USA - oregon - Heceta Head Lighthouse.jpeg

Oregon - det ukendte USA

Udforsk vulkanske landskaber, vilde Stillehavskyster og hyggelige historiske byer i oversete Oregon, der også byder på glimrende vinområder, cowboykultur og masser af lokale mikrobryggerier.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

14 dage fra kr. 16.000

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Fra Portland, der er berømt for sine fine haver, fører rejsen dig gennem dramatiske landskaber i Columbia River Gorge til den kegleformede Mount Hood, der hæver sig højt over landskaberne. Du er nu i ægte cowboy-land, og i byerne Pendleton og Mitchell kan du få et indblik i både nutidens og fortidens cowboykultur. Længere mod syd skifter landskaberne karakter. Kig efter fortidsforsteninger i de nøgne bjerge ved John Day Fossil Beds National Monument, og nyd morgensolen over klippeformationerne ved Smith Rock State Park. Længere mod syd har den vulkanske aktivitet skabt sortsvedne lavamarker, hundredvis af huler samt ikke mindst den smukke kratersø Crater Lake.

Du besøger også The Simpsons officielle hjemby, inden turen fortsætter mod Oregons rå og smukke Stillehavskyst. Her kan du nyde stemningen i hyggelige kunstnerbyer, udforske klitlandskaberne i en dune buggy eller blot gå lange ture langs de øde strande. Mere historie venter i den gamle pelsjægerby Astoria, inden rejsen slutter i vinområdet Willamette Valley.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Vi CO2-kompenserer for din rejse

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Kort

Rejsen dag for dag

Udforsk vulkanske landskaber, vilde Stillehavskyster og hyggelige historiske byer i oversete Oregon, der også byder på glimrende vinområder, cowboykultur og masser af lokale mikrobryggerier.

Dag 1: Danmark – Portland

Fra Danmark sættes kursen vestpå mod Oregon på USA's stillehavskyst. Grundet tidsforskellen lander du i Portland allerede samme dag. Her står en lejebil klar, så du let kan køre ind til midtbyen, hvor du indlogeres på et centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til at udforske The City of Roses, som byen også kaldes.

Dag 2: Portland

Med sine cirka 600.000 indbyggere har Portland en rigtig fin størrelse. Den er lille nok til at udforske til fods. Men samtidig stor nok til at byde på mange af storbyens muligheder. To gode steder at starte udforskningen kunne være den hippe bydel Pearl District eller Hawthorne District, hvis mange caféer og små butikker giver området en spændende bohemeagtigt stemning. Også byens mange stålbroer får meget opmærksomhed for såvel deres ingeniørmæssige konstruktioner og meget forskellige design. Eller læg storbyen bag dig, og nyd roen i byens berømte Rose Garden, der prydes af omkring 10.000 rosenbuske fordelt på omkring 600 arter. Have-entusiaster bør også overveje Portlands glimrende kinesiske have samt den japanske have i Washington Park, der anses for at være en af de bedste af sin art uden for Japan.

Dag 3: Via Columbia River Gorge til Hood River

Helt andre oplevelser venter i dag, når du sætter kurs mod Hood River. Knap har du langt de sidste forstæder bag dig, før du er omgivet af dramatisk natur. Her har gletsjere skåret sig gennem landskaberne og skabt den mere end 100 km lange Columbia River Gorge, der i dag danne grænse mellem staterne Oregon og Washington. Her kører du ind på den spektakulære rute Historic Columbia River Highway Scenic Byway, der snor sig gennem bjergene. Det er et fantastisk naturområde, og det er værd at bruge formiddagen på at gøre nogle stop på vejen. Eksempelvis ved den historiske ottekantede bygning Vista House fra 1917, der ligger med en fabelagtig udsigt over kløften. Et andet højdepunkt er vandfaldet Multnomah Falls, der er blot ét af utallige vandfald i området.

Dagens mål er Hood River. Men inden du kører til hotellet, kan det anbefales at tage en omvej syd for byen, hvor den mægtige vulkan Mount Hood hæver sig 3.400 meter over de omkringliggende landskaber. Vulkanen er et dramatisk skue fra alle vinkler. Men særlig flot er refleksionen i Mirror Lake, der ligger en god halv times vandring fra U.S. Highway 26.

