Australien - Rikke

I autocamper langs Australiens østkyst

”Der kommer en kænguru”, gispede min kæreste og pegede længere frem ad den lille sti, vi gik på. Jeg stoppede og kiggede i den retning, han pegede. Ganske rigtig. Der kom en stor, rød kænguru hoppende roligt imod os.

 

Når du skal til Australien for 10. gang, hvilken rute vælger du så? Da vores rejsekonsulent Rikke stod i netop den situation faldt valget på et af de mest klassiske eventyr overhovedet i Australien; en tur i autocamper langs Australiens østkyst. En tur, der bød på masser af fantastisk natur, spændende oplevelser og flere tætte møder med Australiens rige dyreliv.

Vi stod helt stille og lod den komme tættere på. Vi turde næsten ikke trække vejret af frygt for at skræmme den væk. Men kænguruen hoppede bare roligt nærmere. Det var sidst på eftermiddagen nu, og landskaberne i Hillsborough National Park lå badet i solens gyldne skær. Insekternes summen fyldte luften, og et sted i det fjerne kunne vi høre et par papegøjer lette med en højlydt skratten. Men ellers var vi helt alene på stien - os og kænguruen, der hele tiden kom tættere på. ”Den må da have set os”, hviskede jeg til min kæreste. Men kænguruen virkede fuldstændig ligeglad med vores tilstedeværelse og fortsatte bare ufortrødent hen imod det sted, vi stod.

Da den var et par meter fra os, stoppede den op og kiggede på os som om, den ventede på, at vi skulle flytte os. I, hvad der føles som, lang tid stod vi der og så hinanden an, før kænguruen mistede tålmodigheden med os og dovent hoppede ud til siden. Den fortsatte i en lille bue rundt om os, og hoppede så igen ind på stien bag os, hvor den forsvandt ad den vej, vi var kommet.

Opstemt over den fantastiske oplevelse fortsatte vi opad mod udsigtspunktet på toppen af bakken. Det var helt tydeligt, at ingen havde gået her længe, for vi måtte bruge en kæp til at fjerne store spindelvæv over stien. Da vi endelig nåede toppen, hang solen lavt på himlen. Under os kunne vi se stranden, og i det lave, klare vand ud for kysten svømmede havskildpadder rundt som mørke skygger få meter fra kysten. Vi blev siddende der i et stykke tid og nød udsigten og stilheden. Men natten nærmede sig, og vi måtte tilbage til vores autocamper, inden mørket sænkede sig over Australien.

God tid til nætter i trætoppene

Det er ikke for ingenting, at ruten op langs Australiens østkyst er blandt de mest populære i landet. Turen har alt fra fantastiske nationalparker og spændende byer til smukke tropeøer og verdens største koralrev. Jeg havde oplevet det meste af det før på tidligere rejser, men det var første gang, min kæreste besøgte Australien. Så det var sjovt at se hans reaktioner, når han oplevede ting for første gang. Mødet med kænguruen i Hillsborough National Park var for eksempel første gang, han så en kænguru i vild natur, og der blev mange flere store førstegangsoplevelser, inden rejsen var omme.

Vi havde sat tre uger af til at køre turen fra Brisbane til Cairns. Det kan gøres hurtigere. Men vi kan godt lide at have god tid, når vi rejser. Det giver mulighed for at blive en ekstra dag, når vi finder et sted, vi kan lide, samt tage afstikkere fra ruten til nogle af de mange spændende steder, der ligger lidt væk fra hovedvejen. Fra Brisbane kørte vi eksempelvis lidt ind i landet til Lamington National Park, hvor vi boede på et af mine personlige yndlingshoteller i denne del af Australien; O’Reileys Rainforest Retreat. Resortet består af lækre villaer bygget i trækronerne med en fantastisk udsigt over nogle af de største subtropiske regnskove i Australien. Området har flere smukke vandfald, og de mange stier indbyder til vandreture på udkig efter det rige fugleliv.

rikke australien autocampertur østkysten queensland maui ultima

Vores rullende hjem

Turen foregik i en Maui Ultima-camper, hvilket er det perfekte køretøj til en tur som denne. Vi havde bad og toilet i vognen, og køkkenet gav mulighed for selv at lave mad undervejs. Det er billigere end at spise ude hele tiden, og det er dejligt altid at have kolde drikkevarer lige ved hånden i køleskabet.

