USA - autoccamper - Hygge i naturen er en stor del af livet i motorhome.jpeg

Familieeventyr i motorhome

I motorhome gennem USA - perfekt til eventyrlystne familier. USA er som skabt til road trips, og med et motorhome har du altid hotelværelset med dig. Det giver nogle muligheder, man ikke har i en almindelig bil.

Oplevet af Anders Stoustrup.

Knap har vi forladt den lille by Springdale i det sydlige Utah, før vi bliver nødt til at gøre stop igen. På begge sider af vejen hæver orange klipper sig dramatisk mod himlen og skaber den smalle kløft, vejen snor sig igennem. De første nybyggere i dette område var så imponerede over omgivelserne, at de navngav bjergtoppene med inspiration fra deres mormonske religion. Navnene hang ved, og i dag er bjergtoppene langs vejen stadig kendt under navne som "Ofringernes alter", "Det vestlige tempel" og "Patriarkernes domstol". De smukke omgivelser viste sig dog at være mere kønne end frugtbare, og trods hårdt arbejde lykkedes det aldrig de mormonske nybyggere at forvandle dalen til frodig agerjord. I stedet spredte rygtet om dalens skønhed sig til omverdenen, og i dag er området beskyttet som en del af Zion National Park.

Op, op, op

Vi sætter os tilbage bag rattet og fortsætter ad State Route 9, der snor sig gennem nationalparken. Automatgearet skifter endnu et hak ned, mens motorhomet slider sig op gennem det ene hårnålesving efter det andet. Flere steder synes vejen at klamre sig til bjergsiderne, og motoren beklager sig højlydt. Men højere og højere stiger vi, indtil dalen ligger for vores fødder som et grønt tæppe mellem de orange mure.

USA er perfekt til motorhomes. Vejene er brede, parkeringspladserne har rigeligt med plads til et otte meter langt køretøj, og på campingpladserne kan man koble sig direkte på både strøm, vandforsyningen og kloakken. De øvrige bilister virker tilmed både tålmodige og hensynsfulde, når man prøver at navigere kæmpen gennem trafikken. Så det er ingen sag at have huset med sig overalt.

Tunnelen lukket for vores skyld

Det sagt løber vi ind i et problem få kilometer højere oppe i bjergpasset. Midt i 1920'erne stod det klart, at en tunnel var nødvendig for at forbinde Zion National Park med det østlige Utah. I 1927 blev arbejdet påbegyndt, og i de næste tre år hakkede arbejderne sig dybere og dybere ind i bjerget. Da tunnelen stod færdig i 1930, havde ingen forestillet sig, at den en dag skulle have plads til køretøjer så store som motorhomes.Det har den heller ikke. Men heldigvis kan man arrangere med nationalparken, at tunnelen bliver lukket for modkørende trafik, så man kan køre midt på kørebanen uden at skrabe taget mod tunnellens sider.

Efter mere end halvanden kilometers mørke strømmer dagslystet os atter i møde forude, og vi kører ind i højlandets verden af eroderede, orange klipper. Lyset er skarpt heroppe, og ved første øjekast kan de stenede omgivelser virke livløse. Dette er dog langt fra tilfældet. Spredt rundt i landskabet har krogede fyrretræer og hårdføre planter formået at slå rødder. På klipperne søger bjerggeder nye græsgange, og højt over landskaber svæver gribbe på luftstrømmene på jagt efter det næste måltid. Det er en ekstrem flot køretur, og heldigvis har de betænksomme vejingeniører lavet rigeligt med rastepladser, så vi kan hold ind og nyde udsigterne.

Motorhome er perfekt til road trips

Knap en times tid efter at vi har forladt Zion National Park, lyder et højt skrig fra bagsædet. Det er vores lille seks måneder gamle baby, der bekendtgør, at han nu er vågen og klar til en pause. Det er i situationer som denne, at et motorhome for alvor kommer til sin ret. Resolut drejer vi ind på den næste rasteplads, og inden længe breder duften af varm frokost sig fra køkkenet.

Friheden til at stoppe, når vi har lyst, eller til at køre en omvej, hvis den ser spændende ud, er unægtelig en af de helt store fordele ved motorhomes. Det giver præcis den følelse af frihed, et ægte road trip handler om. At vi så tilmed har al bagagen med overalt, og at vi kun behøver at pakke ud én gang, er blot yderligere fordele - især med en baby, der kræver oceaner af udstyr!

En ægte benzinsluger

Der er også økonomiske fordele ved at køre i motorhome. Vi kan selv lave mad, og bliver vi tørstige, henter vi bare en kold sodavand eller øl i køleskabet. Det sparer man rigtig mange penge på. Naturligvis koster det noget at leje et motorhome, og det er som regel dyrere end at leje en bil. Men kører man i bil, er man tvunget til at bo på hoteller og spise alle måltider på restaurant, hvilket hurtigt løber op i USA. Især i nærheden af nationalparkerne. Med et motorhome kan man bosætte sig på campingpladser, hvilket er en billigere løsning. Motorhomet har endda vand og strøm nok til, at man kan være selvforsynende i et par dage dage uden problemer. Så man kan vælge at bo på mere primitive campingpladser, der er billige og ofte ligger fantastisk midt i naturen.

Motorhomet har dog ét meget væsentligt økonomisk minus. Vores 25 fod lange rullende hotelværelse kører kun ca. fire km på literen. Mindre når det går opad. Benzinen er godt nok halv pris i USA sammenlignet med Danmark, men det er værd at have med i overvejelserne, når ruten planlægges. Drømmer man om at køre rigtig langt, kunne en benzinøkonomisk bil og hotelværelser meget vel vise sig at være lige så billige som et motorhome, men så går man til gengæld glip af hele campingoplevelsen, der er en stor del af det at køre i motorhome.

Aften over Bryce Canyon

Da frokosten er sat til livs, og lillemand har leget en times tid, er vi atter klar til at køre videre. 

Lige så stille sætter motorhomet i gang, og vi triller det sidste stykke mod Bryce Canyon National Park, hvor vi ankommer tids nok til at se solens sidste stråle bade de forunderlige klippeformationer i sit orange aftenskær. Hurtigt bliver skyggerne lange, og mens natten sænker sig over det vestlige USA, tænder vi op i grillen og planlægger morgendagens oplevelser.

 

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
usa vilde vesten og yellowstone.png

USA's vilde vesten og Yellowstone

  • Fra Wyoming til New Mexico
  • Oplev ørken, gejsere og bjerge
  • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra kr. 18.300

USA - wyoming -  Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvestlige USA og Canada i bil

  • Road trip i USA og Canada 
  • Imponerende nationalparker
  • Nyd stemningen i storbyerne
     

16 dage fra kr. 17.800

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png