En helt anden mulighed er at leje cykler og trille stille og roligt ud mellem områdets vinmarker og vingårde. Vel fremme i Hood River indlogeres du for natten. Et godt sted at slutte dagen kunne være Double Mountain Brewery & Taproom, der er et godt eksempel på Oregons forkærlighed for mikrobryggerier.

Distance: ca. 100 km fra Portland til Hood River

Dag 4: Hood River – Pendleton

Brug eventuelt morgen på flere naturoplevelser ved Hood River, inden turen fortsætter til Pendleton. Pendleton er kendt for sine farverige tekstiler og ikke mindst et af USA's største rodeoer, der finder sted i september. Er du i byen i september, må du heller ikke misse Happy Canyon Indian Pageant and Wild West Show, der kan spore sin historie tilbage til 1916.

Du er nu i ægte cowboyland, og hvis du ønsker at møde nutidens cowboys, skal du bare kigge forbi Hamley & Co Western Store, der har solgt ridestøvler og bredskyggede hatte til lokale cowboys og cowgirls siden 1905. Mere cowboystemning kan fås på restauranten Virgil’s at Cimmiyotti’s, der har været kendt for sine store bøffer i mere end 60 år.

Distance: ca. 240 km fra Hood River til Pendleton.

Dag 5: Pendleton

Du har hele dagen til at nyde stemningen i Pendleton og udforske de omkringliggende landskaber. En god start på dagen kunne være at slå et smut forbi det populære kaffehus The Pendleton Coffee Bean & Bistro. Så er du klar til dagens oplevelser.

Dag 6: Pendleton til Bend

En lang og spædende køretur venter, når kursen sættes sydpå ad U.S.395 mod Painted Hills. Dette er den mest fotogene del af John Day Fossil Beds National Monument, hvor man har fundet forsteninger, der er helt op til 33 millioner år gamle. Navnet kommer dog af farvespillet i de bakkede landskaber, der synes at skifte mellem rød, brun, orange og sort. Et godt sted at strække benene kunne være Carrol Rim Trail, der snor sig godt 2,5 kilometer gennem de eroderede bakkedrag, der overhovedet ikke ligner de øvrige landskaber, du er kørt igennem på turen.

En kort køretur herfra fører dig til Mitchell, der er en lille pionerby med en flot beliggenhed. To dramatiske bakkedrag – kaldet Black Butte og White Butte – dominerer indgangen til byen, der er rig på historiske bygningsværker fra nybyggertiden i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet.

Fortsæt sydpå mod et af de smukkeste naturområder i denne del af Oregon; Smith Rock State Park. Her snor Crooked River sig ind og ud mellem mægtige klippespir, der hæver sig over frodige dale. For klippeklatrere bliver det ikke meget bedre end dette. Men der er også rig mulighed for at snøre vandreskoene og udforske parkens vandrestier.

Dagen slutter i den lille by Bend, der er kendt blandt livsnydere for sine mange caféer, bistroer og ikke mindst mikrobryggerier. Crux Fermentation Project er et godt sted at opleve den ildhu og fantasi, de lokale brygmestre går til opgaven med. Bryggeriet er kendt for sine utraditionelle metoder såsom åben fermentering, brug af vildt gær og mindre kendte kornsorter. Resultatet er nogle af de mest unikke øl i hele staten. Et andet godt sted er det ikoniske Deschutes Brewery, der byder på glimrende lokalt øl samt et spændende menukort med eksotiske lokale specialiteter såsom elg-burger.

Distance: ca. 450 km fra Pendleton via Painted Hill, Mitchell og Smith Rock State Park til Bend.

Dag 7: Bend via Crater Lake National Park til Klamath Falls

Mægtige vulkanske kræfter formede naturen i denne del af Oregon for mellem 7000 og 8000 år siden, og det skabte nogle af statens mest spektakulære landskaber. Start dagen ved Newberry National Volcanic Monument and Lava Lands, hvor rå og sortsvedne lavamarker ligger i et tykt lag oven på jorden. Ved første øjekast kan landskaberne godt se øde og dystre ud. Men selv her, finder naturen vej. Træer, busker og blomster bryder op mellem de sorte sten, og små søer giver livsbetingelser for områdets dyr. Det er muligt at køre hele vejen til kanten af Lava Butte, hvorfra du kan kigge ned i krateret. Eller udforsk de stenede, måneagtige omgivelser til fods ad vandrestier.

