Australien - South Australia - Flinders Range - Panorama Road

Top 5 oplevelser i South Australia

Dyk med hvidhajer, nye udsigten fra taget af et stadion eller smag på nogle af Australiens bedste vine.

Livet er kort, og hvis du hellere samler på minder end frimærker, har South Australia et væld af oplevelser at tilbyde. Rejsende med hang til spænding kan glæde sig til højdepunkter som flyvetur over Outbacken og ’lavpunkter’ som dykning med hvidhajer. Mere afslappede rejsende foretrækker måske gastronomiske eventyr på de historiske vingårde. Om det er fart eller nysgerrighed, der driver dig, byder South Australia på en lang liste af oplevelser, du bør prøve mindst én gang i livet. Her har vi samlet fem muligheder. Hvor mange af dem kan du allerede tikke af?

Dykning med hvidhajer ved Port Lincoln, Eyre Peninsula

I havet ud for Port Lincoln, 640 km fra Adelaide, kan du komme helt tæt på de store hvide hajer på deres hjemmebane. En af turoperatørerne, Adventure Bay Charters, tilbyder to forskellige måder at få øjenkontakt med et af havets mest frygtede væsener. På haj-dykket i bur ifører folk sig først en våddragt, hvorefter de bliver ført omkring en meter under havoverfladen. Luft pumpes ned gennem en slange fra overfladen, så der er intet behov for bøvlede lufttanke eller dykkercertifikat.

Bådsmanden tiltrækker ikke hajerne med lokkemad, hvilket ville kunne fjerne dem fra deres normale jagt-aktiviteter. I stedet spilles rock’n’roll musik gennem højtalere under vandet. Det siges, at de akustiske vibrationer fra musik af eksempelvis AC/DC og The hilltop Hoods lokker hajerne til for at undersøge nærmere. Folk som foretrækker at forblive tørskoet har også mulighed for at se hajerne. Fra overfladen har op til seks personer ad gangen adgang til et glasbur under vandet, hvorfra de kan opleve hajerne på tæt hold. Hajdykkene foregår ved North Neptune Islands, der er omkring 2,5 times sejlads fra Port Lincoln. Har du tendens til søsyge, er det en god ide at tage forholdsregler.

Mere information: Adventure Bay Charters

Smag på vin på The Grange på Penfold Magill Estate, Adelaide

De, der kommer fra større byer end Adelaide, vil nok blive overrasket over at finde vinmarker blot 15 minutters kørsel fra centrum. Ikke desto mindre er det præcis så nemt at komme til vingården Penfolds Magill Estate, der står bag Australiens mest berømte vin; den legendariske Grange. Vinhuset, der engang lå i udkanten af Adelaide, er nu omgivet af forstadskvarterer. Besøgende kan komme på en rundtur i de historiske stenkældre eller vandre gennem underjordiske tunneller - kendt som 'drives', hvor vinmageren Max Schubert i al hemmelighed arbejder på de første årgange af The Grange, trods firmaets ledelse havde stoppet projektet. I dag fortsætter Penfolds vinmagere med at besøge tønderne, der er stablet op i tunnelen, for at beskytte den seneste dyrebare årgang af The Grande.

Der findes flere forskellige ture at vælge imellem. For eksempel en introduktionstur for dem med en almindelig interesse for vin, der naturligvis slutter med en vinsmagning i baren. Men aficionados bør bestille Ultimate Penfolds Experience. Her besøger man blandt andet Grange Cottage, hvor grundlæggerne Mary og Christopher Penfolds boede. Men det store højdepunkt er dog gemt til sidst, hvor man smager nogle af Penfolds mest eftertragtede vine i et af de nye private smagsrum. Deriblandt RWT, sjældne portvine og naturligvis den berømte The Grange.

Mere information: Penfolds Magill Estate

Nyd udsigten fra stadionet Adelaide Oval

Sydney og Brisbane har begge 'bridge climbs', hvor man bestiger ikoniske broer. Men Adelaide tilbyder nu muligheden for at bestige en meget anderledes struktur; den ikoniske Adelaide Oval, hvor mange store cricket- og australsk fodboldkampe er blevet spillet. Den to timer lange guidede tur, der første gang så dagens lys i 2016, tilbyder fantastiske panoramaudsigter over hele byen. På grund af midtbyens flade terræn kan man fra toppen af taget se hele vejen til Adelaide Hills på den ene side og helt ud til havet på den anden. Præcis som på de to andre bestigninger i Sydney og Brisbane iføres deltagerne fuldt sikkerhedsudstyr og hører guidens fortællinger gennem et lydanlæg.