Vognen havde god plads til to voksne, uden at den blev alt for stor og svær at komme rundt med. Min kæreste var dog mest begejstret for den udendørs grill på siden af bilen, hvor næsten alle måltider under rejsen blev lavet. Australien har perfekt vejr til at grille, og der er noget særligt ved at sidde udenfor og spise til lyden af naturen omkring sig.

Nærkontakt med en dingo

Fra Lamington fortsætte vi nordpå via den hyggelige kystby Noosa til verdens største sandø, Fraser Island, der er et af de absolutte højdepunkter langs Australiens østkyst. Her strækker stranden sig i det uendelige, og flere steder ligger rustne skibsvrag som minder om fortidens forlis. I den tætte vegetation væk fra kysten gemmer sig en perlerække af smukke ferskvandssøer som Lake Makenzie og Lake Wabby, der indbyder til en dukkert i det klare vand.

Det var ikke muligt at udforske Fraser Island i autocamperen, da de eneste veje på øen er sandede hjulspor samt den brede strand, der fungerer som øens officielle motorvej samt landingsbane. Så vi måtte skifte vores autocamper ud med øens bedste resort, Kingfisher Resort, i et par nætter. Det var nu ikke noget skidt bytte, for Kingfisher Resort ligger helt fantastisk midt i den frodige vegetation og er det perfekte udgangspunkt for udforskning af øen på guidede ture i resortets firehjulstrukne bus.

En dag var vi for eksempel ude for at se solnedgangen over havet. Alle stod klar med kameraet for at indfange øjeblikket, da en dingo pludselig kom luntede fra buskene og ud på stranden. Fraser Island har en ganske stor bestand af dingoer, og i modsætning til fastlandet er dingoerne her ikke blevet blandet med tamhunde gennem tiderne. Men det kræver alligevel held at se Australiens største landrovdyr så tæt på. Der gik et sus igennem forsamlingen. Men dingoen var alt for optaget af at snuse rundt på stranden efter noget at æde til at ænse os. Vi fotograferede på livet løs, og glemte helt at holde øje med solen, der helt ubemærket forsvandt i havet. Dingoen blev der et stykke tid, inden den forsvandt i tusmørket lige så pludselig, som den var kommet. Vi så ikke solnedgang den dag. Men det var nu et godt bytte.

Rom, kvæg og vilde koalaer

Gradvist fortsatte vi nordpå. Ved Airley Beach stod vi til søs mellem tropeøerne Whitsundays og besøgte den berømte Whitehaven Beach, der er en stærk kandidat til titlen som Australiens smukkeste strand. Helt andre oplevelser ventede i Bundaberg, hvor vi besøgte det berømte rom-destilleri og så, hvordan sukkerrør blev forvandlet til de gyldne dråber. Sukkerrør har spillet en vigtig rolle i Queenslands historie, og rom var et biprodukt i sukkerproduktionen. I dag er der længere mellem sukkerrørsmarkerne, men der produceres stadig rom i stor stil i Bundaberg. En andet vigtig industri i Queensland er kvæg, der drives ind fra de enorme kvægfarme i outbacken til udskibsningshavne langs kysten. Sådan har det været i mere end 100 år, og selvom lastbiler i dag bruges i højere grad end heste og lasso, så er det stadig fascinerende at se en aktiv kvæghavn som den i Townsville.

