^
 • Rejser til Australien

  Rejser 100% tilpasset dine ønsker

Rejser til Australien

En rejse til Australien er et eventyr af de helt store, og der venter dig store oplevelser af meget forskellig karakter, når du rejser til Australien.Australiens seværdigheder

Snorkel blandt farvestrålende fisk ved verdens største koralrev, se solopgangen over Ayers Rock omgivet af Australiens røde ørken, og oplev operahuset i Sydney. Studér klippemalerier fra tidernes morgen i Kakadu National Park, tag på vinsmagning i Australiens berømte vindistrikter, og oplev kænguruer, koalaer og en masse andre unikke dyr i fri natur.

Det er blot nogle få af de største oplevelser i Australien. Men dette mageløse kontinent byder også på fantastiske tropeøer, pulserende storbyer, som Sydney og Melbourne, samt en af verdens mest imødekommende befolkninger.

Du kan ikke komme meget længere væk hjemmefra end Australien, og det er da også en helt anden verden, der venter dig her. Naturen er fantastisk varieret og imponerende. Dyrelivet er helt ulig det, du kender fra Danmark, og befolkningen er venlig og imødekommende.

Der venter dig store eventyr i Australien, og du får med garanti lyst til mere.

Oplev Australien på roadtrip i bil eller camper

Australien er oplagt at udforske på et roadtrip i bil eller camper. Her har du friheden til at lade nysgerrigheden styre ruten, oplevelserne og tempoet, men du kommer også helt tæt på Australiens fantastiske natur og dyreliv.

Læg dertil, at Australien er et meget sikkert og nemt land at rejse i. Se også vores tilbud på camperleje i Australien.

Gratis rejsemagasin og rejseforedrag om Australien

Se vores store 100 siders Australien-magasin fyldt med inspiration, tips og rejselyst. Læs vores gratis rejsemagasin om Australien her.

I løbet af året holder vi også gratis rejseforedrag om rejser til Australien, hvor vores rejseekspert, der selv har rejst flere gang i landet, deler ud af sin erfaring. Få bl.a. svar på, hvornår det er bedst at rejse til Australien, hvad skal man se i Australien og hav gerne dine egne spørgsmål klar.

Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig vores Australien rejseforedrag her.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige Australien rejse skal sammensættes.

Ring på 89 87 35 99 eller send en rejseforespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

 


Oplev den australske outback


Begrebet outback er typisk australsk, men det kan være svært at sige, hvor outbacken starter og slutter. Den følger ingen grænser eller skel, men du er ikke i tvivl, når du er der. Den tørre, røde jord, vegetationen med de hårdføre mulgatræer, tuerne med spinifexgræs og eukalyptustræerne præger landskabet. Det hele rammes på smukkeste vis ind af en dybblå himmel.


Kings Canyon, Kata Tjuta og Uluru er blandt den røde ørkens højdepunkter, men det er bestemt ikke de eneste steder, der er værd at køre efter. Simpsons Gap, Standley Chasm, Ormiston Gorge og Palm Valley er også en køretur værd og byder alle på deres version af ægte australsk outback.


En guidet tur med overnatning i telt i outbacken er den ultimative måde at opleve den australske natur på. Her får du oplevelsen af at være midt i ingenting - og det er slet ikke så primitivt, som det måske lyder.


Australiens top 10 seværdigheder


Australien er et enormt stort land, som byder på uendelig mange smukke steder og skønne storbyer samt en spændende kultur og historie.


Det kan være svært at vælge, hvad du skal se i Australien. Men rejser du til Australien for første gang, er der nogle oplevelser, du bare ikke må gå glip af.


Her kan du se vores liste over Australiens 10 bedste seværdigheder og steder.


1. Kakadu National Park

Kakadu National Park er et kæmpemæssigt vildmarksområde øst for Darwin med tropisk skov, mangroveskov, eroderede bjerge, brusende vandfald og et rigt dyreliv. Det er også i Kakadu, du kan se meget fine aboriginale klippemalerier, blandt andet ved Nourlangie Rock og Ubirr Rock.


Nationalparken dækker et område på 20.000 km², så tilbring nogle dage i området for virkelig at få udforsket naturen.


