bike nz.jpeg

New Zealand i bil med cykel

Oplev naturskønne New Zealand i eget tempo væk fra turistruterne og kom helt tæt på den smukke natur på cykel.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

27 dage fra kr. 44.500

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Dette er bestemt ikke nogen almindelig New Zealand rejse. Du udforsker New Zealand i firehjulstrækker med en cykel spændt bagpå, hvilket giver alle muligheder for at komme helt tæt på New Zealands fantastiske natur. I firehjulstrækkeren lægger du de trafikerede hovedveje bag dig og begiver dig ad små snoede landeveje helt ud i krogene af dette naturskønne land. Parker bilen, find mountainbiken frem, og udforsk naturen langs de små stier i dit helt eget tempo. Med dig har du en stor informationspakke med detaljerede forslag til cykelture undervejs. Pakken indeholder også en udførlig beskrivelse af ruten, et vejkort, oversigt over attraktioner samt beskrivelser af de steder, du overnatter.

Nogle af cykelturene varer en time og andre er heldagsture. De kan kategoriseres inden for en skala fra 1-6, hvor 1 er lettest og 6 er hårdest. De dage hvor I kører videre i landet i bil, er der afsat tid til kortere cykelture, og derudover er der afsat seks hele dage til kun at cykle. En af disse heldagsture er i selskab med en guide. Læs flere detaljer om rejseforslaget i dag til dag programmet nedenfor.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

panoramaudsigt over Queenstown, New Zealand
Rejser til Queenstown

Byen tilbyder vilde oplevelser af enhver art, så her kan du få et adrenalinsus af de helt store.

 

Queenstown er en rigtig hyggelig by med et fint gågademiljø fyldt restauranter, caféer og butikker. Det er dog ikke det, byen er mest kendt for. I Queenstown findes nemlig et massivt udbud af action-prægede aktiviteter. Uanset om du vil springe bungeejump, prøve en tur i zipline eller tage en tur med jetbåd på søen, så kan et lade sig gøre i Queenstown. Er du ikke til adrenalinsus, kan du i stedet tage svævebanen til toppen af bjerget bag Queenstown. Herfra har du en fantastisk udsigt over byen, søen og de omkringliggende bjerge.

 

Ikke langt nord for Queenstown ligger byen Wanaka ned til Wanaka søen. Området indbyder til udendørsaktiviteter, og der er masser af muligheder at vælge imellem. Her kan du for eksempel tage på en vandretur, sejle på søen, tage på en flyvetur over Mount Aspiring National Park, fiske eller køre på firehjulstrukne motorcykler. Lige meget hvad du vælger, foregår det i skønne omgivelser.
 

Landskab ved Coromandel, New Zealand
Rejser til Coromandel

Udforsk et sandt vildnis med et fantastisk dejligt klima.

 

Halvøen er dækket af ufremkommeligt vegetation, der breder sig over det kuperede landskab. Og langs med kysten finder du den ene flotte badestrand efter den anden.

 

'Coromandel er, udover sine smukke hvide sandstrande, mest kendt for den unikke kalkstensklippe Cathedral Cove og stranden Hot Water Beach. Under sandet sender undergrundens termiske aktivitet varmt vand op gennem sandet. Så graver du lidt ned, kan du lave dit helt eget naturlige badekar med dejligt varmt vand. Efter en dag på stranden kan du passende nyde en god frokost i en af de mange små byer langs kysten.

Vand kogende i Champagne Pool - Wai-O-Tapu, New Zealand
Rejser til Rotorua

Oplev Rotoruas sydende undergrund og maori-kultur.

 

Maorierne kom til New Zealand fra Polynesien i 1300-tallet, og Rotorua er i dag deres primære tilholdssted og kulturelle centrum. Derfor er Rotorua et godt sted at lære om New Zealands oprindelige befolknings historie og mytologi. Start eksempelvis på kulturcenteret, hvor maorierne selv fortæller om deres kultur, og afslut dagen med en traditionel hangi-middag i selskab med maorierne.

 

Rotorua er, udover at være af kulturel betydning for maorierne, også et område med stor termisk aktivitet. Overalt står varme dampe op ad sprækker i jorden, og mudderhuller bobler stilfærdigt. Andre steder kan du med jævne mellemrum opleve gejsere sende 20 meter høje vandsøjler mod himlen.

Kort

Rejsen dag for dag

Oplev naturskønne New Zealand i eget tempo væk fra turistruterne og kom helt tæt på den smukke natur på cykel.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Asien og New Zealand.

Dag 2: Mellemlanding i Østen

Efter en mellemlanding i Østen fortsættes mod New Zealand. Men hvorfor ikke blive et par dage i eksempelvis Singapore, Hong Kong eller Bangkok på vejen og opleve disse fascinerende og eksotiske storbyer?

