^
  • Rejser til Cairns

    Vi sammensætter din rejse til Cairns i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Cairns

Cairns i det nordlige Queensland er perfekt til både afslapning og oplevelser under tropiske himmelstrøg.

Cairns ligger i den smukke stat Queensland, hvorfra du blandt andet har nem adgang til dybe kløfter, tæt jungle og ikke mindst det fascinerende Great Barrier Reef.

Dagsture fra Cairns

Et væld af spændende dagsture udgår fra Cairns. Kig efter saltvandskrokodiller i Daintree River, og besøg Cape Tribulation, hvor koralrevet møder regnskoven. Du kan også udforske naturskønne Mossman Gorge med en aboriginal-guide, eller hoppe på den gamle jernbane, der snor sig over jungleklædte bjerge mod Kuranda. Turen tilbage til Cairns kan foregå med den 7,5 km lange svævebane, hvor du svæver lige over regnskovens trækroner. Du kan også opleve den frodige natur i Atherton Tablelands fra en luftballon. Eller besøg de forunderlige lavatunneller i Undara. Den botaniske have i udkanten af Cairns er også et besøg værd. 

Sejlture til Great Barrier Reef fra Cairns

Cairns er det perfekte udgangspunkt for sejlture til Great Barrier Reef. Vælg mellem de smukke tropeøer, der ligger i forbindelse med revet. Eller tag på en dagstur til Outer Reef. Her er du på åbent hav. Men vandet er lavt, og snorklingen er i sand verdensklasse. Der er ingen strand i selve Cairns, men strande som Palm Cove ligger lige uden for byen. 

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Cairns i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Oplevelser

Rejseforslag

Oplevelser

Fakta

Cairns ligger i smørhullet mellem dybe tropiske regnskove, bløde bjerge, åbne landbrugsområder og det smukke Great Barrier Reef. Med Cairns som udgangspunkt venter der en række uforglemmelige oplevelser, til lands, til vand og i luften. Mellem oplevelserne kan du slappe af på dit hotel og nyde Cairns hyggelige, afslappede atmosfære.


 


Cairns’ højdepunkter


Du kan nemt få tiden til at gå i Carins, når du ikke er på udflugter til seværdighederne uden for byen. Her kan du læse mere om nogle af de bedste oplevelser i Cairns. Måske skal nogle af dem på dit program?


Cairns Lagoon


Midt i Cairns ud til havet ligger den kileformede lagune Cairns Lagoon, som tiltrækker lokale og turister i stort antal. Her kan du bade i det indbydende klare vand med udsigt til byen og havet på den anden side af promenaden. Der findes masser af restauranter og caféer i området, hvor du kan nyde en god frokost. Eller tag din egen frokost med og spis ved et af de mange picnic-borde i parken. Her er også grill, som du frit kan benytte. Med andre ord, alt hvad du behøver til en skøn dag i solen.


St. Monica’s Cathedral


Kirken St. Monica’s Cathedral ser ikke ud af meget udefra med sine røde mursten og flade tag. Men snyd ikke dig selv for et kig indenfor, hvor de 24 aflange glasmalerier fortæller skabelsesberetningen med en snert af Australien indover. Du oplever bedst de smukke vinduer på en solrig dag, hvor farverne rigtig kommer til sin ret. Du kan også deltage i en gudstjeneste i kirken, hvor kirkens dygtige kor kan opleves live.


Cairns botaniske have


Nord for Cairns ligger byens botaniske gave, der er en skøn gratis oplevelse. I haven snor gangbroer sig gennem de tropiske skove, og flere steder finder du udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde det smukke landskab. To af de mest populære ruter rundt i parken er Red Arrow Track og Blue Arrow Track. Den røde tager dig ad en 1,3 km lang rute gennem parken og slutter af med en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende landskaber. Den blå rute er til dig der er i god form, da der flere steder er stejle og udfordrende passager. Denne rute er 5,4 km lang og tager typisk 4-5 timer.


Cairns Night Markets


Hver aften, når mørket falder på, kommer der liv i Cairns Night Markets. Med mere end 70 forskellige butikker og boder samt et væld af mad at vælge imellem tilbyder markedet noget for enhver smag. Så nyd nogle timer med at udforske markedet, spise noget god mad, og få købt et par souvenirer med hjem. Var det noget med en ægte australsk cowboyhat eller en boomerang? Så er du kommet til det helt rette sted.


