Spørgsmål & Svar om din rejse

Visum og ESTA til USA

Sæt dig godt ind i reglerne for visum og ESTA til USA, inden du rejser og helst når du køber din rejse. Så undgår du problemer i lufthavnen, når du lander i USA.

 

Find svar på dine spørgsmål omkring turistvisum og ESTA ansøgning, når du skal rejse til USA her på siden, eller kontakt din rejsekonsulent hos MyPlanet, hvis du har spørgsmål.

Hvad er et ESTA visum?

ESTA står for Electronic System for Travel Authorization (elektronisk rejsetilladelsesprogram), og giver USA mulighed for at screene rejsende, inden de flyver eller sejler til USA.

ESTA er blevet til for at forhindre terrorister og andre kriminelle i at komme til USA.

ESTA ansøgning

Du skal ansøge om ESTA og have et godkendt ESTA for at rejse ind i USA, eller hvis du mellemlander i USA på vejen til en anden destination. Faktisk skal du have ESTA, inden du går ombord på flyet eller skibet til USA.

Danskere skal senest 72 timer før afrejse til USA ansøge om ESTA visum, men da der kan være ventetid på ansøgningen, anbefaler myndighederne danskerne at søge om ESTA, så snart de har købt deres rejse til USA.

Klik her for at udfylde din ESTA ansøgning.

Hvis du bliver ESTA godkendt, vil du få besked i løbet af nogle få sekunder. Et afslag kan gives, hvis du fx tidligere har overskredet en opholdstilladelse. I sådan et tilfælde må der søges visum. Danskerne kan også få besked om, at deres ansøgning bliver behandlet og undersøges nærmere.

Hvad koster et ESTA visum til USA?

Det koster 14 dollar for et ESTA visum, og pengene går til de amerikanske myndigheder.

Hvor lang tid gælder ESTA til USA?

Et godkendt ESTA visum gælder normalt i to år og kan således bruges til flere indrejser.

Særlige ESTA regler vedrørende specifikke lande 

Rejsende som har besøgt Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1. marts 2011 (bortset fra diplomater og ansatte i militæret på officielt besøg) og/eller har dobbelt statsborgerskab med tilhørsforhold til et af disse lande skal søge om visum til USA inden afrejse. 

Vi anbefaler derfor visumansøgere om, at søge om visum allerede ved bestilling af rejsen til USA, for at undgå eventuelle forsinkelse og problemer ved grænsen. Ansøgere som fortsat vælger at rejser på ESTA inden disse ændringer træder i kraft, skal være forberedt på ekstra spørgsmål ved grænsen.

Krav om e-pas til USA

Når du rejser til USA, skal dit pas skal være af typen e-pas. Det vil sige, at der er en indbygget chip i passet. Alle pas udstedt efter 1. august 2006 er e-pas og har e-pas-logoet på forsiden. 

Er dit pas udstedt efter 1. august 2006, skal du ikke foretage dig yderligere. Er dit pas derimod udstedt før 1. august 2006, skal du have fornyet dit pas inden afrejse.

Regler om pas ved rejse til USA

Alle danske statsborgere – også børn og babyer – skal have eget maskinlæsbart pas ved rejse til USA i op til 90 dage. Er du i besiddelse af et ikke-maskinlæsbart pas, skal du søge visum (dette koster ca. 600 kr.).

Ved ophold i USA på op til 90 dage vil der ved ankomst til USA blive klipset en grøn slip ind i passet med oplysninger om din udrejsedato fra USA. Det er vigtigt at lade slippen blive i passet, idet den skal fjernes af myndighederne igen ved afrejse fra USA.

Skal du opholde dig i USA i mere end 90 dage, skal du søge visum.

Rejser med andres børn

Rejser du med børn, der ikke er dine egne. Det kunne for eksempel være børnebørn, kammerater til dine børn eller andre børn, hvor du ikke er den lovlige værge, så er det vigtigt at medbringe et underskrevet samtykke fra de juridiske værger. Det samme gælder, hvis den ene værge rejser med sine børn, uden at den anden værge er med.

Ordlyden i et samtykke kunne være: "I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission.”

Samtykket skal desuden have navn, telefonnummer og adresse på den værge eller de værger, der ikke er med på rejsen, og det skal vises sammen med en kopi af den/de fraværende værgers pas. Se mere her!

Øvrige regler og krav ved indrejse i USA

U.S. Customs and Border Protection (CBP), der er USAs told- og grænsekontrolmyndighed, skal i henhold til amerikansk lovgivning forsynes med visse rejse- og reservationsoplysninger (kaldet Passenger Name Record - (PNR) oplysninger) om alle passagerer på flyvninger mellem EU og USA.

CBP er forpligtet til at anvende disse PNR-oplysninger med det formål at forebygge og bekæmpe terrorisme og anden alvorlig grænseoverskridende kriminalitet.

PNR-oplysningerne kan omfatte oplysninger, som passagererne afgiver i forbindelse med reservationen, eller som luftfartsselskaber eller rejsebureauer er i besiddelse af.

Oplysningerne opbevares i mindst tre år og seks måneder og kan udveksles med andre myndigheder. Man kan henvende sig til sit luftfartsselskab eller rejsebureau for yderligere information om disse bestemmelser, herunder foranstaltningerne til beskyttelse af personoplysninger.

Ved afgivelse af en bestilling af en rejse til USA hos MyPlanet er kunden samtidig indforstået med, at al information, herunder de personlige data, som kunden har oplyst i forbindelse med bestillingen af sin rejse, vil blive overbragt til de amerikanske myndigheder og andre instanser med ansvar for luftfartsrelaterede sikkerhedsforanstaltninger.

Din bagage kan blive undersøgt

De amerikanske myndigheder kan tvangsåbne mistænkelig bagage ved ind- og udrejse til og fra USA. Europæiske Rejseforsikring anbefaler, at 

  1. Rejsende ikke låser deres bagage.
  2. Værdigenstande som smykker og elektronisk udstyr er i håndbagagen.

Hvis du låser din bagage, og den bliver brudt op af de amerikanske myndigheder, dækker rejseforsikringen ikke nødvendigvis skaden.

MyPlanet påtager sig intet juridisk ansvar for ovenstående. Venligst tjek Udenrigsministeriet hjemmeside for fuldstændig information.

 

Book trygt og sikkert med MyPlanet Rejser

Hos MyPlanet tager vi os af alt det praktiske i forbindelse med din rejse. Fortæl os om dine ønsker til drømmerejsen, så skræddersyer vi din rejse.
1.png

Ekspertise

Vi har skræddersyet rejser i mere end 50 år. Med erfaring kommer viden, som vi deler med dig, når du planlægger.

2.png

Kendskab til destinationen

Vi tilbyder kun rejser til steder, som vi ved, er sikre, og som Udenrigsministeriet ikke fraråder at rejse til.

3.png

Sikkert samarbejde

Vi sikrer at vores partnere har din sikkerhed og sundhed som deres højeste prioritet.

4.png

Private alternativer

Vi hjælper dig med at finde indkvartering og oplevelser med mulighed for at holde afstand.

5.png

Sikkerhed & sundhed

Alle vores partnere har accepteret vores politik for sundhed og sikkerhed.