70125011 Få et tilbud
Bæredygtige oplevelser og samarbejdspartnere

Afrikanske kvinder, der forandrer turistindustrien

Afrikanske kvinder fører an i at gøre rejsen og mangfoldigheden tryg og sikker i fremtiden.

Afrika rummer et væld af dygtige mennesker og organisationer, der arbejder for at fremme ansvarlige rejser. Mød nogle af dem her.

Afrikanske kvinder, der forandrer turistindustrien

De meget forskellige lande på det afrikanske kontinent står på manges rejseønskeliste takket være de righoldige kulturer, utrolige landskaber og et spændende dyreliv.

Ud over at være vært for millioner af turister hvert år på de fantastiske rejsemål, der spænder fra safariparker til kulturelt righoldige metropoler, er Afrika hjemsted for en række engagerede organisationer, der arbejder indenfor rejser og turisme. Mange af dem drives af kvinder, der ønsker at ændre industrien i Afrika på mange forskellige niveauer, hvad enten det er ved at fremme bæredygtig turisme eller ved at forbedre kvindernes muligheder i lokalsamfundene.

Vi vil gerne præsentere en række af de kvindegrupper, der er med til at transformere turismen i hele Afrika, og dermed give dig et indblik i nogle af de mange organisationer, som vi regelmæssigt samarbejder med.

The Black Mambas

Det er ikke nogen hemmelighed, at krybskytteri fortsat er et meget stort problem i rigtig mange afrikanske lande. Statistikker viser, at krybskytter dræber tusindvis af dyr hver dag på tværs af kontinentets stepper og nationalparker. Heldigvis er det et tal, der er faldende i mange områder. Det kan et langt stykke hen ad vejen tilskrives modige anti-krybskytterigrupper som Black Mambas.

I modsætning til andre tilsvarende grupper, består Black Mambas primært af kvinder. Det er kvinder, som nytænker turismen gennem beskyttelse af det fantastiske dyreliv i Balule Nature Reserve. Med reservatets beliggenhed i den sydafrikanske Kruger National Park, er det de primære arter, som er i fare for krybskytter, der lever her: elefanter, næsehorn og løver. De er ofte i skudlinjen på grund af reservatets manglende indhegning, der på den anden side giver dyrene frihed til at bevæge sig på tværs af det vidtstrakte område.

Black Mambas har gennem deres arbejde formået at redde hundredvis af dyr fra at ende på det sorte marked. Gruppen består i øjeblikket af 23 rangers og syv miljøobservatører, som ikke kun arbejder med beskyttelse af det lokale dyreliv. De uddanner også lokalsamfundet gennem naturbevaringsprogrammer i skolerne.

Afrikanske kvinder, der forandrer turistindustrien

Dunia Camp

Dunia Camp ligger i hjertet af Tanzanias fantastiske Central Serengeti National Park og er et enestående udgangspunkt for safarioplevelser. Dunia Camp er en af vores ansvarlige samarbejdspartnere, og det unikke ved samarbejdet er, at campen udelukkende drives af kvinder.

Dunia Camp var den første virksomhed med kun kvindelige medarbejdere, da den startede tilbage i 2016. I dag er der mere end 20 kvinder, der er ansat her. Teamets arbejdsopgaver spænder mellem vedligeholdelse af safariteltene og guidning af gæster på safarier.

Dunia Camp bekræfter ikke kun, at kvinder er med til at forvandle turismen i Afrika, men også, at den hjælper med at udligne uligheden mellem kønnene. Det er et sjældent syn i Tanzanias kultur, at kvinder arbejder i safariparker, og ikke mindst driver lodges. Ifølge Dunia Camps leder, Angel Vendeline Namshali, skete overgangen til et kvindeligt personale organisk, og det er et bevis på beslutsomheden hos kvinderne i lokalsamfundet, der ønsker at arbejde ude i stedet for hjemme.

Overvejer du en ansvarlig og bæredygtig safarirejse, bør du se nærmere på et ophold på Dunia Camp. Lejren er ideelt placeret til at overvære de store dyrevandringer, hvorefter du kan slappe af i den hyggelige og indbydende bar eller nyde den afsondrede beliggenhed fra din egen private balkon.

Afrikanske kvinder, der forandrer turistindustrien
Angel Vendeline Namshali, der er daglig leder, og hendes team på Dunia Camp, som kun består af kvinder.

Chobe Game Lodge

Hvis smukke Botswana er dine drømmes safarirejsemål, er der ikke mange lodges, der har en bedre placering end Chobe Game Lodge. Den ligger i Chobe National Park, der er berømt for de enorme flokke af elefanter, og samtidig er det landets ældste 5-stjernede safarilodge. Ydermere er det den eneste, der ligger inden i selve nationalparken.

Chobe Game Lodge bidrager til ansvarlig turisme i Afrika ved at love, at mindst 65% af medarbejderne er kvinder. Hvad mere er, så har stedet et helt kvindeligt team af safariguider, der er en del af initiativet og målsætningen om at øge antallet af professionelle og kvalificerede kvindelige guider i hele Botswana.

Du kan møde lodgens vidunderlige medarbejderstab personligt, hvis du vælger et ophold på Chobe Game Lodge på din rejse med MyPlanet. Her kan du glæde dig til at bo på luksuriøse værelser og nyde vildtture i 100% eldrevne køretøjer med de professionelle kvindelige guider bag rattet.

Er du parat til selv at opleve disse fantastiske camps og lodges? Kontakt vores team af rejseeksperter og hør mere om ansvarlige rejseoplevelser i Afrika.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her