Amtrak - tog 3.jpg

USA med tog – Natur og storbyer

Besøg hele tre af USA's smukkeste nationalparker kombineret med spændende oplevelser i Denver, Salt Lake City og San Francisco.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

11 dage fra kr. 22.000

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Dette er den perfekte togrejse for naturelskere. Fra Denver udforsker du knejsende bjerge og smukke søer i Rocky Mountain National Park, inden turen fortsætter gennem ægte western-landskaber til mormonernes hellige by, Salt Lake City. Herfra fortsættes nordpå med bus til Yellowstone, hvor gejserne sprutter og bjørne, bisoner og elge søger føde mellem træerne. Tilbage på toget fortsættes gennem ørkenen til San Francisco på Stillehavskysten, hvorfra du besøger de berømte klippeformationer og vandfald i Yosemite National Park.

Køreturene fra sted til sted foregår med tog, og der er både guidede oplevelser og tid på egen hånd i programmet. Således er rejsen perfekt for alle, der gerne vil opleve USA, men ikke ønsker at køre selv. Undervejs tilbringer du 8 nætter på hotel og 1 nat om bord på toget fra Salt Lake City til San Francisco. Toget er komfortabelt indrettet med store vinduer, restaurantvogn og et udbud af forskellige kupé-typer med masser af privatliv og sæder, der kan konverteres til senge. Så der er lagt op til en både spændende og komfortabel togrejse gennem nogle af USA's mest dramatiske naturområder.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Bison Buffalo-besætning ved daggry i Lamar Valley of Yellowstone National Park i Wyoming USA
Rejser til Yellowstone

En rejse til Yellowstone byder på enestående naturoplevelser med masser af dyreliv.

 

Oplev Nordamerikas natur fra sin vildeste og mest storslåede side i Yellowstone National Park. Her græsser bisonokserne stadig i de åbne vidder, og ulve søger føde i skovene. Langs floderne lunter bjørne rundt på udkig efter det næste måltid, og i de kølige efterårsmåneder genlyder bjergene af hjortenes hule brøl. Velkommen tilbage til naturen.

Oplevelser i Yellowstone

De største oplevelser i Yellowstone er naturligvis centreret omkring naturen. Se gejseren Old Faithful sende kogende vand 60 meter op i luften. Eller udforsk nogle af parkens mere end 200 andre gejsere. Andre højdepunkter er kløften Grand Canyon of the Yellowstone, der prydes af det mest berømte af parkens 110 vandfald. Glem heller ikke terrasserne ved Mammoth, dramatiske Bear Tooth Highway og Grand Prismatic Spring. Dyrene vandre frit omkring i hele parken. Men særlig Lamar Valley anses for at være et godt sted at kigge efter ulve, bison-okser, bjørne og væld af andre dyr. Elge er almindelige i åbne enge og skove i Bechler-området. Mens hjorte af forskellig art er et almindeligt syn i Norris, Hayden Valley og Mammoth Country.

Golden Gate Bridge i San Francisco, USA
Rejser til San Francisco

San Francisco charmerer alle med sine stejle gader, hyggelige kvarterer og farvestrålende victorianske bygninger.

 

Du kan nemt komme rundt i San Francisco til fods. Men med de mange bakker kan det være fristende at hoppe på en af de smukke gamle sporvogne, der bumler gennem gaderne. En af dem kører blandt andet til den velkendte Lombard Street, der snor sig ned ad en stejl bakke midt i byen.

China Town og Fishermans Warf

For en lille smagsprøve på kinesisk kultur må du tage til China Town. Små, sjove butikker ligger side om side og tilbyder alt fra naturmedicin til kopier af diverse mærkevarer. Fortsætter du nordpå kommer du til Fisherman’s Wharf, hvor du passende kan nyde en god frokost på en af de mange fiskerestauranter. Det er også her du kan opleve søløverne, som dovent ligger og slapper af i solen.

