USA - Wyoming - Yellowstone - Geyser - 1.jpg

Tre stater på tre uger

Denne artikel er en guide med gode råd til, hvordan du planlægger et roadtrip i USA, så du får mest muligt ud af din tur.

Jeg er netop vendt hjem fra et 3 ugers roadtrip i USA i staterne Californien, Nevada og Arizona med mine forældre, to søstre og min kæreste. Turen blev allerede bestilt i september sidste år, og vi har lige siden brugt rigtig meget tid på planlægningen af vores allesammens første roadtrip. 

Ruten

Der findes ikke en rigtig eller forkert måde at køre rundt i USA på, men ruten som vi valgte i samarbejde med MyPlanets USA-ekspert Dany Lytzen, er den mest populære, hvis man vil opleve Californien. Og det forstår man godt! Min familie og jeg har selv bestemt hvilke byer og steder vi ønskede at besøge, og MyPlanet har ud fra dette lavet flere forskellige tilbud til os. Det har været beroligende og rart at have et selskab som har sørget for de praktiske ting så som som flybilletter, hoteller og billeje, samtidig med at vi har fået gode insider-tips af californisk fødte Dany Lytzen, som får min bedste anbefaling.

Turen begyndte med fire dage i San Francisco, som vi fløj til, hvorfra vi hentede vores udlejningsbil, en kæmpe Ford Expedition. Nu kunne vores roadtrip begynde! Vi startede nordpå for at kunne køre på den “rigtige side” langs Highway 1 helt ned til Los Angeles. Undervejs på Highway 1 havde vi tre overnatningssteder, og det viste sig at være meget passende, ud over at vi gerne ville have haft en ekstra overnatning i Santa Barbara, fordi vi ankom lidt sent til hotellet som var virkelig lækkert og byen virkede super hyggelig i modsætning til Morro Bay, som ikke var så interessant. På turen mod Grand Canyon fra Dana Point havde vi et overnatningsstop i Laughlin, som bestemt ikke kan anbefales. Vi vidste ikke om vi skulle grine eller græde, da vi ankom til “mini Las Vegas” med kæmpe hoteller midt i ørkenen ned til Coloradofloden. Her var kun pensionister, som kørte rundt i deres kørestole og spillede enarmede tyveknægte dagen lang med en smøg i munden og spiste dårlig fastfood til overpriser. Generelt har hotellerne og især standarderne på værelserne været helt overvældende med kingsize-beds, alle tv-kanaler, fin morgenmadsbuffet, pools, gratis internet og høflig betjening.

Rute

Ruteplan: Billund – San Francisco – (Redwood National Park) – Monterey – (Salinas) – Morro Bay – (Solvang) – Santa Barbara – Los Angeles – (Universal Studios) – Dana Point – Laughlin – (Route 66 – Seligman og Williams) – Grand Canyon – Las Vegas – (Death Valley) – Bishop – Yosemite National Park – San Francisco – Billund

Planlæg tiden – vær’ realistisk!

Det er ikke løgn hvad alle rejsebøgerne skriver. Afstandene er virkelig store i USA, og derfor er mit bedste råd at være realistisk i forhold til, hvad man kan nå på den planlagte tid, i vores tilfælde tre uger.  Vi havde forsøgt at minimere nationalparkerne, da det især er dem der tager tid, til Grand Canyon og Yosemite National Park. Derudover var vi hurtigt et smut forbi Redwood National State Park samt kørte i gennem Death Valley. Selvom vi var indstillet på, at det skulle være en køreferie, ville vi alligevel begrænse de alt for lange køreture, så vi maksimalt havde 5-6 timer i bilen om dagen. Dette blev dog ikke helt overholdt. Når man sidder derhjemme og plotter ruten ind i Google Maps, så glemmer man altså lige at tage højde for trafik, bilulykker (dem så vi desværre nogle stykker af), vejarbejde, at man vælger den forkerte afkørsel på en sekssporet motorvej i Los Angeles, tissestops, frokostpause osv. De knap 3.000 km som vi havde udregnet hjemmefra, at vi ville køre, blev til næsten 4.000, og derfor blev det til et par enkelte lange dage på bagsædet. Jeg kan derfor kun anbefale at sørge for at have overnatningssteder på de lange strækninger, på den måde får man mest muligt ud af dagen, samtidig med at man ikke er fuldstændig udkørt, når man når frem til den endelige destination.