Dag 3: Ankomst Auckland

Ved ankomsten til Auckland bliver du mødt i lufthavnen af en repræsentant fra Rest New Zealand, der vil sørge for, at du bliver kørt til dit hotel. Her kan du hvile ud ovenpå rejsen eller strække benene med en gåtur i Auckland, der med sine ca. 1,3 mio. indbyggere er New Zealands største by. Auckland byder på et væld af hyggelige restauranter og caféer samt et rigt kulturliv. Men byens største attraktion er uden tvivl dens smukke beliggenhed i hjertet af Auckland-bugten med vand på den ene side og grønklædte bakker på den anden. Med sådan en placering, er der ikke noget at sige til, at de lokale bruger rigtig meget tid udendørs i det dejlige klima. Auckland er den storby i verden, hvor flest indbyggere har deres egen båd, og ofte vil du kunne se en skov af hvide sejl glide rundt mellem hinanden ude på bugten. Et syn, der har givet byen kælenavnet "City of Sails".

Dag 4: Auckland – Coromandel-halvøen – Tairua

Du henter din firehjulstrækker og mountainbike fra morgenstunden og lægger Auckland bag dig. Halvøen Coromandel øst for Auckland er en sand newzealandsk perle, som er kendt for sin vilde og uberørte natur. Kun få veje fører igennem de frodige landskaber, så følg vestkysten til Coromandel by, hvor cafeer og små butikker indbyder til at gøre stop. Herfra kan du fortsætte tværs over halvøen mod byen Whitianga og den smukke klippeformation Cathedral Cove. Fra Whitianga er der heller ikke langt til Hot Water Beach, hvor du kan opleve et helt specielt fænomen. Der er varme kilder under sandet, og ved at grave lidt ned kan du lave dit eget badekar med dejligt varmt vand midt på stranden. Denne aften overnatter du i Tairua, der byder på en fantastisk udsigt fra toppen af Mount Paku. Tairua er også et perfekt udgangspunkt for et slag golf, en tur i kajak og afslapning på stranden. Eller find cyklerne frem, og nyd en aftentur langs kysten.

Distance: ca. 275 km fra Auckland til Tairua via byen Coromandel og Whitianga.

Dag 5: Tairua – Rotorua

Dagen i dag byder på både store natur- og kulturoplevelser, når du kører mod Rotorua, der udgør hjertet for New Zealands oprindelige maorikultur. Rotorua er også kendt for sin særdeles livlige geotermiske aktivitet, og efterhånden som du nærmer dig området, mødes du af en karakteristisk lugt af svovl fra den vulkanske undergrund. Rotorua er et forunderligt sted. Mudderpøle bobler lystigt på kogepunktet. Det ryger op af sprækker i jorden, og de mange gejsere syder og sprutter af varme. Du har god tid til at stifte bekendtskab med både de sælsomme naturfænomener og maorikulturen, der har dybe rødder i dette område. Vi anbefaler en Maori-festaften, hvor du nyder en traditionel Hangi-middag tilberedt i en jordovn. I forbindelse med middagen vil lokale maorier introducere dig til deres fascinerende kultur med sang og danse.

Distance: ca. 225 km Fra Tairua til Roturua.

Dag 6: Rotorua

Heldags cykeltur

Hele dagen er fri til at nyde området omkring Rotorua, der byder på et stort udvalg af kortere og længere cykelture. Et godt bud på en kort tur kunne være at cykle langs søen til maoriernes mødehus i byen Ohinemutu. Huset hedder Te Papaiouru Marae og er smukt dekoreret med detaljerede træudskæringer. En anden mulighed er at cykle til den historiske landsby Whakarewarewa og den nærliggende Whakarewarewa Forest. Ruten er ca. 70 km lang og i et omskifteligt terræn. Ønsker du ikke at cykle i dag, findes der også mange vandreruter og muligheder for vandsport i og omkring Rotorua. Og så kan du jo passende afslutte dagen med lidt forkælelse i Polynesian Spa.

Dagens cykeltur: ca. 75 km i varierende terræn.

Dag 7: Rotorua – Taupo – Ohakune

Turen fortsætter sydpå forbi den store Wairakei Power Station. Herfra fører en lille smuttur dig til det fantastiske Huka Falls, der buldrer ned gennem en skovklædt kløft. Fortsæt langs den smukke sø Lake Taupo mod Ohakune, der ligger nær Tongariro National Park. På en klar dag vil du kunne se Tongariros vulkaner knejse i horisonten fra flere steder langs ruten. Vil du gerne ud at strække benene, er det i høj grad værd at cykle ad Huka Falls Trail. Ruten starter i Taupo og kører nordpå gennem et smukt landskab med dale, landbrugsjord, tætte subtropiske skove og en fantastisk udsigt over Waikato River, inden den slutter ved Huka Falls. Herfra går turen tilbage mod bilen. Turen er med rette meget populær blandt både cyklister og vandrere.