Vi anbefaler en campingtur med firehjulstrækker, der gør det muligt at forcere vandløb og komme længere ud i vildmarken. Det er nemlig ikke så lige til at nå de mest uforglemmelige oplevelser. Det kan være, du bliver nødt til at klatre det sidste stykke til toppen af et vandfald, men så er du også garanteret en formidabel udsigt og bliver belønnet med en dukkert i en klippehulning med køligt vand.


2. Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er verdens største koralrev og består af omkring 3.000 mindre rev og utallige små og store tropeøer med kridhvidt sand og krystalklart vand, der indbyder til en dukkert eller snorkling.


Her kan du opleve farvestrålende koraler, havplanter, skaldyr og andre små og større organismer. Du kan for eksempel tage på en dagstur til Great Barrier Reef fra Cairns.


En anden mulighed er at overnatte på en af de mange smukke tropeøer langs revet, eller tage på minikrydstogt til afsidesliggende øer og uberørte koralrevet, der sjældent besøges af mennesker. 


3. Sydney

Sydney er en ægte australsk storby med et væld af seværdigheder, glimrende shopping og nogle af Australiens bedste restauranter. Og så ligger byen tilmed smukt ved den store naturlige havn.


Du finder blandt andet Utzons berømte Operahus i Sydney, der ligger ned til vandet i hjertet af byen. Ikke langt herfra tårner den smukke Harbour Bridge sig op mod himlen, og den historiske bydel The Rocks frister med museer, gallerier, gamle pubber, markeder og et væld af caféer og restauranter. Små færger sejler på kryds og tværs mellem Sydneys forskellige bydele, og det er en fantastisk måde at komme rundt på.


Trænger du til en pause fra livet i bymidten, kan du tage en tur til østkysten, hvor den smukke strand Bondi Beach ligger. Her er der rig mulighed for både at bade og prøve kræfter med surfing.


4. Ayers Rock

Synet af Ayers Rock, der hæver sig over Australiens røde ørken, er et højdepunkt på enhver rejse til Australien.


Området kan opleves på mange måder. Tag for eksempel den næsten 10 km lange gåtur rundt om stenen, eller udforsk de gamle hulemalerier med en aboriginal guide fra det lokale anangu-folk. Du kan lære meget mere om området og anangu-folkets kultur på besøgscenteret, og endelig må du ikke snyde dig selv for de spektakulære solnedgange, hvor solens bløde stråler får Ayers Rock til at gløde i skiftende nuancer.


Ikke så langt fra Ayers Rock finder du The Olgas, som er en samling af 36 monolitter, der tårner sig op over den røde outback. Eller udforsk Kings Canyons stenede landskaber, der skjuler en fin lille oase klemt inde mellem høje klippevægge.


5. Great Ocean Road

Great Ocean Road er en af Australiens ultimative køreture. Bølgerne slår ind mod klippekysten og har gennem århundreder skabt en række forunderlige klippeformationer.


Blandt de mest kendte er De 12 Apostle. Men også inde i landet gemmer storslået natur og et rigt dyreliv sig. Koalaer ses ofte ved Kennet River, og i Otway National Park har enorme bregner overtaget regnskovens bund, mens små vandløb og brusende vandfald bryder den tætte vegetation.


Port Campbell National Park derimod præges af åbne landskaber, hvor myrepindsvin, små kænguruer, firben og farvestrålende fugle har hjemme. Du kan også besøge nogle af de små hyggelige byer som Apollo Bay og Lorne.


6. Tasmanien

Mange overser Tasmanien, når rejsen til Australien skal planlægges. Men det er synd, for denne naturskønne ø byder på en helt anden natur end det øvrige Australien.


Tasmanien er et paradis for dig, der kan lide at vandre. Du kan gå langs dramatiske kyster til smukke, øde strande som Wineglass Bay eller udforske øens vildmark med skove og bjerge, hvor Cradle Mountain er blandt de mest berømte.


Øens hovedby Hobart er også et hyggeligt sted at slentre en tur. Eller besøg ruinerne af den tidligere straffefangekoloni Port Arthur, inden det er tid til et besøg på en af Tasmaniens mange vingårde, som blandt andet producerer glimrende hvidvine.


7. Kangaroo Island

Det er ikke uden grund, at øen har fået navn efter et af Australiens mest ikoniske dyr. For på Kangaroo Island er dyrelivet særdeles rigt.


