^

Rejser til USA

Californien, Hawaii, New York og Florida. Nationalparker og storbysus. Strand og bjerge. USA har det hele. Find din rejse til USA her!

Rejser til USA har det hele; storslået natur, fascinerende storbyer, shopping i verdensklasse og spændende kulturoplevelser. Så det er ikke overraskende, at USA er blandt danskernes foretrukne oversøiske rejsemål.

En perlerække af rejsemål i USA

Nyd en storbyferie i New York, oplev Niagara Falls og New England i bil og mærk energien i magtens korridorer i Washington D.C. I de amerikanske sydstater kan du høre Blues i New Orleans, besøg Elvis’ Graceland i Memphis og nyde ægte sydstatsstemning i Charleston og Savannah. Eller tag på badeferie i Florida, der også byder på fantastiske forlystelsesparker i Orlando, stemningsfulde Key West og storbyferie i Miami. Rejseoplevelserne i USA er utallige.

Nationalparkerne ligger tæt i det vestlige USA

Kig efter bjørne og bisonokser i Yellowstone, oplev brusende vandfald og dramatiske granitbjerge i Yosemite og nyd de eroderede ørkenlandskaber i nationalparker som Grand Canyon, Bryce og Zion. Eller tag på vandretur med en indianerguide til Antelope Canyon og Mesa Verde.

Rejs i USA i autocamper

Det er oplagt at udforske USA i en autocamper. Vejene er brede, campingpladserne gode og afstanden mellem seværdighederne overkommelige. Den historiske Route 66 er oplagt til et roadtrip i camper. Se for eksempel vores rejseforslag Route 66 i bil.

Kom til rejseforedrag om USA

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Californien og det sydvestlige USA inkl. Yellowstone. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til USA kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige USA rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Rejser til USA har det hele; storslået natur, lækre strande, fascinerende storbyer, shopping i verdensklasse og spændende kulturoplevelser. Så det er ikke overraskende, at USA er blandt danskernes foretrukne oversøiske rejsemål. Landet er oplagt til en kør-selv ferie i enten bil eller autocamper, men du kan også vælge at rejse med tog. Mulighederne er mange, og vi hjælper dig gerne med at træffe de helt rette valg til din USA rejse.


 


USA’s østkyst


Går turen til østkysten kan du nyde en storbyferie i New York, hvor gule taxier suser gennem gaderne, og der er liv i gaderne dag og nat. Eller hvad med at opleve Niagara Falls’ buldrende vandmasser eller New Englands fredfyldte små byer og rå klippekyster? Et besøg i magtens korridorer i Washington D.C. kan også varmt anbefales. Smukke monumenter, mægtige regeringsbygninger og fantastiske museer ligger siden om side, og stjæler nemt din tid. Det er også i det østlige USA, du kan opleve amish-folket, der stadig lever, som man gjorde det i 1600-tallet – helt uden biler, mobiltelefoner og diverse andre moderne teknologier.


Sydstaterne for fuld musik


I de amerikanske Sydstater venter helt andre oplevelser. Her kan du høre Blues i New Orleans, besøge Elvis’ Graceland i Memphis, nyde ægte sydstatsstemning i Charleston og Savannah eller udforske storbyer som Houston og San Antonio i Texas. Endnu længere mod syd venter solskinsstaten Florida, som er oplagt til en skøn badeferie, men også byder på fantastiske forlystelsesparker i Orlando, stemningsfulde Key West, alligatorer i Everglades National Park og storbyferie i Miami.


Vestkysten – natur og storbyer


I det vestlige USA møder du landskaber, der overgår din vildeste fantasi. Lige fra Grand Canyon National Parks ufattelige dyb til Yosemites rå bjergtinder, der strækker sig mod den blå himmel. Nationalparkerne Zion og Bryce imponerer med sine smukke rødlige stenformationer og indbyder til en cykel- eller vandretur. USA’s vestkyst trækker også mange besøgende til. Fra Los Angeles, hvor stjernes holder til, kan du følge Highway 1 hele vejen gennem små hyggelige byer og langs rå klippekyster til charmerende og stemningsfulde San Francisco. Længere mod nord ligger Alaska – en ægte vildmark, som byder på naturoplevelser i absolut verdensklasse.


The Rocky Mountain states


I det centrale USA finder du the Rocky Mountain states, Montana, North Dakota, South Dakota og Wyoming. Hjem for endnu mere skøn natur heriblandt Yellowstone National Park i Wyoming, som byder på spruttende gejsere, store bisonflokke, buldrende vandfald og dybe skove. Ikke langt herfra kan du også opleve centrum for mormonkirken i Salt Lake City, mens du i South Dakota kan opleve ikoniske Mount Rushmore og smukke Badlands National Park.