Distance: ca. 225 km fra Rotorua via Taupo til Ohakune.

Dagens cykeltur: Huka Falls Trail, ca. 25 km (Niveau 2).

Dag 8: Ohakune og Tongariro National Park

Brug dagen på at nyde området omkring Ohakune, der bugner af muligheder. Snør vandreskoene og udforsk fantastiske Tongariro National Park til fods, hvor tre aktive vulkaner hæver sig over de rå vulkanske landskaber og turkisblå bjergsøer. Landskaberne er intet mindre end storslået, og nationalparken dannede rammen for en række scener i filmene om Ringenes Herre.

I dag kan du vælge imellem to cykelruter:

Mulighed 1: Cykeltur ad Ohakune Old Coach Road (Niveau 2). En let cykeltur ad en historisk vej, der på hestevognenes tid forbandt den nordlige og sydlige del af øen.

Mulighed 2: Cykeltur af Ohakune Mountain Road (Niveau 4). Denne rute er for mere erfarne mountainsbikeryttere og byder på flere stejle stigninger.

Dag 9: Ohakune – Wellington

Fra Ohakune går turen gennem et af New Zealands glimrende vindistrikter, Martinborough. Der er gode muligheder for en kortere cykeltur mellem vinmarkerne og et vingårdsbesøg eller to, inden du fortsætter sydpå til hovedstaden, Wellington. Wellington ligger smukt ned til vandet omgivet af stejle grønne bakker, hvor pastelfarvede træhuse klæber sig til skråningerne. Byen er New Zealands kulturelle hjerte, og du kan se frem til masser af restauranter, shopping og kulturoplevelser.

Distance: ca. 400 km fra Ohakune til Wellington.

Dagens cykeltur: En kort tur blandt de lokale vinmarker.

Dag 10: Wellington

Dagen er til fri disposition i New Zealands hovedstad. En gåtur langs havnefronten og gennem byens shopping-områder er en god måde at få en føling med byen på. Et besøg på det fantastiske Nationalmuseum, Te Papa kan i høj grad også anbefales. Ved hjælp af moderne interaktive udstillinger, giver museet en fin introduktion til blandt andet maorifolkets kultur samt New Zealands fascinerende natur og dyreliv. Det bedste overblik over byen fås på en gåtur op ad Mount Victoria, hvorfra du belønnes med et smuk 360 graders udsyn over hele byen og havnen. Eller hop på en historisk sporvogn til den charmerende forstad Kelburn, hvor hyggelige caféer og restauranter lokker med et rigt folkeliv og menukort fyldt med lækkerier.

Benyt eventuelt lejligheden til at udforske byen med din cykel.

Dag 11: Wellington – Picton – Blenheim

Forude venter en af verdens smukkeste færgeruter, når du lægger Nordøen bag dig og sejler over Cook-strædet til Sydøen. Indsejlingen til Picton mellem små vige og krogede bugter med træbregner og honningfarvede sandstrande leder tankerne hen på den svenske skærgård - dog tilsat et tydeligt stænk tropisk frodighed. Denne aften overnatter du ved en vingård, hvorfra du kan cykle en aftentur mellem vinmarkerne. Til de mere eventyrlystne anbefaler vi turen over Taylors Pass til Wither Hills Mountain Bike Farm.

Distance: ca. 150 km fra Wellington til Blenheim.

Dagens cykeltur: Taylors Pass (Niveau 3).

Dag 12: Blenheim – Nelson

Fra Blenheim fortsætter turen ad den smukke Queen Charlotte Drive, der fører dig langs subtropiske kyster til skjulte strande. Området er ualmindelig flot, og du vil uden tvivl blive fristet til at tage cyklen frem og udforske kysten fra cykelsadlen. Næste mål er byen Havelock, der blandt gourmetkendere er berømt for sine lækre muslinger serveret med kølige hvidvine fra lokale vingårde. Fortsæt til den ofte solbeskinnede by Nelson, der rummer en aktiv lokal kunstscene. Uden for byen nyder vinranker og frugtplantager godt af det gode klima, og der er rig mulighed for en fin lille aftentur på cykel, hvis du har lyst til det.

Distance: ca. 150 km fra Blenheim til Nelson.

Dag 13: Nelson

Dagen er til fri disposition, og der er mange gode cykelruter at vælge imellem omkring Nelson. Du kan også tage på en organiseret tur til den nærliggende Abel Tasman National Park, der byder på frodige kyster og fantastiske vandreture. Der tilbydes mange forskellige ture til parken. Men de fleste vil tage dig til afsidesliggende bugte, hvor du kan nyde den uspolerede natur og svømme i det indbydende, klare vand. Nogle ture sejler dig endda til én bugt og henter dig fra en anden, så du har mulighed for at vandre mellem bugterne i nationalparken. På sejlturen er det værd at holde udkig efter sæler, der ynder at solbade på klipperne langs kysten.