Kænguruer, koalaer, myrepindsvin, emuer og et væld af andre dyr har hjemme her, og ved Admiral´s Arch kan du se pelssæler. Ikke mindre end 260 fuglearter holder til på Kangaroo Island deriblandt pingvinerne ved stranden nær Kingscote.


Naturen på øen er lige så imponerende som dyrelivet. Oplev hvide strande, dramatiske klippekyster, åbne busklandskaber og endda en lille ørken med gyldne sandklitter.


8. Cairns og omegn

Cairns er perfekt til både afslapning og oplevelser i tropiske Queensland. Et væld af spændende dagsture udgår fra Cairns. Kig efter saltvandskrokodiller i Daintree River, og besøg Cape Tribulation, hvor koralrevet møder regnskoven. Eller udforsk naturskønne Mossman Gorge.


Du kan også tage turen ad den gamle jernbane til byen Kuranda og svæve med Skyrail over regnskovens trækroner tilbage til Cairns.


Du kan også opleve den frodige natur i Atherton Tablelands fra en luftballon eller besøge de forunderlige lavatunneller i Undara og den botaniske have i udkanten af byen.


Og så må du ikke glemme, at Cairns ligger lige ved Great Barrier Reef. Der er et hav af guidede sejltur at vælge mellem, så der venter dig nogle skønne dage på revet.


9. Melbourne

Melbourne er med rette blandt Australiens mest populære storbyer. Byen er rig på kultur og byder på et stort udbud af både kunst, musik og sport.


Du kan også nyde nogle fantastiske måltider under dit ophold i Melbourne. Her er glimrende restauranter og gode vine, som stammer fra de fantastiske vinområder omkring byen.


Gennem byen snor Yarra-floden sig og gamle charmerende sporvogne bumler gennem gaderne. Streetart pryder husgavle og facader, og i bydelen St. Kilda kan du besøge det lokale marked og små spillesteder.


Melbourne er også kendt for sine museer, der byder på alt fra moderne kunst til dinosaurus-skelletter.


10. Perth

Perth ligger i det vestlige Australien ned til Swan River. Byen kan bryste sig af at være den mest solrige hovedstad i Australien, og de solrige dage kan du passende nyde på byens strande, i parkerne eller på en fortovscafé med et glas af den lokale vin i hånden.


Med hele 19 strande at vælge imellem, er der en for enhver smag. Lidt væk fra kysten finder du smukke parker såsom Kings Park And Botanical Garden. Du kan tage færgen til Rottnest Island, der er berømt for sit unikke dyreliv, eller kigge efter kænguruer og koalaer i Yanchap National Park.


Gå heller ikke glip af The Pinnicle, hvor tusindvis af orange kalkstensklipper rejser sig op af ørkensandet.


Er du til shopping, er der nok at gå i kast med. Perth byder på adskillige stormagasiner og mere end 900 specialbutikker.


Vejret i Australien


Australien ligger på den sydlige halvkugle, så de har sommer, når vi har vinter og omvendt. Det vil sige, at de varmeste måneder er november til marts med højsommer i januar, og de koldeste måneder ligger fra juni til august.


Hvornår er det bedst at rejse til Australien?

Australien strækker sig over flere klimazoner med store regionale forskelle, og du kan derfor besøge landet hele året rundt.


I det nordligste Australien ligger i det tropiske bælte, som byder på varme året rundt og en del nedbør fra december til marts.


Den midterste og største del af landet har subtropisk klima i øst og vest og tørt fastlandsklima i midten, hvor der kan blive endog meget køligt om natten i vintermånederne.


Den sydligste del af Australien har tempereret klima. Her er somrene varme og nætterne milde, mens vintrene er kølige med byger, men også mange solskinsdage. I de sydligst beliggende egne kan man godt tale om fire årstider, som vi kender til det fra vores breddegrader.


Fakta om Australien


 • Stater: Western Australia, South Australia, Tasmanien, Victoria, New South Wales og Queensland

 • Territorier: Northern Territory og Australian Capital Territory (Canberra).

 • Areal: 7.692.030 km2 (176 gange større end Danmark)

 • Befolkning: 24,8 mio.

 • Hovedstad: Canberra

 • Største by: Sydney

 • Nationaldag: Australia Day den 26. januar

 • Højeste bjerg: Mount Kosciuszko (2.228 m)

 • Laveste punkt: Lake Eyre (16 m under havet)

 • Sprog: Engelsk.

 • Valuta: Australsk dollar