^
 • Blues fra Chicago til New Orleans

  16 dage fra kr. 11.200

 • Blues fra Chicago til New Orleans

  16 dage fra kr. 11.200

 • Blues fra Chicago til New Orleans

  16 dage fra kr. 11.200

 • Blues fra Chicago til New Orleans

  16 dage fra kr. 11.200

 • Blues fra Chicago til New Orleans

  16 dage fra kr. 11.200

Blues fra Chicago til New Orleans

Tag på et road trip fra Chicago til New Orleans, som byder på både storby, musik og amerikansk kultur.

16 dage fra kr. 11.200

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 16.100 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 2.000
Prisen inkluderer: Fly, billeje, overnatninger og detaljeret rutebeskrivelse

Kør i musikkens fodspor tværs igennem USA. Denne rute tager dig fra Chicago i nord til New Orleans i syd. Undervejs vil du opleve det pulserende storbyliv i Chicago, legendariske Route 66, countrymusikkens hovedstad Nashville, Graceland i Memphis, blues i Vicksburg og sidst men ikke mindst jazz i New Orleans. 

Lær mere om den amerikanske kultur

Du bliver taget tilbage til en svunden tid, når du kører forbi gamle bomuldsplantager og plantageejernes enorme palæer. Nyd den smukke natur, og gør stop ved en af de mange diners, som du nok kan genkende fra utallige amerikanske film. Med andre ord venter der dig et sandt eventyr på denne kør-selv ferie i bil. 

Forlæng turen med storbyferie i New York City eller Washington D.C. 

Forlæng eksempelvis rejsen med storbyferie i New York eller nationens hovedstad Washington D.C.. Ring til os og hør mere. 

 

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

70 12 50 11

Rejsen dag for dag

Dag 1: Ankomst Chicago

Sidst på dagen ankommer du til Chicago, hvor dit USA-eventyr starter. Din lejebil står klar i lufthavnen, og du kører på egen hånd ind til dit centralt beliggende hotel. Her kan du slappe af efter rejsen fra Danmark, eller du kan udforske nærområdet og nyde et godt måltid på en af byens mange indbydende restauranter. 

Dag 2: Chicago

Du har dagen til at udforske den stemningsfulde by Chicago, som ligger ud til Lake Michigan. Chicago er USA’s tredje største by, og byder på masser af oplevelser og seværdigheder. Men byen er især kendt for sin musikscene og imponerende arkitektur. Få et godt overblik over byen på en guidet byrundtur, besøg Art Institute of Chicago, slenter igennem Millenium Park, eller nyd Chicagos bluesscene. Der er oplevelser for enhver smag i Chicago.

Dag 3: Springfield

I dag starter din kør-selv ferie i USA for alvor og det på bedst vis ad den legendariske Route 66. Første stop er byen Springfield, som ligger ud til Route 66. Her startede den tidligere præsident Abraham Lincoln sin politiske karriere, og i Springfield kan du blandt andet se hans grav. Kun 30 kilometer nordvest for Springfield kan du også opleve en rekonstruktion af landsbyen New Salem, som var Abraham Lincolns hjemby i hans unge år.

Distance: ca. 325 km fra Chicago til Springfield. 

Dag 4: St. Louis

Næste stop på din rejse er St. Louis, som ligger ved Mississippi River. Du kan ikke undgå at lægge mærke til den 192 meter høje jernbue Gateway Arch, som ligger ned til floden. Monumentet er en hyldest til den tidligere præsident Thomas Jefferson og hans udvidelse af USA’s territorium mod vest. Det synes umuligt på afstand, men det er faktisk muligt at besøge toppen af monumentet og nyde den fantastiske udsigt over byen. 

Ikke langt fra centrum ligger Elk Park, hvor du kan opleve det lokale dyreliv, som blandt andet tæller bisoner, hjorte og kalkuner. Vil du vide mere om Route 66, kan du også besøge Route 66 State Park, som tilbyder en masse interessant information om Route 66’s historie.

Distance: ca. 175 km fra Springfield til St. Louis.

Dag 5-6: Nashville

I dag venter dig en længere køretur, når du forlader St. Louis og kører mod Nashville. En stor del af oplevelsen på en kør-selv ferie i USA er netop dagene på landevejene, hvor du kører igennem USA’s fantastiske landskaber. Stop og spis en god frokost på en klassisk diner, og nyd de lange lige veje med uendelige udsigter. Sidst på dagen ankommer du til Nashville.

Det var blandt andet her i Nashville, Dolly Parton blev en international stjerne. Interesserer du dig for countrymusik, så besøg Grand Ole Oprey, som i 1925 startede som et radioprogram, der var utroligt populært i Sydstaterne. I dag er Grand Ole Oprey en velkendt koncertscene, som hylder de største countrystjerner. Har du en forkærlighed for whisky, så besøg også Jack Daniels destilleriet, som ikke ligger langt fra Nashville.

Distance: ca. 525 km fra St. Louis til Nashville.

Dag 7-8: Memphis

I dag fortsætter rejsen fra én musikby til en anden. Du kører mod Memphis, og de kommende dage vil du tilbringe i Elvis’ fodspor. I Memphis bør du naturligvis besøge Graceland, hvor du kan komme indenfor i Elvis’ hus. Du kan også besøge det populære pladestudie Sun Studios, hvor store stjerner som Elvis, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis indspillede deres største hits i begyndelsen af 1950’erne.

Skal det handle om noget andet end musik, så besøg National Civil Rights Museum. Museet ligger ved The Loraine Motel, hvor borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King blev skudt i 1968. Med film, fortællinger og interaktive medier bliver du ført igennem udviklingen af borgerrettigheder gennem fem århundreder.