Du kan vælge mellem tre forskellige bestigninger. Dag-bestigningen tilbyder de bedste udsigter til en god pris. Bestigningen ved tusmørke for romantikerne, der ønsker at nyde solnedgangen og byens lys. Den mest ekstravagante pakke for ægte sportfans, er dog den, hvor du får mulighed for at opleve dele af en Port Adelaide AFL-kamp 50 meter over det sydlige målområde. Turen fører også over taget på den vestlige langside samt over en bro. Da man ville udvikle denne klatretur, studerede folkene bag Adelaide Oval lignende ture rundt om i verden såsom Londons Up at the O2 og Dublins Etihad Skyline tur, der tager dig til toppen af Croke Park Stadium.

Mere information: RoofClimb

Flyvetur over Wilpena Pound, Flinders Ranges

Højdepunktet i Flinders Ranges, der er opkaldt efter opdagelsesrejsende Matthew Flinders, er Wilpena Pound; et fantastisk naturligt amfiteater omgivet af forrevne klippevægge, der rejser sig brat op af det omkringliggende landskab. Krateret, dalbunden og de omkringliggende klippeformationer er rester af en gammel bjergkæde, der er blevet eroderede af naturens kræfter over millioner år. Træer og buske vokser på de lave skråninger af Wilpena Pound, og de grønne farver står i skærende kontrast til de omkringliggende tørre, rustrøde ørkenlandskaber. Mange besøgende udforsker området til fods. Men den bedste måde at få en fornemmelse af Wilpena Pounds dimensioner – krateret er 17 kilometer langt og otte kilometer bredt – er på en flyvetur over de gamle landskaber.

Der er en række forskellige flyveture at vælge imellem. En operatør tilbyder eksempelvis ture fra 20 til 60 minutters varighed fra Wilpena Pounds lille landingsbane. Turene fremhæver de geografiske højdepunkter såsom Mary Peak, der er det højeste punkt langs kraterkanten, og Pound Gap, hvor en vej fører ind til dalbunden. Tidlige pionere holdt heste i krateret. Faktisk betyder ordet ’pound’ en indhegning til dyr. Dalen har også engang været brugt til hvedemarker.

Mere information: Flyveture over Wilpena Pound

Lang frokost på Hentley Farm, Barossa Valley

Findes der noget bedre end en lang, afslappet frokost? De, der for alvor tager deres frokost seriøst, bør sætte kurs mod Hentley Farm i Barossa Valley en times kørsel nordøst for Adelaide. Eller endnu bedre; organisér transport dertil, så du ikke behøver at køre selv. Hentley Farm vil ikke fortælle på forhånd, hvad der er på menuen. Men der er to menuer at vælge imellem. En 1,5 times menu med fireretter eller en 3 timers menu med syv retter. Derudover kommer der masser af små ekstra lækkerier og små mundfulde til at rense smagsløgene. Chefkokken Lachlan Colwill elsker at overraske med effektfulde og atypiske sammensætninger såsom østers serveres i en campinggryde med rygende tøris. Eller søde sager serveret i æggeskaller, der stadig står i æggebakke. Det kunne også være chokoladeovertrukne slikkepinde dekorativt stukket ned i en gammel trærod.

Der er mulighed for at fuldende oplevelsen med udsøgte vine fra Hentley Farm, der er nøje udvalgte, så de passer perfekt til menuen. Colwill bruger så vidt muligt ingredienser fra vingårdens 60 hektar store frugthave og køkkenhave. Frokosten serveres i en moderne restaurant indrettet i rustikke staldbygninger fra 1800-tallet på bredden af Greenock Creek.