Golden Gate Bridge og Alcatraz

San Francisco Bugten byder på to særlig interessante seværdigheder. Én af dem er San Franciscos vartegn nummer ét; Golden Gate Bridge. Du kan gå over broen og nyde den smukke udsigt til byen, eller du kan leje en cykel og køre hele vejen fra San Francisco til den hyggelige by Sausalito på den anden side af bugten.

 

Fra Golden Gate Bridge kan du blandt andet se helt til fængselsøen Alcatraz, hvor nogle af USA’s værste kriminelle holdt til fra 1934 til 1963. Det er muligt at besøge fængslet, som i dag er et museum. Her kan du lære om hverdagen i fælgslet og hører historierne om de kreative flugtforsøg, der har været forsøgt gennem tiderne.

Kort

Rejsen dag for dag

Besøg hele tre af USA's smukkeste nationalparker kombineret med spændende oplevelser i Denver, Salt Lake City og San Francisco.

Dag 1: Danmark til Denver

Fra Danmark flyver du til Denver, hvor du ankommer samme dag på grund af tidsforskellen.
Med sit solrige klima og den fantastiske beliggenhed i hjertet af Rocky Mountains er Denver uden tvivl blandt de mest oversete storbyer i USA. Det oplever du ved selvsyn efter indlogering, hvor resten af dagen er fri til at hvile ud oven på rejsen eller udforske byen på egen hånd. Besøg eksempelvis Den Botaniske Have og det populære Museum of Nature and Science. Eller kig nærmere de glimrende mikrobryggerier, der er skudt op i Denver over de seneste årtier.
Overnatning på hotel i Denver.

Dag 2: Rocky Mountain National Park

Lige uden for Denver ligger Rocky Mountains’ vilde og utæmmede natur, der er målet for dagens heldagstur med bus. Fra Denver kører du først til Winter Park, der er et populært skiområde om vinteren. Derfra fortsættes til nationalparken, hvor snedækkede bjergtoppe spejler sig i blanke søer, og elge søger føde i dalene, mens rovdyrene lydløst kigger på fra skyggerne. Dette er et af USA's flotteste naturområder, og fotomulighederne står i kø. Sidst på dagen går turen tilbage mod Denver.
Overnatning på hotel i Denver.

Dag 3: Denver til Salt Lake City

Flere naturoplevelser venter i dag, når du sætter dig til rette i toget California Zephyr og begynder rejsen gennem Rocky Mountians mod ørkenen på den anden side af bjergene. I toget har du god tid til at snakke med dine medpassagerer, læse en bog og nyde de skiftende landskaber, der flyder forbi uden for vinduet. Du skal ikke koncentrerer dig om at finde vej. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage i de komfortable sæder og nyde turen. Gradvist flader bjergene ud og erstattes af ægte western-landskaber med eroderede klippeformationer og tørstige kaktusser. Sidst på aftenen ankommer du til Salt Lake City, hvor du indlogeres på et centralt beliggende hotel.
Overnatning på hotel i Salt Lake City.

Dag 4: Salt Lake City

Salt Lake City er ikke som andre amerikanske byer. Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormonske pionerer, som sammen var flygtet fra den fjendtlighed og vold, de havde mødt længere mod øst. På dette fjerne sted fandt de, hvad de søgte, og siden er et stort mormonsk samfund vokset op i byen. Byen er især kendt for sit Mormon-tempel, som du naturligvis ser på dagens byrundtur. Du oplever også en række af byens mange andre seværdigheder. Deriblandt det berømte tabernakel-orgel og Brigham Youn’s Territorial Governor’s Mansion, hvor en solid pioner-frokost serveres.
Overnatning på hotel i Salt Lake City.

Dag 5: Salt Lake City til Yellowstone

Toget udskiftes med bus i dag, når turen går nordpå fra Salt Lake City mod et af Nordamerikas mest berømte og storslåede naturområder; Yellowstone National Park. Turen tager en god del af dagen, men det er en flot køretur gennem landskaber, der synes at blive vildere og vildere. Vel fremme ved Yellowstone indlogeres du på dit hotel for de kommende 2 nætter. Hvis du foretrækker at køre selv, er det muligt at leje en bil og tage turen til Yellowstone på egen hånd.
Overnatning på hotel i West Yellowstone.