Vælger du at bruge dagen i sadlen, kan du vælge mellem to ture, der byder på fantastiske naturoplevelser:

Mulighed 1: Great Taste Trail, ca. 65 km (Niveau 2). Fra Nelson går turen ad The Coastal Route mod Richmond. Fortsæt gennem Brightwater og videre til Wakefield, der er et oplagt sted at holde pause. Turen tilbage til Nelson går ad samme vej.

Mulighed 2: Nelson til Mapua via Rabbit Island, ca. 65 km (Niveau 2). Fra Nelson følger du The Coastal Route mod Richmond. Undervejs byder ruten på fantastiske udsigter over Western Ranges og Tasman-bugtens dybe, blå vand. Du kommer også tæt forbi Waimea Estuary, der er et yndet tilholdssted for hvide hejrer og andre fugle. Fra Rabbit Island kan du tage færgen til landsbyen Mapua. Det er et godt sted at spise, inden turen går tilbage til Rabbit Island, hvorfra du starter hjemturen mod Nelson.

Dag 14: Nelson – Punakaiki

En flot køretur fører dig via Murchinson og Buller River til vestkysten af Sydøen. Denne kyst er langt mere tyndt befolket end østkysten, og der er ikke mange tegn på menneskelig civilisation. Til gengæld byder området på noget af New Zealands vildeste og mest uberørte natur. Dyrelivet er også rigt. Stop eksempelvis ved Cape Foulwind, hvor en koloni af sæler holder til. Også en af New Zealands mest surrealistiske klippeformationer findes langs denne kyst; de såkaldte Pancake Rocks. Navnet er velvalgt, for havet har eroderet klipperne, så de ligner stabler af pandekager. Du har god tid til at udforske kysten omkring Pancake Rocks, for du overnatter lige i nærheden.

Distance: ca. 275 km fra Nelson til Punakaiki.

Dag 15: Punakaiki og Paparoa National Park

Heldags cykeltur

Den rå kyststrækning er ideel til oplevelser på cykel. Så hele dagen er afsat til at udforske dette storslåede område fra sadlen. Antallet af mulige ruter er uendeligt, men en oplagt tur er at følge kystvejen og slå et smut ind i Paparoa National Park. Der er ingen cykelstier i parken. Men udnytter du vejene og vandrestierne, vil du opleve et stykke fantastisk newzealandsk natur, som kun meget få turister besøger. Naturen i Paparoa er så uberørt, som det bliver, og mange naturentusiaster i New Zealand regner denne nationalpark for at være blandt de ypperste naturområder i hele landet. Hvor langt, du cykler, er helt op til dig. Men du vil blive rigt belønnet for hver kilometer.

Dagens cykeltur: ca. 20 km eller længere, hvis du ønsker det (Niveau 2).

Dag 16: Punakaiki – Franz Josef-gletsjeren

Efter morgenmaden sætter du kursen sydpå langs den 500 km lange øde vestkyst. Vejen løber på et smalt stykke land mellem bjergkæden Southern Alps og det brølende Tasmanske Hav. Der er ikke mange byer på dette stykke med undtagelse af Hokitika, der er kendt for sin newzealandske jade. Her drejer vejen væk fra kysten og fører dig ind igennem pragtfulde tempererede regnskovsområder fyldt med brusende floder, rislende vandløb og utallige gletsjere. Dette er Westland National Park, hvor du finder dagens mål; Franz Josef-gletsjeren. Gletsjeren stammer fra ismassiver i de nærliggende bjerge og løber hele vejen ned i regnskoven, hvilket er meget usædvanligt. Det er muligt at komme helt tæt på gletsjeren. Den bedste måde er at cykle op til foden af gletsjeren, hvorfra du kan udforske området til fods.

Distance: ca. 225 km fra Punakaiki til Franz Josef-gletsjeren.

Dagens cykeltur: ca. 6 km t/r (Niveau 1).

Dag 17: Franz Josef-gletsjeren – Wanaka

Start eventuelt dagen med en gåtur rundt om Lake Matheson i det tidlige morgengry. Området er særlig smukt på dette tidspunkt af døgnet, når de omkringliggende bjerge spejler sig i søens blikstille vand. Tilbage i bilen fortsætter turen sydpå mod Haast. På vejen er det værd at stoppe ved Ship Creek Walk, der snor sig gennem tæt, tempereret regnskov. Turen giver et godt billede af, hvordan store dele af vestkysten tidligere så ud. Et andet godt stop er Monro Beach Walk, hvor du fra oktober til december kan være heldig at se pingviner og delfiner langs kysten. Fra Haast snor vejen sig over Haast-passet, hvor du mødes af et smukt åbent landskab med brede dale omgivet af højdedrag og lave bjerge. Midt i højlandet ligger den hyggelige lille by Wanaka ned til de blå og grønne smeltevandssøer, Lake Wanaka og Laka Hawea.