Det er også fra havnen i Townsville, at man tager båden til Magnetic Island. Øen har smukke strande. Men for os var det store trækplaster på Magnetic Island først og fremmest dyrelivet. Øen har en af de største bestande af koalaer i Australien, og hvis man ved, hvor man skal kigge, er der gode chancer for at se de nuttede pungdyr i fri natur. Noget der desværre bliver mere og mere sjældent i Australien, hvor bestanden af vilde koalaer er mere truet, end de fleste er klar over. Men også denne gang var vi heldige, og det varede ikke længe, før vi fik øje på den første koala, der sad i en trækrone og gumlede på eukalyptusblade. Det blev til mange flere i løbet af dagen, hvor vi også kom ganske tæt på en flok kænguruer, der græssede i en lysning nær stien.

Under jorden i Undara

Længere mod nord forlod vi igen kysten og søgte ind i landet mod den lille udpost Undara. Ved første øjekast syner Undara ikke af meget, og det kan være svært at se, hvad man skal i dette afsidesliggende, tørre sted på kanten af Australiens uendelige Outback. Men under jorden gemmer Undara på en helt unik naturoplevelse. For omkring 190.000 år siden var der meget termisk aktivitet i Australiens undergrund, og mægtige vulkanudbrud formede landskaberne igen og igen. Ét af disse udbrud var så kraftigt, at mægtige lavastrømme blev sendt med eksplosiv kræft gennem flodlejre, dale og andre sænkninger i landskabet. Dette skabte et netværk af lavatunneller, der strækker sig mere end 100 kilometer under jorden. Nogle steder er taget faldet sammen, så det er muligt at træde ned i denne fremmedartede verden.

Aften under stjernerne

Den aften overnattede vi i Undara. Aftenluften var mærkbart køligere her inde i landet end langs kysten, så vi rykkede os tættere sammen omkring det knitrende bål. Vi kunne høre det pusle i krattet omkring os. Måske en fugl, der gik til ro. Eller et possum på jagt efter noget at spise. Australien har masser af finurlige natdyr, man ofte hører, men sjældent ser.

Flere rejsende kom til og tog plads omkring bålet. Deriblandt en lokal australier, der iført den karakteristiske bredskyggede hat og en fantastisk australsk accent begyndte at fortælle historier om sit liv i vildmarken. Tekanden kogte lystigt i gløderne, og over os tændes stjernerne en efter en.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg, at det var den aften, at min kæreste for alvor fandt det Australien, han drømte om. Sikkert er det i hvert fald, det er på aftener som denne, at min egen kærlighed til Australien forstærkes, og jeg begynder at drømme om rejse nummer 11, 12 og 13. For man bliver aldrig færdig med Australien. Tværtimod giver hvert besøg mig kun lyst til at se endnu mere af dette fantastiske land.

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
lady elliot island beach

Tropeøer, regnskov og Great Barrier Reef i Queensland

 • Brisbane til Cairns med bil
 • Lady Elliot Island og Hamilton Island
 • Fraser Island og Cape Tribulation

23 dage fra kr. 35.900

sa mountains australia.jpeg

Det bedste af Australien

 • Sydney og Great Barrier Reef
 • Dyrelivet på Kangaroo Island
 • Den røde ørken ved Uluru

21 dage fra kr. 29.900

20171121-DJI_0740
Rabat

Luksus i tropiske Queensland

 • Fantastiske lodges
 • Smukke Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree 

14 dage fra kr 46.300

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika og Australien

 • Safari i Sydafrika
 • Rundrejse i Australien
 • Rigt dyreliv

21 dage fra kr. 31.900

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

New Zealand og Australien på én rejse

 • Kør-selv i New Zealand
 • Storby, strand og natur
 • Pulserende Sydney

28 dage fra kr. 30.600

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS_0

Kør-selv tur fra Sydney til Cairns

 • Frihed i egen bil
 • Storby, strand og natur
 • Great Barrier Reef

25 dage fra kr. 27.900

Australien - Northern Territory - uluru - sounds of silence.jpg

Luksus Down Under

 • Oplev Australiens højdepunkter
 • Luksus krydstogt og guidede ture
 • Bo på lækre lodges undervejs

26 dage fra kr. 64.900

Bali - Jimbaran - Intercontinental - Restaurant.jpg

Australien, Singapore og Bali

 • Kør-selv i Australien
 • Storbyferie i Singapore
 • Badeferie på Bali

18 dage fra kr. 19.900

koala-magasin-cover

Kænguruer og koalaer

 • Besøg det sydøstlige Australien
 • Oplev naturen på guidede ture
 • Sydney, Brisbane og Melbourne