Husk at holde ferie

Når man endelig er af sted, vil man gerne opleve det hele på den halve tid, men husk på at det også skal være en ferie. På et roadtrip slapper man aldrig helt af. Man er konstant på farten, og sover maksimalt tre nætter det samme sted. Men det er også dét som gør det så spændende, at man oplever så meget forskelligt, fordi man flytter sig så meget rundt.

Vores ”ferie” blev tre dages afslapning syd for Los Angeles i strandbyen Dana Point på et hotel lige ud til Stillehavet. Her kunne vi lade vores batterier op inden turen gik ind i landet, ørkenen og varmen. Der er ingen tvivl om, at vi havde godt af tre dage, hvor vi ingen planer havde. Her blev der solbadet, spist og hygget på tagterrassen, vasket tøj og sovet længe.

Reserver hjemmefra

Selvom vi kun skulle i to store nationalparker; Grand Canyon og Yosemite, kunne det sagtens have svaret sig for os at købe et parkpas til ca. 80 dollars. For i USA er alle steder en nationalpark (overdrivelsen fremmer forståelsen). Death Valley, Redwood Park, Mono Lake, Bodie Ghosttown er blot et par eksempler på de “nationalparker” vi besøgte som kostede ca. 20-30 dollars for en bil pr. sted. Så her er der penge at spare!

Der er faktisk flere ting man kan sørge for, reservere og betale hjemmefra inden man tager af sted. Tre måneder før afrejse var det muligt at bestille billetter til Alcatraz, fængselsøen i San Francisco-bugten, som er et yderst populært turistmål. Da vi skulle med færgen derover, var der halvanden måneds ventetid, hvis man ikke havde reserveret billetter! Godt vi havde bestilt. Derudover havde vi også reserveret bord på en fin restaurant den 4. juli i San Francisco, som ud over at være min fars 50 års fødselsdag og hele årsagen til turen, også er USA’s uafhængighedsdag og den største festdag i landet, som kan sammenlignes lidt med nytårsaften. Vi havde også bestilt billetter til Universal Studios i Hollywood, LA, for at slippe for at skulle stå i kø på dagen. Universal Studios kan desuden varmt anbefales til alle film og forlystelseselskere!

Og husk visum (ESTA) – gerne i udprintet form. Det bliver de meget glade for i kontrollen i USA’s lufthavne.

Nyd det!

Tre uger går hurtigt når man har et stramt program, og der er meget, der skal ses. Nu sidder jeg tilbage i Danmark igen med blandede følelser. En fantastisk tur er slut, og det samme er det mere end halve års planlægning. Et roadtrip handler ikke kun om at køre derudaf, det handler i høj grad om planlægning og prioritering, så man netop har mulighed for at opleve alle de fede ting, som landet har at byde på. Det var første, men bestemt ikke sidste gang jeg tager på roadtrip i USA. Så er det vel kun på sin plads at begynde på planlægningen af næste års sommerferie. 

Top 5

 • Cykeltur i San Francisco: Langs Pier, over Golden Gate Bridge og op og ned ad de stejle bakker i byen.
 • Helikoptertur over og vandring ned i Grand Canyon: Helt fantastisk naturfænomen!
 • Rundtur i Universal Studios: Kulisser og scener fra mange forskellige film og serier incl. 4D-oplevelser!
 • 4th of July i San Francisco: Hele San Francisco var fyldt med amerikanere der fejrede dagen ved at grille med deres familie ved stranden og dagen blev afsluttet med det vildeste fyrværkeri med udsigt til Alcatraz og Golden Gate Bridge
 • Illussions-show og gambling i Las Vegas: Vi så magikeren Jan Rouvens show “Illussions”, og så forvandlede jeg 15 dollars til 80 ved BlackJack og Rouletten – man bliver virkelig grebet af det!

God tur og god planlægning!