Distance: ca. 300 km fra Franz Josef-gletsjeren til Wanaka.

Dag 18: Wanaka

Heldags cykeltur
Du har hele dagen i Wanaka. Udforsk bredden af Lake Wanaka i ro og mag. Eller sæt dig til rette på cyklen og tril ad Wanaka Outlet Track og The Millennium Track langs søens bred og Clutha River. Skal ruterne være mere krævende, kan du vælge at sætte kurs mod The Plantation og Hikuwai Reserve, hvor der er mange gode mountainbike-stier at vælge imellem. Foretrækker du at vandre, så kan turen til Rob Roy-gletsjeren anbefales.
I dag kan du vælge mellem to cykelture:
Mulighed 1: Wanaka Outlet Track og Millenium Track (Niveau 2).
Mulighed 2: The Plantation og Hikuwai Reserve (Niveau 3-4).

Dag 19: Wanaka – Queenstown

Der er mindre end 100 km fra Wanaka til Queenstown. Men ruten fører over New Zealands officielt højeste farbare pas. Så det er en ualmindelig smuk tur, du har i vente. Området er et populært skisportssted i vinterhalvåret. Men naturelskere kommer her hele året for at nyde de storslåede omgivelser. Naturen oppe i højderne er bar og lav. Men det sidste stykke mod Queenstown ligger lavere, og landskaberne fyldes gradvist med frodige frugtplantager og vingårde. Historieinteresserede bør tage en lille omvej til den gamle guldmineby, Arrowtown. Guld blev fundet her i 1862, og snart var Arrowtown en driftig nybyggerby. I dag er guldet sluppet op, men Arrowtown står tilbage som et velbevaret minde om de tidlige pionerdage.

Byen Queenstown har en af landets flotteste beliggenheder på skråningerne ned mod Lake Wakatipu, der flankeres af bjergkæden The Remarkables. Søen er helt speciel, idet dens overflade hæver og sænker sig 12 cm hver femte minut. Ifølge maoriernes mytologi ligger en ulykkelig mands hjerte og banker på bunden af søen, fordi han ikke måtte få sin udkårne prinsesse. I dag er byen kendt i hele verden for sine mange adrenalinfyldte aktiviteter, der foregår både til vands, til lands og i luften.

Distance: ca. 75 km fra Wanaka til Queenstown.

Dag 20: Queenstown

Heldags cykeltur med guide.
Dagen byder på en spændende guidet cykeltur til de afsidesliggende Mavora Lakes. Første del af turen foregår med det historiske dampskib TSS Earnslaw, der fører dig tværs over Wakitipu-søen til Walter Peak Station. Her står guiden klar med cyklerne, og inden længe triller du gennem ubeboede og uberørte landskaber mod søerne. Menneskelig aktivitet fylder ikke meget i disse landskaber, der blev brugt i filmatiseringen af Ringenes Herre. Vel fremme ved søerne, der ligger omgivet af bjerge, er der tid til et hvil, inden turen går tilbage mod Queenstown.
Dagens cykeltur: ca. 50 km fra Lake Wakatipu til Mavora Lakes (Niveau 3).

Dag 21: Queenstown – Rail Trail

Fra Queenstown snor vejen sig stille og roligt østpå gennem åbne vidder med bjerge i horisonten. Parker bilen ved enten Omakau eller Lauder, hvorfra du kan udforske The Rail Trail. The Rail Trail er en af Sydøens mest populære store cykelstier, der fører dig langt væk fra trafikerede veje og dybt ind i naturen. Hvor langt du ønsker at cykle, er helt op til dig. Efter en skøn cykeltur kører du til hotellet i samme område.
Distance: ca. 125 km fra Queenstown til Omakau.

Dagens cykeltur: Otago Central Rail Trail (Niveau 3).

Dag 22: Omakau/Lauder – Twizel

Kør tilbage til Cromwell, og fortsæt henover Lindis-passet til Twizel. Det er en flot tur ad en rute, der ikke bruges af ret mange turister. Fans af Ringenes Herre filmene vil måske kunne genkende landskaberne, hvis åbne græsenge, floder og fjerne bjerge blev brugt som kulisse for riget Gondor. I Pukaki Flatts nord for Twizel er det igen tid at finde cyklerne frem. Cykelturen tager en time eller to og fører dig gennem flade landskaber med storslåede udsigter til bjergene i det fjerne.
Distance: ca. 200 km fra Omakau til Twizel.

Dagens cykeltur: Pukaki Flats Track, ca. 1-2 timer.