25 dage fra kr. 37.900

camper

Australien i camper

 • Oplev Australien i autocamper
 • Stort udvalg af autocampere
 • Find en rute der passer til dig

17 dage fra kr. 12.900

Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Australien med guide

 • Australiens store seværdigheder
 • Rejs i en international gruppe
 • Engelsktalende rejseleder

16 dage fra kr. 45.900

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock - mennesker_0

Den store Australien rejse

 • Den ultimative rejse til Australien
 • Rev, outback, storby og dyreliv
 • Masser af guidede ture undervejs

36 dage fra kr. 63.900

Australien - Queensland - Daintree National Park - Skov - Boardwalk_0
Rabat

Queenslands højdepunkter i bil

 • Brisbane til Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven Beach
 • Snorkling på Great Barrier Reef
   

15 dage fra kr. 22.500

Australien - Queensland - great barrier reef - freedom krydstogt
Rabat

Aktiv ferie i Queensland

 • En rejse for hele familien
 • Surfing, rafting og vandflyver
 • Nyd tropiske strande og koraller

22 dage fra kr. 25.500

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Low Isles

Sommerferie i Australien

 • Safari i Kakadu
 • Snorkling ved Great Barrier Reef
 • Perfekt klima i sommerferien

17 dage fra kr. 20.500

Catseye_Beach_on_Hamilton_Island_0

Storby, paradisø og regnskov

 • Storbyliv i Sydney
 • Ø-liv og Whitehaven Beach
 • Strand og regnskov ved Cairns
   

16 dage fra kr. 32.500

Book trygt og sikkert med MyPlanet Rejser

Hos MyPlanet tager vi os af alt det praktiske i forbindelse med din rejse. Fortæl os om dine ønsker til drømmerejsen, så skræddersyer vi din rejse.
1.png

Ekspertise

Vi har skræddersyet rejser i mere end 50 år. Med erfaring kommer viden, som vi deler med dig, når du planlægger.

2.png

Kendskab til destinationen

Vi tilbyder kun rejser til steder, som vi ved, er sikre, og som Udenrigsministeriet ikke fraråder at rejse til.

3.png

Sikkert samarbejde

Vi sikrer at vores partnere har din sikkerhed og sundhed som deres højeste prioritet.

4.png

Private alternativer

Vi hjælper dig med at finde indkvartering og oplevelser med mulighed for at holde afstand.

5.png

Sikkerhed & sundhed

Alle vores partnere har accepteret vores politik for sundhed og sikkerhed.

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
HotAirBalloonCairns-Cairns-DSC_9492-2-634

I luftballon ved Cairns

Få en helt unik oplevelse af det tropiske landskab på en tur i luftballon ved Cairns i det tidlige morgengry.

30 minutter fra kr 1.680

Esplanaden i Cairns i Queensland, Australien

Heldagstur til Michaelmas Cay

Oplev sandøen Michaelmas Cay ved Great Barrier Reef om bord på en luksuskatamaran.

1 dag fra kr. 1.190

Real Aussie Adventure - Australia - Myella Farm Stay (6).jpeg

3-dages ophold på Myella Farm

Kom helt tæt på naturen og en ægte kvægfarm på dette ophold på den charmerende Myella Farm.

3 dage fra kr. 1.495

FraserIsland_ANC_CrTEQ_136440.jpg

Fraser Island - Kingfisher Bay Resort

Få Fraser Island ind under huden på denne guidede tur med overnatning på det 4-stjernede Kingfisher Bay Resort.

3 dage fra kr. 2.485

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven beach 4 (Custom)

Med katamaran til Whitehaven Beach

Tag på en skøn dagssejlads fra Airlie til Whitehaven Beach, der er en af verdens bedste strande.

