USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

USA med tog – Sydstaterne

Oplev Sydstaternes særlige stemning og musik på denne togrejse fra Chicago til Memphis og New Orleans.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

10 dage fra kr. 18.100

Pris pr. person

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

En togrejse gennem Sydstaterne byder på både fantastisk musik, rig kultur med dybe afrikanske rødder og nogle af USA's mest stemningsfulde historiske byer. Udforsk kulturlivet i storbyen Chicago, vrik hofterne til lyden af Elvis Presley i Memphis, og nyd stemningen i New Orleans’ gamle franske kvarter, hvor lyden af jazz siver ud af vinduerne og fylder de varme aftener. Lige så stemningsfuldt er det at stå til søs på en ægte hjuldamper og opleve New Orleans’ rige historie fra dækket. 

Køreturene fra sted til sted foregår med tog, og der er både guidede oplevelser og tid på egen hånd i programmet. Således er rejsen perfekt for alle, der gerne vil opleve sydstaterne, men ikke ønsker at køre selv. Undervejs tilbringer du 7 nætter på hotel og 1 nat om bord på toget fra Chicago til Memphis. Toget er komfortabelt indrettet med gode sæder, store vinduer og restaurantvogn. Det er muligt at opgradere til kupéer med masser af privatliv og sæder, der kan konverteres til senge.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Rejser til New Orleans, USA
Rejser til New Orleans

New Orleans er en vaskeægte Sydstatsby med den helt specielle stemning, som kendetegner USA’s Sydstater. Gennem byens gader bumler sporvognene afsted. Det er en nem måde at komme rundt i byen på, så tag på opdagelse i The Big Easy, som New Orleans også kaldes. Overalt i byen mærker du den franske, spanske og amerikanske kultur, der tilsammen gør New Orleans til noget helt særligt. Især den franske bydel French Quarter tiltrækker mange lokale og besøgende. Her finder du de ikoniske farverige bygninger med smukke smedejernskonstruktioner udenpå, og ud af gadens barer og restauranter strømmer jazzmusikken i de lune, subtropiske aftener.

Byens åndehuller

Trænger du til at komme væk fra byens virvar af mennesker, så er de hyggelige parker Jackson Square eller City Park de helt rette steder at søge hen. En anden mulighed er at tage en tur med en hjuldamper ad Mississippi-floden, mens der serveres et traditionelt kreolsk måltid til tonerne af jazzmusik.

Luftfoto Panorama-centrum i Chicago, USA
Rejser til Chicago

Rejs til smørhullet Chicago og find en imponerende skyline, små fine cafeer og et spændende kulturliv.

 

Chicago er en overset storby, hvilket er en skam. For byen byder på mange af de samme ting som de mere kendte storbyer tilbyder. Her finder du en imponerende skyline, små fine cafeer og ikke mindst et spændende kulturliv.

Chicagos spændende arkitektur

Det 103 etager høje Sears Tower var før i tiden verdens højeste skyskraber. Det er den ikke længere, men Sears Tower er stadig det bedste sted at få det helt store overblik over byen og Lake Michigan. Interesserer du dig for arkitektur, kender du nok Frank Lloyd Wright. Han var en af de mest indflydelsesrige arkitekter i første halvdel af det 20. århundrede, og i Chicago kan du opleve hans smukke hus og atalier på tæt hold.

Storbycharme og natteliv

For folk med en interesse i forskellige kulturer og mad fra hele verden, er Chicago et sandt mekka. En tur i China Town og Little Italy er en oplagt idé. Her ligger spændende restauranter side om side med små butikker, der sælger alt fra spisepinde til kinesisk medicin. Aftenerne byder på gode restaurantbesøg, og måske live jazz og blues på en af byens mange caféer og barer.

USA med tog - Sydstaterne

Rejsen dag for dag

Oplev Sydstaternes særlige stemning og musik på denne togrejse fra Chicago til Memphis og New Orleans.

