USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues fra Chicago til New Orleans

Tag på et road trip fra Chicago til New Orleans, som byder på både storby, musik og amerikansk kultur.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

16 dage fra kr. 17.600

Pris pr. person ved 2 voksne og 2 barn

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Kør i musikkens fodspor tværs igennem USA. Denne rute tager dig fra Chicago i nord til New Orleans i syd. Undervejs vil du opleve det pulserende storbyliv i Chicago, legendariske Route 66, countrymusikkens hovedstad Nashville, Graceland i Memphis, blues i Vicksburg og sidst men ikke mindst jazz i New Orleans. 

Du bliver taget tilbage til en svunden tid, når du kører forbi gamle bomuldsplantager og plantageejernes enorme palæer. Nyd den smukke natur, og gør stop ved en af de mange diners, som du nok kan genkende fra utallige amerikanske film. Med andre ord venter der dig et sandt eventyr på denne kør-selv ferie i bil. 

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Rejser til New Orleans, USA
Rejser til New Orleans

New Orleans er en vaskeægte Sydstatsby med den helt specielle stemning, som kendetegner USA’s Sydstater. Gennem byens gader bumler sporvognene afsted. Det er en nem måde at komme rundt i byen på, så tag på opdagelse i The Big Easy, som New Orleans også kaldes. Overalt i byen mærker du den franske, spanske og amerikanske kultur, der tilsammen gør New Orleans til noget helt særligt. Især den franske bydel French Quarter tiltrækker mange lokale og besøgende. Her finder du de ikoniske farverige bygninger med smukke smedejernskonstruktioner udenpå, og ud af gadens barer og restauranter strømmer jazzmusikken i de lune, subtropiske aftener.

Byens åndehuller

Trænger du til at komme væk fra byens virvar af mennesker, så er de hyggelige parker Jackson Square eller City Park de helt rette steder at søge hen. En anden mulighed er at tage en tur med en hjuldamper ad Mississippi-floden, mens der serveres et traditionelt kreolsk måltid til tonerne af jazzmusik.

Luftfoto Panorama-centrum i Chicago, USA
Rejser til Chicago

Rejs til smørhullet Chicago og find en imponerende skyline, små fine cafeer og et spændende kulturliv.

 

Chicago er en overset storby, hvilket er en skam. For byen byder på mange af de samme ting som de mere kendte storbyer tilbyder. Her finder du en imponerende skyline, små fine cafeer og ikke mindst et spændende kulturliv.

Chicagos spændende arkitektur

Det 103 etager høje Sears Tower var før i tiden verdens højeste skyskraber. Det er den ikke længere, men Sears Tower er stadig det bedste sted at få det helt store overblik over byen og Lake Michigan. Interesserer du dig for arkitektur, kender du nok Frank Lloyd Wright. Han var en af de mest indflydelsesrige arkitekter i første halvdel af det 20. århundrede, og i Chicago kan du opleve hans smukke hus og atalier på tæt hold.

Storbycharme og natteliv

For folk med en interesse i forskellige kulturer og mad fra hele verden, er Chicago et sandt mekka. En tur i China Town og Little Italy er en oplagt idé. Her ligger spændende restauranter side om side med små butikker, der sælger alt fra spisepinde til kinesisk medicin. Aftenerne byder på gode restaurantbesøg, og måske live jazz og blues på en af byens mange caféer og barer.

Kort

Rejsen dag for dag

Tag på et road trip fra Chicago til New Orleans, som byder på både storby, musik og amerikansk kultur.

Dag 1: Ankomst Chicago

Sidst på dagen ankommer du til Chicago, hvor dit USA-eventyr starter. Din lejebil står klar i lufthavnen, og du kører på egen hånd ind til dit centralt beliggende hotel. Her kan du slappe af efter rejsen fra Danmark, eller du kan udforske nærområdet og nyde et godt måltid på en af byens mange indbydende restauranter.

Dag 2: Chicago

Du har dagen til at udforske den stemningsfulde by Chicago, som ligger ud til Lake Michigan. Chicago er USA’s tredje største by, og byder på masser af oplevelser og seværdigheder. Men byen er især kendt for sin musikscene og imponerende arkitektur. Få et godt overblik over byen på en guidet byrundtur, besøg Art Institute of Chicago, slenter igennem Millenium Park, eller nyd Chicagos bluesscene. Der er oplevelser for enhver smag i Chicago.