Mere information: Hentley Farm

Find mere inspiration om South Australia.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
lady elliot island beach

Tropeøer, regnskov og Great Barrier Reef i Queensland

 • Brisbane til Cairns med bil
 • Lady Elliot Island og Hamilton Island
 • Fraser Island og Cape Tribulation

23 dage fra kr. 35.900

sa mountains australia.jpeg

Det bedste af Australien

 • Sydney og Great Barrier Reef
 • Dyrelivet på Kangaroo Island
 • Den røde ørken ved Uluru

21 dage fra kr. 29.900

20171121-DJI_0740
Rabat

Luksus i tropiske Queensland

 • Fantastiske lodges
 • Smukke Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree 

14 dage fra kr 46.300

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika og Australien

 • Safari i Sydafrika
 • Rundrejse i Australien
 • Rigt dyreliv

21 dage fra kr. 31.900

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

New Zealand og Australien på én rejse

 • Kør-selv i New Zealand
 • Storby, strand og natur
 • Pulserende Sydney

28 dage fra kr. 30.600

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS_0

Kør-selv tur fra Sydney til Cairns

 • Frihed i egen bil
 • Storby, strand og natur
 • Great Barrier Reef

25 dage fra kr. 27.900

Australien - Northern Territory - uluru - sounds of silence.jpg

Luksus Down Under

 • Oplev Australiens højdepunkter
 • Luksus krydstogt og guidede ture
 • Bo på lækre lodges undervejs

26 dage fra kr. 64.900

Bali - Jimbaran - Intercontinental - Restaurant.jpg

Australien, Singapore og Bali

 • Kør-selv i Australien
 • Storbyferie i Singapore
 • Badeferie på Bali

18 dage fra kr. 19.900

koala-magasin-cover

Kænguruer og koalaer

 • Besøg det sydøstlige Australien
 • Oplev naturen på guidede ture
 • Sydney, Brisbane og Melbourne

25 dage fra kr. 37.900

camper

Australien i camper

 • Oplev Australien i autocamper
 • Stort udvalg af autocampere
 • Find en rute der passer til dig

17 dage fra kr. 8.900

Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Australien med guide

 • Australiens store seværdigheder
 • Rejs i en international gruppe
 • Engelsktalende rejseleder

16 dage fra kr. 45.900

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock - mennesker_0

Den store Australien rejse

 • Den ultimative rejse til Australien
 • Rev, outback, storby og dyreliv
 • Masser af guidede ture undervejs

36 dage fra kr. 63.900

Australien - Queensland - Daintree National Park - Skov - Boardwalk_0
Rabat

Queenslands højdepunkter i bil

 • Brisbane til Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven Beach
 • Snorkling på Great Barrier Reef
   

15 dage fra kr. 22.500

Australien - Queensland - great barrier reef - freedom krydstogt
Rabat

Aktiv ferie i Queensland

 • En rejse for hele familien
 • Surfing, rafting og vandflyver
 • Nyd tropiske strande og koraller

22 dage fra kr. 25.500

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Low Isles

Sommerferie i Australien

 • Safari i Kakadu
 • Snorkling ved Great Barrier Reef
 • Perfekt klima i sommerferien

17 dage fra kr. 20.500

Catseye_Beach_on_Hamilton_Island_0

Storby, paradisø og regnskov

 • Storbyliv i Sydney
 • Ø-liv og Whitehaven Beach
 • Strand og regnskov ved Cairns
   

16 dage fra kr. 32.500

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
HotAirBalloonCairns-Cairns-DSC_9492-2-634

I luftballon ved Cairns

Få en helt unik oplevelse af det tropiske landskab på en tur i luftballon ved Cairns i det tidlige morgengry.

30 minutter fra kr 1.680

Esplanaden i Cairns i Queensland, Australien

Heldagstur til Michaelmas Cay

Oplev sandøen Michaelmas Cay ved Great Barrier Reef om bord på en luksuskatamaran.

1 dag fra kr. 1.190

Real Aussie Adventure - Australia - Myella Farm Stay (6).jpeg

3-dages ophold på Myella Farm

Kom helt tæt på naturen og en ægte kvægfarm på dette ophold på den charmerende Myella Farm.

3 dage fra kr. 1.495

FraserIsland_ANC_CrTEQ_136440.jpg

Fraser Island - Kingfisher Bay Resort

Få Fraser Island ind under huden på denne guidede tur med overnatning på det 4-stjernede Kingfisher Bay Resort.