Dag 23: Twizel

Heldags cykeltur.
Der er mange flotte cykelture i området. Men en tur ad The Dusky Trail mellem søerne Lake Pukaki og Lake Ohau kan i høj grad anbefales. Det er en let tur. Men naturen langs ruten er fantastisk.
Eller tag bilen og kør til toppen af Mount John nær Tekapo, hvor du belønnes med en fantastisk udsigt over Lake Tekapo og bløde, græsklædte bakker med snedækkede bjerge i baggrunden.
Dagens cykeltur: The Dusky Trail, mellem 22-38 km (Niveau 3).

Dag 24: Twizel – Tekapo

Fortsæt mod Tekapo. Eventuelt med en lille omvej (ca. 110 km) forbi New Zealands højeste bjerg Mount Cook. Vel fremme i Tekapo venter flere spændende cykelruter.
Forslag til cykelture i området:
Mulighed 1: Tekapo Lilybank Road, ca. 30 km eller så langt som du har lyst. Cykl langs den østlige del af Lake Tekapo, og nyd de fantastiske landskaber.
Mulighed 2: Tekapo Hydro Canal, ca. 55 km. Dette er en af de bedste cykelruter på Sydøen. Fra Tekapo cykler du 27 km på en lukket vej, og cykler samme vej tilbage igen.
Mulighed 3: Simons Hills Conservation Area, ca. 14 km. Turen starter fra parkeringspladsen ved Simons Hills Conservation Area.
Distance: Kører du ikke til Mount Cook, er turen ca. 55 km. Kører du via Mount Cook, så er turen ca. 125 km.

Dag 25: Tekapo – Christchurch

Du lægger bjergene bag dig og kører over de flade landsbrugsjorde på Canterbury Plains til Christchurch, som er den største by på Sydøen. Det er også en meget engelsk by, hvilket ses på mange af bygningerne i centrum og de britisk klingende gadenavne. De tidlige engelske immigranter medbragte en stor interesse for havekunst og grundlagde allerede i 1863 den botaniske have, der i dag udgør 30 hektar. Den botaniske have er omgivet af den endnu større Hagley Park, så Christchurch lever op til sit tilnavn The Garden City. Gå en tur gennem Hagley Park langs Avon-floden. Nyd de mange restauranter og cafeer, eller benyt chancen for at indkøbe unikke souvenirs. Cyklerne afleveres i dag.

Dag 26: Afrejse mod Danmark

Dagen er til fri disposition i Christchurch, indtil det er tid at køre i lufthavnen. Her afleveres bilen, og hjemrejsen begynder. Du kan eventuelt vælge at flyve via Sydney i Australien og tage nogle dage i en af verdens skønneste storbyer, eller brække hjemrejsen op med eksotiske oplevelser i en asiatisk storby på vejen.

Du kan også slutte rejsen af med et ophold i tropeparadiset Fiji. Det koster ikke nær så meget, som mange tror. Se mere her.

Dag 27: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte i Østen ankommer du til Danmark.

Vis alle dage

Priseksempel

27 dage fra kr. 44.500

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Sporvognsmiddag i Christchurch

Nyd en velsmagende 4-retters middag i en rullende restaurant i det centrale Christchurch.

3 timer fra kr 670

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Vinoplevelser i Marlborough

Tag på en vintur i Marlborough og smag lokalt produceret New Zealand vin.

7 timer fra kr 850

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Oplev Tongariro National Parks dramatiske vulkanske landskaber på denne spændende vandretur.

5 timer fra kr. 970

Stadsutsikt över Auckland från Mount Eden, Nya Zeeland

Auckland byrundtur og sejltur

Oplev det bedste af Auckland på en guidet byrundtur, som afsluttes med en smuk sejltur i Auckland havn.

1 dag fra kr. 630

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Sejltur på Milford Sound

Der venter dig en uforglemmelig sejltur på den smukke fjord Milford Sound, som ligger på New Zealands sydø.

1 dag fra kr. 950

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin og gourmet i Hawkes Bay

Fantastiske vine, gourmet-anretninger på stribe, smuk natur og en uforglemmelig solnedgang venter dig på denne halvdagstur gennem Nordøens...

5 timer fra kr. 1.755

New Zealand - North Island - Auckland - Skyline

Dagstur med Auckland, regnskov og kyst

Denne udflugt kombinerer en byrundtur i Auckland med en vandretur i regnskoven og den rå vestkyst.

1 dag fra kr. 1.270

AdobeStock_174434670-milford.jpeg

Milford Sound med overnatning

Hav ekstra god tid til at udforske Milford Sound på denne sejltur med overnatning

2 dage fra kr. 2.895

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (5)_0

Dagstur til Abel Tasman

Oplev Abel Tasmans små bugter, øde strande og klare, indbydende vand i kajak og til fods

1 dag fra kr. 990

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark.jpg

Vintur til Waiheke Island

Oplev smuk natur og fantastiske vine på denne vintur til Waiheke Island fra Auckland.