1 dag fra kr. 1.030

Cruise Whitsundays Great Barrier Reef - snorkelling area

En dag på Great Barrier Reef

Nyd en dag på Reefworld ved Great Barrier Reef. Snorkel, oplev revet fra observationsrummet og hør præsentationer af rev-eksperter.

1 dag fra kr. 1.495

Fraser Island

Dagstur til Fraser Island

Oplev verdens største sandø på denne dagstur fra Hervey Bay.

1 dag fra kr. 1.290

Australien - Queensland - great barrier reef - Silversonic Nemo (6).jpeg

Heldagstur til Great Barrier Reef

Oplev snorkling i verdensklasse på denne heldagstur til Great Barrier Reef med luksus-katamaran.

1 dag fra kr. 1.270

Sailaway-VI-Low-Isles-ariel-with-glassy-1920x1263.jpg

Dagstur til Low Isles

Nyd en dag ved Great Barrier Reefs smukke, beskyttede rev Coral Cay.

1 dag fra kr. 1.450

Australien - Queensland - Great Barrier Reef -Frankland Island - havskildpadde

Dagstur til Frankland Island

Oplev tropiske Frankland Island, som byder på enestående Great Barrier Reef og et fascinerende dyreliv undervands.

1 dag fra kr. 1.110

Australien - Queensland - Noosa Everglades (Custom).jpg

Sejltur i Noosa Everglades

Oplev et af Australiens mindre kendte naturområder med båd.

1 dag fra kr. 680

Papua New Guina - Coral Expedition - Dag 4 - Maclaren Harbour_1.jpeg

Ekspeditionskrydstogt ved Papua New Guinea

Udforsk ukendte tropeøer og fjerne stammesamfund om bord på et lille, komfortabelt ekspeditionsskib.

13 dage fra kr. 58.900

Australien - Queensland - Flames of the Forest - bord

Flames of the Forest

Oplev en fascinerende middag dybt inde i regnskoven, som byder på en syv-retters menu med Australske specialiteter.

5 timer fra kr. 1.250

Australine - Queensland - Cairns - Kuranda Toget

Heldagstur til Kuranda

Lær om aboriginal-kultur og kør med historisk bjergtog og svævebane til Kuranda i regnskoven.

1 dag fra kr. 1.290

Australien - Queensland - Cape Tribulation - fra luften 2

Cape Tribulation og Daintree

Udforsk naturskønne Cape Tribulation, Mossman Gorge og Daintree River.

1 dag fra kr. 1.220

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Lizard-Island - strand 5_0.jpg

5 dages krydstogt ved revet

Snorkling i verdensklasse på Great Barrier Reef, fantastiske Lizard Island og Georgetown.

5 dage fra kr. 11.800

Australien - Queensland - great barrier reef - sandø - freedom krydstogt_0

Heldagstur til Upolu Cay og Reef

Stå til søs på en fantastisk heldagsudflugt til den smukke koralø Upolu Cay og Great Barrier Reef.

1 dag fra kr. 995

Esplanaden i Cairns i Queensland, Australien

4 dages krydstogt ved revet

Oplev fantastiske tropeøer og snorkling i verdensklasse ved Great Barrier Reef fra Cairns.

4 dage fra kr. 8.990

strand på Fraser Island, Queensland, Australien

2-dages tur til Fraser Island

Fraser Island er verdens største sandø og en af Australiens mest unikke naturoplevelser.

2 dage fra kr. 2.200

Panorama af Whitehaven Beach i Whitsunday Islands, Queensland, Australien

Whitsundays med luksusyacht

Udforsk Whitsundays paradisiske tropeøer på en luksusyacht med plads til blot seks gæster.

3 dage fra kr. 7.290

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - fisk 5_0

Lær at dykke ved Great Barrier Reef

Der findes næppe et sjovere sted at tage dykkercertifikat end ved Great Barrier Reef
5 dage fra kr. 5.490

5 dage fra kr. 5.490

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven Beach 2.jpg

Dagstur til Whitehaven Beach

Tag med på en fantastisk dagstur fra Hamilton Island til Whitehaven Beach.

1 dag fra kr. 1.170

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.