Dag 3: Springfield

I dag starter din kør-selv ferie i USA for alvor og det på bedst vis ad den legendariske Route 66. Første stop er byen Springfield, som ligger ud til Route 66. Her startede den tidligere præsident Abraham Lincoln sin politiske karriere, og i Springfield kan du blandt andet se hans grav. Kun 30 kilometer nordvest for Springfield kan du også opleve en rekonstruktion af landsbyen New Salem, som var Abraham Lincolns hjemby i hans unge år.

Distance: ca. 325 km fra Chicago til Springfield.

Dag 4: St. Louis

Næste stop på din rejse er St. Louis, som ligger ved Mississippi River. Du kan ikke undgå at lægge mærke til den 192 meter høje jernbue Gateway Arch, som ligger ned til floden. Monumentet er en hyldest til den tidligere præsident Thomas Jefferson og hans udvidelse af USA’s territorium mod vest. Det synes umuligt på afstand, men det er faktisk muligt at besøge toppen af monumentet og nyde den fantastiske udsigt over byen.

Ikke langt fra centrum ligger Elk Park, hvor du kan opleve det lokale dyreliv, som blandt andet tæller bisoner, hjorte og kalkuner. Vil du vide mere om Route 66, kan du også besøge Route 66 State Park, som tilbyder en masse interessant information om Route 66’s historie.

Distance: ca. 175 km fra Springfield til St. Louis.

Dag 5-6: Nashville

I dag venter dig en længere køretur, når du forlader St. Louis og kører mod Nashville. En stor del af oplevelsen på en kør-selv ferie i USA er netop dagene på landevejene, hvor du kører igennem USA’s fantastiske landskaber. Stop og spis en god frokost på en klassisk diner, og nyd de lange lige veje med uendelige udsigter. Sidst på dagen ankommer du til Nashville.

Det var blandt andet her i Nashville, Dolly Parton blev en international stjerne. Interesserer du dig for countrymusik, så besøg Grand Ole Oprey, som i 1925 startede som et radioprogram, der var utroligt populært i Sydstaterne. I dag er Grand Ole Oprey en velkendt koncertscene, som hylder de største countrystjerner. Har du en forkærlighed for whisky, så besøg også Jack Daniels destilleriet, som ikke ligger langt fra Nashville.

Distance: ca. 525 km fra St. Louis til Nashville.

Dag 7-8: Memphis

I dag fortsætter rejsen fra én musikby til en anden. Du kører mod Memphis, og de kommende dage vil du tilbringe i Elvis’ fodspor. I Memphis bør du naturligvis besøge Graceland, hvor du kan komme indenfor i Elvis’ hus. Du kan også besøge det populære pladestudie Sun Studios, hvor store stjerner som Elvis, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis indspillede deres største hits i begyndelsen af 1950’erne.

Skal det handle om noget andet end musik, så besøg National Civil Rights Museum. Museet ligger ved The Loraine Motel, hvor borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King blev skudt i 1968. Med film, fortællinger og interaktive medier bliver du ført igennem udviklingen af borgerrettigheder gennem fem århundreder.

Distance: ca. 350 km fra Nashville til Memphis.

Dag 9-10: Vicksburg

I dag siger du farvel til Memphis og kører mod Vicksburg. Det kan anbefales at tage køreturen i et roligt tempo, så du har god tid til at nyde de ærkeamerikanske byer, du kører igennem. Fremme i Vicksburg vil du opleve, at også her er musikken i centrum. Flere dage om ugen kan du nyde både blues, jazz og rock ’n’ roll på byens barer og restauranter.

Foruden musikken er Vicksburg også kendt for sin rolle under den amerikanske borgerkrig. Her var byen centrum for Vicksburg kampagnen, som blev et vendepunkt i borgerkrigen. Det kan også anbefales at gå en tur igennem byen og nyde en sejltur på Mississippi River.

Distance: ca. 400 km fra Memphis til Vicksburg.

Dag 11: Natchez

Du fortsætter din rejse i USA, og kører langs Mississippi-floden mod Natchez. Undervejs vil du blive taget tilbage i historien med bomuldsplantager, slaveri og borgerkrig. Plantageejerne havde deres storhedstid i 1800-tallet, hvor udbyttet fra plantagerne gjorde dem utrolig velhavende. Plantageejerne byggede store og elegante palæer, som trods borgerkrigen stadig står flot. Om eftermiddagen ankommer du til Natchez, hvor du overnatter.

Distance: ca. 125 km fra Vicksburg til Natchez.