Dag 6: Yellowstone National Park

Du kan roligt se frem til naturoplevelser i verdensklasse, når du udforsker det sydlige loop i parken. Yellowstone er verdens ældste nationalpark, og den regnes stadig for at være blandt de flotteste i hele Nordamerika. Parken er især kendt for sine bisonokser, der lever i store flokke i de åbne vidder, samt sin vulkanske aktivitet. Sidstnævnte oplever du ved gejseren Old Faithful. Navnet betyder "Den gamle trofaste", fordi man kan være næsten sikker på, at den på bestemte tidspunkter sender kogende vand 60 meter lodret op i luften. På turen rundt i parken besøger du også Old Faithful Inn, Isa Lake og meget mere. Dyrelivet i parken er ualmindeligt rigt, og det tæller foruden bisonerne både bjørne, ulve, kronhjorte, elge, ørne og et væld af andre dyr. Så hold godt øje med bevægelser i krattet. Her er det aldrig godt at vide, hvad der står langs vejen. I løbet af dagen gøres der også stop i Old Faithful Village, hvor der er mulighed for at købe frokost.
Overnatning på hotel i West Yellowstone.

Dag 7: Yellowstone til Salt Lake City

Nyd den sidste morgen ved Yellowstone, inden turen går stille og roligt sydpå mod Salt Lake City. Her stiger du igen om bord på toget California Zephyr sidst på aftenen. Denne nat overnattes på toget, mens du støt og roligt begiver dig vestpå gennem nogle af de mest øde ørkenområder af USA.
Overnatning på toget.

Dag 8: Ankomst til San Francisco

Når du vågner næste morgen, har du lagt ørkenen bag dig, og du begiver dig først gennem Sierra Nevada-bjergene og siden gennem frodige landbrugsområder mod Emeryville Station i San Francisco. Her står en bus klar til at køre dig den korte tur over bugten til midtbyen, hvor du indlogeres på dit hotel sidst på eftermiddagen. Afslut eventuelt dagen med en gåtur langs det historiske Fisherman´s Wharf, hvor folk kommer for at spise på de mange fiskerestauranter til lyden af søløvernes grynten ude fra bugten.
Overnatning på hotel i San Francisco.

Dag 9: Dagstur til Yosemite

Nyd solopgangen over San Francisco, mens du kører over Bay Bridge med kurs mod Yosemite National Park. Første del af turen tager dig gennem frodige landbrugsområder. Men tættere på Yosemite tager naturen over, og du kører ind i et vildt område med bløde granitbjerge, brusende vandfald og skovklædte dale. I hjertet af det hele ligger Yosemite-dalen omgivet af de berømte klippeformationer El Capitan og Half Dome. Du har omkring to en halv time til at udforske dalen på egen hånd. Kig dig om i Yosemite Village, der byder på både spisesteder, butikker og små gallerier. Eller snør vandreskovene, og begiv dig ud på en af de utallige vandrestier, der fører rundt i dalen. Yosemite Falls kunne være et godt mål for en lille vandretur. Men der er mange flere muligheder. Dyrelivet er særdeles rigt i Yosemite-dalen, og mange dyr synes forbavsende upåvirket af mennesker. Flere smukke udsigter venter på vejen ud af parken, inden kursen sættes tilbage mod hotellet i San Francisco, hvor du ankommer omkring solnedgang.
Overnatning på hotel i San Francisco.

Dag 10: Hjemrejse

Nyd den sidste morgen i San Francisco, inden det er tid at tage mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Eller forlæng rejsen med et par ekstra nætter i San Francisco, og oplev en af USA's smukkeste storbyer i ro og mag.

Dag 11: Ankomst til Danmark

Du ankommer til Danmark efter en tur fuld af store naturoplevelser.

