Med bil genom sydstaterna

I bil gennem Sydstaterne

Tag på en spændende historisk og musikalsk kør-selv ferie igennem USA’s Sydstater.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

16 dage fra kr. 18.200

Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Denne rejse tager dig igennem USA’s charmerende Sydstater. Undervejs vil du både opleve en stærk musikarv, men også de historiske spor fra borgerkrigen, plantageejernes storhedstid og den amerikansk borgerrettighedsbevægelses kampe. 

Oplev det bedste af Sydstaterne
Rejsen starter og slutter i Atlanta i Georgia, og går gennem yderligere syv delstater, som tilsammen udgør USA’s Sydstater. På rejsen bliver der blandt andet mulighed for at sejle ned ad Mississippi-floden med en hjuldamper, nyde jazzmusikken i New Orleans, besøge Elvis’ hjem i Graceland og slikke solens varme stråler på en afstikker til Pensacola i Florida. Der venter dig med andre ord nogle fantastiske oplevelser på dit road trip igennem USA’s Sydstater.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Vi CO2-kompenserer for din rejse

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Rejser til New Orleans, USA
Rejser til New Orleans

New Orleans er en vaskeægte Sydstatsby med den helt specielle stemning, som kendetegner USA’s Sydstater. Gennem byens gader bumler sporvognene afsted. Det er en nem måde at komme rundt i byen på, så tag på opdagelse i The Big Easy, som New Orleans også kaldes. Overalt i byen mærker du den franske, spanske og amerikanske kultur, der tilsammen gør New Orleans til noget helt særligt. Især den franske bydel French Quarter tiltrækker mange lokale og besøgende. Her finder du de ikoniske farverige bygninger med smukke smedejernskonstruktioner udenpå, og ud af gadens barer og restauranter strømmer jazzmusikken i de lune, subtropiske aftener.

Byens åndehuller

Trænger du til at komme væk fra byens virvar af mennesker, så er de hyggelige parker Jackson Square eller City Park de helt rette steder at søge hen. En anden mulighed er at tage en tur med en hjuldamper ad Mississippi-floden, mens der serveres et traditionelt kreolsk måltid til tonerne af jazzmusik.

Kort

Rejsen dag for dag

Tag på en spændende historisk og musikalsk kør-selv ferie igennem USA’s Sydstater.

Dag 1: Ankomst Atlanta

Du ankommer til Atlanta samme dag, som du flyver fra Danmark på grund af tidsforskellen. Her henter du din lejebil i lufthavnen og kører til dit hotel inde i byen. Du har dagen i morgen til at udforske Atlanta, så hvil ud efter rejsen med en god bid mad, og en gåtur i nærområdet.

Dag 2: Atlanta

I dag har du hele dagen til at gå på opdagelse i Atlanta. Byen har et stort udvalg af seværdigheder og museer samt en rig historie. Borgerrettighedsbevægelsen spillede i midten af 1900-tallet en fremtrædende rolle i Atlanta. Byen tog afstand til raceadskillelse, hvilket tiltrak mange borgerrettighedsforkæmpere og afroamerikanere. Også Martin Luther King voksede op i Atlanta, og du kan besøge hans barndomshjem i den historiske bydel Sweet Auburn.

Lige uden for byen ligger også Stone Mountain Park, hvor en enorm klippe stræber op i himlen i det tætte skovlandskab. Her finder du verdens største klippeudskæring, som forestiller sydens store ledere Robert E. Lee, Stonewall Jackson og Sydstaternes præsident Jefferson Davis. Det er oplagt at nyde en af de fine vandreture i området, for eksempel en vandretur til toppen af Stone Mountain.

Dag 3: Montgomery

Dit road trip i sydstaterne starter for alvor i dag, når du forlader Atlanta og kører til Montgomery. Fremme i Montgomery kan det anbefales at besøge Old Alabama Town, hvor du kan opleve Alabama, som det så ud i 1900-tallet. Her får du et fint indblik i livet for den almindelige amerikaner i Alabama i disse år. I stor kontrast til Old Alabama Town kan du også besøge præsident Jefferson Davis’ smukke hjem, The First White House of the Confederacy. Her er indretningen stadig, som den var i midten af 1800-tallet.

Distance: ca. 250 km fra Atlanta til Montgomery.

