^
 • Rejser til Australien

  Kænguruer, outback, koralrev og storbyliv. Bestil din rejse til Australien nu.

Rejser til Australien

Kænguruer, outback, koralrev og storbyliv. Bestil din rejse til Australien her!En rejse til Australien er et eventyr af de helt store. Snorkel blandt farvestrålende fisk ved verdens største koralrev, se solopgangen over Ayers Rock omgivet af Australiens røde ørken, og oplev operahuset i Sydney. Studér klippemalerier fra tidernes morgen i Kakadu National Park, tag på vinsmagning i Australiens berømte vindistrikter, og oplev kænguruer, koalaer og en masse andre unikke dyr i fri natur. Det er blot nogle få af Australiens største oplevelser. Men dette mageløse kontinent byder også på fantastiske tropeøer, pulserende storbyer, som Sydney og Melbourne, samt en af verdens mest imødekommende befolkninger.

 

Roadtrip i bil eller camper

Australien er oplagt at udforske på et roadtrip i bil eller camper. Her har du friheden til at lade nysgerrigheden styre ruten, oplevelserne og tempoet, men du kommer også helt tæt på Australiens fantastiske natur og dyreliv. Læg dertil , at Australien er et meget sikkert og nemt land at rejse i.

Se også vores tilbud på camperleje i Australien.

Gratis rejsemagasin om Australien

Se vores store 100 siders Australien-magasin fyldt med inspiration, tips og rejselyst. Læs mere her.

Fakta

Fakta om Australien


 


I Australien smider træerne ikke bladene, men barken. Svanerne er sorte. Fuglene griner. Saltvandskrokodillerne tager til takke med ferskvand. Solen går nærmest ned i syd, og jo længere man kommer nordpå, jo varmere bliver det. Om natten er det Sydkorset og en "forkert" liggende måne, der fortæller at man er på den sydlige halvkugle. Det må du da ned og opleve!


Vejret i Australien - hvornår er det godt at rejse?


Australien ligger på den sydlige halvkugle, så de har sommer, når vi har vinter og omvendt. Dvs. de varmeste måneder er november - marts med højsommer i januar med en gennemsnitstemperatur på 27 grader. Og de koldeste måneder ligger i juni - august med 13 grader i gennemsnit.


Imidlertid er der store regionale forskelle, idet landet ligger i flere klimazoner med tropisk klima nord for Den Sydlige / Stenbukkens Vendekreds (The Tropic of Capricorn). I stedet for en traditionel opdeling i sommer kontra vinter, giver det her mere mening at tale om den fugtigt varme del af året kontra den tørre og mildere årstid.


Den midterste del af landet har subtropisk klima i øst og vest og tørt fastlandsklima i midten, hvor der kan blive endog meget køligt om natten i vintermånederne. 


Den sydligste del af Australien samt Tasmanien har tempereret klima. Her er somrene varme og til tider rigtigt varme med milde nætter, mens vintrene er kølige med byger, men også mange solskinsdage. I de sydligst beliggende egne kan man godt tale om fire årstider, som vi kender til det fra vores breddegrader. 


Gode råd mod Australien sol


 • Undgå direkte sol mellem kl. 11.00 og kl. 15.00.

 • Brug solcreme med høj faktor.

 • Brug hat med bred skygge - du vil opdage, at det gør enhver fornuftig "Aussie".

 • Dæk overkroppen med en T-shirt eller skjorte.

Australiens vilde natur


Alt er stort i verdens mindste kontinent. Her findes verdens største sandø, Fraser Island, og verdens største saltsø, Lake Eyre. Her hæver nogle af verdens største monolitter sig over økenen. Verdens største levende organisme, The Great Barrier Reef, strækker sig langs østkysten, og ved Ningaloo Reef i det vestlige Australien kan man svømme med verdens største fisk, hvalhajen. Så er der de store afstande. De er helt uvirkelige. En jernbanestrækning, der ikke slår et eneste sving på 478 km. Afstande så store, at lægen kommer flyvende.


Det australske ikon - Ayers Rock/Uluru - får konkurrence af mange andre spektakulære naturfænomener. Ved Undara sydvest for Cairns findes et af de sjældne. Her på grænsen mellem den tropiske regnskov og Outback'en blev der for 190.000 år siden dannet et system af underjordiske lavatunneler, som nogle steder er blevet gennembrudt, og der er opstået områder med sjælden flora og fauna. 


Wilpena Pound er et stort plateau i det nordlige South Australia med form som et amfiteater og omkranset af 1.000 m høje bjerge. I dette enestående landskab er der mange aboriginale klippemalerier og gode chancer for at møde både kænguruer og emuer. Vi sørger for, at der en står en firehjulstrækker klar i Adelaide, og at der er reserveret flyvetur og overnatninger ved Wilpena Pound.


Området The Kimberley i Western Australia er et af de mest utilgængelige og mindst udforskede områder i Australien, men til gengæld fyldt med usædvanlige naturfænomener. For eksempel den 90 m dybe Windjana Gorge, der går igennem et 350 mio. år gammelt indlandsrev.


Oplev Australiens outback


Begrebet Outback er typisk australsk og kan defineres på mange måder afhængig af, om man ser det som et geografisk område, eller som en måde at opfatte sine omgivelser på. Det er svært at sige, hvor Outback'en starter. Den følger ingen grænser eller skel, men du er ikke i tvivl, når du er der: den tørre, røde jord, der strækker sig langt ud i horisonten, og vegetationen med de forkrøblede mulgatræer, tuerne med spinifexgræs og eukalyptustræerne med den hvide bark. Hele landskabet bliver rammet ind af en himmel, der er så blå, at man fristes til at tro, at der er manipuleret med farven. Kings Canyon/Watarrka, The Olgas/Kata Tjuta og Ayers Rock/Uluru er den røde ørkens highlights (og tiltrækker de fleste turister), men er bestemt ikke det eneste, der er værd at køre efter. Simpsons Gap, Standley Chasm, Ormiston Gorge, Palm Valley.


