^
  • 11 god råd til campertur i Canada og USA

11 god råd til campertur i Canada og USA

Vi har samlet 11 gode råd til dig, inden du begiver dig af sted på en rejse i autocamper. Følg disse råd og undgå de mest almindelige begynderfejl.

1) Tag dig god tid ved udlevering af autocamperen på udlejningsstationen. Spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt, hvis der er noget, du er i tvivl om.

2) Tag dig god tid til det første stop ved et supermarked. Har du ikke været i Canada/USA før, skal du lige bruge lidt tid til at finde dig til rette og regne ud, hvordan butikkerne er indrettet. Eksempelvis finder du ofte havregryn under bageprodukter.

3) Overvej hvor mange kilometer du vil køre, og hvilke oplevelser, du helst vil have med hjem. Er det vigtigst at se så meget som muligt, eller skal der være god tid til hygge på campingpladserne undervejs. Ønsker du at bo et nyt sted hver nat, eller foretrækker du flere nætter hvert sted? Det kan naturligvis også være et sted midt i mellem. Kommer du til at køre mere end 250 km i snit pr. dag set over hele rejsen, så skal det være et bevidst valg.

4) Overvej om du er typen, der godt kan lide at have styr på det hele hjemmefra. Skal du helst vide, hvor du skal sove de enkelte nætter, eller er du typen, der ser hvad vejen og dagen bringer? Er du den første type, så kan du med fordel bestille alle eller i hvert fald de fleste campingpladser hjemmefra. Mange campingpladser kan bestilles forud på internettet. Men der findes også mange først-til-mølle pladser.

5) Bestil i hvert fald campingpladsen til første nat i autocamperen i god tid hjemmefra. Overvej en campingplads en halv til en hel time fra udlejningsstationen. Så du får en blid start på turen og det at køre autocamper i Canada/USA.

6) Naturcampingpladser giver dig mulighed for at komme tæt på naturen. Men ofte er der tale primitive pladser. Altså med få eller ingen faciliteter. Der findes dog efterhånden en del naturcampingpladser, hvor du kan få vand. Nogle har også skylletoiletter (måske bruser) samt dump station til dit spildevand. Enkelte har endda strøm. Men generelt skal du forvente meget få faciliteter på naturcampingpladserne. Dette er dog ikke et problem i autocamperen, hvor du fint kan klare dig i et par dage uden adgang til vand, strøm og kloak.

7) Private campingpladser giver som regel et højt serviceniveau og masser af faciliteter. Der vil oftest være ”full hook-ups” (strøm, vand og afløb), skylletoiletter, brusere, dumpstation samt pladser, hvor du ikke behøver at bakke med autocamperen. Mange har derudover swimmingpool, internet og en lille købmandsbutik. Disse ligger oftest udenfor nationalparkerne.

8) Kan autocamperen klare sig uden strøm? Ja. Køleskabet fungerer på propangas (og strøm, hvis det er tilsluttet). Når du kører, så bliver bil- og bo-dels-batteriet ladet op, men du kan godt klare nogle dage uden at køre - uden at få problemer. Et kontrolpanel i vognen viser hele tiden, hvordan det ser ud med strøm, propangas og spildevandstankene. Vi oplever dog ofte at vores gæsters medbragte telefoner og tablets osv. kan have et strømbehov, der er større, end hvad et 12-volts cigarstik kan klare. Løsningen kan eksempelvis være besøg på campingpladser med strøm, 12-volts til 220 volts konverter eller bruge generatoren, som er i flere af vogntyperne.

9) Kom tidligt frem. Har du ikke bestilt campingplads hjemmefra, er det vigtigt at komme tidligt frem til campingpladsen, inden den bliver fyldt op. Gerne ved middagstid eller først på eftermiddagen. Når pladsen er købt, kan du tage på oplevelse i området, velvidende hvor du skal sove den nat.

10) Bestil hjemmefra (gerne så tidligt som muligt) campingpladsen til den sidste nat i autocamperen. Overvej en campingplads en halv til en hel time fra udlejningsstation, så du får en god afslutningen på turen. Ofte vil en privat campingplads med alle faciliteter være en god ide, så du kan tømme spildevandtankene, få propantanken fyldt op, få ladet dine elektroniske ting op inden hjemrejsen.

11) Det er ikke alle campingpladser, hvor du kan bruge kreditkort. Så det er altid en god ide at have nogle kontanter på sig. Det gælder også mange tankstationer, hvor benzinstanderne ikke tager internationale kreditkort. Her skal du gå ind i butikken og betale - og ofte før du tanker.

Vælg den helt rigtige autocamper

Ferie i autocamper i USA

Ferie i autocamper i Canada