Dag 4: Pensacola/Fort Walton Beach

Kursen er sat mod New Orleans, men på vejen tager du en afstikker til solrige Florida. Fremme i Pensacola/Fort Walton Beach kan du komme helt ned i gear, mens du nyder solens stråler og byens hvide sandstrande. Gå en smuk tur langs strandpromenaden, og få en god middag på en af byens indbydende fiskerestauranter.

Distance: ca. 275 km fra Montgomery til Pensacola/Fort Walton Beach.

Dag 5-6: New Orleans

I dag fortsætter rejsen til New Orleans, og det kan anbefales at gøre stop i byen Mobile i Alabama undervejs. Byen blev grundlagt for næsten 300 år siden af franskmænd, og byder på en helt særlig blanding af europæisk kultur og sydstatscharme. Senere på dagen ankommer du til New Orleans, som ligger ud til Mississippi-floden. Det kan varmt anbefales at bruge den første aften på at nyde stemningen i byen og lytte til jazzmusik i kvarteret French Quarter.

New Orleans er en unik blanding af både fransk, spansk og amerikansk kultur og byder på masser af seværdigheder og oplevelser. Den bedste måde at opleve byen på er ved at hoppe på en af byens traditionelle sporvogne, som tager dig rundt til alle seværdighederne på en nem måde. Besøg det populære område French Quarter med sine karakteristiske farverige huse, gå en tur i den historiske park Jackson Square, og nyd det musikalske liv, der gennemsyrer byen. Den perfekte måde at slutte dagen på er om bord på en hjuldamper, som tager dig ud på Mississippi-floden, imens du bliver forkælet med kreolsk gastronomi og jazzmusik.

Distance: ca. 325 km fra Mobile til New Orleans.

Dag 7: Vicksburg

Du følger Mississippi-floden videre igennem delstaten Louisiana til Vicksburg i Mississippi. Undervejs kører du i sporene på tidligere tiders slaveri og borgerkrig. I løbet af 1800-tallet tjente plantageejerne stort på først tobak og senere bomuld og sukkerrør. Det var en indbringende forretning for plantageejerne, og du kan ikke undgå at bemærke deres pompøse palæer på vejen. Trods borgerkrigen står de stadig intakte og byder på vidt forskellige arkitektoniske udtryk, som bærer præg af ejernes baggrund. Fortsæt køreturen til Vicksburg, hvor du overnatter efter en dag fyldt med indtryk.

Dag 8: Memphis

Start dagen tidligt, og kør mod Memphis, som er bluesmusikkens hjemby. Her vil du opleve en fantastisk kombination af sydstatscharme og et interessant storbyliv. Memphis er verdensberømt for sin soul-, blues- og rockmusik, og nogle af de største artister inden for disse musikgenrer kommer herfra. Blandt andet kongen af rock ’n’ roll, Elvis Presley. Du kan besøge hans hjem Graceland, som efter Elvis’ død i 1977 blev omdannet til et museum, som i dag er et af de bedst besøgte i USA. Besøg også det populære pladestudie, Sun Studio, hvor navne som Elvis Presley, Johnny Cash og BB King har indspillet nogle af deres største hits.

Interesserer du dig for den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, så er Nation Civil Rights museet bestemt et besøg værd. I 1968 blev borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King skudt på en altan på Lorraine Motel, og motellet er i dag omdannet til et interessant museum. Når mørket falder på, anbefaler vi en gåtur ned ad stemningsfulde Beale Street, hvor bluesmusikken vandt indpas i byen i sin tid.

Distance: ca. 400 km fra Vicksburg til Memphis.

Dag 9: Nashville

Fra blues, soul og rock ’n’ roll fortsætter rejsen til countrymusikkens hjemby Nashville. I Nashville hyldes alle større countrymusikere, og du bør besøge Country Music Hall of Fame. Det er også muligt at deltage som publikum i det populære tv-program Grand Ole Opry, hvis scene jævnligt indtages af kendte musikere. Patsy Cline, Garth Brooks, Dolly Parton og Carrie Underwood er blot nogle af de legendariske countrystjerner, som har sat deres ben på scenen igennem årene.

Distance: ca. 350 km fra Memphis til Nashville.

Dag 10: Asheville

I dag vender du næsen mod øst og kører mod Great Smoky Mountains National Park. Nationalparken har sit navn fra Cherokee-indianerne på grund af den blå dis, som driver ind over bjergtoppene. Great Smoky Mountains er en smuk nationalpark, som byder på frodig skov, himmelstræbende bjerge, rindende bække og flere vandfald. Nationalparken er endda hjem for hjorte, ræve og den populære sortbjørn. Du fortsætter til byen Cherokee, hvor du i Cherokee Indian Reservation møder de lokale indianere, som fortæller om deres historie og kultur. Målet for i dag er byen Asheville.