Vis alle dage

Priseksempel

11 dage fra kr. 22.000

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on hop-off bus i San Francisco

Udforsk San Franciscos kvarterer og seværdigheder med byens hop-on hop-off busser.

24 timer fra kr. 375

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Deluxe Sunset Cruise i San Francisco

Oplev San Francisco på smukkeste vis fra en båd på bugten ved solnedgang.

4 timer fra kr. 590

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

Cykeltur over Golden Gate Bridge

Oplev San Franciscos vartegn, Golden Gate Bridge, på to hjul og fortsæt eventuelt til hyggelige Sausalito.

24 timer fra kr. 215

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur til Napa Valley og Sonoma

Besøg de berømte vinområder Napa Valley og Sonoma på denne dagstur fra San Francisco.

1 dag fra kr. 785

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 6

Sejltur på San Francisco Bay

Stå til søs, og oplev San Franciscos seværdigheder og smukke beliggenhed fra bugten.

1 dag fra kr. 210

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on hop-off bus i San Francisco

Udforsk San Franciscos kvarterer og seværdigheder med byens hop-on hop-off busser.

24 timer fra kr. 375

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
usa vilde vesten og yellowstone.png

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra kr. 15.200

Rejsemagasin om USA

Højdepunkter i det vestlige USA

 • Nationalparker og storbyer
 • Overnat i Death Valley
 • Route 66 og Highway 1

15 dage fra kr. 17.700

USA - Utah - Zion National park (2)

Strand, by og natur i det vestlige USA

 • God tid til at opleve USA
 • Den perfekte familieferie
 • Storby og naturoplevelser

21 dage fra kr. 21.700

pacific coast highway 1 usa road bear autocamper rv motorhome 2500x1667px

Det sydvestlige USA i motorhome

 • Perfekt familieferie med god tid
 • Store oplevelser for hele familien
 • Nationalparker og storby

20 dage fra kr. 10.800

USA - Californien - San francisco - huse.jpeg

Den store USA rejse

 • New York og Washington D.C.
 • Farverige Las Vegas
 • Highway 1 med San Francisco

20 dage fra kr. 28.700

USA - Hawaii - Maui - Tropical Beach.jpg

San Francisco og Hawaii

 • Kombinér storby med badeferie
 • Se Alcatraz og Golden Gate 
 • Nyd Hawaiis strande og natur
   

11 dage fra kr. 14.900

USA - New York - Skyline.jpg

New York og Las Vegas

 • Mærk suset i New York
 • Neonoplyste Las Vegas
 • Store naturoplevelser

9 dage fra kr. 9.400

USA - Wyoming - Yellowstone - Bjorn - 1

Oplev USA's dyreliv

 • Delfiner og søløver i Monterey
 • Bjørne og bisoner i Yellowstone
 • Søkøer og alligatorer i Florida

16 dage fra kr. 16.900

USA - Arizona - Grand Canyon 9 (2)_0

Vandreferie i det sydvestlige USA

 • God tid til vandreture undervejs
 • Fantastiske nationalparker
 • Kør ad Utahs smukkeste vej

15 dage fra kr. 14.500

USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

USA med tog – Kyst til kyst

 • Udforsk USA med tog
 • Afslapning på toget
 • God tid på egen hånd

13 dage fra kr. 25.200

USA - nevada - las vegas (3).jpg

Det vestlige USA i bil

 • Dramatiske nationalparker
 • Fascinerende storbyer
 • Frihed i egen bil

16 dage fra kr. 14.300

USA - Nevada - Las vegas - runners on course 3

Halvmaraton eller 10 km i Las Vegas

 • En uforglemmelig løbsoplevelse
 • Neonoplyste Las Vegas
 • Underholdning i verdensklasse

4 dage fra kr. 7.600

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Det vestlige USA - The Grand Tour

 • Highway 1 along the Pacific Ocean
 • Sunset over the Grand Canyon
 • Las Vegas and San Francisco

22 dage fra kr. 25.100

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png