1 dag fra kr. 770

New Zealand - North Island - Northland - Cape Reinga - Fyrtårn (6).jpg

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Tag med på denne guidede heldagstur til 90 Mile Beach og Cape Reinga på Nordøens spids.

1 dag fra kr. 725

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Til fest hos maorierne

Tag til fest hos maorierne ved Rotorua, og oplev New Zealands oprindelige kultur i fuldt flor.

5 timer fra kr. 660

Albatrosser og pingviner, New Zealand

Albatrosser og pingviner

Otago-halvøen øst for Dunedin er et paradis for naturelskere. Oplev blandt andet albatrosser og pingviner.

5 timer fra kr. 785

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Sejltur ved Auckland

Oplev Auckland fra søsiden, og nyd udsigten over bugten og de mange sejlbåde.

2 timer fra kr. 530

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I fodsporene på Ringenes Herre

Tag med på en storslået ekspedition til nogle af de mest kendte filmlokationer fra trilogien om Ringenes Herre.
 

1 dag fra kr. 2.190

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Delfin- og hvalsafari

Kom helt tæt på New Zealands hvaler og delfiner på en delfin- og hvalsafari i Aucklands hav.

5 timer fra kr. 930

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikopter til Franz Josef-gletsjeren

Flyv i helikopter til Franz Josef-gletsjeren, som er et imponerende syn midt i den grønne regnskov.

4 timer fra kr. 2.635

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (9).jpg

Vandre- og kajaktur i Abel Tasman

Tag på en 3-dages vandre- og kajaktur i Abel Tasman, og udforsk nationalparkens kystlandskaber.

3 dage fra kr. 7.980

Rotorua area

Nordøens vulkaner og regnskov

Oplev Nordøens forunderlige natur med kratersøer, klipper og fortryllende regnskov på denne heldagstur.

1 dag fra kr. 1.990

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Middag og sejltur med dampskib

Sejl med et historisk dampskib fra Queenstown og nyd en lækker barbecue-middag i skønne omgivelser.

4 timer fra kr. 645

New Zealand - Nordoen - Blue Duck Station - bjerg

3 dage på Nordøens Blue Duck Station

Nyd nogle dage på Blue Duck Station på Nordøen. Her venter sjove oplevelser på hesteryg, på floderne og i firehjulstrækker.

3 dage fra kr. 1.495

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur til Doubtful Sound

Oplev New Zealands fjorde på en uforglemmelig sejltur på Doubtful Sound.

1 dag fra kr. 1.580

Vandring i Tongariro Alpine Crossing National Park, New Zealand

Cykeltur i Tongariro National Park

Oplev Nordøens fantastiske natur på en cykeltur i Tongariro National Park.

4 timer fra kr. 1.150

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine gennem Southern Alps

Tag på en af verdens smukkeste togstrækninger med TranzAlpine, som kører tværs over New Zealands Sydø.

5 timer fra kr. 1.360

New Zealand - delfin.jpg

Svøm med delfiner i New Zealand

På denne tur får du muligheden for at svømme med New Zealands legesyge delfiner.
 

1 dag fra kr. 1.580

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med overnatning

Oplev dramatiske Doubtful Sound på denne sejltur med overnatning.

2 dage fra kr. 3.650

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besøg hobbit-samfundet "The Shire", som du nok kender fra filmene The Hobbit og Ringenes Herre.

5 timer fra kr. 660

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Sejltur til Hole in the Rock

Med en katamaran besøger du den spektakulære klippeformation Hole in the Rock.

5 timer fra kr. 570

New Zealand - North Island - Waikato - Waitomo - Spirit Cave.jpg

Underjordiske oplevelser i Waitomo

Få en fantastisk oplevelse i Waitomo Caves, og oplev de fascinerende glow worms.

1 dag fra kr. 330

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med fly

Flyv over bjergene til Milford Sound, hvor en fantastisk 2 timers sejltur på fjorden venter.

1 dag fra kr. 2.890

New Zealand - sydøen - Mount Aspiring National Park_0.jpeg

Mount Aspiring National Park

På denne halvdagstur oplever du Sydøens storslåede natur fra et fly, til fods og om bord på en jetbåd.

5 timer fra kr. 2.245

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval (3).jpg

Hvalsafari ved Kaikoura

Du kan opleve havets kæmper på denne spændende hvalsafari ud for Kaikoura på New Zealands Sydø.

4 timer fra kr. 815

New Zealand - sydøen - routeburn track

Dagstur ad Routeburn Track

Nyd en guidet vandretur ad Routeburn Track, som regnes blandt New Zealands bedste vandreruter.

1 dag fra kr. 990

New Zealand - South Island - Natur - Hiking_0.jpg

Vandretur til Rob Roy-gletsjeren

Vandretur i verdensklasse gennem Mount Aspiring National Park til Rob Roy-gletsjeren.