En guidet tur med overnatning i telt er meget mere end sightseeing. Det er oplevelsen af den røde ørken døgnet rundt - og det er slet ikke så primitivt, som det måske lyder. Vælger du at køre selv, så gør det i en firehjulstrækker. Følg for eksempel Mereenie Loop - "the dust road" nordpå fra Kings Canyon/Watarrka. Det ser ud, som om de røde hjulspor i sandet går helt til verdens ende. En støvsky (og en bil) nærmer sig, og når den har lagt sig, vil du igen føle dig som lidt af en opdagelsesrejsende. 


Kakadu National Park


Kakadu National Park er et kæmpemæssigt vildmarksområde øst for Darwin med "billabongs", monsun regnskov, mangroveskov, eroderede bjerge og et dyreliv, som overgår enhver fantasi. Det er også i Kakadu, man kan se meget fine eksempler på aboriginale klippemalerier, for eksempel ved Nourlangie Rock og Ubirr Rock. Nationalparken dækker et område på 20.000 km², og det siger sig selv, at du bliver snydt, hvis du kun tager med på en endagstur. Det bliver du også, hvis du ikke vælger en guidet tur. Allerhelst skal du vælge en campingtur, der foregår med firehjulstrækker, så det er muligt at forcere vandløb og komme lidt længere ud i vildmarken - det er nemlig ikke så lige til at nå de uforglemmelige oplevelser. Det kan være, du bliver nødt til at klatre det sidste stykke til toppen af et vandfald, men så er du også garanteret en formidabel udsigt og bliver belønnet med en dukkert i en klippehulning med køligt vand. Der er krokodiller i alle vandløb i Kakadu, og du skal tage skiltene, der advarer mod saltvandskrokodillerne, alvorligt. Men du kan være helt tryg, guiden har et øje på hver finger. Dyrelivet i Kakadu har også en mere fredelig side. Der er eksotiske og farvestrålende fugle overalt, og en sejltur på Yellow Water eller South Alligator River er en god mulighed for at opleve rigtigt mange af nationalparkens ca. 280 arter.


Aldrig langt fra store naturoplevelser


Nu tror du måske, at det næsten er nødvendigt at tage til verdens ende for at få en naturoplevelse, der sætter sine spor. Det er det nu ikke. Er du i Sydney, behøver du ikke at tage længere end til Blue Mountains National Park, og er du i Perth, skal du ikke længere end til Nambung National Park, før det er slut med civilisationen. Er Melbourne eller Adelaide med i dine planer, skal du overveje en tur langs The Great Ocean Road - en perlerække af naturscenerier med hav i blå og grønne nuancer og klippeformationer i røde og gule. Efter hvert sving venter nye betagende udsigter, vidunderlige strande og hyggelige fiskerbyer.


Øen Tasmanien ligger 200 km fra fastlandet og overrasker ved at være meget anderledes end det øvrige Australien. Inden for et overskueligt område findes hele spektret: grønne regnskove, hvide sandstrande, bjergområder med floder og vandfald, frodigt landbrugsland, frugtplantager og vinmarker - og i løbet af en lille uges tid kan du nå hele øen rundt på egen hånd i bil eller på en guidet tur. Vi må hellere gå til bekendelse. Begrebet "lige rundt om hjørnet" eksisterer kun i de australske storbyer. En afstikker på australsk kan sagtens være på flere hundrede kilometer. Men når du er ved vejs ende, vil du synes, at det er det hele værd.


Enorme afstande


Afstandene er store i Australien, så næsten uanset hvor lang tid du har til rådighed, kan du ikke nå at se hele landet. Men med lidt planlægning, kan du nå at opleve en pæn del. her er nogle eksempler på afstande i Australien:


 • Sydney - Brisbane: 975 km

 • Brisbane - Cairns: 1.841 km

 • Sydney - Melbourne: 867 km 

 • Melbourne - Adelaide: 738 km

 • Adelaide - Perth: 2713 km

 • Adelaide - Alice Springs: 1.690 km

 • Alice Springs - Darwin: 1.522 km

 • Darwin - Broome: 1.963 km

 • Broome - Perth: 2.416 km

Fakta om Australien


 • Stater: Western Australia, South Australia, Tasmanien, Victoria, New South Wales og Queensland

 • Territorier: Northern Territory og Australian Capital Territory (Canberra).

 • Areal: 7.692.030 km2 (176 gange større end Danmark)

 • Befolkning: 22 mio.

 • Hovedstad: Canberra

 • Største by: Sydney

 • Nationaldag: Australia Day, 26. januar

 • Nationalsymboler: kænguru og emu

 • Nationale farver: gul og grøn

 • Afstand fra vest til øst: 3.983 km

 • Afstand fra nord til syd: 3.738 km (inkl. Tasmanien)

 • Kystlinje: 36.753 km (inkl. Tasmanien og øer)

 • Højeste bjerg: Mt Kosciuszko (2.228 m)

 • Laveste punkt: Lake Eyre ( 16 m under havet)

 • Tidszoner: 3. Queensland, New South Wales, Australian Capital Territory (Canberra). Victoria og Tasmanien er 9 timer foran Danmark. Northern Territory og South Australia er 8,5 timer foran. Western Australia er 7 timer foran dansk tid.

 • Sprog: Engelsk.

 • Valuta: Australsk dollar

 • Visum: Du skal have visum for at besøge Australien. Vi kan hos MyPlanet udstede visum.