Flere vulkanske landskaber venter et par timers kørsel mod syd i Crater Lake National Park. Her eksploderede vulkanen Mount Mazama for 7.700 år siden og skabte et mægtigt krater, der siden er blevet fyldt af en dyb safirblå sø. Den godt 50 kilometer lange Rim Drive byder på utallige flotte udsigter over søen, der er den dybeste i hele Nordamerika. Du kan også tage en sejltur til vulkankrateret Wizard Island, der stikker op af søens vand og ligner det perfekte tilholdssted for en troldmand i en eventyrfilm. Eller tag plads på terrassen ved den historiske Crater Lake Lodge fra 1915, og nyd udsigten over en god frokost med lokale specialiteter.

Fra Crater Lake Lodge fortsættes til Klamath Falls, hvor du indlogeres på Running Y Ranch for de kommende to nætter.

Distance: ca. 300 km fra Bend via Crater Lake National Park til Klamath Falls.

Dag 8: Klamath Falls

Du har hele dagen til at nyde de skønne omgivelser omkring lodgen. Genbesøg eventuelt Crater Lake National Park for at udforske nogle af parkens vandrestier. Eller sus gennem luften på en zipline på The Crater Lake Zipline & Canopy Tour. Du kan også udforske de mere end 700 huler i Lava Beds National Monument, prøve lykken med fiskestangen, eller opleve de skønne landskaber i dit eget tempo på en lejet cykel. En tur i kajak på områdets floder eller en runde golf på den lokale bane er også en mulighed. Foretrækker du bilen, er området fyldt med smukke køreture. Ikke mindst Volcanic Legacy Scenic Byway, der byder på storslåede bjerglandskaber og tegn på områdets vulkanske aktivitet. Helt andre oplevelser venter på Favell Museum of Western Art & Indian Artifacs, der huser en af de største samlinger af kunst fra det vestlige USA. Chancerne for godt vejr er tilmed rigtig gode, for dette område har mere end 300 solskinsdage om året. Men så er det jo godt, at du bagefter kan slukke tørsten på bryggeriet Klamath Basin Brewing Campany, der bruger områdets geotermiske energi i bryggeprocessen.

Dag 9: Klamath Falls via Ashland til Eugene

Nyd den sidste morgen på ranchen ved Klamath Falls, inden kursen sættes mod den hyggelige universitetsby Ashland. Byen er bedst kendt for sin årlige Shakespeare-festival, og byder på forestillinger fra omkring midt februar til oktober. Chokoladeelskere derimod kommer i starten af marts, når byen er vært for Oregon Chocolate Festival. Her forkæler mere end 30 chokoladekunstnere og kokke både øjne og smagsløg med fantastiske skulpturer og masser af smagsprøver. Men også uden for festivaltid er Ashland et hyggeligt bekendtskab med sine glimrende økologiske restauranter og caféer. Et godt sted at strække benene kunne være Lithia Park efterfulgt af en kaffe på Noble Coffee Roasting.

Fra Ashland sættes kursen mod Eugene. Gør eventuelt stop i den lille by Grant Pass, der er udgangspunkt for white water rafting og andre adrenalinfyldte aktiviteter på Rogue River. Dette er en såkaldt ’wild river’, hvilket vil sige, at den stadig i høj grad løber vildt gennem landskaberne. Hvilket er en sjældenhed blandt floder i dag. Også mere afslappede aktiviteter tilbydes på floden. Det kunne være en flydetur med indlagt ølsmagning.

Er du fan at tegnefilmene om Simpsons, venter der et helt specielt stop i den lille by Springfield, der er The Simpsons officielle hjemby. Dette fejres med et stort vægmaleri i hjertet af byen. Herfra er det kun en kort køretur til hotellet i Eugene.

Distance: ca. 400 km fra Running Y Ranch via Ashland og Springfield til Eugene.