Distance: ca. 350 km fra Nashville til Memphis. 

Dag 9-10: Vicksburg

I dag siger du farvel til Memphis og kører mod Vicksburg. Det kan anbefales at tage køreturen i et roligt tempo, så du har god tid til at nyde de ærkeamerikanske byer, du kører igennem. Fremme i Vicksburg vil du opleve, at også her er musikken i centrum. Flere dage om ugen kan du nyde både blues, jazz og rock ’n’ roll på byens barer og restauranter. 

Foruden musikken er Vicksburg også kendt for sin rolle under den amerikanske borgerkrig. Her var byen centrum for Vicksburg kampagnen, som blev et vendepunkt i borgerkrigen. Det kan også anbefales at gå en tur igennem byen og nyde en sejltur på Mississippi River. 

Distance: ca. 400 km fra Memphis til Vicksburg. 

Dag 11: Natchez

Du fortsætter din rejse i USA, og kører langs Mississippi-floden mod Natchez. Undervejs vil du blive taget tilbage i historien med bomuldsplantager, slaveri og borgerkrig. Plantageejerne havde deres storhedstid i 1800-tallet, hvor udbyttet fra plantagerne gjorde dem utrolig velhavende. Plantageejerne byggede store og elegante palæer, som trods borgerkrigen stadig står flot. Om eftermiddagen ankommer du til Natchez, hvor du overnatter.

Distance: ca. 125 km fra Vicksburg til Natchez. 

Dag 12: Lafayette

Inden du forlader Natchez, anbefaler vi, at du besøger nogle af de store bomuldsplantager Burn, Dunleith, Melrose eller Longwood. En guidet rundtur på en af plantagerne er en god måde at få et indtryk af livet for både plantageejerne og slaverne på fortidens bomuldsplantager. Herefter fortsætter din rejse mod den lille by St. Francisville, der oaser af sydstatscharme. Byen ligger ud til Mississippi-floden, og hovedgaden prydes af klassiske hvide huse med store verandaer. Brug lidt tid til at udforske St. Francisville, inden turen fortsætter mod Lafayette og dit hotel fornatten.

Lafayette er kendt for sin kulinariske kultur, Cajun, der har rødder i både det franske, canadiske og afrikanske køkken. Men Lafayette har også andet at byde på. I områdets floder og sumpe vokser træerne direkte op ad vandet, og med held får du måske øje på skildpadder eller alligatorer, der soler sig på sandbankerne. Trækker kultur og historie mere end natur, er det værd at besøge Acadian Village, hvor du lærer om områdets cajun og kreolske kultur.

Distance: ca. 250 km fra Natchez via St. Francisville til Lafayette. 

Dag 13-14: New Orleans

I dag går turen til New Orleans, som er det sidste stop på din rejse. Her tilbringer du to nætter, så du har god tid til at nyde byen. Brug den første dag på at udforske byens mange tilbud, og nyd jazzmusikken i gaderne.

Du kan ikke undgå at bemærke, at byen er præget af 250 års fransk, spansk og amerikansk kultur. Besøg blandt andet den franske bydel, French Quarter, hvor du vil opleve bydelens karakteristiske farvestrålende huse og indbydende jazzmusik. Hop på en af sporvognene, når du bevæger dig rundt i byen, og afslut dagen på en af byens historiske hjuldampere. Hjuldamperen tager dig ned ad Mississippi-floden, mens du nyder traditionel kreolsk gastronomi til tonerne af jazzmusik.

Distance: 230 km fra Lafayette til New Orleans.

Dag 15: Afrejse fra New Orleans

Det er blevet tid til at tage afsked med USA for denne gang. Du afleverer bilen i lufthavnen og tjekker ind på flyet hjem til Danmark. 

Dag 16: Ankomst Danmark

Du ankommer til Danmark efter en musikalsk og historisk rundrejse i USA.

Kort

Pris pr. person

Standard: Gode turistklassehoteller 

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 16.100  Fra kr. 11.200
 Højsæson  Fra kr. 18.700  Fra kr. 12.900

Preferred: Gode turistklassehoteller + udvalgte MyPlanet anbefalinger

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 18.400  Fra kr. 12.300
 Højsæson  Fra kr. 20.600  Fra kr. 13.900

Prisen inkluderer

Fuld CO2-kompensation – læs mere her

 • Flyrejse fra Danmark til Chicago
 • 14 døgns leje af standard sedan mellemklassebil i stil med Chevrolet Impala inkl. forsikringer, fri km og første tankfuld benzin
 • Mulighed for opgradering til Cadillac luksussedan eller amerikansk stationcar (SUV) fra kr. 600
 • 2 overnatninger i Chicago på hotel
 • 1 overnatning i Springfield på hotel inkl. morgenmadsbuffet
 • 1 overnatning i St. Louise på hotel
 • 2 overnatninger i Nashville på hotel
 • 2 overnatninger i Memphis på hotel med morgenmadsbuffet
 • 2 overnatninger i Vicksburg på hotel
 • 1 overnatning i Natchez på hotel med morgenmad
 • 1 overnatning i Lafayette på hotel
 • 2 overnatninger i New Orleans på hotel
 • Alle 14 overnatninger på gode turistklassehoteller
 • Rabat kuponhæfte til USA’s mange Premium Outlets shoppingcentre. Voucher til Simon Shoppings mange outlet shoppingcentre
 • Flyrejse fra New Orleans til Danmark
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Obligatorisk gebyr for envejsleje betales lokalt - beløb oplyses ved bestilling.
 • Flyrejse fra New Orleans til New York eller Washington D.C.
 • 3 overnatninger på hotel i centrum af New York eller Washington D.C.
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til USA er generelt i folkeskolernes sommerferie samt omkring højtider.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.