1 dag fra kr. 1.820

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Svøm med delfiner ved Kaikoura

Få en helt unik oplevelse, og svøm med New Zealands delfiner.

4 timer fra kr. 1.025

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking.jpg

Vandretur ad Tongariro Crossing

Oplev Tongariros vulkanske landskaber på en af New Zealands allerbedste endagsvandreture med guide.

1 dag fra kr. 1.470

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Med helikopter op på Fox Glacier

Kom på helikoptertur over Fox Glacier i New Zealand, hvor du samtidig kan nyde en gletsjervandretur på toppen.

4 timer fra kr. 2.760

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
New Zealand - Fårfarm - Natur - Bjerge (2).jpg

Den store kør-selv tur i New Zealand

 • Rejse med alle højdepunkterne
 • Nyd frihed i egen bil
 • God tid til store naturoplevelser

30 dage fra kr. 35.000

Nya Zeeland med husbil

Fra nord til syd i camper

 • Perfekt for familier
 • Nyd New Zealand fra nord til syd
 • God tid til naturoplevelser

26 dage fra kr. 23.400

New Zealand - South Iskand - Southern Alps - Mount Cook (2)

Aktiv ferie i New Zealand

 • Guidet rundrejse på engelsk
 • Oplev det bedste af New Zealand
 • Sjove aktiviteter og oplevelser

24 dage fra kr. 35.600

New Zealand - South Island - Bjerge - Vej

Det bedste af New Zealand

 • Oplev New Zealand i egen bil
 • Naturoplevelser og storbyferie
 • Både Nordøen og Sydøen

25 dage fra kr. 28.900

FiordlandLodge_Exterior.jpg

New Zealand for livsnydere

 • Luksuriøse lodges og hoteller
 • Spændende udflugter undervejs
 • Friheden i egen bil

30 dage fra kr. 63.300

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden rundt - Japan, New Zealand, Cook-øerne & USA

 • Vilde og charmerende storbyer
 • Store naturoplevelser
 • Strandferie på Cook-øerne

34 dage fra kr. 36.900

Rejser til Cook-øerne

New Zealand og Cookøerne

 • Autocamper i New Zealand
 • Sol og strand på Cook Islands
 • Perfekt for familien

26 dage fra kr. 27.400

Grön ö i Stilla havet, Fiji

New Zealand med Hongkong og Fiji

 • Storbyferie i Hongkong
 • Rundrejse på Nordøen
 • Badeferie på Fiji

20 dage fra kr. 34.900

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

New Zealand og Australien på én rejse

 • Kør-selv i New Zealand
 • Storby, strand og natur
 • Pulserende Sydney

28 dage fra kr. 30.600

New Zealand - South Island - Queenstown - Lake Wakatipu (10)_0

New Zealand væk fra alfarvej

 • En rejse med det mindre kendte
 • Særligt udvalgte overnatningssteder
 • Spændende oplevelser undervejs

28 dage fra kr. 39.900

Dubai - ørken

Dubai, New Zealand og Bali

 • Storbyoplevelser i Dubai
 • New Zealands natur
 • Afslapning og kultur på Bali

24 dage fra kr. 29.900

4x4 South Island 3.jpg

New Zealand i firehjulstrækker

 • Oplev New Zealands afkroge
 • Udforsk vild og uberørt natur
 • Hyggelige lodges og hoteller

25 dage fra kr. 32.200

New Zealand - North Island - Bay of Plenty - Udsigt_1

Krydstogt ved New Zealand og Sydney

 • Krydstogt ved New Zealand
 • Oplev fjorde og gletsjere
 • Besøg Operahuset i Sydney

20 dage fra kr. 24.900

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton.jpg

I hobbitternes fodspor

 • Se naturen bag filmen
 • Oplev det bedste af New Zealand
 • Bestem selv tempoet i lejebil

25 dage fra kr. 33.900

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

New Zealand i bil og camper

 • Rejs i både bil og camper
 • Lækre vinture undervejs
 • Gejsere, gletsjere og strande

23 dage fra kr. 25.900

hike nz panorama.jpeg

Hike & Drive i New Zealand

 • Kør-selv i firehjulstrækker
 • Vandreture i smuk natur
 • Overnatning på hyggelige B&Bs

28 dage fra kr. 39.500

Bay of Islands - New Zealand.jpeg

New Zealands kontraster

 • Grupperejse med guide
 • Alle New Zealands højdepunkter
 • Inkl. måltider og oplevelser

20 dage fra kr. 38.900

New Zealand Golf 1.jpg

Golf-eventyr på New Zealand

 • Kør-selv-ferie med fantastisk natur
 • Eksklusive lodges og hoteller
 • Golf på New Zealands bedste bane
   

25 dage fra kr. 52.900

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png