Dag 12: Lafayette

Inden du forlader Natchez, anbefaler vi, at du besøger nogle af de store bomuldsplantager Burn, Dunleith, Melrose eller Longwood. En guidet rundtur på en af plantagerne er en god måde at få et indtryk af livet for både plantageejerne og slaverne på fortidens bomuldsplantager. Herefter fortsætter din rejse mod den lille by St. Francisville, der oaser af sydstatscharme. Byen ligger ud til Mississippi-floden, og hovedgaden prydes af klassiske hvide huse med store verandaer. Brug lidt tid til at udforske St. Francisville, inden turen fortsætter mod Lafayette og dit hotel fornatten.

Lafayette er kendt for sin kulinariske kultur, Cajun, der har rødder i både det franske, canadiske og afrikanske køkken. Men Lafayette har også andet at byde på. I områdets floder og sumpe vokser træerne direkte op ad vandet, og med held får du måske øje på skildpadder eller alligatorer, der soler sig på sandbankerne. Trækker kultur og historie mere end natur, er det værd at besøge Acadian Village, hvor du lærer om områdets cajun og kreolske kultur.

Distance: ca. 250 km fra Natchez via St. Francisville til Lafayette.

Dag 13-14: New Orleans

I dag går turen til New Orleans, som er det sidste stop på din rejse. Her tilbringer du to nætter, så du har god tid til at nyde byen. Brug den første dag på at udforske byens mange tilbud, og nyd jazzmusikken i gaderne.

Du kan ikke undgå at bemærke, at byen er præget af 250 års fransk, spansk og amerikansk kultur. Besøg blandt andet den franske bydel, French Quarter, hvor du vil opleve bydelens karakteristiske farvestrålende huse og indbydende jazzmusik. Hop på en af sporvognene, når du bevæger dig rundt i byen, og afslut dagen på en af byens historiske hjuldampere. Hjuldamperen tager dig ned ad Mississippi-floden, mens du nyder traditionel kreolsk gastronomi til tonerne af jazzmusik.

Distance: 230 km fra Lafayette til New Orleans.

Dag 15: Afrejse fra New Orleans

Det er blevet tid til at tage afsked med USA for denne gang. Du afleverer bilen i lufthavnen og tjekker ind på flyet hjem til Danmark.

Dag 16: Ankomst Danmark

Du ankommer til Danmark efter en musikalsk og historisk rundrejse i USA.

Vis alle dage

Priseksempel

16 dage fra kr. 17.600

Pris pr. person ved 2 voksne og 2 barn

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Chicago byrundtur

På denne guidede byrundtur i Chicago oplever du det bedste af denne ofte oversete storby.

5 timer fra kr. 360

Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Oplev Sydstaterne på den helt rigtige måde; ombord på en hjuldamper i New Orleans til lyden af blød jazz.

2 timer fra kr. 335

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidet tur på Oak Alley Plantation

Under dette besøg på Oak Alley Plantation får du indblik i livet i Louisiana i 1800-tallet.

5 timer fra kr. 470

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Chicago byrundtur

På denne guidede byrundtur i Chicago oplever du det bedste af denne ofte oversete storby.

5 timer fra kr. 360

Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Oplev Sydstaterne på den helt rigtige måde; ombord på en hjuldamper i New Orleans til lyden af blød jazz.

2 timer fra kr. 335

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidet tur på Oak Alley Plantation

Under dette besøg på Oak Alley Plantation får du indblik i livet i Louisiana i 1800-tallet.

5 timer fra kr. 470

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
texas - longhorn - 2500x1300px

USA med tog – Texas

 • Historiske San Antonio
 • Rumcenteret i Houston
 • Frihed på egen hånd

9 dage fra kr. 18.800

Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas i bil

 • Oplev USA’s Vilde Vest
 • Musik, historie og kultur
 • Væk fra de gængse turistruter

14 dage fra kr. 25.500

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

USA med tog – Sydstaterne

 • Oplev Sydstaterne med tog
 • God tid på egen hånd
 • Meget inkluderet i prisen

10 dage fra kr. 21.800

Med bil genom sydstaterna

I bil gennem Sydstaterne

 • Nyd USA’s sydstatscharme
 • Lær mere om Sydens historie
 • Tag på en musikalsk rejse

16 dage fra kr. 21.900

USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur og plantager i Sydstaterne

 • God mad og musik i New Orleans
 • Smukke plantageejendomme
 • Historiske steder og museer
   

10 dage fra kr. 18.900

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans og badeferie i Florida

 • USA’s sydstater og solrige Florida
 • Smukke naturområder
 • Frihed med egen bil

12 dage fra kr. 20.100

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png