Distance: ca. 300 km fra Nashville til Cherokee.

Dag 11-12: Charleston

Dagens mål er byen Charleston, men inden da gør du stop i byen Ashville. Byen ligger i hjertet af Blue Ridge Mountains og er kendt for sin smukke natur. Fortsæt herefter rejsen til fascinerende Charleston. Byen er kendetegnet af sine smalle gader og stræder, hestevogne og store pladser, hvor der hersker en afslappende atmosfære.

Udforsk blandt andet det historiske område i byen, som byder på en imponerende arkitektur. På Patriots’ Point Museum, kan du opleve flere historiske krigsskibe, og et besøg på øen Fort Sumter kan også anbefales. Øen ligger lige ud for Charleston, og det var her de første skud i den amerikanske borgerkrig blev affyret. Besøg også USA’s første offentlige park, Magnolia Plantation and Gardens. Parken ligger i de smukkeste omgivelser, og her kan du blandt andet nyde synet af tusindvis af blomster, oldgamle magnoliaer og parkens rige dyreliv.

Distance: ca. 500 km fra Cherokee til Charleston.

Dag 13: Savannah

Du fortsætter din kør-selv ferie i sydstaterne og kører til byen Savannah. Byen oser af sydstatscharme og gæstfrihed. Nyd den hyggelige stemning i byen, og læg vejen forbi restauranten ’The Pirates House’, som holder til i byens ældste bygning fra 1753.

Distance: ca. 175 km fra Charleston til Savannah.

Dag 14: Atlanta

I dag kører du det sidste stykke på dit road trip i Sydstaterne, når du kører tilbage mod Atlanta. Der venter dig en rigtig fin køretur igennem staten Georgia. Gør eventuelt stop i nogle af de byer, du passerer, for at shoppe de sidste ting med hjem til Danmark. Fremme i Atlanta, tjekker du ind på hotellet, og nyder den sidste aften i USA i denne omgang.

Distance: ca. 400 km fra Savannah til Atlanta.

Dag 15: Afrejse Atlanta

Om morgenen afleverer du din lejebil i lufthavnen og tjekker ind på flyet hjem til Danmark.

Dag 16: Ankomst Danmar

Du ankommer til Danmark efter en skøn kør-selv ferie i USA’s Sydstater.

Vis alle dage

Priseksempel

16 dage fra kr. 18.200

Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Oplev Sydstaterne på den helt rigtige måde; ombord på en hjuldamper i New Orleans til lyden af blød jazz.

2 timer fra kr. 335

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidet tur på Oak Alley Plantation

Under dette besøg på Oak Alley Plantation får du indblik i livet i Louisiana i 1800-tallet.

5 timer fra kr. 470

Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Oplev Sydstaterne på den helt rigtige måde; ombord på en hjuldamper i New Orleans til lyden af blød jazz.

2 timer fra kr. 335

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidet tur på Oak Alley Plantation

Under dette besøg på Oak Alley Plantation får du indblik i livet i Louisiana i 1800-tallet.

5 timer fra kr. 470

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
texas - longhorn - 2500x1300px

USA med tog – Texas

 • Historiske San Antonio
 • Rumcenteret i Houston
 • Frihed på egen hånd

9 dage fra kr. 15.600

Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas i bil

 • Oplev USA’s Vilde Vest
 • Musik, historie og kultur
 • Væk fra de gængse turistruter

14 dage fra kr. 21.200

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

USA med tog – Sydstaterne

 • Oplev Sydstaterne med tog
 • God tid på egen hånd
 • Meget inkluderet i prisen

10 dage fra kr. 18.100

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues fra Chicago til New Orleans

 • Musik og kultur i Sydstaterne
 • Kør ad Route 66
 • Storbyferie i Chicago

16 dage fra kr. 14.600

USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur og plantager i Sydstaterne

 • God mad og musik i New Orleans
 • Smukke plantageejendomme
 • Historiske steder og museer
   

10 dage fra kr. 15.700

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans og badeferie i Florida

 • USA’s sydstater og solrige Florida
 • Smukke naturområder
 • Frihed med egen bil

12 dage fra kr. 16.700

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png