Dag 1: Danmark til Chicago

Fra Danmark flyver du til Chicago, hvor du ankommer samme dag på grund af tidsforskellen. Efter indlogering på dit centralt beliggende hotel er resten af dagen fri til at slappe af og få de første oplevelser af denne ofte oversete storby, der byder på fantastiske museer, shopping i verdensklasse og et hektisk menneskemylder mellem de mange skyskrabere. Med i prisen er et buspas til byens hop-on hop-off-busser, der gør det let at komme rundt til Chicagos mange seværdigheder.
Overnatning på hotel i Chicago.

Dag 2: Chicago

Du har hele dagen til at udforske Chicago med hop-on hop-off-busserne. Oplev stemningen ved forlystelsesområdet Navy Park, udforsk Millennium Park, eller få kreditkortet luftet langs Magnificent Mile. Eller tag turen til Skydeck på 103. etage i skyskraberen Willis Tower, hvor gulvet er lavet af glas, og du får det helt store overblik over byen. Tilbage på landjorden kan du beundre kunstsamlingen på Art Institute of Chicago eller kigge forbi The Field Museum, hvor du kan studere alt fra egyptiske gravskatte og ædelstene til det største skelet af en tyrannosaurus rex, der nogensinde er fundet. Dagen slutter med en god middag på en af byens populære restauranter. Måske efterfulgt af en drink på Chicagos mange bluesbarer.
​Overnatning på hotel i Chicago.

Dag 3: Chicago til Memphis

Du har det meste af dagen i Chicago, inden det er tid at sætte sig til rette på toget mod Memphis. Der noget særligt over togrejser. Togets rytme, den afslappede stemning og tiden til at snakke med sine medpassagerer eller fordybe sig i en god bog. Du skal ikke koncentrere dig om at finde vej. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage i de komfortable sæder og nyde turen, mens toget triller stødt og roligt sydpå mod Memphis.
​Overnatning i toget mellem Chicago og Memphis.

Dag 4: Memphis

Det er stadig tidligt om morgenen, når toget triller ind på stationen i Memphis. Her indlogeres du på dit hotel, hvorefter resten af dagen er fri til at nyde byen på egen hånd. Memphis er kendt som blues-musikkens hjemby, men også mange andre genrer er repræsenteret her. Både langs den berømte gade Beale Street og det populære pladestudie Sun Studios, hvor store stjerner som Elvis, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis indspillede deres største hits i begyndelsen af 1950’erne. Musikelskere bør også kigge forbi Memphis Music Hall of Fame og Rock ’n’ Soul Museum. Ikke alt i Memphis handler dog om musik. National Civil Rights Museum ligger ved The Loraine Motel, hvor borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King blev skudt i 1968. Med film, fortællinger og interaktive medier bliver du ført igennem udviklingen af borgerrettigheder gennem fem århundreder.
​Overnatning på hotel i Memphis.

Dag 5: Memphis

Sammen med en dygtig guide udforsker du Memphis’ spændende historie. Fra midtbyen og Mississippi-floden til Beale Street, Sun Studio og det unikke Peabody Hotel, hvor de berømte ænder lever i et springvand i lobbyen. Dagens højdepunkt er dog Elvis Presleys hjem Graceland, hvor du kommer tæt på legenden og oplever en mere privat side af hans liv. Du besøger naturligvis også haven, hvor både Elvis og hans forældre ligger begravet.
Overnatning på hotel i Memphis.

Dag 6: Memphis til New Orleans

Morgentoget fra Memphis fører dig dybere ind i Sydstaterne til New Orleans, der anses for at være jazz-musikkens fødested. Her fornemmer du virkelig den spændende blanding af fransk, spansk og afrikansk kultur, der giver Sydstaterne sine særlige atmosfære. Den rige historie er også tydelig i byens lokale køkken, der er kendt for retter som gumbo, jambalaya og cajun-fiskeretten Crawfish Etouffee. Men det er nok først og fremmest musikken, New Orleans er berømt for. Den opleves i fuldt flor i den franske bydel, French Quarter, hvor jazz-musikken strømmer ud af de farvestrålende, historiske bygninger. Du ankommer til New Orleans sidst på eftermiddagen, hvorefter du indlogeres på dit hotel for de kommende 3 nætter.
Overnatning på hotel i New Orleans.