Dag 10: Eugene via Florence til Newport

Det er en flot køretur vestpå fra Eugene mod Florence og Stillehavskysten. Florence er en rigtig kunstnerby fyldt med gallerier, små butikker og fantastiske fiskerestauranter. Det meste er samlet omkring den gamle bydel, der indbyder til at slentre gennem de hyggelige gader. Gør eventuelt stop ved Siuslaw River coffee Roasters, hvor kaffen kan nydes med udsigt til den historiske Siuslaw River Bridge. Eller spænd sikkerhedsselen i en dune buggy og lad chaufføren suse op og ned ad klitlandskaberne syd for byen. Det er en både vild og flot naturoplevelse.

Videre nordpå snor vejen sig langs kysten, og du takteres med den ene fantastiske udsigt efter den anden. Her slår Stillehavets bølger ind mod øde strande, og historiske fyrtårne står vagt på afsides klippeskær. Et af disse er Heceta Head Lighthouse, der siden slutningen af 1800-tallet har guidet skibe langs denne drilske kyst.

Du kan lære mere om livet langs Stillehavskysten på Oregon Coast Aquarium i Newport, der er dagens mål. Her kan du komme tæt på både havoddere, søløver og nogle af havets fugle. Du kan også se den rigdom af fisk, der nyder godt af Stillehavets næringsrige vande, og du kan sågar gå gennem en glastunnel, mens hajerne cirkler over dig som mørke skygger. Foretrækker du dine fisk serveret med et glas kold hvidvin, bugner Newport af fantastiske restauranter med fisk og skaldyr.

Distance: ca. 180 km fra Dugene via Florence til Newport.

Dag 11: Newport til Astoria

Fortsæt op langs kysten, hvor de rå kystlandskaber kun brydes af små, hyggelige kystbyer. Der er mange gode stop på vejen. Eksempelvis i Depoe Bay, hvor du kan være heldig at se gråhvaler fra kysten. Eller kunstnerbyen Cannon Beach, der byder på gallerier, butikker og den dramatiske klippeformation Haystack Rock, der hæver sig over stranden.

Dagens mål er Astoria nær udmundingen af den mægtige Columbia River. Byen var i starten af 1800-tallet en vigtig handelsstation for pelsjægere og skibe, der lagde til i flodmundingen. Du kan lære mere om Astorias maritime historie på Columbia River Maritime Museum og på den enorme søjle Astoria Column, hvis 160 meter lange frise fortæller om byens historie. Mere historie venter ved Fort Clatsop, der er en rekonstruktion af den vinterlejr, de to opdagelsesrejsende Lewis & Clark brugte på deres berømte ekspedition.

Distance: ca. 225 km fra Newport til Astoria.

Dag 12: Astoria til Willamette Valley

I dag står i vinens tegn, når du lægger kysten bag dig og kører ind i landet til Willamette Valley. Her er klimaet perfekt til vindyrkning, og mere end 700 vingårde producerer en bred vifte af forskellige druer. Pinot noir er den mest kendte rødvinsdrue, men også hvidvine på pinot gris eller chardonnay er absolut værd at gå efter. En del vingårde er åbne for besøgende, så du kan få dig en sludder med vinbønderne og smage på den seneste høst. Med god vin går naturligvis god mad, og området byder på et væld af glimrende restauranter. Eksempelvis i byerne Newberg og McMinnville. I McMinnville er det også værd at besøge det glimrende fly- og rumfartsmuseum. Natten tilbringes i Willamette Valley.

Distance: ca. 225 km fra Astoria til Willamette Valley.

Dag 13: Hjemrejse

Nyd morgenen blandt vinmarkerne, inden turen går til lufthavnen i Portland, hvor hjemrejsen begynder.

Distance: ca. 100 km fra Willamette Valley til Portland International Airport.

Dag 14: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Vis alle dage

Priseksempel

14 dage fra kr. 16.000

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
usa vilde vesten og yellowstone.png

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra kr. 15.200

USA - Wyoming - Grand Teton National Park - 6

Yellowstone naturrejse i bil

 • Bjørne og bison i Yellowstone
 • Indianere og cowboys
 • Ørkenklipper i Arches og Bryce

16 dage fra kr. 10.600

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvestlige USA og Canada i bil

 • Road trip i USA og Canada 
 • Imponerende nationalparker
 • Nyd stemningen i storbyerne
   

16 dage fra kr. 14.800

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png