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
usa vilde vesten og yellowstone.png

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra kr. 18.300

USA - Utah - Zion National park (2)

Strand, by og natur i det vestlige USA

 • God tid til at opleve USA
 • Den perfekte familieferie
 • Storby og naturoplevelser

21 dage fra kr. 26.100

pacific coast highway 1 usa road bear autocamper rv motorhome 2500x1667px

Det sydvestlige USA i motorhome

 • Perfekt familieferie med god tid
 • Store oplevelser for hele familien
 • Nationalparker og storby

20 dage fra kr. 13.000

USA - Hawaii - Maui - Tropical Beach.jpg

San Francisco og Hawaii

 • Kombinér storby med badeferie
 • Se Alcatraz og Golden Gate 
 • Nyd Hawaiis strande og natur
   

11 dage fra kr. 17.900

Amtrak - tog 3.jpg

USA med tog – Natur og storbyer

 • Afslappet rejseform med tog
 • Tre fantastiske nationalparker
 • Mormonbyen Salt Lake City
   

11 dage fra kr. 26.400

USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

USA med tog – Kyst til kyst

 • Udforsk USA med tog
 • Afslapning på toget
 • God tid på egen hånd

13 dage fra kr. 30.300

USA - nevada - las vegas (3).jpg

Det vestlige USA i bil

 • Dramatiske nationalparker
 • Fascinerende storbyer
 • Frihed i egen bil

16 dage fra kr. 17.200

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Det vestlige USA - The Grand Tour

 • Highway 1 along the Pacific Ocean
 • Sunset over the Grand Canyon
 • Las Vegas and San Francisco

22 dage fra kr. 30.200

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 6

Sejltur på San Francisco Bay

Stå til søs, og oplev San Franciscos seværdigheder og smukke beliggenhed fra bugten.

1 dag fra kr. 210

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

Los Angeles hop-on hop-off busser

Oplev det bedste af Los Angeles i byens Hop-on/Hop-off busser, som har over 70 stoppesteder i byen.

24 timer fra kr. 380

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Guidet tur og gourmet på The Strip

Nyd lækker mad på udvalgte restauranter i Las Vegas på denne guidede rundtur i byen. 

3 timer fra kr. 1.035

USA - Californien - San Francisco - Sporvogn - 3.jpg

Få rabat med San Francisco CityPASS

Få rabat på fire af San Franciscos største attraktioner samt ubegrænset kørsel i sporvogn med dette CityPASS.

9 dage fra kr. 695

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

Cykeltur over Golden Gate Bridge

Oplev San Franciscos vartegn, Golden Gate Bridge, på to hjul og fortsæt eventuelt til hyggelige Sausalito.

24 timer fra kr. 215

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur til Napa Valley og Sonoma

Besøg de berømte vinområder Napa Valley og Sonoma på denne dagstur fra San Francisco.

1 dag fra kr. 785

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon fra Las Vegas

Flyv i helikopter fra Las vegas til Gran Canyon.

4 timer fra kr. 3.245

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon helikoptertur

Grand Canyons storhed opleves allerbedst på en helikoptertur ind mellem de stejle klippevægge.

25 minutter fra kr. 1.770

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Hvaltur på Monterey Bay

Oplev det rige liv i Monterey Bay i Californien på denne hvalsafari med guide.

3 timer fra kr. 400

USA - AJaleo

Gourmet-rundtur i Las Vegas

Der venter en aften fyldt med nye sanseindtryk, når du besøger nogle af Las Vegas’ bedste restauranter.
 

3 timer fra kr. 1.645

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Deluxe Sunset Cruise i San Francisco

Oplev San Francisco på smukkeste vis fra en båd på bugten ved solnedgang.

4 timer fra kr. 590

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

En fantastisk dag med vilde forlystelser og et kig ind bag kulisserne i filmens magiske verden.

1 dag fra kr. 760

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Santa Monica cykeltur

Tag med på en guidet cykeltur ved Santa Monica og Venice Beach, og lær området at kende med en lokal guide.

3 timer fra kr. 440

Leopard som vilar på trädgren i Serengeti, Afrika

San Diego Zoo

San Diego Zoo er en af verdens største dyreparker, så her venter store dyreoplevelser for alle.

1 entré fra kr. 450

USA - Sequoia.jpg

Kæmpetræer og vingårde

Gå en tur blandt kæmpetræerne i Muir Woods, og besøg vingårde i Napa og Sonoma på denne tur fra San Francisco.

1 dag fra kr. 970

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on hop-off bus i San Francisco

Udforsk San Franciscos kvarterer og seværdigheder med byens hop-on hop-off busser.

24 timer fra kr. 375

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png