Dag 7: New Orleans

Start dagen på ægte New Orleans-maner med en overdådig jazz-brunch på den berømte restaurant Court of Two Sisters. Herefter følger en spændende guidet byrundtur til en række af New Orleans’ største seværdigheder. Det berømte French Quarter og historiske Jackson Square er naturligvis med på turen. Det samme er en af de historiske kirkegårde samt Lake Pontchartrain Courseway, der er verden længste bro over vand. Undervejs hører du både om mystiske voodoo-ritualer, berømte musikere og blodtørstige pirater.
Er det ikke muligt at få plads på Court of Two Sisters udskiftes brunchen med middag på en af byens populære restauranter.
Overnatning på hotel i New Orleans.

Dag 8: New Orleans

En spændende og anderledes oplevelser venter i dag, når du står til søs på en ægte hjuldamper. Fra skibets dæk kan du se French Quarter fra en ny vinkel, og mens skibet støt og roligt sejler gennem New Orleans’ havn, fortæller kaptajnen om skibet, floden og de steder, du sejler forbi. Målet er Chalmette, hvor det sidste store slag i krigen mellem USA og Storbritannien løb af stablen den 8. januar 1815. Amerikanerne vandt en overlegen sejr, der blev anset for at være så vigtig, at man i årtier derefter fejrede dagen som en national helligdag. Præcis som man stadig gør det med den 4. juli. I dag er den gamle slagmark med sine kanoner og spredte bygninger beskyttet i Jean Lafitte National Historical Park. Efter det spændende besøg, der giver en god introduktion til det vigtige slag, venter endnu en flot sejltur tilbage mod New Orleans.
Overnatning på hotel i New Orleans.

Dag 9: Hjemrejse

Nyd den sidste morgen i New Orleans, inden kursen sættes hjemad mod Danmark.

Dag 10: Ankomst til Danmark

Du ankommer til Danmark efter en rejse fyldt med store oplevelser og masser af god musik.

Vis alle dage

Priseksempel

10 dage fra kr. 18.100

Pris pr. person

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Oplev Sydstaterne på den helt rigtige måde; ombord på en hjuldamper i New Orleans til lyden af blød jazz.

2 timer fra kr. 335

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidet tur på Oak Alley Plantation

Under dette besøg på Oak Alley Plantation får du indblik i livet i Louisiana i 1800-tallet.

5 timer fra kr. 470

Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Oplev Sydstaterne på den helt rigtige måde; ombord på en hjuldamper i New Orleans til lyden af blød jazz.

2 timer fra kr. 335

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidet tur på Oak Alley Plantation

Under dette besøg på Oak Alley Plantation får du indblik i livet i Louisiana i 1800-tallet.

5 timer fra kr. 470

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
texas - longhorn - 2500x1300px

USA med tog – Texas

 • Historiske San Antonio
 • Rumcenteret i Houston
 • Frihed på egen hånd

9 dage fra kr. 15.600

Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas i bil

 • Oplev USA’s Vilde Vest
 • Musik, historie og kultur
 • Væk fra de gængse turistruter

14 dage fra kr. 21.200

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues fra Chicago til New Orleans

 • Musik og kultur i Sydstaterne
 • Kør ad Route 66
 • Storbyferie i Chicago

16 dage fra kr. 14.600

Med bil genom sydstaterna

I bil gennem Sydstaterne

 • Nyd USA’s sydstatscharme
 • Lær mere om Sydens historie
 • Tag på en musikalsk rejse

16 dage fra kr. 18.200

USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur og plantager i Sydstaterne

 • God mad og musik i New Orleans
 • Smukke plantageejendomme
 • Historiske steder og museer
   

10 dage fra kr. 15.700

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans og badeferie i Florida

 • USA’s sydstater og solrige Florida
 • Smukke naturområder
 • Frihed med egen bil

12 dage fra kr. 16.700

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png