^
  • The Real America - autocamperferie med familien

The Real America - autocamperferie med familien

I måneder inden afrejse kunne man mærke Rikkes begejstring omkring den forestående tur til USA. Rikke er rejsekonsulent hos MyPlanet og har intet mindre end 14 rejser til USA bag sig. Men denne gang var lidt anderledes, for der gjaldt det The Real America: Det historiske Vilde Vest, hvor du stadig den dag i dag kan opleve indianere og cowboykultur på helt tæt hold.

Kæresten og Rikkes to drenge på 9 og 12 år skulle med, og som flere gange tidligere skulle turen forgå i autocamper. ”Det er bare fedt, at man kan komme langt omkring uden at skulle pakke ud, og så er det super praktisk, at du altid har mad og drikke med dig. Du bor midt i naturen og kan trække indenfor til et spil kort eller en lur. Det fungerer bare,” fortæller Rikke.

Rejseformen var velkendt, men destinationen var knap så kendt for dem. Denne gang ventede der dem helt nye oplevelser spækket med vild og storslået natur, ægte indianer og cowboykultur samt dyreoplevelser, de kun have turdet håbe på.Rejsen, ruten og en del kilometer

Med hele tre uger til rådighed og en god portion rejseerfaring i rygsækken blev der lagt en spændende - men også ambitiøs - rute for rejsen. Den så således ud:

Denver – Cheyenne – Black Hills – Custer – Devils Tower – Cody – Yellowstone – Grand Teton – Salt Lake City – Moab – Arches – ­ Canyonland – Dead Horse State Park – Rocky Mountain National Park - Denver

Rejsen tog dem gennem de fire amerikanske delstater Colorado, Wyoming, South Dakota og Utah, og de tilbagelagde intet mindre end 5.500 km i løbet af de tre uger, de rejste rundt. Familien boede 1-3 nætter hvert sted, og på de ”hårde” rejsedage kørte de omkring 300 km på en dag. De fleste campingpladser var bestilt i forvejen, da både børn og voksne have visse krav, der måtte tilgodeses. Rikke og hendes kæreste ville gerne bo omgivet af den vilde natur, mens børnenes ønsker var nogle lidt andre; hurtig wi-fi og en pool var et krav, der ikke kunne slækkes på.

I autocamper med børn

Drengen havde tidligere været i både Florida og det vestlige USA. Men det var første gang, de skulle opleve The Real America. ”De er jo meget berejste og lidt svære at imponere efterhånden. Begejstringen inden vi rejste var svær at få øje på, men der er ingen tvivl om, at de synes det var sjovt at rejse i autocamper. De hyggede sig i den lille alkove og i poolen på campingpladserne. Og så er vi jo ikke ligefrem friluftsmennesker til daglig. Så bare det at tænde blå og lave popcorn og grille skumfiduser var en sjov ting for os alle sammen”, fortæller Rikke.

Meget af turen var centreret omkring naturoplevelser, og det var nogle gange svært at lokke de to drenge væk fra wi-fi-forbindelsen og ud i naturen – også selvom det var Yellowstones vandfald og bisonokser eller canyonlands’ dybe kløfter, der blev lokket med. Det viste sig dog, at det ikke skulle blive et problem: ”Det gode ved at rejse i USA er, at man kan opleve utroligt meget natur på egen hånd. I Yellowstone kan du køre rundt mellem seværdighederne og følge de anmærkede ruter til fods. På et tidspunkt fik drengene nok at spruttende gejsere, så de fik lov at blive i autocamperen, mens vi gik lidt på opdagelse i området”.

Rikke er ikke i tvivl om, at drengene havde en god rejse, som de vil tænke tilbage på i mange år frem. ”Spørger jeg dem her efterfølgende, hvad der var det bedste ved turen, siger de deres nye fodbold og poolen. Men, mon ikke nogen af de andre oplevelser også har gjort lidt indtryk alligevel? Det håber jeg da!”Cowboys, natur og dyreliv

Turen gik op gennem indianerland i South Dakota til det imponerende Crazy Horse Monument og videre til Devils Tower i Wyoming. Herfra fortsatte de mod vest til byen Cody. ”Vi oplevede ægte westernstemning i Cody, hvor cowboykulturen lever i bedste velgående. Her havde vi besluttet os for at tage til en rodeo, og det var noget af en oplevelse. Folk var klædt i cowboyhatte, ternede skjorter, jeans og spidse cowboystøvler, og flere havde chaps på - præcis som man forestiller sig. Først synes jeg, at det hele var lidt voldsomt, men efterhånden blev jeg alligevel revet med af stemningen, og man finder bare ikke noget mere amerikansk end en rodeo i The Real America.”Næste stop var Yellowstone, som især Rikke havde store forventninger til. Men på trods af det, blev de til fulde indfriet. Yellowstone var et af højdepunkterne på rejsen. ”Naturen i Yellowstone er bare fantastisk, og det skuffede på ingen måde. Vi så et hav af gejsere i udbrud, og noget af det, der nok gjorde størst indtryk på mig, var en flok bisonokser, der græssede på en stor eng. Der må have været op mod tusinde bisonokser samlet. Det var helt vildt,” fortæller Rikke med stor begejstring.

Generelt var dyrelivet, noget af det der var med til at gøre rejse til en helt speciel oplevelse. Familien så både bisonokser, prærieulve og bjørne. Og en morgen i Rocky Mountain National Park vågnede de sågar op til synet af en stor smuk elg lige uden for autocamperens vindue.”Rejsen har givet os en masse spændende, sjove og hyggelige oplevelser, som muligvis har gjort større indtryk på os voksne end på børnene. Men ikke desto mindre er det fantastisk at få lov til at rejse sammen med sine børn i tre uger. Og hvem ved, hvor længe drengene gider rejse med os? Det er med at nyde det,” slutter Rikke.

KLIK HER og se MyPlanets rejseforslag til en tur i bil eller autocamper til The Real America og Yellowstone

Kom til rejseforedrag om ferie i autocamper
Klik her og læs mere om MyPlanets rejseforedrag om ferie i autocamper i Canada og USA