivelse på dansk tilsendes elektronisk inden afrejse
 • Taske med detaljeret rutebeskrivelse på dansk inkl. kort og informationsmateriale udleveres på første overnatningssted
 • Voucher til Simon Shoppings mange outletcentre
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til USA er generelt i folkeskolernes sommerferie samt omkring højtider.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.