Top 6 udflugter fra Cairns


Cairns er den perfekte base for udforskning af Australiens tropiske nord, som byder på både regnskov, bjerge, koralrev, strande og meget mere. Her har vi valgt vores favoritoplevelser omkring Cairns ud.


Palm Cove


Kører du nord for Cairns, møder du den ene skønne sandstrand efter den anden. En af dem ligger ved byen Palm Cove kun 20 minutters kørsel fra Cairns.  Besøgende kommer hertil for at slappe af på stranden, som er blandt de bedste i Queensland. Andre kommer for at besøge et af byens spaer eller prøve kræfter med diverse vandsportsaktiviteter som kitesurfing, standup paddling eller kajak. Palm Cove har også mange gode restauranter og butikker, så du får nemt en hel dag til at gå her.


Tjapukai Aboriginal Cultural Park


Interesserer du dig for Australiens oprindelige befolkning og kultur, er Tjapukai Aboriginal Cultural Park det helt rette sted for dig at besøge. Du kan vælge at besøge parken om dagen eller om aftenen, og de kan se frem til en helt unik kulturel oplevelse med optrædener, dans, mad og kunst, som alt sammen giver dig et dybere indblik i områdets aborigine kultur.


Luftballon


Tag på en fantastisk tur i luftballon over Cairns og de omkringliggende landskaber. Det kan varmt anbefales at tage en tur tidligt om morgenen, hvor du kan nyde solopgangen i de kølige morgentimer, mens tågen letter og giver plads til en spektakulær udsigt. Det er en utrolig fredfyldt oplevelse at stige langsomt til vejrs og svæve lydløst hen over landskaberne. Med lidt held får du måske øje på kænguruer, der græsser i det bløde morgenlys. Ballonturen varer typisk 30 minutter, hvorefter turen går tilbage mod Cairns.


Great Barrier Reef


Med et areal som Storbritannien, Holland og Schweiz tilsammen er Great Barrier Reef verdens største koralrev. Her kan du opleve tusindvis af rev, små tropeøer, farvestrålende fisk, hajer og meget mere. Du kan udforske revet på dagsture fra fastlandet eller tage på et krydstogt, hvor du kommer til dele af revet, der sjældent besøges af turister. Du kan snorkle ved revet eller tilbringe en nat eller to på en af de utallige små paradisøer, der ligger spredt ud i det turkisblå vand.


Kuranda


Kuranda er en hyggelig lille markedsby, der ligger i bjergene bag Cairns. Turen derop går med Sky Rail, som er en 7,5 km lang svævebane, der tager dig over regnskoven og brusende vandfald til den lille hyggelige bjergby. Kuranda byder på et væld af oplevelser for besøgende. Her kan du opleve koalaer og smukke sommerfugle i Australian Butterfly Sanctuary. Shop i de små butikker og udforske markedets små boder. Eller nyde synet af Barron Falls efterfulgt af en sejltur ad Barron River. Ud på eftermiddagen stiger du ombord på et smukt gammelt tog, der tager dig henover de regnskovsklædte bjerge tæt forbi vandfald, og tilbage til Cairns.


Daintree National Park


Daintree nationalparken nord for Cairns hører til et af Australiens mest uberørte regnskovsområder, og det regnes for at være blandt de ældste regnskove i verden. Her er du omgivet af tæt, grøn jungle, bregner samt planter og dyr, du ikke finder andre steder i verden. Tag på en guidet tur gennem regnskoven og få en masse viden om dyrelivet og skovens planter. Eller hvad med at flyve gennem, luften mellem trækronerne i en zip-line? Du kan også sejle på Daintree River på udkig efter saltvandskrokodiller og tage til Cape Tribulation, hvor regnskoven møder Great Barrier Reef.


Vejret i Cairns


Cairns’ klima er tropisk med en tør periode og en regnfuld periode. I slutningen af november begynder regntiden, og den varer helt frem til april måned. Denne periode er også rigtig varm med temperaturer der ofte kommer over de 30°C. I efteråret falder nedbørsmængden, og når du når hen til juli, august, september og oktober er det ganske tørt med temperaturer midt i 20’erne eller højere om dagen. Foråret er også relativt tørt og temperaturen stiger støt og roligt igen. Ved stranden er vandtemperaturen på over 24 grader hele året.


Fakta om Cairns


  • Stat: Queensland

  • Befolkning:   151,925

  • Areal: 488,1 km²

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Australske dollars     

  • Flyvetid fra Danmark: ca. 26 timer