USA's nationalparker


USA byder på intet mindre end 60 nationalparker. Blandt de mest kendte nationalparker er blandt andet Grand Canyon, Bryce Canyon, Great Smokey Mountains, Acadia, Grand Teton, Yosemite, Yellowstone og Everglades.


Der er stor forskel på udbuddet af faciliteter i nationalparkerne, men de mest besøgte har et besøgscenter, som er et godt sted at begynde. Flere steder kan du komme med på gratis ture med nationalparkens rangers, som ved alt, hvad der er værd at vide om området.


Der er overnatningsmuligheder i de mest populære nationalparker, men du skal bestille i god tid - især i højsæsonen og i weekender. Det gælder også campingpladserne.


Du betaler entré for at komme ind i nationalparkerne. Prisen varierer alt efter parkens faciliteter, og skal du besøge flere nationalparker, kan det betale sig at købe et årskort, som giver adgang til samtlige nationalparker i et år fra købsmåneden. Kortet gælder for en bil og føreren samt tre voksne medrejsende.


Kør selv-ferie eller togrejse – valget er dit


Der er mange forskellige måder at opleve USA på. Nogle af de mest populære er i autocamper, bil eller tog.


USA er på mage måder det ideelle land til en ferie i autocamper. Vejene er ekstra brede mange steder, campingpladser er der nok af, og naturen er helt igennem spektakulær, lige meget om du rejser til Florida, det vestlige USA eller det østlige USA. I en autocamper har du friheden til selv at bestemme ruten og tempoet, og du skal ikke bruge tid på at pakke ud igen og igen. Rejser i autocamper egner sig godt til både par, børnefamilier og venner, der sætter pris på naturen og hinandens selskab. Find masser af god informatio om at rejse i autocamper i USA.


Mange går rundt med en drøm om et ægte roadtrip gennem USA – og sådan et foregår naturligvis i bil. Måske endda i en cabriolet? På samme måde som med autocamperen har du på en kør-selv ferie i bil, friheden til selv at bestemme dagens oplevelser, hvad enten det er vandring i nationalparkerne i vest eller Floridas gyldne strande, du drømmer om. Eller måske er det Route 66, der trækker med sine små ærke-amerikanske flækker og ægte roadtrip stemning? 


En tredje mulighed er en togrejse gennem USA. Det eneste, du skal gøre, er at læne dig tilbage og nyde de varierede landskaber og de spændende byer, der glider forbi uden for vinduet. Vores togrejser foregår med Amtrak, der er USA's pendant til DSB. De tilbyder et hav af forskellige ruter, men blandt de mest populære er turen fra nord til syd samt tværs over USA. Togene har mange faciliteter og byder på komfortable sæder, god plads og store panoramavinduer, så du kan nyde udsigten undervejs. 


Vejret i USA


USA har det hele, også når det gælder vejret. Landet har store variationer i klimaet, der spænder lige fra skønt varmt vejr på Floridas tropiske, palmebelagte strande til de køligere stater i nordvest og nordøst, som vejrmæssigt minder om det, vi kender herhjemme fra.


Du får arktisk klima i Alaska, tropisk klima på Hawaii, og alt derimellem i staterne mellem Atlanterhavet og Stillehavet. De fleste stater byder på lange varme somre, og enkelte steder kan det blive ekstremt varmt. For eksempel i Death Valley, hvor gennemsnitstemperaturen er 47 grader i juli måned. Vejret i forårs- og sensommermånederne er langt mere behageligt, og rejser du i disse måneder deler du ikke oplevelserne med helt så mange turister.


Fakta om USA


 • Stater: USA består af 50 stater og District of Columbia

 • Areal: 9.629.091 km2 (223 gange større end Danmark)

 • Befolkning: 325 mio.

 • Hovedstad: Washington D.C.

 • Største by: New York (8,5 mio.)

 • Nationaldag: 4. juli

 • Højeste punkt: Mount Denali (tidligere Mount McKinley i Alaska (6.194 m)

 • Laveste punkt: Death Valley i Californien (86 m under havets overflade)

 • Største sø: Lake Michigan

 • Største stat: Alaska

 • Mindste stat: Rhode Island

 • Længste flod: Mississippi-Missouri (6.021 km)

 • Afstand fra øst til vest: 4.500 km

 • Tidszoner: 4 (uden Alaska og Hawaii)

 • Sprog: Engelsk

 • Valuta: Amerikanske dollars

 • Flyvetid fra Danmark: New York - ca. 7 timer og 30 min. og Los Angeles - ca. 11 timer og 30 min.

Kort