3 dage fra kr. 2.485

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven beach 4 (Custom)

Med katamaran til Whitehaven Beach

Tag på en skøn dagssejlads fra Airlie til Whitehaven Beach, der er en af verdens bedste strande.

1 dag fra kr. 1.030

Cruise Whitsundays Great Barrier Reef - snorkelling area

En dag på Great Barrier Reef

Nyd en dag på Reefworld ved Great Barrier Reef. Snorkel, oplev revet fra observationsrummet og hør præsentationer af rev-eksperter.

1 dag fra kr. 1.495

Fraser Island

Dagstur til Fraser Island

Oplev verdens største sandø på denne dagstur fra Hervey Bay.

1 dag fra kr. 1.290

Australien - Queensland - great barrier reef - Silversonic Nemo (6).jpeg

Heldagstur til Great Barrier Reef

Oplev snorkling i verdensklasse på denne heldagstur til Great Barrier Reef med luksus-katamaran.

1 dag fra kr. 1.270

Sailaway-VI-Low-Isles-ariel-with-glassy-1920x1263.jpg

Dagstur til Low Isles

Nyd en dag ved Great Barrier Reefs smukke, beskyttede rev Coral Cay.

1 dag fra kr. 1.450

Australien - Queensland - Great Barrier Reef -Frankland Island - havskildpadde

Dagstur til Frankland Island

Oplev tropiske Frankland Island, som byder på enestående Great Barrier Reef og et fascinerende dyreliv undervands.

1 dag fra kr. 1.110

Australien - Queensland - Noosa Everglades (Custom).jpg

Sejltur i Noosa Everglades

Oplev et af Australiens mindre kendte naturområder med båd.

1 dag fra kr. 680

Papua New Guina - Coral Expedition - Dag 4 - Maclaren Harbour_1.jpeg

Ekspeditionskrydstogt ved Papua New Guinea

Udforsk ukendte tropeøer og fjerne stammesamfund om bord på et lille, komfortabelt ekspeditionsskib.

13 dage fra kr. 58.900

Australien - Queensland - Flames of the Forest - bord

Flames of the Forest

Oplev en fascinerende middag dybt inde i regnskoven, som byder på en syv-retters menu med Australske specialiteter.

5 timer fra kr. 1.250

Australine - Queensland - Cairns - Kuranda Toget

Heldagstur til Kuranda

Lær om aboriginal-kultur og kør med historisk bjergtog og svævebane til Kuranda i regnskoven.

1 dag fra kr. 1.290

Australien - Queensland - Cape Tribulation - fra luften 2

Cape Tribulation og Daintree

Udforsk naturskønne Cape Tribulation, Mossman Gorge og Daintree River.

1 dag fra kr. 1.220

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Lizard-Island - strand 5_0.jpg

5 dages krydstogt ved revet

Snorkling i verdensklasse på Great Barrier Reef, fantastiske Lizard Island og Georgetown.

5 dage fra kr. 11.800

Australien - Queensland - great barrier reef - sandø - freedom krydstogt_0

Heldagstur til Upolu Cay og Reef

Stå til søs på en fantastisk heldagsudflugt til den smukke koralø Upolu Cay og Great Barrier Reef.

1 dag fra kr. 995

Esplanaden i Cairns i Queensland, Australien

4 dages krydstogt ved revet

Oplev fantastiske tropeøer og snorkling i verdensklasse ved Great Barrier Reef fra Cairns.

4 dage fra kr. 8.990

strand på Fraser Island, Queensland, Australien

2-dages tur til Fraser Island

Fraser Island er verdens største sandø og en af Australiens mest unikke naturoplevelser.

2 dage fra kr. 2.200

Panorama af Whitehaven Beach i Whitsunday Islands, Queensland, Australien

Whitsundays med luksusyacht

Udforsk Whitsundays paradisiske tropeøer på en luksusyacht med plads til blot seks gæster.

3 dage fra kr. 7.290

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - fisk 5_0

Lær at dykke ved Great Barrier Reef

Der findes næppe et sjovere sted at tage dykkercertifikat end ved Great Barrier Reef
5 dage fra kr. 5.490

5 dage fra kr. 5.490

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven Beach 2.jpg

Dagstur til Whitehaven Beach

Tag med på en fantastisk dagstur fra Hamilton Island til Whitehaven Beach.

1 dag fra kr. 1.170

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png